Eylülle beraber sonbahar da geldi çattı 🥺 Geldi hastalık mevsimi diyebilir miyiz? Çocukları hastalıklardan korumak için neler yapabiliriz?

Eylülle beraber sonbahar da geldi çattı 🥺 Geldi hastalık mevsimi diyebilir miyiz? Çocukları hastalıklardan korumak için neler yapabiliriz?

Bence çok dikkatli olmak gerekiyor. mesela dışarı çıkarken mutlaka rüzgardan veya soğuktan korumak lazım. sıkıca giydirilmeli ayrıca kalabalık yerler de de dikkatli olmak lazım. hastalıklar kolay bulaşıyor ve mutlaka dışarıdan gelince elleri yıkanmalı düzenli olarak :)
Yanımıza hırka alıyoruz artık çıkarken 🤭
İyiymiş, havalar yakında soğumaya başlar ☺️
Kaliteli beslenme (dengeli protein karbonhidrat ve vitamin mineral)
B12, D vitamini ve balık yağı takviyesi
Paketli gıdalardan uzak durmak
Ev yoğurdu ev yemekleri tüketmesini sağlamak
Gazlı içecek ve şekerli içeceklerden uzak durmak
Yeterince su içtiğinden emin olmak
Düzenli uyku
Kıyafet seçiminde fazla terletmeyen pamuklu giyim tercih etmek ve geçiş sürecinde hemen uzun kollu sweatler giydirmek yerine tişört üzerine hırka rüzgarlık gibi katmanlı giydirip dengeyi pratik şekilde sağlamak.
El yıkama alışkanlığını gözlemlemek (çocuklar genelde sabun kullanmadan yıkarmış gibi yapıyor ya da sabunu iyi durulamadan çıkıyor)
Eve girdiğinde özellikle el yıkama ve kıyafet değişimi
Aklıma gelenleri sıraladım tüm çocuklarımızın sağlıklı bir sonbahar ve kış dönemi geçirmesini umuyorum🙏🏻
Bebeklere ve çocuklara sevgi gösterisi yapmaya kalkışan yetişkinler temas etmesinler. Bebekler ve çocuklar hayvanlara ve doğaya bol bol temas etsinler.
Merhaba iyi geceler.
Çocukları hastalıktan korumak için öncelikle duş aldıktan sonra üstlerini üşümeyecekleri şekilde giydirmeliyiz kalın giydirmemeye dikkat edin çocuklar terledikten sonra o ter vücutlarında kuruduğunda hastalanmaları an meselesi olur
Bol bol meyve vedirin küçükler içinde meyve suyu kıvamında içirin kefir içirin kefirin faydalarını saymakla bitiremeyiz yalnız kaç aylık bebeklere kadar veriliyor onunla ilgili bilgim yok aile hekiminize danışabilirsiniz
Cevap
6Cevap
Gelir gelmez hasta oldu benimki maalesef ne önlem alırsam alayım önüne geçemiyorum, burnu derya deniz resmen sabır diliyorum kendime 😀😀😀
Yaa kıyamam çok geçmiş olsun 🤭 Ben hemen balık yağı aldım bi de alerji ilaçlarına direk başladım şimdi başlayacak alerjik reaksiyonları biliyorum dayadım şurupları 😂
O değil de ben şeyde çok zorlanıyorum ya yazın çocuk günde 3 5 kere istediği kadar duş almaya alıştı o konuyu nasıl halledicez 🤣
Ben her mevsimde hasta oluyorum hatta şu aralar bile hastayım çocuklar bence hastalanmaz. Onlarda şey (adını unuttum) var.
Bence bol bol koşmaları lazım. Ter ve toksin atsınlar
Probiyotik, kefir ve vitaminler tabii ki bunun yanısıra doğal takviyeler ve yemeklerine giyimlerine de dikkat etmek gerekir.
@k3dimiyavd3di c vitaminini özellikle
Bu kaçıncı tkp isteği illa engelleyelim mi? Hayret bir şey ya.!
Neden bu agresiflik 🤔
Neden bu ısrar, bu kaçıncı?
Çünkü sana söylemek istediğim bir kaç soru var. Aslında bana boşuna tepki veriyosun ama canın sağolsun
Hiç gerek yok. Teşekkür ederim 5 senedir siteyi kullanıyorum, yemezler.!
Hey allam yahu cidden adam gibi sorcam
Engelliyorum al sana kutu.
Bol bol kelle paça içsin gobeller 😂
Iyi dedin bak kaç gündür kelle paça içirmedim keretaya 😂
Olmaz ki ama adam su an kolajen kolajen diye tribe girmiştir 😂
Sabah erken aç karnına beyran yazıyorum ama iç yanaklar kavrulmuş değil haşlanmış olacak 😂
Beyran ne geneee 😂
İç yanak , kuzu gerdan falan var içinde 🤤
Bunu içsin havalar soğuyunca çürüğe geçiş yaparsınız 😂
Kelle paça iyidir dur o kadar sakatatçi değiliz 😂😂
Onların atası zaten kelle paça 🤤
Unla kavurmasınlar ama 🥹 bir de yanında roka oyyşşş 🫠
Unla kavrulmuş terbiyeli seviyorum ben 🙈🙈 rokayla hiç denemedim ama tavsiye için teşekkürler 🐣
Rica ederim , şimdiden afiyet olsun 🤤
Sıcak tut, her saat başı elini yıkat yeğenim için ablam uyguluyor hiç hasta olmadı
Fanusa kapatsan ancak 😊
Bol bol meyve sebze tüketsinler
Sonbahar + Sa.
İnsanlae + As
Hasta oluyorlar her türlü
Vitamin ve giyime dikkat edilmesi gerekir
Probiyotik ve balık yağı
Meyve yedirn
Yakalanmayarak aheheheh 😂
Bol su ve doğal ortam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?