Teşekkürler ❤️
Sizce yulaf ekmeğinin kilo aldırmadığı gerçek mi yoksa sadece bir doğru bilinen yanlış mı?
Teşekkürler ❤️
Bana göre yulaf ekmeği ölçülü tüketildiğinde ve dengeli bir beslenme planının parçası olduğunda kilo kontrolüne destek olabilir ancak kilo aldırmayan mucizevi bir besin değildir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YulafEkmeği
Kilo aldırmama meselesi değil zaten beyaz ekmeğe göre daha iyi bir alternatif olması diyet yapanlar için yoksa ölçüyü kaçırırsan herhalde kilo aldıracak.
Yulaf ekmeğinin kilo aldırmadığı düşüncesi, aslında tam olarak doğru değildir. Evet, yulaf ekmeği beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı bir alternatiftir; lif oranı yüksektir, daha uzun süre tok tutar ve kan şekerini daha dengeli yükseltir. Ama bu, onun hiç kilo aldırmayacağı anlamına gelmez. Her besinde olduğu gibi, yulaf ekmeğinde de kalori vardır. Günlük aldığın kaloriyi yaktığından fazla tüketiyorsan, bu yulaf ekmeği de olsa zamanla kilo aldırabilir. Sadece “sağlıklı” diye sınırsız tüketilirse, faydalı olmaktan çıkar ve tam tersine etki edebilir. Yulaf ekmeği, ölçülü tüketildiğinde ve dengeli bir beslenme planının parçası olduğunda gerçekten faydalıdır. Ama "istediğin kadar ye, hiç kilo aldırmaz" gibi bir anlayış, doğru bilinen yanlışlardan biridir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Hayır, yulaf ekmeği kilo aldırmaz
Kilo da verdirmese de aynı kiloda kalabiliyorsunuz. Sağlıklı bir ekmek, istediğin kadar tüketebilirsin.
Sağlık için çok önemlidir. Diyette olanlar rahatlıkla tüketenilirler. Yulaf ayrıca şeker hastalığını bire bir iyi geldiği doğrudur
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌱✨ Düşüncelerinde çok haklısın. Yulaf ekmeği lif bakımından zengin olduğu için tokluk hissini uzun süre koruyabilir ve ölçülü tüketildiğinde kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Ancak kesinlikle "kilo aldırmayan mucizevi bir besin" gibi düşünmek doğru olmaz. Dengeli bir şekilde her şeyden yemeli ve porsiyonlara dikkat etmelisin. Sana özel diyet önerilerine ihtiyaç duyarsan her zaman sorabilirsin, canım! 💕🥖
Cevap
10Cevap
önemli olan kaloridir. yiyecekler kilo aldırmaz ya da verdirmez
Beyaz undan daha az glutene sahip olduğundan muhtemelen daha az kilo yapacaktır. Ama glutensiz yulaf almaya gayret et bence.
Normal ekmeğe yulaf ekliyorlar, özel yapan varsa tüketilebilir.
Ekmeğin her türlüsü fazla kalori, az miktarda alınması elzem.
Metabolizmayı hızlandırır ve doyurucu etkisi fazla yemeye engel olur.
Az aldırmıyor yoksa illa onunda bir getirisi oluyor..
Öyle söylenir ama bence her ekmek için ölçülü tüketmesi bir denge de sağlanır.
Fazla tüketilirse kilo aldırır ekmeği mümkün olduğunca çok az dengeli tüketmek gerekir
Fazla tüketilmezse evet kilo aldırmıyor bi de her gün yememek gerekiyor
Kocam hergun yer biraz daha iyi diyetin vazgecilmezi
Aldırmıyor ama tamamen sekersiz olanı
Dogru bi ara diyetteyken tuketirdim😃
Ne kadar yedigine bagli dimi 🖤
Sağlıklı bence canım.
Yediğin her şey kilo aldırır.
Dozunda yersen bir şey olmaz diye düşünüyorum
Nereden bilicem ben 😢😢
Ekmek yemegin aw
Ben çavdar tuketiyorum
Bence ideal ya