Güncellemeler
1 yıl
Nelere yol açar
Güncellemeler
1 yıl
İyi geceler
D vitamini eksikliği var arkadaşlar bende referans aralığı 30 çıkan değer 10 iki farklı vitamin verdi dr 3 ay boyunca kullanıp tekrar kan vericem birini her gün birini hafta da bir gün kullanıyorum ama dışarı çıkan biri değilim guneslenemiyorm yani ve pek te iştahım yok sadece kullandığım vitamin ile bu değer normale çıkar mı? Bide yüzüm dahil boynumda vücudumda sivilceler çıkmaya başladı bunlar vitaminsizlkkten dolayı olabilir mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sana bir şey söyleyeyim mi aynı problemler bende de var fakat özellikle de ben de B12 eksikliği vardı d vitamini eksikliği var fakat ben şöyle bir yol buldum İnan d vitamini eksikliğine İnan güneşe çıkarak besinlerde d vitamini olan besinleri tüketerek her gün mutlaka Güneş bulduğun halde çık ve güneşlenmeni tercih ederim ilaçlar hem sana zararlı hem de insana ister istemez büyük bir tepkimeye sokuyor ve gerçekten bunu da ben rahatsız olduktan sonra ilaçları kullanmaya bıraktım çok şükür düzeldim
bacim sen et ye. vucut resmen feryat etmis ben beslenemiyorum demis. ciger ye haftada 1.
@multiplexer hayatmdan 2 aydır eti çıkardım ben önceden et oburdum çok severdm ama iştahım hiç yok canım istemiyo bı bitter çikolata cekiyo canim
sennin tercihin. et yemezsen de yasanir bi sekilde heralde.
Ben cikabilsem zaten çıkarım şu ara hep evdeyim ve ilaçlar olumlu şekilde ise yararmi onu soruyorum
Çikolatalar da hayatından çıkart fazlası zarar
Abartılı şekilde yemiyorm ama çikolatasz yapamıyorum
gunese cik. D vitamini gunesle sentezleniyor.
Sürekli evdeyim ben
iste sonuc bu. denize git guneslen.
Ya arada bir çıkıyorum da şu ara evdeyim çıkamam da vitaminle duzelmezmi
vitaminle duzelir de sonra napcan yani birakinca geri dusecek. yasam tarzini degistirmen lazim.
Evet biliyorum ama elimden gelen bişey olmuyor maalesef başka hastalığa yol acarmi diye düşünüyorum surekli
evet yol acar. ilk etapta sindirimi bozar. bu reflu oluyo ya cogu kiside, git bak hepsinin D vitamini dusuktur. sonra psikolojini de bozar. boyle bisuru zarari var.
Benim psikolojimi bozdu gibi
et ye bol bol. ciger ye. guneslen.
Zor ama denerim teşekkür ederim 🌹
git 1 kilo ciger al kasaptan. onu ye. farki hemen hissedeceksin. yanina katki maddesi ekleme yani ekmeksiz, sogansiz ciger ye sadece.
Oooho ben iki. lokma. da hemen doyarim tokluk hissi oluşuyor hemen
oyle olmaz. yiyebildigin kadar ye. hayvan gibi ye.
😂
zaten hemen hissedeceksin farki. ben bile 1 kilo yiyemiyorum boyle 600-700 gram civarinda gozlerimden ates fiskiriyor, duvarlara tirmaniyorum. gercekten ye bak direk tavana ziplarsin.
Ne anlatıyon ya yemiyorm et vs saol sana afiyet olsun
zorla degil. vitaminsiz yasamak istiyosan yapacak bisey yok.
Yeme ve dışarı çıkma düzenin olmazsa kısa süreli duzelsede yine kotulesecektir
Düzelmezse ne olur peki
Kronik şekilde devam eder bu
Başka hastalığa yol acmasnda
Muhtemelen başka sorunlar accaktir
Ne gibi mesela kansere yol acarmi lösemi gibi
Hemen en dramatik senaryolar üretme ama illaki sağlığın üzerinde negatif bir sorun yaratır
Teşekkür ederim
Selam zahmet olmazsa kan degerlerimi atsam bakabilir misin