Merhabaa 🌸
Normal ekmeğin kilo aldırdığı gerçeği var evet. Kepek ekmeği ise aksine diyet yapan insanların öğünlerinde yer alıyor.
Kepek ekmeği kilo aldırmaz mı?

Merhabaa 🌸
Normal ekmeğin kilo aldırdığı gerçeği var evet. Kepek ekmeği ise aksine diyet yapan insanların öğünlerinde yer alıyor.
Kepek ekmeği kilo aldırmaz mı?

Efsanedir aslında burada önemli olan yediğiniz miktardır. yani her yemeğin olduğu gibi kepek ekmeğinde de bir kalori miktarı vardır ayni siz çok fazla yerseniz tüm yiyeceklerde olduğu gibi kepek ekmek de kilo aldırabilir. bunun için gün içinde almanız gereken kaloriyi geçmemek gerekiyor. yani iş miktarda bitiyor diyebilirim.
ister kepek ekmek olsun ister beyaz ekmek olsun öyle veya böyle ekmek hamur işidir
kepek ekmeğinin kalorisi biraz daha düşüktür
fakat fazlası yenilirse normal beyaz ekmek kalorisine ulaşır
yani kepek ekmeği de kilo aldır
özellikle sindirim sistemi yavaş çalışanları için
Öğünlere bölerek günde ortalama olarak 1 tam buğday ekmeği yiyorum. Zaten amacım kilo almak ve kesinlikle kilo aldırıyor. :)
Bildiğim kadarıyla kepek ekmeği uzun süreli tüketildiği zaman kansızlık yapıyor kepek ekmeğinin kilo yapmadığını düşünmüyorum çünkü ekmek ekmektir O yüzden dozunda yemekte fayda var
Cevap
8Cevap
Daha lifli olduğu için sindirimi daha kolay sadece. Ama oturup bir öğünde bir kepekli ekmek yersen tabi ki yine kilo aldırır. Ayrıca kepek ekmeği ile tost yapmaya bayılıyorum normal ekmekten kat kat daha çıtır oluyor 😅
Dogal genetigiyle oynanmamiş bugday olmasi lazim karakılçık siyez vb onarda ki guluten zararsiz dediklerinin adı kepekli ekmek hikaye gibi bi şey
kalorisi olan her gida kilo aldirir. onemli olan tukettigin miktar ve zamanlama.
Çok yenirse tabiki kilo aldırır.
her ekmek kilo aldırır
çok yersen evet.. alırsın kilo bence
Normal ekmekle bir farkı yok sadece tok tutma açısından daha etkili yani fazla kaloriyi aşarsan aldırır
Kepek kilo aldırır fakat kepek doygunluk hissi çok verir insan fazla yemez
Çavdar etkili, kepeklinin pek bir faydası yok ☺️
Siyah beyaz farketmez Ben her türlü yiyorum
Aldırmıyor mu
Bilemiyorun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?