En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Düzenli Uykunun Faydaları Nelerdir?
Düzenli uykunun faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma oranı düşer.
- Uykuda vücut hücreleri yenilenir ve zedelenmiş hücreler onarılır.
- Sindirim sistemi hem rahatlar hem de düzene girer.
- Vücut protein sentezler.
- Hücre bölünmesi gerçekleşir.
- Düzenli uyku sayesinde büyüme hormonu sağlıklı bir şekilde salgılanır.
- Düzenli uyku cinsel hayat üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Kronik ağrıların iyileşmesi üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Kilo kontrolü açısından düzenli uyku oldukça önemlidir. Düzensiz ve sağlıksız uyku düzeni kilo alımına neden olur.
- Düzenli uyku sayesinde stres düzenlenir. Düzenli uyku sayesinde stres durumu düşüktür.
- Düzenli uykunun hafızayı güçlendirme üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Düzenli uyku odaklanmayı arttırarak öğrenme üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Beyin fonksiyonlarını besler.
- Solunum sistemi, dolaşım sistemi, kas ve iskelet sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
10 Yorumla
- 1 yıl
Bence uykunun etkisi önemli, uykusuz olan insan stresli olur yorgun olur zaten stres denen şey bütün vücudu olumsuz etkileyen bir şey.
ayrıca metabolizma üzerinde de büyük etkisi var.
14 Yorumla- 1 yıl
✨✨
- 1 yıl
eig için teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- 1 yıl
Güne daha mutlu ve dinç başlarsın.
10 Yorumla - 1 yıl
ben diyetisyen olup buraya yorum yapanlara illet oluyorum, akşam 22.30 da yataktayım, yüz kaslarım dan başlayarak sırası ile aşağıya doğru tüm kaslarımı gevşeterek 2 dk içerisinde uyumuş oluyorum, yok obezite yok yüksek beslenme vırt zırt boş laflar inanın deliriyorum bunlara yahu işiniz o kadar berbat demek ki burada ahkam kesiyorsunuz gidin ihtiyacı olanlara bedavaya diyetisyenlik yapsana? yok yapmazsın dininiz imanınız para
12 Yorumla- 1 yıl
neden bir sebep göstersene sakin olmama, herbokolog bunlar yahu
Uyku düzenini sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olarak görüyorum. Aslında bunu kendiniz deneyimleyerek de görebilirsiniz. Uykunuzu almadığınız gün veriminiz düşer. Kapasitenizin altında bir gün geçirebilirsiniz. Tam tersi yani günün çoğunu uykuyla geçirdiğiniz zaman yine o günün çoğunu kaçıracağınız için verimsiz bir gün geçer. Yani o ayarı tutturmak lazım.
10 YorumlaBenim bildiğim ziyadesi ile önemli düzenli uyku ve yatiş saatleri kalkış saatleri tabi sağlıklı yaşam dersek sadece bu degil erken saate kalkindigi gibi spor sinra küçük besinler sonra her ne kadar sevmesemde bir kucuk fincan kahve sonra orta dercede öğle kahvaltısı ve ikindide orta bir atiştirmalik sonrasi aksam spor vs vs
10 Yorumla- 1 yıl
Uyku çok önemli.. Benim içinok daha önemli.. 😄
Ağrım varsa çok zor uyurum..
11 Yorumla - 1 yıl
Evet önemli. Günde 9-10 saat uyumak gerekiyor.
10 Yorumla - 1 yıl
Çok önemli fakat yaklaşık 2 yıldır geceleri uyumuyorum isim yüzünden ve bedenim artık ruhsuz oldu
10 Yorumla - 1 yıl
Bence çok önemli. Uykusuzluk yüzünden birçok hastalık olabilir
10 Yorumla Ben yaşıyorum bunu gün boyu yorgun ve uykusuz hissediyorsun ben mesela sabaha karşı uyuyorum gece yatmak bilmiyorum sabah kalkmak bilmiyorum beslenme düzenim bile alt üst olmuş vaziyette
00 YorumlaEn az 8 saat kesintisiz uyku önemli. Gece çalışanlarda kalp krizi riski artıyor, bilimsel olarak kanıtlandı
10 YorumlaSaat 1-2-3-4-5 gece bu saatler içinde uyu gerisine karışma
10 Yorumla- 1 yıl
En büyük vitamin ve bütün güzellikler sağlıklı uykudan geçer
10 Yorumla Uyku çok önemli bedeninin dinlemenmesi, beyninin dinlenmesi felan aşırı önemli
10 Yorumla- 1 yıl
Günde en az 8 saat uyumaya çalış çok veya daha az uyursan ağrı yapması normal
10 Yorumla - 1 yıl
Yağlı yemeklerden uzak durun ve hamurlu ekmek gibi şeyler
10 Yorumla tabikidr çok önemlidir hele ergenlikte uzaman için falan
10 YorumlaBence çok önemli. Uykun olmassa çoğı şeyden zevk alamassın
10 YorumlaSağlık li düşünebilmek ve daha dinç bir fiziğine sahip olmak
10 YorumlaTabi açar uyku duzeni bozuldu tüm vücutta ağrı meydana gelir
10 Yorumla- 1 yıl
Bence sosyal yaşam icin uyku düzenliliği çok önemlidir
10 Yorumla Az uyku makbuldür.. zaten diğer tarafta yeterince uyuyacağız 🙂👍🏻
10 YorumlaUyku çok önemli tabi 8 saat şart
10 Yorumla%98 lik bir önemi var bence.
10 YorumlaÇok önemlidir uykusuzluk çekmeyen var mı
10 Yorumla- 1 yıl
Uykusuzluk ağrıya sebep oluyor
10 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 517 cevap paylaştı. Uyku benim için herşeyden önemli
10 Yorumla- u1 yıl
Tabi ki çok önemlidir.
10 Yorumla - 1 yıl
Önemli
10 Yorumla Ben çok uyuyorum bazen 12 13 saat sürüyo
10 Yorumlaaçabilir, tam tersi de olabilir
10 Yorumla- 1 yıl
Uyumamak en kötü seçimlerden birisidir
10 Yorumla - 1 yıl
Telefon ya her şey
10 Yorumla çok fazla. 7 saat ideal
10 YorumlaDepresyon yaşıyoruz
10 Yorumla- 1 yıl
Önemli
10 Yorumla Uyku her alanda önemli iyi bi psikoloji için
10 Yorumla- 1 yıl
en onemlisi uyku
10 Yorumla Kesinlikle
12 YorumlaÇoook önemli
10 Yorumla8 saat uyumak şart
10 YorumlaVardır
10 Yorumla- 1 yıl
önemlidir
10 Yorumla - 1 yıl
8 saat ideal
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Buyüktür
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Uyku bedenimizin her anlamda sağlıklı olması, gün içerisinde enerjimizin yüksek olması için en önemli şeylerden biridir. Özellikle iyi bir metabolizma ve sağlıklı bir beyin için kaliteli uyku olmazsa olmazlarımızdan. Yapılan araştırmalar yetişkin bir insanın günde ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini söylemektedir. Az ve kalitesiz bir uyku obeziteyi tetiklemekte, insülin direnci, diyabet gibi hastalıklara karşı risk faktörü oluşturmaktadır. Güne uykusuz başladığınızda yağlı ve karbonhidrat içeriği daha yüksek beslenme ihtiyacı duyabilirsiniz. Özellikle gece geç saatlerde yattığınızda gece yemeleri artacağından bu da kilo alımınızı tetikler. Tüm bunlar dışında yetersiz uyku gün içerisinde kendinizi daha yorgun, mutsuz ve depresif hissetmenize neden olur. Uyku ile ilgili sorun yaşıyorsanız egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, gece çay, kahve gibi kafein içeren içecekler tüketmemek, akşam 6-7 den sonra yemek yememek ve gece papatya, melisa gibi sizi daha rahatlatacak çaylar tüketmeyi deneyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim 🙏 😊