Merhaba , 😊
Biraz geç gördüm fakat yanıt vermek isterim. Öncelikle hissettiklerin tamamen doğal, hatta birçok insanın zaman zaman yaşadığı duygular. Özellikle ölüm gibi büyük ve bilinmez bir kavram üzerine düşündüğümüzde korku ve kaygı hissetmek çok normal. Gassal dizisinin ilk bölümünden sonra bu korkunun tetiklenmesi de gayet anlaşılır, çünkü görsel ve duygusal olarak yoğun içerikler beynimizde daha güçlü izler bırakıyor.
Ancak burada önemli olan şu: Bu korkuların seni yönetmesine mi izin vereceksin, yoksa sen mi onları yöneteceksin?
Sosyal medyada gördüğün ya da izlediğin şeyler, beyninin “tehdit” algısını artırabilir. Bu yüzden psikoloğun "biraz uzak dur" demiş olabilir. Çünkü kaygı bozukluklarında en büyük tuzaklardan biri kaygıyı azaltmak için bilinçsizce kaygıyı daha da artıran şeyler yapmaktır. Yani korkunu yenmek için korkutucu videolar izlemek, seni daha fazla kaygıya sürükleyebilir. Bunun yerine korkuyu kontrollü ve güvenli bir şekilde ele almak gerekiyor.
Peki ne yapabilirsin?
- Ölüm hakkında düşündüğünde ne hissettiğini fark et. Kendi kendine "Şu an ölüm hakkında düşünüyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Ama bu düşünceler benim gerçeğimi değiştirmiyor." diyebilirsin.
- Maruziyet konusunda dengeli ol. Bir anda en korkutucu içeriklere bakıp kendini paniğe sürüklemek yerine, bu konularla ilgili daha sakin, bilimsel ve felsefi içerikler tüketmek daha sağlıklı olur.
- Vücuduna ve zihnine biraz mola ver. Kaygı yükseldiğinde nefes egzersizleri, kısa yürüyüşler, hoşuna giden bir hobiyle ilgilenmek sana iyi gelir.
- Ve en önemlisi: Bu süreçte kendine karşı sabırlı ve şefkatli ol. Düşüncelerin gelip geçici olduğunu hatırla. Zihninde beliren her düşünce senin gerçeğin değildir.
Bu kaygılar gelip geçici, ama sen güçlüsün ve bunun üstesinden gelebilirsin! 💙 Eğer devam eden bir kaygın olursa, bir uzmandan destek almayı da düşünebilirsin bunu yaşayan tek kişi değilsin. Yani yalnız değilsin! 🌿
Sevgiyle kal ama kölesi olma..
Psk. Umut Çınar 😊10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPsikologların olumsuz içerikleri yasaklaması, genellikle ruhsal sağlığı koruma amacına yönelik bir adım olabilir. Bu tür içerikler, kişilerde anksiyete, stres, depresyon gibi olumsuz duygusal durumları tetikleyebilir. Psikolojik destek, bireylerin ruhsal dengelerini iyileştirmeyi hedefler ve olumsuz içeriklerin sınırlandırılması, bu süreci destekleyebilir.
Ancak, bu kararın etkisi ve uygulanabilirliği kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar, olumsuz içeriklerle yüzleşmenin, duygusal dayanıklılıklarını geliştirmelerine yardımcı olabileceğini düşünebilir. Bununla birlikte, profesyonel bir psikologun bu tür içeriklere karşı bir yaklaşım geliştirmesi, kişilerin duygusal iyileşme süreçlerini daha sağlıklı bir şekilde yönlendirmek adına önemli olabilir.
Sonuç olarak, olumsuz içeriklerin yasaklanması, belirli durumlarda ve kişiler için faydalı olabilir, ancak herkes için geçerli bir çözüm olmayabilir. Bu tür kararların, kişinin ihtiyaçlarına ve psikolojik durumuna göre bireysel olarak ele alınması önemlidir.
21 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim daha iyiyim
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 316 cevap paylaştı. Psikolog doğru olanı söylemiş. Durumunu tetikleyen içeriklerden uzak durman gerekiyor. Korkuyu yenmek öyle bir şey değil. Bu seni psikolojik olarak aşağı çeken bir şey. Seni daha iyi hissettirecek şeylere odaklanmalısın..
18 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim işte şimdi eğlenceli bir şekilde içerik izliyorum biraz daha iyiyim ama başım ağrıyor grip oldum sanırsam
Soran1 yılTeşekkür ederim Allah razı olsun
Soran1 yıl😊😊
Soran1 yılRica ederim
Psikologların olumsuz içerikleri yasaklama kararı, genellikle psikolojik iyileşme ve duygusal sağlık için önem taşıyan bir yaklaşım olarak görülebilir. Olumsuz içeriklerin kişilerin ruh halini olumsuz etkileyebileceği düşünülerek, sağlıklı bir ortam yaratılmak istenmiş olabilir. Ancak, içeriklerin tamamen yasaklanması, kişilerin duygusal ve zihinsel süreçlerini anlamalarına ve olumsuzluklarla başa çıkabilme becerilerini geliştirmelerine engel olabilir. Bireylerin, olumsuz içeriklere karşı sağlıklı sınırlar koyarak, bu içeriklerin onları nasıl etkileyebileceği konusunda bilinçlenmeleri önemli olabilir.
119 Yorumla
Soran1 yılBen bugünlerde ölüm korkusu sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşıyorum o yüzden dedi YouTube da canlı mezara giren birisinin videosunu izlemiştim
Soran1 yılGittim geçen hafta iyi geldi
Soran1 yılTeşekkür ederim kardeşim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Soran1 yılNe demek kardeşim Allah hepimize iman nasip etsin son nefeste
Soran1 yılVesvese işte ama beni kendime getirdi tavırlarım düzelmeye başladı
Soran1 yılGeçmiş olsun kardeşim
Soran1 yılAnladım kardeşim
Sağlık konusunda 4,6b cevap paylaştı. Vardır bir bildiği dinlemek lazım
13 Yorumla
Soran1 yılBelki de
Soran1 yılRica ederim abi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u 1 yılbence mantıklı olmuş geçer umarım
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim kardeşim umarım
1 yılBak şimdi güzel kardeşim. Ben bu olayı psikoloğa gitmeden çözdüm. Insanın bazı duygusal durumları olur. Kadınlarda dönemi bellidir mesela ama insanlık hâli, erkeklerin de muhtemelen duygusal boşluk yaşadığı durumlar vardır. Ve öyle durumlarda ne izlediğin hayat kadar önemli! Çünkü zaten düşük bir motivasyon, zaten çökük bir moral ile birde psikolojik dram izlersen, sana kimse yardım edemez. Terapi alman gerekir. Gassal beni çok etkilemedi, çünkü ordaki karakter kadar yalnız değilim, okadar da önemsiz değilim diye düşünüyorum çevrem için. Ama mesela Kırmızı Oda denen dizinin merak ettiğim hikayelerini izlemiştim. Bir hikaye var, onu izlememeliydim anlatabiliyor muyum? Okadar düzelemedim ki, çöktüm bildiğin. Karakterle kendimi çok özdeştiğim için, kahroldum hikayenin mutsuz sonunda. Sonra bir arkadaşım o diziyi izlememem gerektiğini söyledi. Kendisi Kırmızı Oda izleyerek terapi alcak kıvama gelmiş, öyle dedi. O gün bugündür uzak duruyorum. Sende öyle yap. Iki kuruşluk hayat motivasyonum var, onuda acıklı hayat hikayelerine harcayamam.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılUzak durucaksin o zaman her içerik herkes için uygun değil çocuklar için nasıl şiddet içerikli yayınlar uygun değilse senin için de bu tür içerikler uygun olmayabilir gayet normal ve yapılması gerekeni yapmış psikolog
13 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Soran, bana mesaj atabilirsin istersen.
Sağlık konusunda 592 cevap paylaştı. Yani ben korku filmleri veya fazla dram izleyemiyorum ve izlemek istemiyorum yani ne gerek var kendimi gereksiz bi duyguya vermek? Bu bir sorun değil bence
11 Yorumla
Soran1 yılİlk bölümünü izledim sonra etkilendim ama şimdi izliyorum
1 yılHayatı sevmedigim için korkum yok ölümden sadece yalnızlık korkutuyor herkes bir gün ölücek ama yalnız ölmek korkutucu
17 Yorumla
Soran1 yılDoğru söylüyorsun aslında gassal dizisi benim ayağımı etkilemişti ilk bölümünü izledim ondan sonra baktım bayağı bir işte ağlama sızlama falan durmam oldu şimdi 4 bölümünü izledim
- 1 yıl
Bide risk var daha iyi yere gitmek ya da kötü yere gitmek çok fazla düşünme kaygıya dönüşür
Soran1 yılSon zamanlarda bu kaygıyı yaşadım elbette
- 1 yıl
Psikiyatri ye gitmek çözüm değil kendini hayatı sevecek birşeyler bul
Soran1 yılPsikolog seansı aldım sadece
- 1 yıl
Iyi yapmışsınız kendinizi de motive edebilirsiniz herkes öleceğini biliyor ama anı yaşamak önemli
Soran1 yılAslında bunları biliyorum da işte
1 yılİnsanlar bence şunu düşünmeli emanetçisin emaneti bir gün elbet teslim edeceksin ve buna ne kadar hazırsın buna hazırlanmalısın emaneti teslim etmeden önce yani ben deprem zamanı depremi yaşadığım için ondan sonra bende bu bilinç oluştu emanetçiyiz bir dakika sonraya bir hükmümüz yok buna göre yaşamalıyız.
00 YorumlaÖlümden korkulmasinı anlayamıyorum. Her canlı gibi bizde öleceğiz. İnançlı iseniz ki değilseniz şimdi okumayı bırakabilirsiniz. Namazları aksatmayalım, bol kuran okuyalım, iyi insanlar olmaya çaba gösterelim ve gerisini Allaha bırakalım. Ölüm kaçınılmaz. Korkmak yerine çalışmak gerek.
00 Yorumla
1 yılCanlı kabir mi? İnsanlar izlenmek için ne yapacaklarını şaşırdı. İçerik dolandiricisi ve boş zaman avcısı o insanlar. Takip etme derim. Prim verme senin izlemenden tiklamadan para kazanıyor.. Gassal dizisi popüler olduğu için böyle bir boş içerik kusmuş. Bence böyle hassas bir dönemde içeriklerden etkileniyor olman çok normal. Psikoloğun izleme dediyse ara ver elbette..
00 Yorumlapsikologun dedigi bir yana Ferdi Tayfur dinle, huzurum kalmadi , mezar gibi şarkilar dinle Bukent Ersoy un makber ya da ya da Adnan Şenses parçası bul sesini tamamen kapat ızdırap çeken bir adamın sessiz izle hiçbirseycigin kalmıycak
10 Yorumla
1 yılÖlümü hatırlamak iyidir ama seninki bokunu çıkarmak
15 Yorumla
Soran1 yılŞimdi daha iyiyim ya o diziyle ilgili değil bence
- 1 yıl
Bence psikolojik bir travman canlanmış olabilir
Soran1 yılYa işte şunu düşünüyordum öleceğim kabre gireceğim orada ne yapacağım falan hani yanlış anlama olmasın elhamdülillah Müslümanım Allah'a inanıyorum
- 1 yıl
O zaman bu uyarı ibadetlere saril
Soran1 yılDoğru söylüyorsun
1 yılPskologa gerek kalmadan bunları yapmanın doğru olmadığını bilip kendin yapmaman gerek
11 Yorumla
Soran1 yılİşte etkilendim
1 yılIlk kural kötü hissettiren şeylere bakmamak ve kotü insanlarla görüşmemek iyi gelenler yapılacak
11 Yorumla
Sağlık konusunda 308 cevap paylaştı. Mantıklı bir şey, en azından bir süre uzak kalıp için ferahlar kardeşim.
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim kardeşim
İyi demiş sen niye ölü videoları izliyorsun Allah aşkına ya
15 Yorumla
Soran1 yılKarşıma çıktı korkumu yenerim diye düşündüm
Soran1 yılGece kaç defa uyandım
Soran1 yılKızdın 🥺😊
o diziyi bi bölüm izledim sadece, içimi karanlık kapladı resmen daraldım. herkes cok begenmis.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet yapım olarak güzel olabilir ben ona bir şey demiyorum ama kim ölümle yüz yüze gelmedi ki. Yani bide ölüm felaket değil ki bunu bu kadar dram yapıyorlar
Gizli Üye(25-29)1 yılPsikolog bende gittiğimde doktor bana da yasakladı stresten uzak dur kötü düşüncelerden uzak dur filan diyor yapabilsem sana gelmezdim
11 Yorumla
Soran1 yılAma ben şunu gördüm ki her şey insan ve duada bitiyor
1 yılYa arkadaş bizim millet dizilerden niye bu kadar etkileniyor ya izlerken onun sadece bir dizi olduğunu anlayamıyor musunuz? Hem insan izlediği şeye o kadar bağlanırmı lan saçmaaaa
11 Yorumla
Soran1 yılAma gerçek hayatta da oluyor
ayy çok şükür bi bende olmamış bu diziyi izlediğim için kendime kızdım hatta asla izlemeden önce böyle değildim izledim ve ölümü düşünmeden yapamıyorum psikolojim bozuldu resmen
11 Yorumla
Soran1 yılBen daha iyiyim şu anda 3 bölümünü izliyorum aslında Bir şey yok ya demek ki benim duygu patlaması durumum varmış
Doğrusu psikolojik olarak depresyon girebilirsin ve bazı insanlar haber izlememeyi tercih etmeli ve ediyorlar çünkü psikolojik olarak olumsuz etki ediyor ve etkileniyor. Psikolojinizin kaldırmadını düşündüğü böyle bir karar vermiştir.
00 Yorumla
1 yılkilo alamıyorum 29 yaşındayım boyun 168 kilom 48 psikolojim iyi değil yardımcı olur musunuz lütfen 🙏
14 Yorumla
Soran1 yılVallahi ben doktor değilim ne yalan söyleyeyim
- 1 yıl
en azından ye deseydin ahhaah cansın
- 1 yıl
29 yaşında değilim yanlış olmuş 20*
Soran1 yılYe gitsin
- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılOlumsuz içerikler beni de etkiler. Ben de uzak dururum.
13 Yorumla- 1 yıl
@saskinomayra
maalesef yasak olması lazım ama insanın elinde değil
Benide etkiler iki defa üzüntüden bayıldım ben - 1 yıl
@Çapkınkurt34 aaa.. Şaşırdım. İyisinizdir umarım. Ben o raddeye gelmedim şükür.
- 1 yıl
Allah'a hamdolsun iyiyim dört defa geldim ben ikisinde bayıldım ikisinde bayılmadan serum yedim
Şimdi Allah'a şükür iyiyim üsdata sormuşlar çaresizlik nedir gönül gittiği yere bedenin gidemeyişidir demiş
Korkuyu yenmek diye bişey yok bence en azından bende öyle daha beter oluyorum sende uyuyamamışsın zaten
14 Yorumla
Soran1 yılBir anda yaşadım
Soran1 yılYa işte biraz da korkularımı yenerim falan diye izlemek istedim böyle bir anda etkilendim uyuyamaz oldum birine bir şey olacak diye ağlamaya başladım
E tabii ki de yani.
Kaç yıldır olumsuz şeylerden uzak duruyorum.
Şarkılardan, dizilerden, insanlardan ve düşüncelerden.
En iyisi bu.11 Yorumla
Soran1 yılDoğrudur
Gizli Üye(25-29)1 yılçok yerinde bir karar olduğuunu düşünüyorum. 10 yıldan fazla bir zamandırr sadece komedi eğlence programları ve hareketli şarkılar dinlerim. drama korku gerilim vs. izlemem. yavaş ağır tempoyla uğraşmam. eğlenceli programlar favorim. olumsuz hiçbir içerik hayatımda olmaz
00 YorumlaHayatımda bir kere psikoloğa gittim o da psikolog çıldırmıştı beni dinleyince
11 Yorumla
Soran1 yıl😂😂
Psikoloğuna sabır diliyorum.. kendi psikoloğuma da.. NWODNAKDNS
11 Yorumla
Soran1 yıl😂😂
Sosyal medya ve basının iyi ya da mutlu eden bir yanı yok. Bu noktada hiçbir şeyi bilmemek mutluluk
11 Yorumla
Soran1 yılElbette haklı olduğunuz noktalar var
1 yılOnun yerine dinine yönel kötü hissetmezsin ölüm hayatın gerçeğidir.
13 Yorumla
Soran1 yılDoğru söylüyorsunuz aslında çok şöyle söyleyeyim hani kaybettiğim yakınlarım da oldu ölümün Allah'ın emri olduğunu elbette biliyorum ama işte bazen insan demek gibi boşluğuma denk geldi
- 1 yıl
Dinine yönelip tövbe edersen hiçbir sorun çıkmaz bende psikoloğum nasipse bu yıl mezun oluyorum:)
Soran1 yılMaşallah ne güzel iyiyim iyiyim hatta gassal dizisini izliyorum 😂
Gassal da okadar etki bile yokki film gereksiz komedi
13 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum da neden etkilendim onu bilmiyorum
Soran1 yılOlabilir bazı zamanlar aklıma geliyor gerçi bazı şeylere beni kendime getirdi
1 yılBırak abi ya ölsem de izlemem ya TR de bir film artık 22 sene önce tr filmlerini bıraktım
11 Yorumla
Soran1 yılAnladım yani ölümü elbette unutmuyoruz ama etkilendim sanırsam
1 yılTurla tatli bir seyehat yap ve yalnız yap ki başkalarını gozlemleme yeni insanlarla tanışma fırsatın olsun ne o sürekli tlfon bu yaşta
00 YorumlaHaklı size iyi gelmiyorsa o tarz sahneler mantıklı olan o. Şahsen bana da iyi gelmiyor öyle dram sahneler..
00 Yorumla
1 yılTerapi için psikologa gidp onuda bize mi soruyorsun
00 YorumlaDoğru demiş. Hep olumsuz seylerden sıkıldık.
00 Yorumla
1 yılBu içerik Gassal dizi reklamına dönmüş))) izlemedim gidip izlerim
00 YorumlaÇıt kırıldım mısın
11 Yorumla
Soran1 yılElbette duygusal taraflarım var yani kaybettiğim yakınlarım da oldu hani ölüm hayatım bir gerçeği Ama Allah'ın da bir emri ama yani niye neden bilmiyorum Bir anda etkilendim
1 yılOhooooooo bacım çok haklı
11 Yorumla
1 yılMevcut ülke şaetlarında nası başarcaksın?
11 Yorumla
Soran1 yılHer insan kendinden sorumludur
m 1 yılBencede sen artık sosyal medya olayını azalt
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle yaptım güzel şeylere bakıyorum
- Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBen de etkilendm bu diziden ya
11 Yorumla
Soran1 yılBen genel olarak kötüyüm
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Öyle videolar izlenmez iyice kötü eder maalesef
13 Yorumla
Soran1 yılBen dün gece izledim işte
Soran1 yılHaklısın
1 yılBen sevdiklerimi kaybetmiş biri olarak diyeyim, eskilerin dediği gibi korkunun ecele faydası yok. Doğum gibi ölüm de hayatın gerçeği. Birini kaybedince üzüleceksin, acı çekeceksin, yavaş yavaş hayatına dönüyorsun. Kendi ölümün için korkma.
00 YorumlaBir gün hepimizin öleceği gerçeğini kabullenmen lazım. Ölümde yaşamın bir parçasıdır. Bunun yanında dini inancının olup olmaması, ahirete olan inancında ölüm korkusu üzerinde etkili etkenlerdir. Sana tavsiyem dopamin detoksu yap.
00 YorumlaDinini öğren✨️ Allahı tanı✨️ Asla korkmayacaksın✨️ Kuranın türkçesini oku✨️ Düzgün, Allahın emr ettiği şekilde yaşarsan ölümden korkmana gerek yok🤗
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGüncellemeyle gurur duymakta ne bileyim 😀
11 Yorumla
Soran1 yılNeden
1 yılKeşke hayatımızdaki olumsuz her şeyi kanal olarak değiştirebilmek ya da silebilsek direkt
00 Yorumlabu kadar etkileniyorsan zaten şiddet içeren şeyler falan izlemen doğru değil
00 YorumlaPsikolog zaten yapman gerekeni söylemiş bizim düşüncemizin ne önemi var?
00 YorumlaYaşamamak daha iyi bu durumda ne yapacaksın ki evde oturup resim mi yapacağız sadece
00 Yorumla
1 yılKendine iyi gelen şeyleri yap
11 Yorumla
1 yılKeyifli zaman geçirmeye çalış arkadaşlarınla
11 Yorumla
Soran1 yılÇok fazla arkadaşım yok bedensel engelliyim genelde evdeyim ama bugünlerde iyiyim
Bence gassal bakış açısını da değiştiriyor
11 Yorumla
Soran1 yılAtlattım sonra hepsini izledim
Kaygı bozukluğu yaşıyorsun
11 Yorumla
Soran1 yılŞu anda daha iyiyim
1 yılboş ver olumsuzlari sende gül eglen
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim bazı zamanlar anlamsız korku yaşıyorum
- 1 yıl
Yusuf Güney ölüm yok dedi :)
Çok doğru karar..
16 Yorumla
Soran1 yılAnnem eczaneye gitmişti ilaç sordu geçer demiş
Soran1 yılTeşekkür ederim abla
Soran1 yıl😊😊
Gizli Üye(30-35)1 yılBilim kurguya sar unutursun.
10 YorumlaUmarım daha iyisinizdir bey efendi
00 YorumlaTeşekkür ederim Hocam 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKaç yaşındasın
11 Yorumla
Soran1 yıl33 yaşındayım
1 yılOlabilir
11 Yorumla
Soran1 yılDaha iyi olmaya gayret ediyorum
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhabalar,
Bazı danışanlarımız sosyal medyada maruz kaldığı içeriklerden yoğun olarak etkilenebilmektedir. Bazen yoğun empati duygusu bazen duygusal dayanıklılık seviyesinin düşük olması gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Böyle durumlarda empati duygusuyla ve duygusal dayanıklılıkla çalışılıp baş edebilme mekanizması güçlendirmek hedefimizdir. Bu hedefe ulaştıkça kişinin sosyal medyadaki içeriklere maruz kalsa dahi daha baş edebilir hissetmesi beklenmektedir.
Ancak her koşulda psikolojik sağlamlığımızı korumak için olumsuz içeriklere olan maruziyetin yoğun olmaması gerekmektedir.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Çok teşekkür ederim bir iki hafta boyunca ölüm korkusu sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşıyordum. Vefat eden yakınlarım aklıma geliyordu ve bu durum birazda kendime çeki düzen verneme neden oldu. Gittiğim özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde psikolojik destek aldım bir seans bu hafta daha iyi hissediyorum ama anlamsız bir korku olmuştu. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için
Sayın doktor hanım, sizce narsizm bi tercg mi, vi reaksiyon mu, yoksa toplumun diğer zavallılara uyguladığı tarife gibi, bi hastalık mı?
Yas bazen birikerek devam eder, daha önce yaşadığımız kayıplar üzerine duygusal çalışmalar yapmadığımızda da hem gelecekteki olası kayıplar için hem de günceldeki yas konuları için çok zorlanabiliriz. Her duygunun bir anlamı, anlatmak istediği bir şey vardır.
Rica ederim, umarım faydalı olmuştur. Sevgiler..
@DeaconnFrost Narsisizm, çoğunlukla erken yaş dönmelerimizde maruz kaldığımız travmatik deneyimlerimizin sonucunda oluşan bir durumdur. Oluşumu kişilerin tercihine bağlı değildir. Ama her yetişkinin kendisiyle ilgili olumsuz yanlarını değiştirme sorumluluğu vardır. Bir davranış örüntüsünün devam edip etmemesi yetişkin olarak verdiğimiz bir karardır diyebilirim.
@Sümeyye Sağlam hmm
@sumeyye-saglam çok teşekkür ederim hocam şu anda biraz daha bekleyeyim iyiyim
@Sümeyye Sağlam sizi bununla ilgili soru açıp davet etsem, zaman ve emek ayırır mısınız?
@DeaconnFrost tabi ki seve seve