Sağlıklı yaşamda uyku düzeninin önemi nedir?

Ağrı yetersiz uykuya yol açıyor mu?
Düzenli Uykunun Faydaları Nelerdir?
Düzenli uykunun faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
Bence uykunun etkisi önemli, uykusuz olan insan stresli olur yorgun olur zaten stres denen şey bütün vücudu olumsuz etkileyen bir şey.
ayrıca metabolizma üzerinde de büyük etkisi var.
✨✨
eig için teşekkür ederim
Cevap
29Cevap
Güne daha mutlu ve dinç başlarsın.
ben diyetisyen olup buraya yorum yapanlara illet oluyorum, akşam 22.30 da yataktayım, yüz kaslarım dan başlayarak sırası ile aşağıya doğru tüm kaslarımı gevşeterek 2 dk içerisinde uyumuş oluyorum, yok obezite yok yüksek beslenme vırt zırt boş laflar inanın deliriyorum bunlara yahu işiniz o kadar berbat demek ki burada ahkam kesiyorsunuz gidin ihtiyacı olanlara bedavaya diyetisyenlik yapsana? yok yapmazsın dininiz imanınız para
neden bir sebep göstersene sakin olmama, herbokolog bunlar yahu
Uyku düzenini sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olarak görüyorum. Aslında bunu kendiniz deneyimleyerek de görebilirsiniz. Uykunuzu almadığınız gün veriminiz düşer. Kapasitenizin altında bir gün geçirebilirsiniz. Tam tersi yani günün çoğunu uykuyla geçirdiğiniz zaman yine o günün çoğunu kaçıracağınız için verimsiz bir gün geçer. Yani o ayarı tutturmak lazım.
Benim bildiğim ziyadesi ile önemli düzenli uyku ve yatiş saatleri kalkış saatleri tabi sağlıklı yaşam dersek sadece bu degil erken saate kalkindigi gibi spor sinra küçük besinler sonra her ne kadar sevmesemde bir kucuk fincan kahve sonra orta dercede öğle kahvaltısı ve ikindide orta bir atiştirmalik sonrasi aksam spor vs vs
Uyku çok önemli.. Benim içinok daha önemli.. 😄
Ağrım varsa çok zor uyurum..
Evet önemli. Günde 9-10 saat uyumak gerekiyor.
Çok önemli fakat yaklaşık 2 yıldır geceleri uyumuyorum isim yüzünden ve bedenim artık ruhsuz oldu
Bence çok önemli. Uykusuzluk yüzünden birçok hastalık olabilir
Ben yaşıyorum bunu gün boyu yorgun ve uykusuz hissediyorsun ben mesela sabaha karşı uyuyorum gece yatmak bilmiyorum sabah kalkmak bilmiyorum beslenme düzenim bile alt üst olmuş vaziyette
En az 8 saat kesintisiz uyku önemli. Gece çalışanlarda kalp krizi riski artıyor, bilimsel olarak kanıtlandı
Saat 1-2-3-4-5 gece bu saatler içinde uyu gerisine karışma
En büyük vitamin ve bütün güzellikler sağlıklı uykudan geçer
Uyku çok önemli bedeninin dinlemenmesi, beyninin dinlenmesi felan aşırı önemli
Günde en az 8 saat uyumaya çalış çok veya daha az uyursan ağrı yapması normal
Yağlı yemeklerden uzak durun ve hamurlu ekmek gibi şeyler
tabikidr çok önemlidir hele ergenlikte uzaman için falan
Bence çok önemli. Uykun olmassa çoğı şeyden zevk alamassın
Sağlık li düşünebilmek ve daha dinç bir fiziğine sahip olmak
Tabi açar uyku duzeni bozuldu tüm vücutta ağrı meydana gelir
Bence sosyal yaşam icin uyku düzenliliği çok önemlidir
Merhaba,
Uyku bedenimizin her anlamda sağlıklı olması, gün içerisinde enerjimizin yüksek olması için en önemli şeylerden biridir. Özellikle iyi bir metabolizma ve sağlıklı bir beyin için kaliteli uyku olmazsa olmazlarımızdan. Yapılan araştırmalar yetişkin bir insanın günde ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini söylemektedir. Az ve kalitesiz bir uyku obeziteyi tetiklemekte, insülin direnci, diyabet gibi hastalıklara karşı risk faktörü oluşturmaktadır. Güne uykusuz başladığınızda yağlı ve karbonhidrat içeriği daha yüksek beslenme ihtiyacı duyabilirsiniz. Özellikle gece geç saatlerde yattığınızda gece yemeleri artacağından bu da kilo alımınızı tetikler. Tüm bunlar dışında yetersiz uyku gün içerisinde kendinizi daha yorgun, mutsuz ve depresif hissetmenize neden olur. Uyku ile ilgili sorun yaşıyorsanız egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, gece çay, kahve gibi kafein içeren içecekler tüketmemek, akşam 6-7 den sonra yemek yememek ve gece papatya, melisa gibi sizi daha rahatlatacak çaylar tüketmeyi deneyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim 🙏 😊