Rahatlık açısından hangisi tercih edilmelidir?
Lens kullanmak
Gözlük takmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her türlü gözlük takmak, şu an gözlük kullanıyorum evet yüzde ister istemez bir ağırlık yapıyor ama lens aşırı dikkat isteyen bir parça, tozlu ortamlar, pis eller, ter lensin başlı başına bir düşmanı. Hem de maliyetli 👌😅
Nasıl bir yaşantın olduğuna bağlı bence. Ben çalışırken gözlükle rahat edemiyorum. Hastada işlemdeyken sürekli gözümden düşüyor gibi hissediyorum, bazen buğulanıyor falan sinir oluyorum. O yüzden çalışırken lens kullanmak bence çok daha rahat. Ama evde de tam tersi gözlükle çok rahatım. Kişiden kişiye değişecek bir şey.
Cevap
35Cevap
Lens yıllarca kullandım ama gözlük çok pratik yaa 😅 tak çıkar.
Ancak lensler öyle değil!
Gördüğün gibi biraz zahmetli bir iş 😅
Tum bu saydiklarin toplasan 1 dk surmez 🤣🤣😝
16 yildir lens kullanan biri olarak soyluyorum, cok daha pratik bence gozluge nazaran 👍🏻👍🏻
Yaa ben geceleri cikarmayi unutursam Allah’ıma kavusur muyum? Alttaki bir kız bir sey olmaz dedi de bir ufak korkuyorum WLXHDMDNDMD
Hayir ya, normal gundelik lens ise kesinlikle cikartilmali. belli bir sure sonra bas agrisi ve gozde rahatsizlik yapar cunku. Ama aylik lens ise sorun yok
Unutursan bisey olmaz. Gündelik lensleri bile unutsan yapışma gibi şeyler söz konusu değil! Sadece sabah ilk kalktıgın da gözünde kuruluk varsa biraz puslu görürsün yüzünü yıkayınca geçer. Ama gündelik kendide 3 4 gün arka arkaya kullanma 😅 ama aylık lens olursa bulanık gösterene kadar kullanabilirsin. Ama bazı lenslerde protein birikmesi oluyor haftada 1 çıkarıp solüsyonda 2-3 saat bekletip tekrar takmanı öneririm. Öyle yapınca cam gibi gösteriyor 👍
Teşekkürler 🙂
Net lens. Ben lense gecis yaptiktan sonra oha be dunya varmis dedim o derece hahaha duş harici cıkarmiyorum bile varligi yoklugu bir
Uyurken çıkarman gerekmiyor mu?
Evet ama 4 senedir lens kullaniyorum ve hiçbir gece çıkarmadim hiçbir sey olmuyor benim arkadaslarim duşa bile lensle giriyorlar ve her açıdan daha rahat sanki ameliyat olmusum da düzelmisim gibi
Uyurken çıkarmadığı için gözüne eriyip de ameliyat olmak zorunda kalanı duymuştum. Çıkarmaya gerek olmayan lensler ayrı mı? Sizinkine nasıl erimedi?
O bir ihtimaldir ve çook dusuk bir ihtimal. O lensler de ayrı gunluk lens diye geçiyor sanirim onlar. ama yok benimkiler normal lens aylık kullaniyorum markası acuvue şeffaf lens numarali
Her ay yenisini mi almak gerekiyor? Lens bilgim 0 kusura bakma 😅 ayda 1 kere cıkarıp, yenisini alıp takıyorsun yani doğru mu anladım?
Onemli değil canim. Hayır bir kutu lensin içerisinde 3 çift lens çıkıyor 3 ay boyunca gidip yeni bir kutu almana gerek kalmiyor. Takıyorsun lensş duş harici cıkarmiyorsun korkuyosan gece de cıkarirsin. Batma kayma durumlarında nazikçe cıkarıp solüsyonla yıka ov elinle tekrar tak. 1 ay dolunca o çifti at yeni çifti tak bu kadaaarr😂
Gece ve duşta lenslerin gozunde değilken, kutuya solüsyon dokup lensi oyle koymalisin lens yüzmeli yoksa lens kurur buda onemli bi nokta.
Hayatta en korktuğum şeylerden birisi körlük ya 😅 umarım bir gün cesaret edebilriimmmm.. Kaç tl bu 3 lü cift olan? 🙂Bir de o solisyon da 3 ay gidiyor mu? Bir de yaninda mi veriyorlar yoksa ayri mi aliyoruz? Xudsmdhdmdnd
Balık gibi yüzdürmemiz şart yani.. Anladım 😅😅
Bende başlarda korkuyordum ama çok yaygın lens ve öyle kolay kolay olmaz o olumsuz durumlar korkma. 300 tl kutusu markaya gore değisir ve goz numarana gore. Solüsyon baya gidiyor orta boy 6 ay falan gider valla belki daha fazla. Solüsyonu lensle beraber aliyorsun ayrıyeten zaten solüsyonun içinde lensin kutusu da veriliyor canim
Çok teşekkürler 💗
Rıca ederım❤️
bence gözlük çok tatlı duruyor özellikle yüzü küçük hatlara sahip biriyse ama renkli gözde seviyorum biraz kararsız kaldım güzel yakışan bir lensse ve maviyse 👀 lens derim yoksa gözlük 👓😊
Merhaba, lens hiç takmadım ama lens takmak daha rahat tabii ki ama hijyene çok ama çok dikkat etmek lazım yoksa gözünüz mikrop kapabilir Allah korusun. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yüksek dereceli lenslerde her gece çıkarmak gerek. Bende lense geçiş yapmak istedim ama tak çıkar dan dolayı gözlükte kaldım.
İkisi de rahat ancak ben gözlük takınca doktor moduna giriyorum o yüzden gözlük 🤓
Ben ikisine de ihtiyaç duymuyorum. Fakat olursa gözlük derim.
Kesinlikle lens diyorum (16 yil gozluk, 16 yil lens kullanmis bir uzman olarak soyluyorum😎😎)
Benim sağ gözüm daha bozuk. 2 ayrı lens mi almam gerekiyor?
Evet bende de ayni sekilde, bir goz 1.50 digeri 2
Oyle olunca mecbur iki kutu aliyorum. Yoksa daha saglam olan gozun de numarasi ilerler
Tesekkürler 🙂
Rica ederim.😊☺️☺️😚
Evdeysem gözlük kullanıyorum dışarda lens kullanıyorum. İkisinin de kendine göre rahatlığı var
benim işte lens daha sağlıklı sarkıyoruz camdan pano takarken vb düşebiliyor ne yaparsan yap lens daha sağlıklı kırmızısını bulunca alacağım
gözlük hareketi kısıtlıyor. lens uzun süreli kullanımlıysa ki geçirgen lensleri uyurken çıkarmana gerek olmuyor astigmat yoksa lens daha iyi.
Gözlük bana daha rahat geliyor zaten astigmat numaram tam uygun lens yok o yüzden rahat edemiyorum hemde gözümde ağırlık var gibi hissediyorum lensle
Lensler zararlı olabilir o yüzden gözlük takmak diyorum gözlerimizi korumak lazımm
gözlük kullanmak lensle uyuma olasılığı var o yüzden de lens tehlikeli göz sağlığı acısından
Lens kullanmak tabii daha konforlu ama coğunluk gözlük
Kullanıyor olsam kesinlikle gözlük takardım. Lens bana hijyenik ve pratik gelmiyor
Gözlük karızma olabilir göz sağlığı çok önemlidir lens için parmak kulkanıyorsunuz temizmi?
gözlük daha pratik ama kışın lens daha kullanışlı oluyor
Lens kullanmak. Rahatlık açısından da daha iyi bence.
Lens kullanımı ilerleyen yaşlarda göz kuruluğuna sebep olabiliyor
En İyi Cevap