Ferittin (demir eksikliği ) için organik faydasını gördüğünüz şeyleri yazar mısınız, takviye bitki vs?
sentetik (yapay) vücuda faydasının aksine zararı daha çok olan o ilaçlardan bahsetmiyorum tamamen organik tavsiyler lütfen
Ferittin (demir eksikliği ) için organik faydasını gördüğünüz şeyleri yazar mısınız, takviye bitki vs?
sentetik (yapay) vücuda faydasının aksine zararı daha çok olan o ilaçlardan bahsetmiyorum tamamen organik tavsiyler lütfen
Selam,
Demir eksikliği çoğumuzun yaşadığı bir sorun. Bu durumun tabii çeşitli nedenleri oluyor. Beslenme yetersizliği başta olmak üzere çeşitli durumlar demir eksikliğine neden oluyor. Öncelikle demir eksikliği nedir konusuna bir değinelim. 🌟
Demir, vücudumuz için hayati değeri olan önemli bir mineral. Bu mineral, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobinin yapısında bulunuyor. Oksijenin taşınmasına yardımcı oluyor. Demir eksikliği yaşarsak, oksijen taşınması zayıflıyor ve vücudumuzda yorgunluk, halsizlik gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.
Demir eksikliği neden olur? Bu sorunun birden fazla cevabı var aslında. Aklımıza ilk olarak beslenme yetersizliği nedeni geliyor. Ancak kadınlarda regl dönemlerinde de demir eksiliği görülebiliyor. Bunun dışında hamilelik ve emzirme dönemi gibi zamanlarda da vücudun demir ihtiyacı arttığından demir eksikliği görülebiliyor. Çocuklarda ve gençlerde de gelişim zamanlarında zaman zaman demir eksikliği görülebiliyor. Genel olarak dengeli bir beslenme ile demir eksikliği sorunun önüne geçilebilir.
Demir eksikliği belirtileri neler diye sorduğunu tahmin ediyorum. Görülen belirtiler aslında farklı rahatsızlıklarla benzer semptomlarda gösteriyor ama şu belirtileri sık sık yaşıyorsan demir eksikliğin olabilir. Demir eksikliği belirtileri:
Bu belirtileri yaşıyorsan demir eksikliği yaşıyor olabilirsin. Daha doğru bir sonuca ulaşmak için mutlaka doktora danışmalısın.
Demir eksikliğinin en önemli nedeni yetersiz beslenme oluyor. Bu yüzden demir eksikliği yaşıyorsan beslenme rutinini tekrar gözden geçirmen gerekiyor. Demir eksikliği olanlar nasıl beslenmeli konusu için en önemli ipucu demir açısından zengin besinleri öğünlerine eklemelisin. Kırmızı et, baklagiller, kuru yemişler demir açısından zengin yiyecekler. Bunun dışında demir emilimini arttıran yiyecekleri de daha çok tüketmek demir eksikliğini gidermek için faydalı oluyor. C vitamini, demir eğilimini arttıran özelliğe sahip. Limon, portakal gibi meyveleri de tüketebilirsin. Ayrıca, bazı yiyecekler demir emilimini engelliyor bu yiyeceklerden de uzak durman gerekiyor. 🍊🥦
Demir eksikliğini gidermek için en önemli şey beslenme rutinini yeniden düzenlemek. Demir açısından zengin yiyeceklere yönelmek, demir emilimini engelleyen yiyecekleri listeden çıkarmak ve kan yapıcı özelliği ile bilinen bitki çayları gibi ara öğünleri diyetine ekleyebilirsin. 🍵🌿

Demir eksikliği yaşıyorsan öğünleri planlarken demir açısından zengin yiyecekleri tercih etmen faydalı olacak. Demir içeren yiyecekler ise şöyle:
Demir içeren besinler ve demir emilimini arttıran yiyecekler kadar bu mineralin emilimini engelleyen yiyeceklerde bulunuyor. Bu yüzden beslenme rutininizi titiz bir şekilde planlamak gerekiyor. Özellikle demir açısından zengin yiyecekler tüketirken bu besinlerden uzak durabilirsiniz. Tüketimini azaltabilirsiniz. Demir emilimini azaltan içecekler arasında çay ve kahve yer alıyor. Ayrıca süt ve süt ürünlerindeki kalsiyum da aynı etkiye sahip olabilir.
Yetişkinlerde demir eksikliği nelere yol açar sorusu oldukça merak ediliyor. Halsizlik, yorgunluk, cilt solgunluğu yaygın belirtileri olsa da sürekli devam eden bir demir eksikliği sonucunda anemi gelişebilir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması da muhtemel. Bu yüzden bu belirtileri yaşıyorsanız hem diyet listenizi yeniden gözden geçirin hem de mutlaka bir doktora danışın. Sağlığı korumak önemli, herkes kendine iyi baksın. 🎉

güzel bir açıklama bulup eklemişsiniz ancak çok araştırdım... Sebepleri çok fazla açıklayamamışsınız yeterli degil... Mesela kahve ve çay tüketimi bagırsak fonk bozar ve emilimi azaltır bu yüzden de ortaya çıkar bu da bir sebep
evet, çay ve kahveden demir emilimini engelleyen yiyecekler kısmında bahsettim. bunlar direkt engellemiyor aslında fazla tüketimi neden oluyor
bende de demir eksikliği var kahve sigara tüketiminden kaynaklı. brokoli ve badem fazlasıyla tüketmeye başladım faydasını gördüm. ek tabi multivitamin aldım
aslında bir kez denedim kahveyi bıraktım sadece bşr ay ve çay belli sınırda içtim sigara yok bende ve demirim normale döndü ilaç bile kullanmadım ama bırakamıyorum illa günde bir finca kahve ve telvesini içmeszsen olmaz telvesini de yiyorum off ya selulit olacarak dönecek birde geri spora başladım sırf ondan ama çok su içerim bir ara 4 lt 48 kilo biri normalde en fazla 1.5 lt içmeli ben deli gbi kahve susatıyor
Biraz yorumlara baktım ama hep organik vb şeyler bahsetmissin yani ilacın bile Nano ile üretildiğini falan soylemissin bunlarla uğraşmaktan Abidin Salih gerçek tıp kitabını alip okumanı tavsiye ederim zaten alternatif tıp uzmanı aynı zamanda canan Karatay hocanın dediklerine göz atabilirskn ve belli faydası olur diye açlık oruçu yapabilirskn ya da Aralıkli oruç ile yemeni duzenleyebilirsin aynı zaman feritinin düşmesi bağırsaklardaki bir durumdan kaynaklı olabilir canan karatay in dediği bağırsaklar aslında beynimizdir
zaten o kitapları okuduktan sonra ilaç parfüm kokular herşeyi çıkardım hayatımdan fast foodu da... hayata bakış açım değişti resmen çok zayıfım ama yinde ik defa 3 günlük açlık orucu tutum çok iyi geldi her anlamda 3 gün sadece su meyve suyu sıkıp içtim... Ailem intihar ediyorum falan sandı 😂😂😂 hacamat yaptırdım 4 defa... Bakalım işte şimsi artık demir yükleme zamanı vucudu da arındırdım çünkü çok rahatladım maşallah diyelim ☺️🌸🙏🏻
biliyorum evet benim kan grup a pozitif ve çoğu şeyi yiyemez çübkü midde asidi az ve sindirmez gerçekten de öyle zaten... masrafsız mı oluyoruz 😂😂🤪benim şampuanım saç serumum bile aylı bin tl kakdı ki aldıgım bitkiler 1500 tuttu aldıgım organik yagın tanesi 500 /1000 arası neresi masrafsız zor ama imkansız degil tabiki
ahaha orası kesin 😂😂annem diyor bu medir bütün yıl oruçlu ve açsın... Oysa açlık ne büyük huzur ve nimet kimse farkında degil açken ruhunuzda daha özgür hafif rahatlamış hisseder... eskiden aç kalmaktan korkardım açlık diye diye hep korkutullar şu an artık sadece su korkusu.. çok su içerim genelde bi ara 4 lt nerdeyse su içmekten beyin kanaması geçirem kadın gibi bende beyin kanaması geçirecektim 😂😂😂ama yinede aynı hesaba geliyor gider çünkü yüz yogası plates hacamat bunlarda oldukça maliyetli... bununda yanında tamamen ırganik güneş kremleri ve kozmetikler.. at kılı fırçalar ve lifler ☺️☺️🤭🤭pamuklu giyim gibi gibi organik sakıza kadar... 😂😂 sirkeler kaya tuzları... Burada resim paylaşamıyoruz bitkileri paylaşırsam biraz şok olablirdinz bi ayda tüketilmeli ama bitmedi zor zor tüketiyorum... Onun dışında o kadar herkes pekmez yazmış bugün tükketim onuda 💫💫🌸🤭
Yalnız bu işte bir terslik var hem organik sadexe beslenicem değip hemde makyaj malzemesi güneş kremi vb şeyler kullanmakta garip değil mi ne kadar organik olursa olsun güneşi kestigin zaman d vitamini alın düşer biliyorsundur vücudun olmazsa olmazı d vitamini ve B12 dir 😂 bu an dusundumde sen organik beslenme yaa sana daha pahalı hayır organik diye aldığın şeyler ne kadar organik acaba satan organik diye satiyordur ama hepsinin labaratuvar sonucu yoktur 😀 aldığın bu tür ürünle etarim bakanlığı onaylıdır ve tarım bakanligida bildiğim kadarıyla çok denetleme yapmıyor 😅 yine de sen dikkat et derim her buldun bitkiyu kullanmakta iyi değil sonuçta bir organı onarmak isterken diğer organa zarar verebilirsin lütfen dikkatli kullan ve nette ne kadar yazarsa yazsın herşeyi kullanmamaya çalış sonuçta insan vücudu deneme tahtası değil tabi ki güzel birisi olarak herşeyi kullanmak istiyceksin ama aslında makyaj cirkinlere lazım güzellerin makyaja ihtiyacı yoktur değil linç yemek istiyorum 😂😂
evet bir ürün tamamen organik mi anlıyorum zaten içerik okumayı öğrendim benim aldıklarım butik ve özel üretim her aşaması çekiliyoe görüyorum bir digeri mesela titanyum dioksit saglkk bakanlıgı organik sayıyor ama o zehir onun olmadıgı nerdeyse ürün yok ben ençok zorlayan o sürekli içerik istemek zorundayım aldıgım üründe ve firmalar çoğu zaman içerik paylaşmak istemiyor... Doğal diye insanlara satılan ürünleri yüzde 5 i doğal inanır msnz ve yuksek maliyetten alıyolar bunları gördükçe çıldırıyorum... Ben çok zayfıken de fizigim güzel ve elmacıklar hep var şanşlıyım bu konuda evet :) d vitamini düşmez sadece yüze ve elle kullanmakla ki 15 dk güneşleniyorum o esnada avuç içini açıp güneşe tutarsan en çok oradan d vitamini alınır bir ara d vitamin de düşüktü onu bu şeklde halletim :) benm kullandıklarm tamamen organik yani :)
pekmez olayı doğrudur eger şekere alerjinz yoksa ve pekmez seviyorsanz zaten başka yöntem denemeyin o uygulamayı bir hafta deneyin yükselecektir... Demir genelde kadınlarda düşük erkekler bu sorunu yaşamıyor... veya nadirdir
Kızma lütfen ama gerçekten süpersin herseyi organigi ve makyaj vb şeylerdende odun vermiyrosun 😂 esas mesela şu sen verilen bilgilerin doğruluğunu nerden biliyorsun 😀 alıp kullanmadan önce test ettirme şansın var mı maalesef ki olduğunu düşünmüyorum mesela organik yumurta alıyorsun adam marketten alıp biraz üzerlerini kirletiyor bu organik mi olmuş oldu simdi gibi gibi kendin yapmadığım sürece aldigin ürünün organik demek şansımız maalesef ki zor ikinci örnekte pazar alisverisi için nerden isteersen al kendin yetistirmedigin sürece yine aynı sorunla karşı karşıyasin gibi gibi seyelr işte 😀
yiyecek anlamında evet tabiki her şey kimyasal ilaçlar ve gdo lu bizde zeytin peynir yogurt yumurta organik pekmez tahin bunlar hep organik mümkün tanıdgmz kişilerden alıyoruz zaten ama her şey organik olamaz onları tüketmiyorum mecbur kalırsam az tüketiyorum...
Günde en az 2 yumurta
Çiğ hali 300 400 gram kırmızı et ya da balık
Etin yanına karışık dolu solu limon zeytinyağı sirkeli salata
Tamamdır.
Düşükse de başta takviye alacaksın sonra et yumurta ile devam edeceksin.
takviye almamak için bu kadar çabam zaten aslında yumurta sarısı demir deposuymuş onu yapım bir hafta iyi geldi ama hayatta çiğ öööggg benim birde tam pişmiş olmalı... Sirke tüketiyorum zaten demir düşük enfeksiyonlara karşı korunmak için ev yapımı ama markette sirke diye satılan kimyasal asitleri değil... kırmızı et az tavukta az yerim balık arada seviyorum amz sonra çok rahatsız oluyorum sindiremiyorum balık , kelle paça , süt bunlar sevip tüketemediklerimden... Middem aşırı hasass herşeye bende kurallara uyuyorum...
Anladım geçmiş olsun
Cevap
12Cevap
Organik alamazsın demir mineralini, takviye ile alırsın.
neden doğal yoldan alanda var neden takviye? takviler hep jelatin içerir çoğunun faydasndan çok zararı var
Doktorun ne diyorsa onu dinle.
doktorları hiç dinlemedim dinlemeyecgim zaten doktor hayretler içerisnde ilaçları yazıyorum almıyorsun diyor peki neden rutin kontrol yapıyorsun denedgin şeyler var dedim söyle dedi söylmedim vazgeçiriri diye
Yanlış yapıyorsun. Alacağın takviye ile birlikte demirin nominal düzeye 1-2 ay içerisinde oda hapı düzgün kullanırsan gelecek. Doğal yöntem bir yere kadar.
hayır ilaçlar bi yere kadar bir kaç yıl kullandm bıraktgm gbi eskiyr döndü maalesef ama en azından doğalın zararı yok o takvelerin vucuda verdgi tahribat
Sağlıklı beslenmeniz lazım
çok iştah yok ama genelde bitki çayları içiyorum yeni başladım
Demir Eksikliği için Hibiskus Bitkisi al. İçerinde çok fazla Demir vardır. Ayrıca zayıflatır ve yağ yakımını hızlandırır.
Görselde ki böyle tan tane olandan al. Sakın toz alma. Dört beş tane parça koysan çok rahat iki su bardağı çayı çıkar. Mayhoşumsu tadı vardır. Evde her zaman bulunur bende. Komposto yaparken renklendirici olarak ta kullanırım.
bu var kışın çokça içtik kışın güzel olur yazında :)
Feritin demir eksikliğinden banane diyecektim tam sjfkskd
😂😂😂 aaaa yanlış anlaşılmış hep
😂
Çekirdekli kuru kara üzüm tüketin hergün bir avuç. İnanılmaz etkilidir
aldım ama ekşi ya ben üzüm sevmem çekirdegini de sor yutuyorum kan yapıcı hiç bişeyi sevmem yiyemem zaten yiyeblsem halim bu mu olurdu
aklımı delircem keşke yorumları okusaydın boşuna yazmış olmazdın 😂😂 yiiiiiyeeeemiiiiyoooruuumm :)
genelde herşeye bakıyolar normal çıkıyor özel ona nerden baktırablrm
şuqn baktım tsh normal sadece demir ve ferritin düşük. sonra d vitamini de düşüyor mudahale etmezsem.. hormonlar genelde normal çıkar benim ama bir ara östrojen yüksek çıkıyordu strese baglı o düzeldi geçen ay prolaktin yüksek çıktı sanrm stres yaptım bu durum çünkü evli ve gebelerde yüksek çıkar evli degl bile belki de kahve telvesi yedgm içndir başka sebep yok çünkü
onlarda normal hepsi normal
acaba kahve telvesi olablir mi onu yiyorum ben küçükken toprak yerdim şimdi middem almıyor o yüzden böbrek fonk düşük toprak yemekten ama Allahtan iyi bir sorun yok
işte demek ki daha o zamndan varmış belki bagırsak emilimiyle alakalı ama ne zaman eksikliğiini hissteim regl olurken daha sonra zamanla halszlik yorgunluk surekli depresif ve panik atak... Kalp çarpıntısı yapıyor çünkü.. Kahve çekirdegi aldım resmen kahve diyeti yapıcam :) diyettkiler nasıl dayanamıyor anlıyorum artık çok zor bırakmak...
sorun yok bende de oluyor bazen yazarken anlıyorum sizi... Birde baş dönmesi yapmaya başladı vertigoya doğru gidyordu Allahtan hacamat yaptım şu an hala çok düşük ama ruhsal çok iyi hissedyrum ve enerjik... vucuttaki dört elementtrn en önemlisi demir o eksikken anksiyet panik atak ruhsal durumlsrda ortays çıkar kötü enerjiler gelir... Biliyoruz gerçek demir bile görünmyen varlıkları bizden uzak tutar e vucuttaki de ruhumuzdan o eksik olursa ruhsal sorunlar oluyor panik atak oluyordu tabiki kobtrol edeblşyordum ama günlük hayatımı veya hayat kalitemi etkilemiyordu sadece hacammatan sonra oblar gitti daha güzel
ahahah biraz bana mı verseniz... Şunu da biliyorum ki eksik olması o kadar sorun degl böyle de yaşanıyor evet yaşıyorum da ama fazla olması sorun aslında kalbi zorluyor... Aslında benmjş de çarpntı yapıyor... aynı şeyler sonuçlar sinir depresyon bunlar aynı sadece fazla olmasından sa eksik olması daha iyi... ukafaya taksam evet düzeltimde zaman zaman tek derdim ilaçsız organik yoldan düzektmek şunda zaten bitkisel tedavi ama çok fazla...
Soğuk * keci boynuzu pekmezi bunu her sabah bir yemek kasigi bir bardak su ile karistir üzerine limin sık ve ic faydasını çok görürsün ben oyle gördüm şu an düşmedi ilaç içiyorum yukseliyo birakinca yeniden düşüyordu
onun tadı zaten kötü birde o tarz şeyler tüketemiyorum şekerli sadece çilek reçeli başka bişey yok hayatımda
Karaciğerin ve böbreğin sağlamsa, dr yazdığı ilacınkullan
3 yıldır ilaç kullanmıyorum bitkisel tavsiye lütfen
Bilmiyorum ama ben olsam İbrahim Saraçoğlu’na bakardım
böbrek fonk düşük karaciger de toksin var hacamat yaptım
birde tatlı şeyler tüketemiyorum bitkisel herkes bildgm şeyleri yazmış deli oldum
Spor?
platese başladım aslında onun için degl ama belki faydası olur yüz yogası yapıyordum onunla beraber tüm vucut çalıştrıyorım ya büyük bir sorun degl ama sanırım kafayı taktıkça büyüdü ve sorun haline geldi diğer değerlerde düşecek diye ürküyorum çünkü her şey baglantılır
Ben serum takviye yaptırıyorum. O da geri düşüyor zatən bir zaman sonra.
işte o sentetik çünkü yapma bence bırak vucut tembelige alışıyor birde o kadar hasarı var ki sana doktorların umrunda degil tabi sen kendini önemse
Bəbəyim ben kan yapacak her şeyi yiyip içiyorum ona rağmen yükselmiyor anemi olduğum için, genetik bizde. Məcbur yaptırıyorum.🐈
anladım bizde de genetik aslında ve ben kan yapıcı hiçbişey sevmiyorum maalesef nasıl kan olsun ki bitki falanda zorla tüketiyorum ama artık mecbur sentetik almayım diye
Pekmeze biraz limon sıkıp yiyorum. Siyah üzüm yiyorum. Bunlar bayağı iyi geliyor. Tavsiyəm bu olur.
Feritin demir eksikliğinden bize ne? Doktora gitsin ablacım
soruyla ilgilenmeyebilirdin üstelik doktora gitmek çözüm degil
Abla Ferit kim gözünü seveyim ya? Kardeşin sevgilin falan mı? Onun için böyle buralarda deva arıyorsun
gece gece kafanız güzel sanırım
Henüz o kadar olmadım ama o yolda gidiyorum
Rahatsizligin ne bilmiyorum. Google yazip organik ilac yaz yorumlari oku
bir markanın buldum ama onlarda nano teknoloji var ahh ahh size nasıl anlatsam ki organik bişey kalmadı maaeles ilaç mı kalacak
Kereviz ıspanak ve limon
karadut özü de demir deposu geçen yaz onu tükketim çok iyi geldi ama kışın depolar boşaldı şu an bomboş yerlerde 😂😂50 üstü olmalı benim 8
Tamam bunların salatasını yapıp yiyin bir ay boyunca bol limonlu tavan yapar.
ıspanak severim ama hergün yiyemem limonda mizacımı sogutuyor buz gibi oluyorum sıcakkanlıyımm ama onu bıraktö
Ben ilacını kullanıyorum bu zamana kadar kullanmadığıma pişmanım
neyin ilacı demir mi onlar sentetik yapay normalden bin kat daha etkili ama vucudu kandırıyorsun bıraktgn gibi tekrar düşecek üstelik sentetik ilaç senin böbregin ve karacigerni mahvediyor ben şimdi hacamat yaptım o şekilde biraz rahatladı
Ciğer tüketimi faydalı bu konuda.
evet ciğere bayılırım ciğer kebap ama onu tüketiyorum evet ☺️🌸🤭
Limon pekmez karışımı
Vee kuru üzüm
bunu bebekte bilir ama zaten bunları içemedgimi denedim bi dönem çok zorlayarak pekmez içtim gerçekten yükselidi ama karacigerim mahvoldu..
Dengeyi sağlamak gerekiyo
vitaminlerin niye zararı olsun yahu
vitqmin diye aldığımız ilaçıar da kimyasal bunu bende ne yazıkki geç öğrendim onlarında fiyatı yüksek olanları var daha az kimyasal içeriyor en son bir kutu 300 belki şu an 1000 tl dir alıyordum ve sonra dedim ki neden sentetik (yapay) vitamin kullanıp kendimi kandırayım... vucut sentetik oldugunu anlıyor onlar bin kat daha etkili ancak yapay ve boraktgnz gbi depolar yine boşalır anca o ilaçların vucuda verdgi hasar inanılmaz böbrek karaciğer ve üreme organları
Keçiboynuzu pekmezi. Çok faydasını gördüm.
bunu pekmezi hurmayı zar zor tükketim asla sevmiyorum ama karacigerim pert ve şekere alerjim çıktı mahvoludyorfum bunları kullnca mantar enfeksiyon daha beter hastalıklarla ugraştm
Kansizlikla demir eksikligi ayni sey mi?
evet aynı şey demir kansızlık yapar eger düşerse bir süre sonra lösemiye bile kan hastalığına döner
Kuru siyah üzüm.
sevmiyorum agzıma sürmem evde hep bulunur
Kırmızı et.
kırmızı et haftada bir kez iki kuşbaşı tarzı ancak
Keçi boynuzu.
bunları yorumlarda sevmiyorum diye yazdm en bilindk yöntemler zaten :)
Kuru kaysı. Kuru incir.
tatlı şeylere alerjim var hiçbiri yok hayatmda sadece çilek reçelini oda çok az canım çektigi için
Yumurta? Kuruyemiş? Ispanak? Pazı?
yumurta sarısı yedi günlük denedim middem bulandı ıspanak ara ara yerim hergün yiyemem pazı da annem sarms yaparsa yani ben aslnda iştahszmda tatlı şeylere de alerjim var geriye bişeh kalmıyor zaten 1.60 / 46.5 kiloyum
Maydanoz da var. Sen hiçbir şey yemiyorsun. Nasıl demir alacaksın 😿?
haklısın tatlım belki biri sevdgim bişey yazar diye bekledim maydanoz bir hafta kaynatarak denedim faydası olmadı bir yerde bi kaçak mı var diye daha önce her bölüme gönderdilee bişey de çıkmadı midde ye endoskopi yapacaklardı birde kolonoskopi ben istemedim korktum
Maydanozu normal hâliyle de yiyebilirsin. Ben de korktum endoskopi ve kolonoskopiden de sağlık sorunu vardı. Mecbur yaptırdım.
çok huylanıyorum yemek içinde çok küçük ve kaynatarak ama asla öyle yiyemem... bişey çıktı mı sizde
Huzursuz bağırsak sendromu.
ciddi misin nasıl yani onu midde ve bagırsaktan nasıl anladılar ne alaka
Bir kaç belirtiden anlıyorlar. Benim ağrım vardı mesela. Değişik yerlerim ağrıyordu karnımda.
demir eksikliği falan var mı sizde
Evet, düştü bu aralar. Kendime bakınca fark ediyorum.
ben artık anlıyorum direkt kalp ve nefes darlığından anlıyorum
Susuzluktan da olabilir o ama o dediğin şeyler yaşanabiliyor, evet.
yok deli gibi su içiyorum ben bi ara 4 lt
Yeşil mercimek
nasıl tüketeyim evet seviyorum bunu
yeşil nohut var yiyorum ama yeşil mercimek nerden bulablrm ki
canan karatay ekmegi nerden alabilrim demir için iyi mi ne giriyor içine
ne yükseldi 26 137 mi ama çok fazla degil mi buda
burdan başka yere de yönlendirme yokmuş uyarı aldım ama tam olarak yardımcı olursanız seviniri nerden alıcam nasıl yapııcam 🙏🏻🌸☺️gerçekten bir arayış içersndeym
biz genelde kırmızı tüketiyoruz ama bu kez yeşil denerim
En başta ispanak
seviyorum ama hergün de tüketilmez sadece bir dönem var bitiyor ıspanak şindi kahve diyetine başladım canım çektikçe kahve çekirdeği tüketiyorum...
İlacını kullan en iyisi bence
3 yıl kullandım hemde artık düştügün anladgm gbi hiç doktora gitmedem kendim alıp biliçsizce kaşık demirlerden tükettim taa ki doktor sevglm bir dur napıyorsun diyene kadar karaciger ve böbrek pert gebersem de ilaç kullanmayı düşünmüyorum inşallah
Ne yapiyorsun
kitap okuyorum 😂
Ögrencimisin
değilim çalışıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?