Yakın zamanda doktora gittim. Doktor bana "et met yemek yok, yeşillikle besleneceksin" diyerek (aslında) et yememi yasakladı. Sizce et gibi protein kaynağı besinleri kilo verirken yememek ne doğru olabilir? Sadece kahvaltı da peynir ve yumurta yiyerek protein ihtiyacımızı karşılayabilir miyiz?
Kilo vermeye çalışırken et ve protein kaynağı besinleri yememek ne kadar doğru olabilir?
Önemli olan mikro ve makro ayarlamalar yapmak. Yani karbonhidrat, yağ, protein, mineral dengesini düzenlemek. Şeker veya kolestrol hangisi yüksek ise ona göre bir diyet verilmesi lazım. Etteki proteini sebzeden almak çok zor. Gidip eti yağda kızartmak yerine kendi yağıyla pişirip tüketebilirsin. Örneğin tavuk göğsü.
Doğru söylemiş. Ama tavuk göğsünü nasıl yasaklar anlamadım. Belki de spor yapmadığını söylemişsindir. Ayrıca yumurta ve peynirlerden de protein ihtiyacı karşılanabilir.
Yani ne bileyim o kadar tanıdık diyetisyen ve doktor arkadaşlarım var onlardan öyle kolay kolay bu cümleleri duymadım. Sadece herhangi bir rahatsızlığın varsa yasaklayabilir. Banalı kalırsa protein ihtiyacını yumurta, süt ve peynirlerden karşılaya. Ve sebze ye bol bol. Bir ay bu diyete gir bakalım neler olacak.
Yeme alışkanlığım çok kötü değil... Elimden geldiğince az ve öz yemeye çalışıyordum... Ta ki o doktor böyle diyene kadar.. Şimdi babamda beni kısıtladı... Gün içinde aç kalıyorum artık :(
ben acıktıkça sürekli yediğim halde her gün yarım kilo verdim sadece ekmek pilav makarna abur cubur kuru baklagil gibi yoğun karbonhidrat içeren şeyleri yemedim et salata zeytin çorba herşeyi yedim