Merhabaa 🌸
Hepimizin de bildiği gibi sağlıklı kilo verebilmenin yolu sebze, meyve gibi sağlıklı besinlerden geçer.
Bildiğiniz başka sağlıklı kilo verme yöntemleri var mı?

Merhabaa 🌸
Hepimizin de bildiği gibi sağlıklı kilo verebilmenin yolu sebze, meyve gibi sağlıklı besinlerden geçer.
Bildiğiniz başka sağlıklı kilo verme yöntemleri var mı?

Aralıklı oruç diyelim genel manada. Ama sporla uğraşanlar için bu dengeyi sağlamak epey zorlaşabiliyor. Genel itibari ile kilo vermeye çalışanların protein alımına daha çok dikkat etmeleri şart. Bu ölçüde gün içinde düzgün beslenip akşam yemeğini erkene sabah kahvaltısını da biraz geçe alınabilirse salgılanan leptin sebebiyle kilo verimi daha kolaylaşacaktır.
Meyve tüketmek asla kilo verdirmez. Günde bir porsiyon tüketilmesinde de bir sakınca yoktur ancak kilo vermeye yardımcı denilemez. Meyve şekeri yani fruktoz vücutta harcanabilir enerji olarak ilk başvurulan kaynaklardan biri değildir. Depolanır (yağ olarak) sonrasında kullanılır. Havuç bile içerisindeki şekerden ötürü salatalarda kullanılırken orantılı kullanılmalıdır.
Dolayısıyla vücudun yaşam enerjisi olarak kullanacağı ilk kaynak proteinlerdir. Sabahları güne ilk öğün olarak protein içerikli bir gıda ile başlamak yağ yakım sürecini hızlandıracaktır.
Proteinler depolanmadan hücrelere taşınıp, yakılarak yaşamsal fonksiyonların devam etmesini sağlayan en önemli besin zinciri kaynağıdır.
Kadınlarda mevcut kilonuz ile 1.5 gr, erkeklerde 2 gr proteini çarparak günlük almanız gereken protein miktarını öğrenebilirsiniz. Mevcut kilosu 100 olan bir erkeğin günlük alması gereken protein miktarı 100x2= 200 iken mevcut kilosu 55 olan bir kadının günlük alması gereken protein miktarı 110 gramdır.
Teşekkürler 👍🏻
Rica ederim
Kalori hesabı yapmaktır tabi ki. ama çok aç kalmamaktır ya da uzun süre aç kalmamaktır. sağlıklı ve makro besinleri tam içeren bir diyet listesi yapılmalıdır.
Uykudan 4 saat kadar önce herhangi bir şey yememek. Bolca su içmek, şeker hatta meyvelerden bile uzak durmak. Hiç yememek değil ama azaltmak açısından daha az tüketmek. Onun dışında atistirmalara yonelmeyip ana öğünleri atlamamak da önemli.
Teşekkür ederim:)
Cevap
18Cevap
illa meyve sebzeden geçmez ki, dengeli beslenmekten ve aktif yaşam tarzına sahip olmaktan geçer. Dengeliden kastım, gerektiği kadar karbonhidrat alıp gerektiği kadar protein almak, olabildiğince trans yağ içeren yiyeceklerden ve şekerden uzak durmak bunları yaparken lifli gıdaları da diette bulundurmak.
Kalori açığı oluşturarak ve protein ağırlık low carb diyetiyle sağlıklı şekilde kilo verilir.
Low carb diyeti nedir?
Karbonhidratın 20-50 gram aralığında tutularak protein ağırlıklı diyet yapılmasıdır. Bu diyette sağlıklı yağ alımı da önemlidir. Dukan diyetinden ayrılan en önemli kısmı burasıdır. Dukan diyeti de yapılabilir. Dukan diyetinde yağı da minimize ediyorsun ve full protein ağırlıklı besleniyorsun.
Anladım çok teşekkürler.
Kilo vermenin en iyi yolu başta spor yapmak tempolu koşu yürüyüş geliyor sağlıklı besin hareketli olmak zayıflamaya neden olur 😊 düzenli uyku da başın da geliyor tabi
öğün çoğaltarak az ve sık bir şekilde yemek yemek
aynı zamanda spor yapmak özellikle kardio antrenmanları olacak şekilde
0 ekmek, her gün yulaf, günde en az 2 litre su. Yağ falan kalmaz.
aralıklı oruçla sağlıklı bir şekilde yavaşta olsa kilo veriyorum ben..
En güzeli bir diyetisyene gitmek.
sağlıklı kilo vermek uzun bir zaman aralığına yayilmasi ve kalori açığı uaratarak uygulanması gereken bir konu. hızlı bir şekilde kilo alıp vermemeler bünye için oldukça zararlı
O gizliden görüş sallayan hakkında salladığımı söyleyen şizofrene sesleniyorum bundan şeyin haberi var mı mesela benim sjsj
Bence görüşün direkt altına yazmalısın bunu
Sağlıklı beslenme ile birlikte uygun bi spor programı ve sabır
Bence su tüketimi önemli düzenli spor sabah aç karnına su içmek faydalı diye biliyorum
Sağlıklı beslenmek ve egzersiz
Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak
İyi sıkı biri diyet yapmak ve tabi ki spor 💪👍
Karbonhidratlardan uzak durmak olabilir
Sözde okdar konuştum ,,
Az yemek bol spor o ciciş kalbinizi yoracaksınız
Sen ne yapman gerektiğini biliyorsun
Az ye öz ye bitti
Çok kilo aldım ya
Bol su içmek, hem cildimizide yeniler
Bol şu, cardio
ask acısı