Nası kilo vermesini söyleyebilirim?

Allah için soruma cevap verın ya ben bu cocugu 2-3 seneki önceki halini biliyorum sevgilisi vardi ve ben bu çocuğa asiri platoniktim her seyine hayrandim çünkü cocuk cidden cok yakisikliydi ama olmamiz imkansızdı bi sekilde biz seneler sonra tesadüfen olduk su an flortuz ama bi sorun var cocuk o kadar degismis ki... Asiri kilo almis tek sorun kilo da değil yani katiyen kendisine bakmiyor yani üstüne giydiği seyler bile lekeli falan yani salmis kendini tamamen zaten okulu da birakmisti ne disari cikiyor ne de baska bisi yapıyor tamamen evde ya uyuyo ya bilgisayar basinda ben bu cocugu gerçekten seviyorum da cok iyi anlasiyoruz ama kendisine bakmasini ve bi yaşantısı olmasini istiyorum cunku birlikte olacagim insanin böyle biri olmasini da istemiyorum yani ne diyebilirim de ne yapabilirim de duzeltebilirim tavsiye verebilir misiniz aslinda kendisi de bu durumun gayet farkında ama sadece dalgaya vuruyor ve hiçbir sey yapmiyo ben ona ben seni her halinle seviyorum falan dedim ama yani eski halini de biliyoken bu halini kabul etmek biraz zor yani lütfen tavsiye verin.
Nası kilo vermesini söyleyebilirim?