Merhabaa 🌸
Egzersiz yapmadan sadece yürüyüş/tempolu koşu vs yaparak kilo verilebilir mi?

Merhabaa 🌸
Egzersiz yapmadan sadece yürüyüş/tempolu koşu vs yaparak kilo verilebilir mi?

Öncelikle merhaba, yürüyüş yapmak kilo vermede etkili bir yöntem ama her yürüyüş maalesef etken değil
Şöyle ki; salına salına yürüyor dediğimiz :) normal hayatta acelesiz temposuz yürüyüşler sabahtan akşama kadar yürüseniz bile pek bir faydası olmuyor :)
Tempolu yürüyüş hafif koşar adım dediğimiz yürüyüşler metabolizmayı çalıştırarak yağ yakımına sebep olduğu için zayıflamak mümkündür.
Tabii bunun yanında yedikleriniz diyetiniz ve sağlıklı beslenmeniz de çok önemli
Kasları yoran antrenmanlar yürüyüşten çok daha fazla kalori yakmanı sağlar. Yürüyüş yaparak 30 dakika sonrasında sen belki yağ yakımına geçersin ve yürüme bitince bu yakım durur. Kasları yorarsan yani ağırlık kaldırırsan vücut yıpranmış kasları gün boyu onarmak için enerji harcar ve daha verimlidir.
Yürüyüş hafif aktiviteye girdiğinden diğer fiziksel aktivitelere göre daha az etkisi olur. Tabi buna ek olarak fiziksel aktivitenin şiddeti süresi ve şıklığı da önemli
Verilebilir hemde çok iyi verilebilir ama bir ablalar var grup yıllardır görüyorum hep aynı kilodalar hepsi kilolu parkta sürekli yürüyor aletlere biniyorlar 😂 program ve egzersiz şart mutlaka olmalı
Cevap
28Cevap
etkisi var ama yemeğmi fazla yersen anlamı olmaz
Diyet yapılmadığı sürece çok etkisi olmaz ama sağlık için yapılabilir
Verilir. Süre ve hıza bağlı. Yağ yakmak için nabız 120 nin üzerine çıkmalı, o da ilk 30 dakikadan sonra oluyor, ama yürüme hızı parkta dolanıp çekirdek çitleme temposunda ise olmaz. Hızın en az 6 km/h, yani pace 10 dk/km olmalı. Ölçmek için Runkeeper uygulamasını kullanabilirsin.
yürüyüş yaşlı sporu. gençlerin daha aktif şeyler yapması gerekli.
kilo vermenin %70 i beslenme %30 u spordur. yani beslenmenize dikat ettiğiniz sürece kilo verirsiniz ha ne olur kardio yaparak 1 ayda vereceğiniz kiloyu yürüyüş yaparak 3 ada verirsiniz
Hicbir etkisi yok, yürüyüs, kosu saglik icin yarali kilo vermek icin degil, kilo yaktigin ve aldigin kalori ile orantili. Spor yaparak kilo veririm inancina sahip olanlar yediklerine dikkat etmezse, genelde büyük hayal kirikligina ugruyor
yürüyüş yapmak kilo verdirmez
kilo vermek isteniyorsa hitt antrenmanlar yapılmalıdır
örneğin ip atlamak çok iyi bir yağ yakma programıdır
tempolu koşuda yağ yaktırır
Sağlam yürüyüş ve koşu yaparsan faydasını görün.
Yani yürürken koşarken Sağlam terlemen gerekir o yağı üstünden ter olarak atasın..
En az 1 saat yürüyecen ve koşacan tempolu
Evet en az 5km yürümen lazım hızlı şekilde ayrıyeten koşma ve ip atlama ile uygun bir diyetle kilo verebilir sin tabi ki.
günlük 10k adım kilo almayı büyük orantıda etkiliyor, denendi...
Yürüyüş verdirmiyor, koşu vermede yardımcı ama.
Kilo vermede etkili oldugu gibi sıkılasmanizi da saglar
Hızlı yürürsen olur nabız artmadıkça nasıl yağ yakıcan
Amac sindirim sistemi calissin biraz saglikli olalim falansa yuruyus olabilir. Ama amac zayiflamaksa 5 dk kosmak tum ulkeyi yuruyerek gecmekten daha etkili olabilir🙂
Nabız 130 bandında olmadıkça bir faydası olmayacaktır...
en güzel spor tempolu yürüyüştür. koşmak insanın doğasına aykırıdır
1 saatlik tempolu yürüyüş günlük spor ihtiyacını karşılar
yürüyüş tek başına yeterli olmaz sağlıklı diyet programlarıda uygulaman gerek
Terliyorsun, yağlar yakılıyor, kaslar çalışıyor eritir, inceltir, fazlalıklar atılır.
Yaptığım tek spor yürümek işe yarıyor olmalı ki fitim
Günlük ortalama 15 km yürüyorum. Düşündüğüm kadar zayıflamadım. Çok fazla yemek de yemiyorum
Tempolu yürüyüş der geçerim tabii sağlam bir kilo vermek istiyorsan günde 2 saatini ayırıp 10km yaparsan haftada 5-6 kg vermen mümkün tabii ekmeğide kısacaksın çok az. Denendi...
Kesinlikle verdirir. Yürüyüşün üstüne güzel bir s*KS ise tam yerinde olur.
Yürüyüş yapmak en güzel spor derler zaten kilo vermede etkili olur yediklerine içtiklerine dikkat edersen ama
Chloe thing dene 2 haftada mükemmel sonuç elde ettim
dengeli beslenmeyle duzenli yuruyus veya kosu olursa evet
sadece yürüyüş yetmez diyette gerekiyor :)
Yürüyüşten biraz fazlası lazım
Yürüdüğüm kadına göre değişir 😂
Düzenli yapıldığı takdirde neden olmasın
Sabahları daha etkili diye düşünüyorum
Kaliteli tempolu ise faydası var..
Etkisi yoktur.
Koşarsanız olur.
Spor şart
Çok etkili
Çok etkili 8 neredeyse 10 verdim
Tabii ko verilir
Birazda genetik fit olacak