Lens kullanmadım ama kullanmayı düşünüyorum. Gözlük sıkıntı yaratıyor bana. Yazın sıcaktan gözünden kayıyor, kışın yağmurdan camları ıslanıyor. Yüzümde fazlalık yapıyor hissiyatı vermesi de cabası. Lensten de şikayet edeni çok duydum ama yine de lens kullanmayı istiyorum.
Selam, üniversite hayatım boyunca lens kullandım çünkü miyoptum ve gözlük beni rahatsız ediyordu. Ayrıca hareket kabiliyeti mi kısıtlıyordu çünkü hareketli bir insandım spor yapıyordum koşuya çıkıyordum vs vs. Ayrıca burnumun üstünde bir gözlük tuhaf hissettiriyordu ve ağırlıktı benim için. Spor gözlük kullanıyordum yine de aşırı rahatsız ediciydi. Lens kullanmanında bir zahmeti var ama kısa sürede zahmeti ortadan kalkıyor çünkü ben kontakt lens kullanıyordum ve 2 güne bir gözümdeyken uyuyabiliyordum sorun olmuyordu, takıp çıkartması tek göze 10 saniyemi alıyor almıyordu artık ayna olmadan da takıp çıkarabiliyordum. Sadece daha masraflıydı solüsyonları pahalı kendi de pahalı. Daha sonra gözlüğü de lensi de çöpe attım ve gidip lazer eximer oldum. 3 yıldır ne gözlük ne lens kullanıyorum ve şükür iyi görüyorum.
Gözlük daha basit ya bence çünkü takıyorsun takınca takmış oluyorsun çıkartınca çıkartmış oluyorsun lens öyle değil Bunun dezenfekte işlemi var kayma filan oluyor bu sefer kötü korkutucu bir görüntü ortaya çıkıyor gözünde unutmamak lazım ama gözlükte de şöyle bir dezavantajı var belli bir yerden sonra burnu artık aşağı doğru çökertiyor
Bugün konu açacaktım bununla ilgili. Ben bir ara lens aldım BC 8.40 olduğu için Acuvue Oasys vermişti doktorum ki zaten bu Base Curve değerinde lens yok doğru düzgün. Ama lens takılıyken yakını bulanık görüyordum. Tırnaklarıma bakarken mesela gözlük altından bakıyorum normalde ama lens ile öyle bir şansım yok tabi. Yani bu yakın görüşünün bozulması normal mi?