En iyi stres azaltma yolları hangileri, siz stres ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Benim için en iyi stres atma yöntemi film izlemektir. aynı zamanda bu önerileri de dikkate alıyorum ben.
Beslenmenizi kontrol altında tutun. Yemenin dozunu kaçırmayın. Stresten kurtulmak için alkol ve gıda tüketimini artırmayın. Bu stresten kurtularak anlık bir rahatlama sağlasa da zamanla farklı bağımlılıklar yaşamanıza neden olabilir.
Her şeye ‘Evet’ diyemezsiniz. Başkalarının beklenti ve taleplerini her zaman karşılayamazsınız. Gerektiğinde ‘Hayır’ demeyi öğrenin.
Sigarayı bırakın. Sigara içerdiği uyaranlarla stresi tetikler.
Düzenli egzersiz yapın. Özellikle yürüyüş gibi düşük tempolu egzersizlerle başlayın. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
Her gün mutlaka dinlenmek için kendinize zaman ayırın.
Denetim altında tutabileceğiniz ve yapabileceğiniz sorumluluklarınızı bilin.
Stres nedenlerinizi azaltmaya çalışın.
Gerçekçi hedefler ve beklentiler belirleyin. Her şeyi tek seferde % 100 başarılı gerçekleştiremeyebilirsiniz. Mükemmellik algınızdan vazgeçin.
Yeterince dinlenin. Uygun bir diyet ve egzersizle dinlenme olmadan stresle mücadele edemezsiniz.
Olumlu tutum benlik saygınızı oluşturarak strese karşı iyi bir savunma yapmanızı sağlar.
Esnek olmaya çalışın.
Kafein alımınızı azaltmaya çalışın.
Aktif olarak. Hemen hemen her türlü fiziksel aktivite stres giderici görevi görüyor, daha fazla gülerek, başkalarıyla bağlantı kurarak, yeterli uyku alarak✌🏻
Cevap
5Cevap
Öncelikle Stres; kişinin biyolojik ve psikolojik dengesinin bozulmasına gösterdiği tepki durumuna verilen terimdir.
Örneğin, Şirkette her hangi bir konudan dolayı canım sıkıldıysa psikolojimi akşam gezerek veya farklı bir yemek türü yiyerek düzeltmeye çalışırım gibi..
Bir yerde okumuştum, vücutta stres yükselirse eğer düşürmenin en kolay yolu 2 kere art arda hızlıca nefes alıp tek seferde vermekmiş.
Duş almak
yürüyüş
Meditasyon
Küfretmek
Sevdiğin kişiyle konuşmak
Bunlar iyi geliyor strese genelde
Stres atmanın en iyi ama iyi faydalısı yürüyüş yapmak, yoda da bayağı iyi bu konuda inanmayanlar denesin faydasını kendisi görsün.
Yağmur bence Şu an dışardayım ne kadar soğuk olsada yağmurun verdiği huzur bir başka
Seks yapmak stres azaltmaya yardımcı olduğu gibi bir çok şeye de iyi gelir.
En iyi yöntem gezmek tatile gitmek ortam değiştirmek.
Uyurum 😝
En İyi Cevap