Her ay doğru düzgün hastaneye bile gitmediğimiz hâlde SGK bizden para kesiyor, ortak havuza alınıp o an ihtiyacı olana hizmet vermek için yapılıyor bu. Bazı tedavileri karşılamıyorsa bunun sebebi bizden alınan parayı 2 katına çıkarmamaktır. SMA'lı bebeklerin SGK kapsamına dahil edilmeyen ilaçlara ihtiyacı olan bir sürü insandan farkı olduğunu düşünmüyorum. Onlar için 1 lira artacaksa diğer kişilerin suçu ne? Herkes için artarsa zaten çoğumuz o primleri ödeyemez hâle geliriz. Şu yapılan 1 lira fazla verip vicdan rahatlatmak için onca hasta insanı yok saymaktır ve bu benim midemi bulandırıyor. Resmen kimin yaşayıp kimin öleceğine karar veriyorsunuz ve bunu sosyal medyada acıklı fotoğrafı olup olmamasına göre yapıyorsunuz.
Ya siz bu devletin kulu musunuz? Niye sorgulamıyorsunuz bu devlet ne işe yarıyor diye? Zaten faturalarınıza yansıyanlar almış başını gitmiş neyin nereye ulaştığı belli değil. Ormanlar yanıyor cart şu kampanyası, deprem oluyor curt şu kampanyası, falanca afet oldu şu kampanyası… Hiçbir kurum elindeki stoğu kullanmıyor direkt yardım. Daha afetten haberimiz yokken yardım talebi mesajları geliyor. Ben gönderilenlerin de, bir yerlere yansıtılanların da gereken yerlere ulaştığına inanmıyorum. Asgari ücretle çalışan adama yok telsiz kullanım bedeli, yok sayaç bilmem ne bedeli, süt olmuş 25 lira, sucuk 200 lira bu insanlar kendilerine bakamıyorlar ki başkalarına yardım eli uzatsınlar. Milletvekillerinin aylığı 56 bin lira onlardan kessinler ne keseceklerse kardeşim. Onlar örnek olsunlar millete. Bakın şuna da biz el attık desinler. Akşama kadar mecliste uyumaktan başka ne yaparak para kazanıyor bu insanlar?
Millet verginin verginin vergisini ödüyor, siz böyle bir kampanya açıyorsunuz. Yansısa aslına bebekler acı çekmekten ve ölmekten ilelebet kurtulur fakat ülkede bu hükümet olduğu müddetçe faturaya o tutar yansır fakat para bebeklere gitmez emin olun.
bu yazımı okur musunuz 👉Kapitalizm, SMA ilacı üreten ve fahiş (kelimesi az kalır gerçi ama neyse) fiyata hastalara sunan ilaç firmasının; dünyanın her yerinde bağış yoluyla dolaylı olarak milyonları götürmesine ses çıkarmıyor. Kontrol mekanizması yok, buna dur diyen yok... 🎈Garibanların alın teri ile biriktirdiği üç beş kuruşlarıyla toplanan 2 milyon dolarlık ilacı hasta çocuklar aracılığıyla cebe indiren bu ilaç firması, insanların duygularını kullanarak, her ülkede dernek ve organizasyonlar kurdurarak yardımlar yoluyla servetine servet katıyor. 🎈Hasta yavrularımıza elbette merhamet ediyoruz, iyileşmeleri için mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz ancak bu hastalığa benzer yüzlerce hastalık var ve dünyanın tek derdi bu değil. Bu tedavinin ileri boyutta faydaları ispatlanmış değil. 🎈Ayrıca düşünsenize, sadece her bir çocuk için toplanan parayla 100 yataklı bir hastane inşa edebiliyorsunuz. Bu fahiş para aktarımı ve insanların duygularını istismar ederek milyar dolarları götüren bu vurguncuların belirlediği ilaç fiyatına kimse müdahale edemiyor. 🎈Bu ilaç ve iddia edilen tedavi hakkında içim hiç rahat değil. Hem tedavi metodu olarak sunulan yöntem, hem toplanan bu fahiş rakamlar hem de bunun dernekler ve organizasyonlarla duygu istismarı ile kullanılması bana bu işte bir terslik olduğunu hissettiriyor
Allah, bu derdi taşıyan ve buna benzer ancak sesleri duyulmayan başka başka binlerce çeşit hastalığa sahip yavrulara merhamet etsin, daha makul, daha fıtri, daha etkili tedavi yolları nasip eylesin, amin
Pandemi zamanı Sanatçılar için bu Devlet 10 TL bağış kampanyası başlatmıştı. İtibardan ödün vermeyenler bizleri umursamıyorlar.
Bizler onların gözünde sadece basit SEÇMEN' niz. Bugün isteseler SMA hastalığı hariç bir çok kritik hasta teşhisi olan kişiler sağlığına kavuşur. Ama onların umurunda değiliz.
Parti'nin Bütün Belediye başkanlarına bakın daha dün bir şeyleri yok iken bugün milyon dolarları var. Bunlar nasıl oluyor acaba. Bunlar bu şerefsizlerin elinden alınıp Halka dağıtılmalıdır.
Cok af edersin ağır bir kelam edeceğim. Ben hayvanları çok severim sözüm onlara değil. Onlara kurban olurum. İt bile sahibinden korkar derler ya. İşte bunlar korkmadıkları için, işkembelerini doldurdukları için herkesi de tok sanıyorlar. Parti gözetmiyorum hepsi de aynı. Sopa bir başkasının eline geçmiş ne fark eder. Hepsi birbirinin aynısı.
Mesele sma ilacının benim faturama yansıması değil isterse 50 lira olsun ama sosyal devlet anlayisi nerde yani bu devlet diyor ki ben o ilaci temin edemem halk ne yaparsa yapsin yasatsın o cocuklari 100 binlik araba binlerce lira vergi almayi biliyor ama. neden devletin sorumlu olacagi seyi halk yapmak zorunda kalıyor karsi oldugum tek şey bu aksi halde her çocuga binlerce lira feda olsun
olmayın reisler, bile bile lades olmaktır bu, test var yaptırmıyorlar, doğacak çocuğa bunu yapmaya kimin hakkı var? Ailesinin çocuk istemesi yüzünden küçücük bedenleriyle o acıları çekmek zorundalar mı? SMA geni varsa yapmayacaksın abi çocuk
Mümkün olmamalı zaten onbinlerce lira vergi ödüyoruz. Biz ne için vergi ödüyoruz. böyle problemler olmasın diye. Ülkemizde de böyle üreçler keşfedilip üretilsin diye. çok şey var ama kimin umrumda.
1 TL ile batmaz kimse ama güya sosyal devletin ya devlet karşılamak durumda daha az koruma daha az makam aracı ile bence karşılar cunku biz üstümüze düşeni görevi yapıp vergimzii ödüyoruz devlette yapsi Bi zahmet her felakette iban göstermekle olmaz
Hayir test yaptiriyosun hamile kalmadan once. orada hersey cikar ne hastaligi varsa. Sorumlu ebeveynlerin yapmasi gerekiyor zaten. Ona gore cocuk yapmazsin.
Hayır destek olmam bunu yapması gereken devlettir. Öyle olursa diğer hastalıklar için de bu tip uygulamaların önü açılmış olur. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum sma lara binlerce güneş diliyorum
Gereksiz bir proje çünkü zaten tonla vergi ödüyoruz, bunun için kullanılabilir bir kısmı, ekstra vergiye gerek yok. Ayrıca ücretsiz şekilde SMA testi yaptırılabilir doğumdan önce, evlenilecek kişinin akraba olmamasına dikkat edilebilir vs.
Ya tamam çocuk doğmadan önce test yaptırmalılardı orada haklısınız fakat çocuk doğmuş ve onun suçu ne o seçmedi doğmayı ailesi test yaptırmadı diye ölmeli mi hayır kampanya gönüllü olmak isteyenler için mantıklı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zor çünkü sma hastası olan bebeklerin sayısı çok az, ancak iktidar partisinden birisinin bebeği sma lı doğarsa bu proje gerçek olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
1 TL hiçbir şey kaybetmem. Kayıt olurum da Anlamadığım devletin neden karşılamadığı. İlacın etkisi kanıtlanmamış olabilir mi?
Sma icin cok yuksek tutarlar odeniyor. O kadar cok hasta cocuk var ki. 1 tl ile olacak is degil gibi gorunuyot. Devlet el atmiyor. Acilen hukumet değişmeli. Basa gelen kisiler bu hastalikla alakali kanun kural ne ise getirmeli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aylık 300 milyon TL toplanır ülkede her faturaya olursa bu iyi miktar yani her aile her ay7-8 TL vermiş olacak doğalgaz, elektrik, şu, internet, telefon faturaları..
@Alacabulaca Benim 1TL mi soracagina kutu kutu dolarlari kacirip ustunde turlu fantezi yapan yoneticiler, zenginler ilgilensin. Onlarin bir ogunluk yemegini verseler duzelecek is icin halka duygu kasip para toplayacaklar bende buna yardimci olacagim. Sen olabilirsin, dvet.
Ben senden bahsediyorum. Yöneticilerle ilgili fikrimi o mecrada söylerim. Senin yaptığın sosyal olmayan devletten bu tarz şeyler beklemek. Neyse yazmadım say salla.