Amcam 1.5 felan alıyordu en son
Psikolojik problemler iş hayatında sıkıntı çıkarır mı?
Amcam 1.5 felan alıyordu en son
Merhaba böyle yerlere hiç konu açmadım fakat içimde birikti dayanamıyorum küçüklüğümde şiddetli bir aileden geliyorum fakat tersine ben sakin içine kapanık bir insanım gelecekte evlenirsem karıma şiddet göstermeyeceğime yemin ettim okulda sürekli dışlandım liseye geçtiğimde ruh gibisin dediler ezdiler vb şimdi devlet işçisiyim fakat çalıştığım yerin en küçüğü olduğum için sürekli beni eziyorlar tabi bazıları her şey üstüme geliyor herkes diyorki çok somurtkansın fakat gülemiyorum birisi ile kavga edince veya tartışınca sakin olamıyorum ve bomba gibi düşünüp düşünüp duruyorum en sonunda birisine patlıyorum tabi öncesinde baş ağrısı oluyor içimde ısınma oluyor en sonunda içim yanıyor bir psikolojik tedavi vb alsam hap felan bu işimi etkiler mi veya ne önerirsiniz
Hayata biraz olumlu bak. Sanki dünya mı battı? Hangi insan %100 mutlu ki sen geride kalmışsın? Çoğunun yaşadıkları seninkinin yanında vız gelir. Hem diyorsun eşine şiddet uygulamayacaksın hem de küçük şeylerde patlak veriyorsun.
Benim de bazen babam yüzünden bağırmışlığım olur. Ama böyle durumlarda kendine hakim olmalısın. İnsanlar yoksa seni dışlar asabisin diye.
Biraz sempatik ol belki başta zor da gelse, herşeye alınma, içini ferah tut. Her bir yorumu veya kelimeyi kişiliğine bağlama.
Herkes maalesef iş hayatında eziliyor, fazla takma.
Maalesef gün geçtikçe olmuşuz oluyorum kendi kendime anlamadan ne zaman bitecek diye soruyorum ve 2 kez sevgilim oldu fakat ikisinede bağırmadım sevdiğim insanlara patlamıyorum dediğim gibi bomba gibi oluyorum birikiyor birikiyor bir ufak tartışmada başkasına patlıyorum
+olarak diğerlerine göre eminim daha fazla zorbalığa uğramısım dır küçüken dilim tutulmuş dediklerine göre bu yüzden peltek kalmışım yani r harflerini diyemiyorum ve çocuk sahibi olan beyni gelişmemiş adamlar hala dalga heçiyor bunları çok takmıyorum ama küçüken takıyordum
Bende kamudayım sizin gibi. Benimde psikolojik sorunlarım var. Üst makamdan birisi ona aşık olduğumu öğrendi. Anlayacağın sıkıntı yaşıyorum. Aşık olduğum kişi ortalığı ayağa kaldırdı bana çok öfkeli. Benim duygularımı önemseyen hiç yok. Görev yerim değiştirildi sırf onun gözüne görünmemem için
Hayır bence uzun süreli bir terapi almalısın sadece ilaç yazıp göndermeli değil iş yerini falan düşünme bugün bu tedaviyi almazsan ileride evlilikte belki çocuklarınla sorunlar olucak bütün hayatını etkileyebilir daha sonra da ama sen kendinin farkında ve bilinçlisin kendine de kızma yaşadığın şeyler etkiledi seni belki de şimdi bundan rahatsızsın iyi geleceğini düşünüyosan bir adım at. Herkesin bir sorunları var ama her insan farkında bile değil bunun sen farkındasın. Bu bile bi adım aslında.
Ben de senin gibiydim somurtkan, kafada kuran, kavga edip duran biriydim büyüdükçe geçiyor tahminimce daha 18 yaşındasın belki daha da altı 23-24 yaşlarında hayatı ve insanları umursamamaya başlayacaksın
Hatta 18 yaşında stajda tuvalette sinir krizi geçirip ağlamıştım sonra hiç bir şey yokmuş gibi geri yerime döndüğümde müdür yanındaki kişiye söyle şuna biraz gülsün demişti oysa ki bi partiyle iş yapan ve zengin babası olan diğer stajyer kız ağlayınca hepsi etrafında pervane oluyordu ben kimse görmeden ağlayıp sonrasında gülemediğim için bile azar yemiştim
Gül eğlen insanları umursama onlar seninle dalga geçemesin sen onlarla geç bi kaç sene sonra bu yaşlarında böyle depresif olduğun için çok üzüleceksin çünkü yaşın büyüdükçe her hareketinde senden ağırlık bekleniyor
20 oldum umarım 3-4 yıla geçer normalde insanları takmam yaşayıp öleceğim diyorum fakat duvarlar üzerime geliyor gibi oluyor
Cevap
3Cevap
Hepimizde az cok yaşamışızdır.. bende kötü sevgisiz bir aileden geldim 21 yaşındayken kitap okumaya başladım şu an 30. Ben çok faydasını gördüm. Psikolog doktora gitmek yerine Doğan cüceloğlu ve Bircan Yıldırım yazar kitapları tavsiye ederim. Ilk kitabi bircan yıldırımı "Ben kazanmadan bitmez" oku inan faydasını göreceksin. Kendini değerli hissedeceksin huzurlu dolacaksın.
Evet. İnsanın piskolojisi bozuksa verimli olamaz. Dikkat eksikliği de olursa kazalara sebebiyet verebilir
Kesinlikle bir yardım almak her açıdan çok daha iyi olur
Hayatın kendisini sıkıntı haline getiriyor, bırak iş hayatını...
Maalesef öyle bir seçeneğim yok lise 1 sınıfta babam işten atıldı annem babam ayrı çok etkeni olmuyor fakat babamın ikinci eşinden 2 adet çocuğu var onların diğer çocuklar tarafından ezilmesini benim gibi olmalarını istemiyorum o yüzden onlara aylık para veriyorum ve bir istedikleri olursa alıyorum
Bırak iş hayatini derken yani o anlamda demedim. Tabii ki olur anlaminda. Kendin disinda baska biriyle gereginden fazla ilgilenirsen kendi hayatini kaçırırsın
Tavsiyen için teşekkürler
Psikolojik yardım almanı öneriririm senin için daha sağlıklı olur insanların ne dediğini de umursama ağzı olan konuşuyor işte
Cikarar adepte olamazsin
Sıkıntı çıkarabilir. Destek almalısınız.
Tedavi olmazsan hayatının her yerinde çıkarır
degişir
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?