arkadaşlar selam, 4 ay önce annemi kanserden kaybettim. onun öncesinde hiçbir sıkıntım yoktu annemi kaybettikten yaklaşık 1 hafta sonra bütün şikayetlerim başladı. önce bütün vücudumu bir ateş bastı elim ayağım boşaldı ruhum çekiliyor sandım. tansiyonlarım yükseldi, ki normalde hep 10-6 civarlarında gezer. üstüne sürekli çarpıntılarım, kabızlık, bağırsaklarımın sökülüyormuş gibi acıması, mide bulantısı, gaz sıkışmaları, rüyadaymış gibi hissetme, ışığa karşı hassasiyet, iştahsızlık ve halsizlik başladı. 4 aydır gitmediğim doktor kalmadı nörolojiden kardiyolojiye, dahiliyeden gastrolojiye. endoskopi ve kolonoskopi randevusu aldım Mart ayında yapılacak çok korkuyorum gerçekten. ama hangi doktora gitsem hepsi de sende anksiyete, kaygı bozukluğu var mı bir psikiyatriye görün dediler. doktorlar dahil çevremdeki birçok kişi sorunlarımın psikolojik olduğunu düşünüyor ama fiziksel belirtilerim o kadar fazla ki artık fiziksel birşeyim olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum. bunu düşündükçe de yemeden içmeden kesiliyorum içimdeki kaygıdan. dediğim gibi elbet doktora gittim ve gereken tetkikleri mecbur yaptıracağım ama benim gibi bu durumları yaşayanlar var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle başın sağolsun Allah mekanını cennet eylesin. Aynı şeyleri yaşıyoruz. 9 gün önce babam bağırsak kanseri ameliyatı oldu. Ameliyat olmadan önceki geceye kadar hiç bir şekilde bişeyim yoktu. 1 haftadır kabızlık ve ishal arasında gidip geliyorum. Kabızken asla yapamıyorum. Sürekli gaz var ve geğirmek istiyorum. Kusturmayan mide bulantısı var. Halsizlik yorgunluk var. Aşırı tokluk hissi var asla acıkmıyorum da. Düşünmeden de yapamıyorum. Sürekli internetten araştırmaya giriyorum. Araştırdıkça daha da çok psikolojim bozuluyor. Kendimi hastalık hastası ediyorum. Sende de aynı mı komple?
çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun Allah şifa versin 🙏🏻 aynılarını yaşıyorum hatta bende daha fazlası var bir de boğazımda sürekli bir şey varmış bir şey takılmış gibi hissediyorum sanki bir yumru var gibi. ben de senin gibi sürekli araştırıyorum araştırdıkça daha da kötüye gidiyorum belki bu sebepten daha çok hissediyoruzdur ufacık şeyleri bile. ama artık bi şey araştırmamaya karar verdim gerçekten psikoloji öyle bi şey ki insanı çok fena etkiliyor bence sen de çok bakınma seninki de psikolojik olabilir.
Teşekkür ederim çok sağol. Mesela dün sabah en son birazcık çıkabildim. Dün sabahtan sonra asla çıkmadım. Korkularım oldu resmen. O yumru hissi iki kere bende de oldu. Lavaboya gidiyorum yapamadan geri çıkıyorum. Sen çıkabiliyor musun lavaboya. Böyle varmış gibi ama çıkmıyor.
evet bende de oluyordu o ilk başlarda ama şu an her gün sabah çıkıyorum ama bende de ne kadar yaparsam yapayım bağırsaklarım tam boşalmamış hala varmış gibi bi his oluyo
Herhangi bir ilaç kullandın mı? Yaptığın bir şey var mı peki? ve bende aşırı tokluk hissi var. Yemek yemesem günlerce durabilirim gibi. Yemek yemeye zorluyorum kendimi iki kaşık çorba da içsem beni aşırı tıkıyor
ben gastroenterolojiye gittim bağırsak düzenleyici ilaç verdi pinades diye o biraz iyi geldi bi de gaviscon şurup kullanıyorum mide için. onun haricinde her gün ev yoğurdu yiyorum, papatya çayı ve aynısefa çayı demleyip içiyorum onlar da iyi geliyor gibi. stres üzüntü zaten direkt bağırsaklara mideye vururmuş bizim büyük ihtimalle ondan oluyor ama ben çok evhamlı olduğum için yine de içim rahat etsin diye kolonoskopi endoskopi randevusu falan aldım yaptırıcam 2 hafta sonra bakalım ne olacak
Ben gastroenterolojiye randevu alamıyorum. Dahiliye oraya aktarıyormuş. Dahiliyeye gittim huzursuz bağırsak sendromu dedi anlattıklarıma göre ama her hangi bir test röntgen çekilme. Ama bende senin gibi aşırı evhamlıyım. Doktorum rahatlatıcı ilaçlar verdi 3 ay kullan dedi. Bir haftadır var benim zaten. Papatya çayı , zencefil , kefir , kayısı suyu içmediğim şey kalmadı artık. Hani bir hafta öncesine kadar hiç böyle problemim yoktu. Devlette mi yaptıracaksın endoskopi ve kolonoskopiyi uyutuyorlar mı?
evet devlette yaptırıyorum ve uyutuyorlar ben normalde kan aldırmaya bile korkan insandım şimdi paşa paşa gidip yaptırıcam valla çünkü benim şikayetlerim 4 aydır devam ediyor. senin 1 hafta olmuş o kadar evham yapma bence bi süre yediğine içtiğine dikkat et düzenli beslen aç karna kahve/çay/sigara gibi şeyler içme yağlı ve kızartma tarzı şeyler de yeme. doymadan sofradan kalk mideni sıkıştırmamaya çalış az az ama sık sık ye. bi de psikiyatriye git gerekirse bi süre ilaç kullan baktın geçmedi o zaman gidersin gastrolojiye. kaç yaşındasın bu arada?
Bende tekrar 13 marta dahiliye randevu aldım. İşte korkmamın sebebi babamın ameliyatından sonra oldu. Çok kilo veriyorum yemek yiyemediğim için. 26 yaşındayım
aynı yaştaymışız ben de aynı şekilde baya zayıfladım iştah olmadığı için bi de ne yesem midem şiştiği için belki gastrit reflü tarzı bi şey de olabilir ya da midede mikrop falan
Yemek yiyememek moralimi çok bozuyor zaten. İnternetten baktığımda en kötüsü çıkıyor. Psikolojım bozuluyor
Klonoskopi yaptırdın mı acaba
@aycamsu16 yaptırmadım kolonoskopiden korktum ama endoskopi yaptırdım antral gastrit çıktı ilaç kullanmaya başladım çarpıntılarım hala devam ediyo ama diğer sıkıntılarım hafifledi şükür. sen nasıl oldun gittin mi gastroenterolojiye?
Bende yaptırmadım. Şikayetlerim azalmıştı 1 aydır düzenliydi dışkılamam. Şimdi 3 gündür yine stres yaptım bi ishal bi kabızım
o zaman senin büyük ihtimalle stresten kaynaklanıyordur. benim neyden kaynaklanıyor hala çözemedim antidepresan kullanıyorum 2 aydır şu an stres yaptığım bir şey de yok ama hala iyileşemedim stresten uzak durmamız lazım tabi o da mümkün olursa yani…
Benim dünden beri daha şiddetlendi
Merhaba tekrardan nasıl oldun iyi misin
Kabus görmeler
Ellerde uyuşma
Biri geçti veya biri işliyor hissi var mı
kabus gibi rüyalar sürekli görüyorum evet önceden çok sık rüya görmezdim bu süreçte her gece milyon tane rüya görüyorum uyumaya da korkar oldum artık :(
İyi bir hoca bul guvenilir. Bulamazsan akrabam var sendeki 3 harfli işine benziyor. Deli damgası vururlar. Ben tamamlayıcı tib uzmanıyım. Tedavi ettiğimiz insanlarda rastladığımız oluyo. Önce onları aldırmıyorum sonra tedavi başlıyor. 4 günde bitiyor.
Önce onları aldiriyorum
Aşağıdaki sokakaga inebilir