Kilo verme hakkında?

Merhaba, şöyleki ben 2023 yılında 54 kilodan 67 kiloya çıkmıştım maalesef. Yurtdışında yaşadığım için mental olarak iyi değildim alışma süremde vardı. Ama şu an Allah a şükür 10 kilo vermiş bulunmaktayım. Aralıklı oruç ve haftada 3 gün spor+ağırlık yaparak verdim. Şu an vücudum fena değil. Evde kendim yaptım bu arada herhangi bir spor salonuna gitmedim. 57 kilo olduktan sonra - şuanlık hedefim 55- perioduma girdim. Girdikten sonra vücudum diyetten yoruldu -3 aydır 22 saate 2 aralıklı oruç tutuyordum yani 22 saat aç kalıp 2 saat içinde yiyordum sonra 1-2 saat sonra 10k adım atıp her gün olmasada yürüyüp sporumu yapıyordum. Ama dediğim gibi periodumda bir anda bütün motivem gitti ne yazık ki yedim 2 hafta boyunca kfkfkfkf. Geçen cuma tartıya çıktım ve 57.70 dim sadece 700 gr iyiydi tabii ama sonra 48 saatlik oruç tuttum. Tabii ben 43üncü saatinde bozmak zorunda kaldım ama yine de işe yaramıştı 500gr kaybetmiştim ödemdi ama 57.20 yi görmek güzeldi tekrardan fjfjfj ama dün oruç için off günümdü -haftada 2 gün off day yapıyorum- o yüzden iki öğün yedim ama mangal yediğimiz için sıkıntı değildi. Ama şu an yine 57.70im. Şimdi soruyorum bu kiloyu nasıl kırabilirim iki gün oruça gerek yok benim için sadece vücudumu şok etmek için yapmıştım. Ki o kadar saat aç kalmakta istemiyorum her zaman yapacağım bir şey değil. Ama ağustosa kadar 54 de geri inmek istiyorum. Daha çok mu ağırlık kaldırıp yüzmeli miyim? Ki haftada 3 gün yapıyorum sadece ama artık şu kiloyu vermem istiyorum çok hızlı kilo veremeyeceğimi biliyorum ama herhangi bir önerisi olan var mı 1 ayda direkt 57.70den 54 e inebilir miyim? Bu arada sadece 3 ay aralıklı oruç yaptığımda verdiğim kilo 4-5 kilo diğerlerini diğerleri hızlı aldığım kilo olduğu için hızlı gitti. Ve ağustosta 2023 de 67 idim 1 yılda vermiş sayılırım 13 kiloyu normal verdim. Ama şu anda hızlanmam lazım. Çok ağır diyet de yapmak istemiyorum yoksa oruç + keton düşünmüştüm

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada 160cm boyundayım 22 yaşındayım
Kilo verme hakkında?