Sık yiyerek mi zayıflanır? İki öğün yiyerek mi sıkıldım artık birine başlayıp devam etmek istiyorum. Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.
Cevabın nedir?
Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum ona göre sonra anlamadım, yapamadım demeyin. Vatandaş olaya sadece kalori olarak bakarak maça zaten 1 0 yenik başlıyor. Örnek vermek gerekirse; 75 kiloluk bir vatandaş (erkek), çok aktif bir hayatı yoksa kilosunu korumak için günde 2000 ila 2200 kalori arasında besin almalıdır. Ortalama bir kadın için bu 1500-1800 kalori arasındadır. Bunun altında alınan her kalori değeri kilo vermeniz demektir ama.. Bundan sonraki hikayemde anlattığım model erkek modelidir.
Benim saf vatandaşım, günde 2 adet triple whopper (2000kalori) yiyip günlük alması gereken kaloride kalarak hala nasıl şişmanladığını anlayamıyor haliyle. Bu vatandaşın atladığı nokta ise o iki triple whopper aynı zamanda 140 gram yağ ile birlikte mideye indirilmektedir. yani vatandaşımızın alması gereken günlük yağ miktarının 2 katından fazlası.. Kalori denilen şey yoktan var olmadı. işte bundan dolayı kaloriyi oluşturan 3 ana maddeyi irdelememiz gerekiyor. Nedir bu maddeler?
Protein, Yağ ve Karbonhidrat.. 1 gram karbonhidrat ve proteinde 4'er kalori varken 1 gram yağ 9 kalori içerir.
Şimdi gelelim bu üçlüyü günlük beslenmemizde nasıl dağıtacağımıza. Eğer vatandaşımız sporun s'sinden haz etmiyorsa ki standart Türk vatandaşı böyledir. Günlük besinini %40 karbonhidrat,%30 yağ ve %30 protein olarak dağıtacak. 2000 kaloriyi baz alırsak,
600'er kaloriyi protein ve yağdan, 800 kaloriyide karbonhidrattan sağlayın. Yani günde 200 gr karbonhidrat, 150 gr protein ve 66gr yağ tüketin. Şimdi bunları öğrenen vatandaş gidip koca bir ekmeği yiyip oh günlük karbonhidratımı alıyorum işte diyecektir. Çünkü vatandaş, karbonhidratın sadece ekmek, makarna ya da pizza gibi nispeten ziyan gıdalarda olduğunu sanıyor amma ve lakin tek bir muzda 51 gram, 200 gram erikte 22gr, 200 gram kiraz ya da üzümde 20 gram karbonhidrat olduğunu bilmiyor.
Yerim kalmadı.. Dİğer yorumda devamını yazacağım.02 Yorumla- +1 yıl
Ekmeğin e'sine, makarnanın m'sine ve pizzanın p'sine dokunmadan günlük karbonhidrat ihtiyacını sadece meyve ve sebzelerden alabileceğini bilse vatandaş manyak mı gitsin makarna yesin.
Gelelim yağ ve proteine... Ne demiştik.. 66 gram yağ ve 150 gram protein. Parası olan vatandaş, yağsız tavada pişirilmek kaydıyla öğlen 350 gr bifteğini, akşamda 200 gr tavuğunu yanınada bol bol domatesini, salatalığını ya da yeşilliklerden ne seviyorsa yiyerek günlük protein ve yağ ihtiyacını karşılayarak kontağı akşam 8 gibi kapatacak. Bu kadar yemeğe rağmen hala acıkan varsa artık ne diyim.. şimdi vatandaş diyebilirki günde ete bu kadar para veremeyen ne yapacak. o'da haklı şişmanlık fakirin kaderi mi?
Tabii ki hayır.. Daha ekonomik opsiyonlar için mesela dardanel'in light ton balığı ufak 80grlık konserve 17, 100 gram az yağlı yoğurt 10, bir adet haşlanmış yumurta 7 , 1 litre yağsız süt 30, 100 gram ıspanak 3 gram protein içerir. - +1 yıl
Buraya oturup her gıdada ne kadar protein, yağ ve karbonhidrat var diye yazacak halim yok zaten olsaydı diyetisyen olurdum.
Vatandaş bir zahmet araşıtıracak ve alışverişlerinde sadece yazan kaloriye değil bu 3 ana maddeye dikkat edecek.
Anlatmak istediğim nokta ki sanırım Bilal bile anlamıştır artık. Protein, karbonhidrat ve yağı dengeli oranlarda tüketmek ve bunları mümkün olduğu kadar sağlıklı besinlerden elde etmek ve bunu diyet değil bir yaşam biçimi haline getirmek.
özetle, benim adım hıdır elimden gelen budur.
En İyi Cevaplar
+1 yılInan onu diyetisyenler de çözemedi daha; sen en iyisi aciktiginda az ye, boş gereksiz enerji veren şeylerden uzak dur ;) #V
02 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
bir diyetisyen lik geçmişimiz var sonuçta, EİG için teşekkür ;) 💕💋
+1 yılyiyerek zayıflamaktır bu.
her şey metabolizma hızında düğümlenmektedir. sık yemek yiyen kişinin vücudu endişelenmez, kilo almaya çalışmaz. vücut "yahu nasılsa yiyen bir kişinin vücuduyum, boş yere yağ depolamama gerek yok, nasılsa beni enerjisiz bırakmaz bu" der. ama az yemek yiyen, rejim yapan bünyede durum aynı mıdır, değildir. söz konusu bünye mideye yemek geldiğinde panik olur "amman ben bunu yağ olarak depolayayım, bizimki beni yine aç bırakırsa kötü günlerde kullanırım" der.
işte bu yüzden yiyerek zayıflanır katı rejimler yaparak değil.00 Yorumla
+1 yılbence yemeği azaltmak geçici zayıflık sağlıyor ömür boyu o alışkanlığı kazanamayacaksan (genelde kazanılmaz) kilolar geri geliyor. hızlı kilo verme derdin yoksa normal ye ekstra haytına sporu koy hem yemek gibi harika bişeyden ödün vermemiş olursun hemde sporla çok yavaşta olsa zayıflarsın vücudun şekillenir. ama hızlı vermek istiyorum diyorsan onu bilmiyorum diyetisyenle görüş bence
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
41Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl6 öğün yenmez ara öğün işlerinide geç
sabah kahvaltını yap çay olmayacak ama şeker kullanmayacaksın ekmekte 1 dilim olur bunuda keseceksin zamanla
sonrada akşam 19:00 a kadar vaktin var 3 saat arayla 3 öğün yiyebilirsin
19 :00 dan sonra bir şey yeme çayflnda içmeyeceksin içeceksen şekersiz
meyvede yok onuda söyliyim bak gör karnın nasıl incelecek00 Yorumla 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde çok sağlıklı sonuçlar alabilirsin.
Evvela kahvaltını yağsız ama protein değeri yüksek besinlerle iyi yapmalısın örn. Peynir yağsız salam sosis sucuk gibi proteinsel ek olarak enerjini had safhada tutmak için bal reçel tere yağ ama yalnızca tere yağ çünkü doğal bir yağ ve vücutta çözülümü yüksek olduğu için ekmem en minimum seviyede olmalı ve mümkünse peksimet daha yararlı olur. Asıl iş ise bundan sonraki öğünlerde başlıyor ara öğünlerde daha çok meyve veya salatalara önem verilmeli ana öğünlerde ise istediğin herşeyi az az olarak tüket yani doyurucu şeyler pilav makarna sebze yemekleri tabiki ekmeksiz olarak özellikle pilav var ise menüde son olaralta akşam saat 6 veya 7 den sonra ağzına tek bir lokma girmemeli çünkü 7 den sonra insan metabolizması uykuya hazırlanmaya başlıyot bol bol su iç özellikle sabahları aç karnına sıcak su iç bu sabahleyin yağ bezlerini yumuşatarak gün içersindeki hareketliliğin yağ yakma verimini maksimuma çıkartır ara öğünlerde kuru yemişlerede yer verebilirsin minimum seviyede. Tatlıyı hayatından tamamı ile çıkart zaten vücudunun ihtiyacı kadar şekeri yediklerinden alıyorsun01 Yorumla- +1 yıl
Ek olarakta zayıflamada kendine oturtman gereken mantık şu olmalı mide bir balon gibi içini ne kadar doldurursan o kadar şişer ve bir sonraki öğünde o şişen yeri doldurmanı ister senden.
Sen evvela dediklerimi uygulayıp az yiceksin tam doymicaksın miden tam dolmicak zamanla o mide küçülcek ve senin az yediğin kadarki hali alıcak ve ondan sonra eskisi gibi çok yemek istesen bile yiyemeyeceksin çünkü miden artık küçük ve küçük öğünlerle doyup bedenine yetmeyi öğrenmiş olucak.
Canan Karatay 2 öğün yiyin ya da 5 saat arayla yiyin diyor ve karatay diyetiyle 2 ayda 8 kilo verdim sanki 16 kilo vermişim gibi oldu peki neden böyle oluyor? çünki 2 öğün arası 5 saat olduğu zaman leptin denen hormon salgılanır... bu hormonun zayıflatıcı, yağ hücrelerini yakıcı bir özelliği vardır. yemekten sonra ilk 2 saat insülin, son 2 saat glukagon ve ardından leptin salgılanır.. leptinin salgılanması için ağzına 5 saat bişey koymaman gerekir tabi çay kahve içebilirsin aralarda.. bu yüzden sık sık yemek leptini engeller ve damarlarında her yemekten sonra insülin salgılanır ve bunun sonucunda insülin direnci ortaya çıkar.. bizim amacımız damarlarda olabildiğince az insülin salgılatmak olmalıdır. çünki ünsülin yağ depolarını besler, şekeri yağ olarak depolar... bu yüzden hazır gıdaları, ekmeği, pirinci, patatesi hayatından çıkar bunlar hep şekere sonra yağa dönüşür... bu bilgileri Canan Karataydan duydum artık gerisini bilmem...
12 YorumlaMillete öğün sayiyisi soyleyenler halt etmis.
Bogazini tutmadiktan sonra zayiflayamazsin bu altin kural.
yapacagin sey hafif yiyeceklerden az miktarda yemek. bunuda 2 veya 6 ogun istiyosan 10 ögüne bile dagitabilirsin. ama bak dagitmak diyorum ayni miktar yemegi 2 kere veya 10 kere yemek demiyorum. bir paket biskuviyi bir anda yemek ve tane tane farkli zamanlarda yemek gibi düşün.02 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun. Şu diyetisyenler sinir ediyor beni. Ben çok yemek yiyen birisi değilim. Ama bir de az az sık sık yeme yöntemini deneyeceğim.
Sık Sık Yiceksin Ama Atıştırmalık Tadında. Sık Sık Derkende Ne Yediğinde Önemli Tabi.
2. Olarak Spor Yapmazsan Sadece Diyet Bir İşe Yaramaz Boşuna Aç Kalmış Olursun Yani.
3. Olarak İse Spor Saatlerinin falan Düzenli OlmasI Çok Saçma Gelebilir Ama Vcudu Düzene Sokmak İçin de Sosyal Düzen Ve Disiplin Çok Önemli.00 Yorumladiyet yaparken amaç metobalizmanın hızını düşürmeden az kalorili şeyleri tüketmektir bu yüzden günde 6 öğün ideal ama bu 6 öğünde kıtlıktan çıkmış gibi yemeyeceksin. reality show diyetisyenlerini dinlemeyin onların tek derdi para kazanmak. git bir hastaneye diyetisyene sana senin için en doğru diyeti yazsın versin.
00 YorumlaÖnemli olan az yemendir, kaç ögün yersen ye..
Ama iki ögün arasındaki zamanı çok tutarsan çok acıkırsın, buda seni çok yemeye ya da halsizlige götürür
Yani dogrusu sık olarak ama az yiyerek zayıflarsın..
Birde akşam saatine ve yedigine çok dikkat et00 Yorumla
+1 yıl6 öğün yersen pankreasını yorarsın ama 2 öğünde vucüt dinleniyor ve daha rahat kilo veriyorsun ayrıca gece tok yatma hafif aç yat kilolar gider çünkü leptin hormonu gece calışır şöyle düşün oruç gibi :) hadi kolay gelsin
01 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum. Çoğu kişi az az sık sık derken tek bir kişi o da Canan Karatay kafamı çok karıştırdı. Düzenli beslenmek istiyorum.
+1 yılHerkes diyetisyen oldu bu devirde. Diyetisyene gidip sakın boşa paranı harcama. Ben bu işin okulunu okuyorum aynı zamanda personal trainerım (Özel eğitmen) Benimle iletişime geçersen sana ne yapıp yapmaman gerektiğini yazabilirim.
00 Yorumladoktorlar çok öğün az yemek diyor genelde. kendini aç bırakarak kısa süreli bir kilo kaybı yaşarsn. 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslen. iyi bir kahvaltı ve abartılmayan akşam yemeği. ayrıca bol bol su iç
00 Yorumla
+1 yılAz az ve sık sık ye ve sürekli sağlıklı şeyler tüket. Asitli içecekler çok içme. Zamanla miden iyileşir ve her şeyi kısa süre içinde sindirir hale gelir. Dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemli bir de 7 den sonra yeme
00 YorumlaYemeyi düşünmekten vazgeçsen artık diyorum :)))
https://i.hizliresim.com/mr7Jj1.jpg01 Yorumla- +1 yıl
vaayy :)) Helal size
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 3 ana 2 ara ogun yiyorum ama spor yapiyirum bu sekilde zayufliyorum. Yani anliyacagin mesele burada. Cok ogun olcak tamam ama onemli olan kalori miktari. Harcadigin aldigin. Ben sporcuyum. Protein ve karbonhidrat agirlikli besleniyorum. Gunluk 3000 kaloriyi goruyorum ama sen benim gibi yesen mobidik gibi olabilirsin yardimci olabildim mi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak Zayıflamak istiyorsan az biraz yiyeceksin sabahlari yani kahvaltini yapacaksin. Karnini tok tutacak seyler ye. Sebze gibi besimler tüket. Yoğurt ye bol su ic. Bu gibi seyler cok faydalı. Milletin dedigi öğünlere bakma. Kendin listeni kendin yapacaksin.
00 Yorumlaortalamasını al bence. yememelisin selin. kural bu. tek kural. az yicen. tam doymadan kalkıcan. bol bol kendini kandırcan. diyetisyen desteği alabilirsin hastanelerde bos bos duruyolar zaten onlar.
00 Yorumla
+1 yılCanan karatay hocam diyor ben demiyorum :D
https://i.hizliresim.com/l0jGDb.jpg14 Yorumla- +1 yıl
ahaahahahaha :D :D Allah iyiliğini versin yaaa
- +1 yıl
ben demiyorum canan hocama allah ömür versin :D
- +1 yıl
sen de canan hocaya inanıp 2 öğün yiyenlerdeenmisinn yoksaaaa
- +1 yıl
ben şanslı bir insanım 3 insanın yediğini yiyip yine kilo alamıyorum 58 kiloda sabitim :D
Arkadasm gunde 5 öğün bu cok onmli. Sonrasii ise khvaltni erkn saatte zeytn pynr ve bol yesllkle yapcksn sekerden uzak dr ara öğünlerni atlama. Aksam yemegni en gec 6da ye. Dsardan yememeye dkkt et
00 Yorumlaniyetlenmeyi düşünmeye ne dersin (oruç)
hem kazan varsa ihya etmiş olursun
hem de sevap alırsın
ve zayıflarsın
1 ay ya da 15 gün önerebilirm sizin için...01 Yorumla- +1 yıl
Bu da güzelmiş tabi... :D
kesinlikle sık az yiyerek zayıflayabilirsin özelliklede proteinli besinlerle ama yanında spor yapmanıda tavsiye ederim daha hızlı sonuç alırsın
01 Yorumla- +1 yıl
İp atlıyorum genelde günde 200 kere. Squat yapıyorum. Sadece beslenme şeklimi düzenli hale getirmek istiyorum. Ama Canan Karatay kafamı karıştırıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılKahvaltı yapma pampa, bir sabah birde akşam ye. Arada çerez merez atistirma. Çok sağlıksız ama böyle.. söyle bir durum da var. Metobolizman alışık olmadığı için bünyen zayıf düşebilir. Onuda göz önüne al.
00 YorumlaAhanda buraya üye ol...
https://gencvefit.com00 Yorumla
+1 yılBağışıklık sistemine ve bünyene, yaptığın aktivitelere kadar değişir bence bu konuyu bir diyetisyene sor ve öyle hareket et ;)
00 Yorumla6 ogun bitanem sık sık ama az yenirmeli yemek boylece hem saglikli kilo verebilirsn :)
05 Yorumla- +1 yıl
Böyle samimi cevap verdiğin için teşekkür ediyorum. Şu Canan Karatay kafamı karıştırıyo 2 öğün diyerek
- +1 yıl
Doğru aslında. Herkes az az sık sıkiki öğün derken şimdi 2 öğün çıktı birde :)
- +1 yıl
ahaha. Çok tatlısın sen ya canım benim. Çok sağol. bide sık sık deneyelim bakalım ne olacak :)
+1 yılSabah kahvaltıyı kesinlikle yap akşam 9 dan sonra kesinlikle bir şey yeme gerisi önemli değil takıl kafana göre
00 Yorumla
+1 yılDüzenli beslenerek tabi spor yap hiç demiyorum bile o olmazsa olmaz.
Günde 4 öğün yiyorum ama az az ve çiğneyerek yiyorum bu arada gece yatmadan önce yemek yememelisin.00 Yorumlaikisi de amaca uygun. hangisi sağlıklı ve kalıcı bakmak lazım.
00 YorumlaBnece iki öğün beş öğünle alakası yok, az ye spor yap :)
00 YorumlaSen normal 3 öğün ye az az ye tabii :) ekmeği tamamen bırak sporda yaparsan kesin verirsin :))
00 Yorumlakaratay teyzem diyoku :D sabah 2 3 yumurta ye :)))) tok tutarmış :D bide bir iki avuç ceviz fındık akşama kadar aç kal :D
00 YorumlaSık sık, az ve sağlıklı ye ki metabolizman hızlansın. Ama tabi çikolata yersen ya da iki tabak makarna yersen olmaz :)
06 Yorumla- +1 yıl
Tabiki. 55 kiloyum. 5 kilo vermek istiyorum. Ama nasıl yani sağlıklı bir şekilde vermem gerekli.
- +1 yıl
Spor yapıyorum. Squat ve ip atlama. Sadece beslenme sıkıntı ;)
- +1 yıl
:D :D O da güzel tabi... Of yani şimdi az ve sık yemek diyorsun.
+1 yılaz yemeyi alışkanlık haline getirin yeter. Benim gibi olun sabah bir iki poaça öglen geçiştirici şeyler akşam geçiştirici şeyler çokta açsanız yazıııkk bir tas çorba koy ye =D
00 Yorumla
+1 yılAblacım ekmek yeme sabah aç karnına da 1 kase yoğut ye 1 bardak suya 2 kaşık elma sirkesi koy iç kaç öğün yediğinin hiç önemi yok
02 Yorumla- +1 yıl
bunu uyguladın galiba sen ;)
- +1 yıl
Spor hocam tavsiye etti iki sene önce 3 ay içinde 15 kilo verdim şu anda üşengeçlikten yapamıyorum denersen yararını görürsün ;)
+1 yılherkesin bünyesi aynı değil. öyle bir kıstas yok. ben iki öğün yiyerek kilo veriyorum ama 6 öğün yiyerek veremiyorum mesela
012 Yorumla- +1 yıl
Zaten erkek kadın aynı oranda kilo vermez. Erkek daha fazla kilo verebilir. Benim tek derdim şu ki beslenme düzenim olması.
- +1 yıl
öğünle pek ilgisi yok aslında. sadece yediklerine dikkat edeceksin. ve sporsuz zayıflamayacaksın. değilse vücut sarkar
- +1 yıl
Haklısın. Her kafadan bir ses çıkıyor. Her doktor farklı şeyler söylüyor. Mesela 2 öğün yesem arada kalan zaman fazlalaşıyor. Bende sağlıkçıyım. Anestezi teknikeriyim. Ama tabiki karar veremiyorum. Kime sorsam ya 2 ya 6 anlayamıyorum. bir mantık eksikliği söz konusu...
- +1 yıl
aslında en sağlıklısı diyetisyene gitmek özelde ama devlette değil. devlette pek ilgenmiyorlar hasta çok olduğu için ve donanımsal yetersizlikler olduğu için. yani bence kafanı öğün sayısı karıştırmasın. kendini dene nasıl rahat oluyorsa nasıl verim alıyorsan o şekilde devam et
- +1 yıl
Diyorum ya sağlıkçıyım. Bende özelde çalışıyorum. Burdaki diyetisyen 6 diyor kimisi 2 diyor. Bencede denemek lazım.
- +1 yıl
yani doğrudur daha iyisini biliyorsundur :)
- +1 yıl
Yok canım daha iyisini bilsem sormam da amaç fikir almak :)
- +1 yıl
kaç kilo fazlan var senin
- +1 yıl
5 kadarcık :) 55 kiloyum
- +1 yıl
kafana taktığın şey 5 kilo mu ya alla sen:D
- +1 yıl
5 kilo diyip geçmemeliii vermeliiiiii :D :D
- +1 yıl
en fazla bir buçuk ayını alır. düzenli spor ve hamur işinden sakınacaksın. cips kola çikolatayı hayatından çıkaracaksın ta ta ta :D
+1 yılzayıflıycam dıyosun hala yememelıyız dıyecegıne yemelıyız dıyosun
02 Yorumla- +1 yıl
beyninde sorun mu var senin? sen yemiyosun heralde. yorum yapmış olmak için yorum yapma bence canım
- +1 yıl
evet canim haklisin beynimde sorun var hadi
+1 yılNormalde gün içinde 3 öğün yemek yenir,
Kahvaltı, öğle ve akşam. Sen bu 3 öğünde yenecek yemeği 6 öğüne yayıp az az ama sık sık yiyeceksin işte.00 Yorumlane sıklıkta yediğine değil, ne yediğine bağlı bence.
00 Yorumla
+1 yılaz az çok öğün daha mantılı metabolizma daha hızlı çalışır ve sürekli çalışmak zorunda kalır
00 YorumlaBir öğün yiyorum 85 kğ mım..
*Metabolizmayla ilgili..00 Yorumla6 öğün yemelisin 2 öğün yersen metabolizman yavaşlar ve yediklerini depolar
01 Yorumla- +1 yıl
Bende böyle düşünürken kimileri 2 öğün diyince insan çürütüyor kafasındakileri..
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn doğrusu acıktığın zaman yemek. Uykun geldiği zaman uyumak. Doğal olanı bu işte.
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 1,5b cevap paylaştı. mutfaktan uzak durmalıyız kahvaltı yapma zayıflarsın
00 YorumlaOrtalamasını al 6+2/2 = 4 öğün yesen yeterli olur gibime geliyor
00 Yorumla
+1 yılNormal de uc ogun vardir. birde bunlarin arasina serpistirdigin ara ogunler vardir.
00 YorumlaNormal ye ! Gurkan Kubilay'ın videolarını izle zayıflarsın
00 Yorumla
+1 yılne kadar yersin bilmem ama çok aktivite gerek olayın sırrı bu haraket
00 YorumlaYimicen yersende doymadan kalkacaksin
00 Yorumla
+1 yılAşk acısı zayıflamaya bire bir
00 YorumlaStres yapmayın zayıflarsınız :)
00 Yorumla
+1 yıl6 ögün diyen seni kafaya almis :)
014 Yorumla- +1 yıl
Keşke sende kafaya almasan
- +1 yıl
Kafaya almiyorum. Zayiflamanin en kolay yolu spor, egzersiz, diyet oldugunu en iyi bilen kisilerdenim saglikciyim. Her kim demisse kafaya almis. ;)
- +1 yıl
Bende sağlıkçıyım
- +1 yıl
Ancak her kafadan bir ses çıkıyor. Peki sence kaç öğün
- +1 yıl
Ozaman nasil zayiflayabilecegini az cok bilmen lazim. Zayiflamanin dostu SPORDUR EGZERSIZDIR.
- +1 yıl
Canım benim. Ben spor yapan birisiyim. Her gün 200 ip atlarım. Squat yaparım. Ve plates yaparım. Sadece kafama göre yemek yerine adam gibi yemek istiyorum anlatabildim mi?
- +1 yıl
Kahvaltini cok iyi yap cünkü nekadar iyi yaparsan okadar az acikirsin. Ekmegi azaltabilirsin mesela günde 2 dilim ekmek yiyebilirsin tabikide kepek ekmegi olma sartiyla hangi ögünde yiyecegini sen karar verirsin. Ögle yemeginde tavuk yiyebilirsin vs. ayran detoksu uygula haftada 2 gün tüm gününü sirf ayran icerek gecir. Veya yogurt yogurta elma salatak felan dogra ye. Yani aslinda bilgili olman lazimdi ama her insan gibi 3 ögün cünkü yememezlige baslarsan Anaroksia, Bulmiya gibi hastaliklara yakalanma riskinde oluyor. En yakin zamanda bir Diyetistene basvurmani öneriyorum. Ve üstekileri yaptim ve 1,58 boyum 58 kiloydum simdi 50 kiloyum. :) Menmunum ben.
- +1 yıl
Zaten spor yapiyorsan kafana göre yiyebilirsin sonucta yedigini eritiyorsun BMI Kac senin?
- +1 yıl
Harikasın :D Kaç ayda verdin?
- +1 yıl
2 ayda oda kendimi fazla kasmadigim icin. Ve aniden kilo verirsen zaten özel bölgelerinde sarkma oluyor bunuda göz ardi etmemek gerek canim. :)
- +1 yıl
21.5 bmı
- +1 yıl
Yasin kac senin peki
- +1 yıl
21 yaşındayım
- +1 yıl
Canim benim sen saglikciyim diyorsun ama yasina göre kilonda bmi'nde uygun oldugunu bilmiyorsun? Sen kilo degil yaglarini yakman lazim ve bunu icin normal yiyip de sirf yogurt yiyebilirsin her ögüne ekliyerek gercekten bmi'n yasina göre gayet uygun. Bende 23 yasindayim ve 50 kiloyum ve yasimiza göre 49-59 kilo ideal kilodur. Vucudunda begenmedigin yerlerin varsa onlari sikilastirmaya bak kilo vermeye degil yazik edersin kendine..
+1 yılHic yeme acliktan ölme cizgisine gelene kadar.
01 Yorumla- +1 yıl
komik
+1 yıl3 beyazdan uzak dur buzdolabı şeker tuz
10 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılZayiflama gerekleri ve düzenli fitnes
00 Yorumla sık sık az yemek yemek lazım
00 Yorumla
+1 yılHerşeyden olculu az ye +3 ogun iyidir.
00 Yorumla
+1 yılSen 3 ye kimsenin dedigi olmasin
00 Yorumla
+1 yılAz uyuyacaksın mutlaka faydası olacaktır
00 Yorumla
+1 yılGoogle amcaya Dilara koçak yaz onu dinle ;)
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 396 cevap paylaştı. 3 öğün kahvaltı süper olmalı oğlen orta akşam az
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 521 cevap paylaştı. 3 ana 3 ara
02 Yorumla- +1 yıl
Yani bende böyle düşünüyorum ama şu Canan Karatay kafamı karıştırıyor.
- Diyet & Beslenme konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖğün sayısını arttır ama az ye.
00 Yorumla - Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Zayıflamak için günde kaç öğün yemeliyiz? Birisi 2 öğün diyor birisi 6 öğün. Ne yapacağımı şaşırdım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler