- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBağışıklık güçlendirmelisin. Sarımsakları soy. Küçük bir kavanoza bütün bütün yerleştir. Üstüne alabildiği kadar bal koy. 15 gün kadar beklet, her gün karıştır. Hastalanacağunı hissedince bi sarımsak bi kaçık bal ye. kardeşim ayaklandırır.
Geçmiş olsun
13 Yorumla- 1 yıl
Değişikmis, teşekkür ederim
- 1 yıl
Yemesi zor ama çok iyi geliyor
- 1 yıl
yerim bi şekilde, sağol
En İyi Cevaplar
1 yılMerhaba. Geçmiş olsun öncelikle. Sonbahar, değişen hava koşulları nedeniyle soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıklara yatkınlık yaratabilir. Ancak bağışıklık sistemini güçlü tutarak ve bazı temel önlemler alarak hastalıklardan korunmak mümkündür. İşte sonbaharı sağlıklı geçirmenin yolları:
Bağışıklık Sistemini Güçlendirin:
- Sebze ve meyve tüketin: C vitamini açısından zengin gıdalar (portakal, limon, brokoli) ve antioksidan içeren besinler (ıspanak, lahana) bağışıklık sistemini destekler.
- Probiyotikler: Kefir, yoğurt gibi fermente gıdalar bağırsak sağlığını koruyarak bağışıklığı artırır.
- Bol su tüketimi: Vücudun susuz kalmaması, enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
Uyku Düzeni:
- Kaliteli ve yeterli uyku, vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur ve hastalıklara karşı korur. Her gün 7-9 saat uyumaya özen gösterin.
Düzenli Egzersiz:
- Egzersiz, bağışıklığı güçlendirir ve stresle baş etmeyi kolaylaştırır. Hafif yürüyüşler veya evde yapılabilecek egzersizler ile aktif kalmak önemlidir.
Stresten Kaçının:
- Stres, bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Yoga, meditasyon gibi rahatlama teknikleri stresi azaltmaya yardımcı olur.
Hava Değişimlerine Karşı Giyinme:
- Katmanlı giyinmek, ani hava değişikliklerinde vücudun soğuktan etkilenmesini önler. Sabah serin olan havanın öğle saatlerinde ısınabileceğini göz önünde bulundurun.
Hijyen Kurallarına Uyun:
- Ellerinizi sık sık yıkayın, özellikle toplu taşıma veya kalabalık yerlerden sonra. Virüslerin yayılmasını önlemek için kişisel hijyen önemli.
Aşılarınızı Güncel Tutun:
- Grip aşısı olmak, gripten korunmada en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle risk grubundaysanız aşılarınızı kontrol ettirin.
12 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim! Tekrar geçmiş olsun dileklerimle :) Sağlıkla kalın.
1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun hocam sizlere ve benzer durum yaşayanlara
3 senedir protein ağırlıklı sağlıklı beslenip un şeker tüketmiyorum ve hep kısa kol geziyorum 🙂 günlük spor kaynaklı bazen 2 defa soğuk duş alıyorum sıcak Ocak ayında yavaş yavaş alıştırmıştım vücudumu
3 senedir burnum aşırı acı öğün yemek harici akmadı hiç kesinlikle soğuk duş ve beslenme alışkanlıkları fark yapıyor sanıyorum 2025 sizin zamanınız olsun 🥹 ufak ufak beslenme soğuk duş ve ufak çaplı da olsa spor yapın vücut asla hastalığı kabul etmiyor 🤭11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Gizli Üye(18-24)1 yılMerhaba
Günlük boğaz gargarası yapmak dışardan gelen hastalığı önler.
Düzenli beslenme ve gerekiyorsa takviye alabilirsiniz günlük c vitamini ve kan değerlerine baktırıp eksik olanları takviye alın.
Kefir yoğurt turşu gibi doğal peribiyotik beslenmemize dahil edelim.
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı yapmayalım ve mümkünse takviyeleri besinlerden karşılayalım. Ufak şeylerde ilaçlara başvurmak vücudun bağışıklık sistemini zayıflatır.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılSoğuktan kendini koruyarak yapacaksın bunu.
10 Yorumla - Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçmiş olsun.. vitaminlere dikkat etmek lazım.
111 Yorumla- 1 yıl
teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
şu mor işaret sende sonda mı çıkıyor? ismin yanında var ya taş var beyaz. yuvarlak mor
- 1 yıl
taç*
- 1 yıl
Taç sol üstte gözüküyor isminin solunda
- 1 yıl
Anladım teşekkürler sdfsd
- 1 yıl
Ricalar😹
- 1 yıl
😂
- 1 yıl
KS hakkında bilmediğin olursa bana sorabilirsin yani😌😹
- 1 yıl
tabi ki de aklımda olsun 😂
- 1 yıl
heh unutma😹
1 yılSürekli hasta olmam. Ama hasta olunca çok kötü düşerim. Yalnız yaşadığım için gerçekten çok zor oluyor. Yataktan çıkıp adım atacak halim olmaz genelde. Sağlık kabini arar adres verir serum taktırmak için çağırırım.
12 Yorumla- 1 yıl
oo daha kötüymüş geçmiş olsun
- 1 yıl
Teşkürler
C vitaminini eksik etmeyin. Beslenme düzeni çok önemli heleki bu mevsimde doğru giymek gerekiyor. Havalar soğumaya başlayınca ne kalın ne de ince giymemek lazım geçmiş olsun.
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Aşkım bak şimdi ben kaç yıldır çok şükür grup bile olmuyorum ve bunun tek mucizesi kekik çayı olduğunu düşünüyorum. Yani şöyle ne zaman kendimi kötü hissetsem böyle hasta gibi bir bardak kekik çayı içiyorum yemin ederim anında toparlanıyorum. Zaten kışın düzenli olarak tüketiyorum. Bizim orada ailem topluyor yani ben doğal dağda kekiği çayı yapıyorum. Bilmiyorum satılıyor mu aynısı bulursam dağ kekiği al ama diğer kekimlerde işe yarar.
13 Yorumla- 1 yıl
annem demişti iç diye ama tadı acı ya
- 1 yıl
Hayır belki ilk defa içtiğin için öyle hatta ben ilk içtiğim zaman cırcır olmuştum😂😅 googleden de bakabilirsin çok iyi antioksidan içeriyor, harika bir şey. Hatta zencefil shot tarifleri var onlarda harika. Zencefil zerdeçal tarçın kekik bunlar mucize gıdalar. Aklında bulunsun.💕🌼
- 1 yıl
hmm çok teşekkür ederim😻💖
1 yılben klasik eylülün 1 ya da 2. haftasında mevsimlik hasta olurum 1 hafta sürer geçer o konuda daha uzmanlaşamadım ama bulursam yolunu yöntemini yazarım 😂
12 Yorumla- 1 yıl
geçmiş olsun bu arada
- 1 yıl
Teşekkür ederim 💖
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAntioksidan tüketmeye başlamak lazım. Gerekli seviyede c vitamini almalısın, meyve ve sebze tüketimine dikkat et geceleri uyurken üstünü açık bırakma gibi gibi
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılGeçmiş olsun.. Bu mümkün değil gibi bence en azından benim için.. İki gündür bende yatıyorum desem yeri var.. Gerçi hasta olsam da kınaya gitmeden duramadım.. 😂
14 Yorumla- 1 yıl
whxbwjxb teşekkür ederim, sanada geçmiş olsun mevsimi burun kızarık, elimizde peçete ile gecircez gibi😹
- 1 yıl
Ay benim kronik hastalıklarım olduğu için hep öyleyim..😂 Yazın ortasında bile hasta olan ben sonbahar ve kışın neden olmayayım ki.. 😂
- 1 yıl
uww dikkat et
- 1 yıl
Ediyorum elimden geldiğince..
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bence bol bol su içmek, yoğurt yemek ve uyku düzenine dikkat etmek gerekiyor, geçmiş gitmiş olsun 🙏🏻
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederimm
Yediğime içtiğime dikkat ederim bu mevsimlerde
10 Yorumla
1 yılHastaliktan kastin gripse maske kullanmak gercekten ise yariyor... ozellikle o otobuslerde... pandemi zamanindaki gibi temizlik hijyene de dikkay et gelip biri sana zorla virus yaymazsa bir sey olmaz
10 YorumlaNe bileyim A B C D.. bütün vitaminleri al onu da ben mi söylim
11 Yorumla- 1 yıl
çok şaşıracağın bir bilgi söyleyim, soruyu kaydırabilirsin.
1 yılGeçmiş olsun, vitamin takviyesi al pharmaton tarzı şeyler iyi geliyor
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılBenimki sonbahara girmeden başladı 1 haftadır ölüyom geçmiş olsjn
12 Yorumla- 1 yıl
Bize iyi ölmeler, teşekkür ederim sanada geçmiş olsun
- 1 yıl
Teşekkür ederim bünye zayıf olunca çok zor ya hemen hastalık kapıyoruz
Alerjim olduğu için pek bı seçeneğim yok gibi fjjfh
111 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Yapıyo ama sonbaharda çok olmuyo burun akıntısı ilkbaharda berbat fjj benim astımımı tetikliyor burun akıntısı için bir alerji burun spreyi verdi doktor bana belki o azaltmıştır doktorunuza bir sorun ya da eczaneye gidin polen falan iyi gelicek burun spreyleri oluyo verir size de
Aşılardan sonra kış gelene kadar 2-3 kere grip olmaya başladım bağışıklık düştü benimde
14 Yorumla- 1 yıl
:D dökülüyoruz
- 1 yıl
gecmis olsun
Sağlık konusunda 303 cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun mevsim geçişlerinde oluyor dikkat etmek lazım
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun🫶🥺 mevsim geçişleri çok sıkıntı gerçekten
13 Yorumla- 1 yıl
Cidden ya, teşekkür ederim🥺💖
- 1 yıl
İçiyorum şimdi 😇
1 yılBağışıklık güçlendirici vitaminler kullan, geçmiş olsun
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim 💐
1 yılSonbaharda hep uyuyarak bu sorundan kurtulabilirsin vişnecim 😅
15 Yorumla- 1 yıl
gezmem gerekiyor maalesef wjxbsjx
- 1 yıl
O zaman hapşırık ve burun kızarıklığıyla devam sjfndn
- 1 yıl
burun bandımla mutluyum
- 1 yıl
Hep mutlu olursun umarım
- 1 yıl
wmzjwmxj amin sende
1 yılBen hep c vitamin odaklı düşünüyordum ama d vitamini çok önemliymiş bende istekli hasta oluyordm antibiyotik biterdi 2 gün iyi olurdum sonra yine hasta oluyordum,
Hastaneye gittim d vitamini aşırı düşükmus vücut yeteri kadar uretimiyormus hap kullandım cok skr şimdi iyim10 YorumlaBen udi hindi yagı içiyorum her aksam hıc hasta olmadım geçen kış kızımda olmadı trendyola yaz google ye yda faydaları yazsr
10 Yorumlaİyi beslen, kalın giyi, saçın ıslak dolaşma, takviye edici vitaminler iç fazla kalabalık ortamlarda bulunma.
11 Yorumla
1 yılBence bol bol sevişerek 🤭
Sevişmekten insanın metabolizmasını canlı tutuyormuş antibiyotik gibi bir şey yani 😁
"Seksbiyotik" 😈10 Yorumlaimkansız gibi bişey benim için ben sürekli hasta olurum vitamin almama rağmen bi çözümü varsa öğrenmek istiyorum :D
10 YorumlaSpor ve multivitamin takviyesi alarak uyku ve beslenmeye dikkat ederek olabilir
10 Yorumla
1 yılSonbaharda bol bol hasta olacaksın ki kışı rahat geçirebilesin
10 YorumlaVitamin takviyesi, vücudu yeterli sıcaklıkta tutacak kıyafetler, adaçayı vesaire
10 YorumlaKolay kolay hasta olmam elbette grip veya nezle oluruz ama dikdurmaya devam ederim
10 YorumlaSarımsak limon suyu ve bal karıştır üç gün bir tatlı kaşığı ye canım hemen geçirmiyor hastaysan ama hasta olmadan önce yersen koruyor
12 Yorumla- 1 yıl
Tamamdır teşekkür ederim 💖
Haziranda bile hasta olan ben 🫣 şurda durayım belki işime yarar
10 Yorumla- Sağlık konusunda 522 cevap paylaştı.
1 yılKendine biraz daha fazla dikkatli bakacaksın demek 😇
10 Yorumla
1 yılBen yaz kış hasta olmuyorum. Galiba akyuvar sayım fazla @lanetlivisneliilips
10 YorumlaBol bol takviye almak gerekiyor Bunun için vitamin meyve artık ne bulursan
10 YorumlaSağlık konusunda 527 cevap paylaştı. Her sene bi hafta yataklara düşüyorum ya unutuyorum ya da nezle grip hersrne aynı muhabbet
10 YorumlaÜzüm pekmezi iç ılık suyla karıştırip birde bol bol balık tuket direncin yükselir
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılYok geciremiyorsun
Bi yerde patlıyosun😏
10 YorumlaYazın bol meyve yicen. şimdi ise giyimine dikkat etcen soğuk su icmicen geçmiş olsun
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılBitkiler içip bağışıklığı güçlendirerek gerektiğinde sıkı giyinip dikkat ederek. Geçmiş olsun
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)1 yılÜç yere dikkat et
Baş popo ayak
Soğuk almasın10 Yorumlaİlacı varsa bende alım
11 Yorumla- 1 yıl
İlaç değilde yorumlarda yardımcı olanlar var
1 yılÜşütme bol sıvı tüket bitki çayı iç uyku al bağışıklık sistemini yükseltici besinler ve vitaminler kulan
10 Yorumla10 bin bakımlarını yaptırarak
12 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi bakım
1 yılkefir için. her gün ve düzenli olarak. tüm bağışıklık sistemizi güçlendirir
10 Yorumla
1 yılKelle paça, beyran bol sarımsakli hafta en az bir kere. Tüp gibi olursun
10 YorumlaBenimde bağışıklık sistemim düştü
20 YorumlaHasta olani engelleyemiyorsun.
10 YorumlaBağışıklığın için zencefil ve sarımsak iyidir
10 Yorumla- Sağlık konusunda 300 cevap paylaştı.
1 yılmevsime uygun giyinerek
10 Yorumla
1 yılYediğine içtiğine dikkat etmen lazım
10 Yorumla
1 yılSpor bağışıklık sistemini güçlendirir
10 Yorumla
1 yılSağlık yiyecek su uyku ve spor
10 Yorumlaportakallar tatlanabilir mi artık
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBol bol c vitamini tüketin
10 Yorumla
1 yılYediklerine giydiklerine dikkat ederek
10 YorumlaSağlık konusunda 935 cevap paylaştı. Sıkı giyinmek şart artık
10 YorumlaSağlık konusunda 312 cevap paylaştı. C, D, E vitamini alarak
10 Yorumla
1 yılKalın giyin soğuk yerme vitamin yemekleri meyve sebzeleri yer soktarilik yapma
00 YorumlaGeçmiş olsun
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Ayyy napsakkk
11 Yorumla- 1 yıl
Bulucaz😹
- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği