Geçen sene araştırdıktan sonra ciddiyetini fark ettim ve psikiyatriye ardından da psikoloğa gittim. Anksiyete bozukluğu ve depresyon rahatsızlığım var.
İlk anksiyete atağım geçen sene oldu ama daha anksiyetenin varlığını bilmeden yıllar önce de o atağa benzer şeyler yaşıyordum.
Depresyon da anksiyete gibi 6-7 yıldır kronik olarak sık sık tekrarlıyor ve aylarca devam ediyordu. Toplum içinde birden bire ağlamaya başladığım oluyordu. Hatta depresyonun ilk okul yıllarıma bile dayandığını düşünüyorum...
Her ne kadar net olarak öğrenmem ve destek almaya başlamamın üstünden 1-1 buçuk yıl geçse de ben bu rahatsızlıklarla yıllardır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum... Umudun tükenmeye başladı, bazen hiç iyileşemeyeceğimi düşünüyorum.
Anksiyete bozukluğu ve depresyon ile geçen yılların ardından mücadele edip iyileşebilen var mı? Onlarla geçen hayatınıza alışabildiniz mı, mutlu musunuz?
İlk anksiyete atağım geçen sene oldu ama daha anksiyetenin varlığını bilmeden yıllar önce de o atağa benzer şeyler yaşıyordum.
Depresyon da anksiyete gibi 6-7 yıldır kronik olarak sık sık tekrarlıyor ve aylarca devam ediyordu. Toplum içinde birden bire ağlamaya başladığım oluyordu. Hatta depresyonun ilk okul yıllarıma bile dayandığını düşünüyorum...
Her ne kadar net olarak öğrenmem ve destek almaya başlamamın üstünden 1-1 buçuk yıl geçse de ben bu rahatsızlıklarla yıllardır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum... Umudun tükenmeye başladı, bazen hiç iyileşemeyeceğimi düşünüyorum.
Anksiyete bozukluğu ve depresyon ile geçen yılların ardından mücadele edip iyileşebilen var mı? Onlarla geçen hayatınıza alışabildiniz mı, mutlu musunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Psikiyatride nevrotik düzeyde olan bozukluklardan anksiyete ve depresif bozukluk tedavisi olan bozukluklardır.
Anksiyete bozukluğunda kaygı, endişe, korku ve huzursuzluk duyguları belirgindir. Olmayacak şeyler üzerine aşırı kaygılı bir ruh hali oluşur.
Depresyonda ise mutsuzluk, isteksizlik, halsizlik, karamsarlık ve ümitsizlik duyguları baskın düzeydedir.
Kişi karamsar olduğundan dolayı iyileşemeyeceğini bu hastalık onun kaderi olacağını düşünür.
Gerekirse ilaç tedavisi uygulanır ya da sadece psikoterapi ile çözülebilen bir bozukluktur. Psikoterapide kişiye anksiyete ve depresyonla nasıl baş edileceği öğretilir ve tekrar etmesi önlenir.