Ne yesem düzelmiyor b12 sınırın altında elim ayam titriy araba kullanamıyorum nabıcam
Ciğer
Ton balığı
Yumurta
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ne yesem düzelmiyor b12 sınırın altında elim ayam titriy araba kullanamıyorum nabıcam
B12 vitamini genellikle hayvansal gıdalarda bulunur. Kırmızı et (özellikle sığır eti ve karaciğer), tavuk, balık (örneğin somon ve alabalık), deniz ürünleri (örneğin istiridye ve karides) ve yumurta B12 vitamini açısından zengin kaynaklardır. Yoğurt, peynir ve süt gibi süt ürünleri, B12 vitamini içerir. Özellikle probiyotik yoğurtlar, hem B12 vitamini hem de sindirim sağlığı için faydalı olabilir. Karides, istiridye gibi yumuşak kabuklu deniz hayvanları da B12 vitamini kaynağıdır. B12 vitamini açısından zengin olan bazı bitkisel alternatifler bulunur. Bunlar arasında B12 vitamini ile takviye edilmiş tahıllar, bitki bazlı sütler ve mayalanmış gıdalar (örneğin tempeh) yer alır. Ancak, bitkisel kaynaklar genellikle hayvansal kaynaklara göre daha az miktarda B12 vitamini içerir ve vücudunuzun ihtiyaçlarını tamamen karşılamayabilir. Bu nedenle, B12 eksikliğinizi hafifletmek veya önlemek için takviye almanız gerekebilir. Takviyeler hakkında doktorunuza danışmanız önemlidir.
Cevap
22Cevap
Bol bol et, ekmeksiz ye, kahvaltı da ciğer şiş... yanına yoğurt salata olur. ve düzenli ye. Yiyeceğin güzel restoranları ciğercileri tesbir et. dolabı doldur. 3 ay sonra süpermensin
B12 vitamini sadece hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur. Karaciğer, dalak gibi sakatatlar. Ton balığı ve özellikle kahvaltı süt yoğurt tüketilmeli
Et girennyere dert girmezmiş unutma bol boll et ye ett
tavuk dana kuzu?
Kırmızı et
Aşkım yumurta da elzem amin asitler vardır b 12 tereyağ ve et yiycen bol bol
yumırta fayda etmea mi
Aşırı faydalı ama b12 vitamindir amino asit değil
Ciğer ye yiyemiyorsan en az günde 2 yumurta başla haşlanmış
Tahillarda da b12 vardır
Ama tavsiyem bir takviye al
İgnelerini muhakkak vurulman lazım ve yemene dikkat etmen lazım
B12 hapları var ondan al, ben taban miktardan da azdı. Ondan al geç.
İsmi: Benexol
etlerin ne kadar zararlı olduğunu kimse bilmiyor ben bildiğim için vejeteryanım
Sadece gıda ile biraz zor takviye almak durumundasın
B12 hapları var benexol apikobal gibi takviye
Et yemen lazım ama yemene rağmen değerlerin düzelmiyorsa emiliminde sıkıntı var demektir
Hapını ya da iğnesini vurdurman daha iyi. Sonrasında sağlıklı beslenmeye geç.
B12 vitamini alacaksın eczaneden günlük bir tane atacaksın bir süre kullan ara ver
dana ciğerinde bulunan b12 miktarı çok fazla, onu yiyebilirsiniz
b12 vitamın ilac al yeter li yemek kilo yapar
B12 eksikliğinin var ise B12 eksikliğine iyi gelen şeyleri yemelisin 👍😉
Bana her şey seni hatırlatıyor @Asil-Bey 😃
😅😅
Adı çok geçti bugün. 40 kere söyleyince oluyormuş 😅
Hadi bakalım 😊
Doktordan hap talep et
tavsiye etmedi doktor
B12 haplari al
Sakatat yumurta süt bezelye tüket
dalak, böbrek, ciğer her türlü sakatat