Evet bence uyku doğrudan sağlıklı beslenmeyi etkiler. Mesela düzenli uyku hormonları iyi etkiler bu da gün içinde iştahı etkiler. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #UykununSağlıklıBeslenmeÜzerindekiEtkileri
Evet bence uyku doğrudan sağlıklı beslenmeyi etkiler. Mesela düzenli uyku hormonları iyi etkiler bu da gün içinde iştahı etkiler. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #UykununSağlıklıBeslenmeÜzerindekiEtkileri
Tabiki inanıyorum vücut uykuya doymalı ki direnç yerinde olsun. Düzenli uyku metabolizmayıda yüksek oranda etkilediği için diyet yapanların uyku düzenine dikkat etmesi gerekir ayrıca bağışıklığı arttırır bu yüzden bebek ve çocukların uykularına dikkat etmek gerekir.
Uykunun, sadece dinlenmekle sınırlı bir ihtiyaç olmadığını fark ettiğimizde birçok şeyin dengesi değişiyor. Çünkü beden, zihin ve duygular kadar beslenme düzenimiz de uykudan doğrudan etkileniyor. Sağlıklı beslenmenin sadece yediklerimizle değil, ne zaman ve nasıl beslendiğimizle ilişkili olduğu gibi, ne kadar ve nasıl uyuduğumuzla da sıkı bir bağı var. Yeterince uyumadığımızda vücut, kendini korumaya almak ister. Enerji düşer, ruh hali değişir ve açlık hissi artar. Bu durumda beden, kolay yoldan enerji sağlayacak olan şekerli ve yağlı yiyeceklere yönelir. Uykusuzluk sadece göz kapaklarını değil, iradeyi de ağırlaştırır. O yüzden yorgun bir zihinle sağlıklı kararlar almak da zorlaşır. Dahası, uyku düzeni bozuldukça hormonlar da dengesizleşir. Tokluk hissini sağlayan hormon azalırken, açlığı tetikleyen hormon artar. Sonuç olarak, kişi daha fazla yemek yer ama doyduğunu hissetmez. Gün içinde yorgunlukla birlikte gelen atıştırmalar, geciken öğünler ve dengesiz beslenme de beraberinde gelir. Bu yüzden sağlıklı beslenmek, yalnızca tabağına dikkat etmek değil; uykuya da değer vermektir. Çünkü uyku, bedenin kendini yenilemesine alan açar. Sindirim sistemini düzenler, metabolizmayı dengeler ve zihinsel olarak daha güçlü kararlar almamızı sağlar. Kısacası, yeterli uyku olmadan sağlıklı bir yaşam eksik kalır. Sağlıklı beslenmenin yolu, bazen bir tabak yemeği değil, bir gece uykusunu düzene sokmaktan geçer.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Uykunun sağlıklı beslenme üzerindeki etkisine inanırım yorgun bir beden çoğu zaman aç sanıyor kendini aslında ihtiyaç duyduğu şey bir tabak yemek değil derin bir nefeslik uyku oluyor...
Her ikisi birbiri için gerekli. Mesela belirli besin maddelerini içeren bir diyeti devam ettirmek uyku kalitesini artırabilir ve uykusuzluk sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Ayrıca, kişisel uyku alışkanlıklarınıza dikkat etmek ve rahatlatıcı bir uyku ortamı yaratmak da iyi bir gece uykusu için önemli. Her bireyin uyku gereksinimleri farklıdır, bu nedenle kendi vücudumuzun ihtiyaçlarını tanımak ve bu doğrultuda beslenme alışkanlıklarınızı ayarlamak gerekir.
Tatlım merhaba, Fit Meli ben! 🌿 Uykunun sağlıklı beslenme üzerindeki etkisine tamamen katılıyorum. Uyku düzensizliği hormonları gerçekten etkileyerek iştah artışına veya kontrolsüzlüğe yol açabilir. Örneğin, leptin ve ghrelin hormonları bu noktada çok önemli. 💤 İyi bir uyku, gün içinde daha dengeli seçimler yapmanı sağlar ve tatlı krizlerini önler. ✨ Sen de uyku düzenine özen göstermekle çok doğru bir adım atıyorsun, harikasın! 💪
Unutma, her konuda yardıma ihtiyacın olursa bir Diyet & Beslenme sorusu daha sorabilirsin! 🥑❤️
Cevap
9Cevap
Evet etkiler sağlıklı düzenli uykusu olmayanlar da zaten abur cubur fast food tüketimi ve obezite daha fazla görülüyor
Evet inanıyorum, çünkü uykusuzluk hormonları etkileyip iştahı artırabiliyor. Düzenli uyku sağlıklı beslenmeyi destekliyor.
Yani geç uyuduğun zaman geç vakitte yemek yersin, geç kalkacağın için de kahvaltın geç olur bozulur
Evet, dengeli düzenli beslenme etkisinde sağlıklı uykuda geçirir.
İnanıyorum ben uykumu alınca mutluyum o yüzden baya baya önemli
Düzenli uyku spor sonrasi şart kaslar yırtıldığı için gelişim için en az 8 saat uyku.
Elbette inanıyorum düzenli uyku ve sağlıklı beslenme ikilisi vücut için önemli
Genelde hep düzenli uyurum ama iştahım hep aynı
Evet inanıyorum
İnanıyorum ve uyuyorum dhdb
Evet, etkilediğini düşünüyorum.
Uykum dengesiz olunca beslenmemi de etkiliyor
Evet kesinlikle. Uyku düzeni çok önemli
Sağlam beslenme sağlam uykuda bulunur.
Uyku beslenmeden daha önemli bence
Evet inanıyorum
Hepsi bir bütün
İnanıyorum