Panik atak ve anksiyete ile bu aralar başım dertte diyebilirim sürekli vücudumun farklı yerlerinde hastalık olduğunu hissediyorum uyuşmalar oluyor ve bundan dolayı çok fazla kaygılıyım ölüm korkusu ve felç kalma gibi düşünceler beni mahfetti. Sizde de var mı?
Panik atak ve anksiyete ile başa çıkabilmek mümkün mü?
Öncelikle çok geçmiş olsun🙏 ben de bu durumu yaşıyorum normalde biraz stresli biriyimdir ama fazla değil yani sıra komik bi kişiliğim var ama her şeyi içime atarım yardımcı olur mu bilmiyorum ama bundan yaklaşık 1-1,5 ay önce büyük bir panik atak krizi yaşadım otururken once kalbim sıkısmaya basladı sonra bi anda kalbim cok fazla carpmaya basladi hemen ayaga kalktim ölecek gibiydim korkuyordum nefes alamiyordum hemen annem balkona cıkardı ben bayılacak gibiydim öyle bi his vardi ayaklarım karıncalaniyor basim donuyordu kalp krizi geciriyorum sandim sonrasinda nefes egzersiziyle 5-10 dkya düzeldim ama deli gibi titriyordum icimde cok büyük bir korku vardı ne olduğunu bilmiyordum sonra acile gittik gece 00.30 gibi ekg cekildi akciger filmim cekildi kan verdim gayet saglikliydim serum verip gonderdiler rahatlamistim ama sonrasinda kalp sıkısmaların bir kac gun takip etti bi sıkıntım var mı diye korkuyordum kardiyolojiye gittim bir sıkıntım yoktu doktor panik atak anksiyete diyip psikiyatriye yönlendirdi ama artık en ufak şeyi takıyordum kafamın icinde kötü düşünceler vardı ve onlardan kurtulamıyordum sürekli bi kalp çarpıntısı nefes alamama gibi sorunlarım vardı şu sıralar son 5 gündür her gün aniden bi anda kmtü düşünceler basıyordu kafamın içini korkuyordum delirmiş gibi hissedyordum bir kere olunca neredeyse günün tamamını berbat ediyordu bu şey sürekli ağlıyordum hala öyle cuma günü 2. randevuma gideceğim ilaç kullanacağım mı bilmiyorum ama bana sorarsanız yaşadığım şey panik atak ve kaygı bozukluğu.
ben de bunların hiçbiri yok ama kuzenimde var hala tedavi görüyor pek işe yaradığını sanmıyorum maalesef kimsenin başına gelmesini istemem çok kötü bir şeye benziyor
maalesef bu durum benide fecât bir hâlete düçâr ediyor lakin bende yaygın anksiyete bozukluğu var yani daha ileri derecelisi yol yakınken bi psikiyatriye git ilerletirsen ağrılardan maraz olur bitap düşersin
Damarlar daralıyor buda hâliyle kalbin daha fazla kan pompalamasını ve ağrıları feragat ettiriyor bide buna ilaveten ilerde benim gibi fibromolojide olursan yaygın anksiyete ile beraber ağrıdan ağlarsın ağlar yarın fizik tedaviye ve psikiyatriye tekrar gidip meramımı belagat edeceğim akabinde bakacaz tesirli bir ilaç verecekler mi
Sen daha yolun başındasın dediğim gibi ilerlemeden psikiyatriye gidip ilaç tedavisi al bu arada bu rahatsızlığın seni öldürmeyeceğini ve safîî ruhsal bir maraza tabii tutacağını bil gerisi allah kerim
Valla paşa gönlün bilir benim gibi ağrılardan ölürsün bide ağrı kesicide geçirmiyor buna ilaveten sürekli diş sıkar bacakaların kolların uyuşur halsizlik ve bitkinlikte cabası gezemeyecek hale gelirsin abartmıyorum ciddi bir rahatsızlık bu öldürmüyor ama süründürüyor
Ya anladık alkol kullanmıyosun.. panik atak hastaları atak zamanlarında alkol kullanarak yatıştırmak isterler ama alkolün etkisi geçtikten sonra panik atak daha da tetikler.. bu yüzden uyarayım dedim falan!!