+1 yıllise üçüncü sınıftayım Hemşireler sınıfı bastı, İğne yapacaklar, Yasemin isminde güzel hoş boylu fizikli bir arkadaşımız vardı okulun en güzel kızlarından birisidir başladı ağlamaya ben iğneden korkuyorum ben iğneden korkuyorum. Hokkabaz Vehbi ordan lafa daldı Hocam bunlar minicik iğneden korkuyolar Hayat iğnesini görünce napacaklarrrrr dedi. sınıfta bir kahkaha koptu :)
Geçmiş olsun güzel kardeşim. iğne değil ama penisilin gerçekten korkulacak şeydir.13 Yorumla
Soran+1 yılNapicamm bn ya
- +1 yıl
penisiline alerjiniz yokdemi? penisilin türü iğneler mutlaka hastane ortamında vurulmalıdır. Ani müdahale gerektirebilir. Tekrar geçmiş olsun.
Soran+1 yılTamam hstanede olucam
En İyi Cevaplar
Kaçarın yok. Sonuçta yiyeceksin onu o ya da bu şekilde. Bunu önce bir kabullen. Mesela bende korkuyorum. Askeriye işlemleri için kanım yetmedi. 3 posta kan verdim. Sonra 4. istenince hep yatakta kan veriyorken ayakta al dedim hemen bitsin. Gözünü karart. Engel yok önünde.
00 Yorumla
Öncelikle çok geçmiş olsun. Penisilin daha önce kullanmış mıydın? Acımıyor diyemem çünkü gerçekten acıyor hani sivrisinek ısırığı gibi :) Ama sonrasında o bacaktaki uyuşma çok kötü :/ Ben ilk iğnede bayılmıştım.. Çok ağır geldi çünkü. Umarım sana bir şey olmaz ama korkma iğne sadece sivrisinek ısırığı kadar acıtıyor. Ayrıca sakın kendini sıkma sıkarsan iğne donar ve tekrar vurulmak zorunda kalırsın bu senin için daha kötü. Çok geçmiş olsun :(
06 Yorumla
Soran+1 yılSafgol abla ya bir kere kullandim aslinda bile bile bogazim aidi gittmedim doktor penisilin igne vrdi bgn vurundum siiktm kndimi
Soran+1 yılİstemiyorumm ama skıyorum kndimi
Soran+1 yılSimdi igne olucam napicam ben :'(
Soran+1 yılAbla hyr istemiyorum
Hiç korkacak bişi yok tetanoz da oldum gecen ay penisilinde vuruldum kaç kere her ay düzenli kan aldırıyırum korkacak hiç bişi yok çoğu zaman hissetmiyorum bile hangi ara vurulmuşum:-) emin ol o kadar korkacak bişi değil sadece psikolojik gerçekten inan bana o iğne'nin vücuduna battığını bile hissetmiyorsun sadece çok korkuyorsan yapman gereken derin nefes al başka şeyler düşün ama bence ona bile gerek yok bu arada geçmiş olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılSgll da acio yakio
Soran+1 yılAbla walla aciyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
+1 yılBen igneyi cok severim ya :D hic korkmam.. kucuklukten beri oyle yani acayip bir insanim , bende hap icemem yutamam ne bilim sanki o hap bogazimi delecekmis gibi :D:D icemiyorum bir turlu kac yasina geldim hala oyle devam ediyor bu korkum.. bir turlu yutamam.. hap yerine igne verin bana doktor derim :DD.. sende igne olurken ne bilim boyle o tarafa bakmaa, baska seyler dusun, yaninda biri olsun elini sık falan , zaten bir kac sn'de biitiyor ya korkma , korkulacak bisey yok.. :)))
128 Yorumla
Soran+1 yılYaa yoktur ama sıkıyorum kasiyorum kndimi
- +1 yıl
yokk sakin oyle sıkmaa.. salmalisin kendini..
Soran+1 yılOlmuyor :'( sikicam smdi de igne olucm ztn
- +1 yıl
igneyi yapana guvenip kendini salmalisin, sıkmamalisin.. aksi takdir de cok asiri agrı ve o an icin aci cekersin.. sal kendini
Soran+1 yılOlmuyoo sira bana geldi uzan dio
- +1 yıl
sakin ol sampiyon :D
Soran+1 yılUzanmiycam
- +1 yıl
sen bilin :D
Soran+1 yıl:) tamam
- +1 yıl
ama bence yinede uzan.. korkacan bisey yok sakin ol sadece , kendini sal , baska sey dusun :) igneyi unut unut aklindan cikar onu , yok oyle bisey :D
Soran+1 yılTamam unutucammm
- +1 yıl
hadi bakalim :D
Soran+1 yılYaa acimiycak dedin neden yalan soyleein ya :'(
- +1 yıl
kizim elbet aciyacak igne bu hemde penisilin:D ama kendiini sıkmassan , kasmassan daha az acir hepsi bu şekerr.. :)))
Soran+1 yılYalan soyledin aaaa :( uf
- +1 yıl
aaa bizde yalan yok bacim.. zaten gecer birazdan acisi merak etmee şekerr :))
Soran+1 yılGiciksin allahtan saglikci dglsn
- +1 yıl
haydaaa :D ne diyon kiz sen :D
Soran+1 yıl:) hemsire olsan hastan oldu diyorum :)
- +1 yıl
o niyee?
Soran+1 yılAcitirdin yni
- +1 yıl
deme oyle deme :D acitmam :))
Soran+1 yılSinilisn kiziyrsn bna
- +1 yıl
cabuk sinirlenirim o dogruda su an sinirli degilim sana kizmadim yani niye kizim :D:D
Soran+1 yılTamam ya bsy yok o degilde cok acio ya
- +1 yıl
gecer canim , igne yapilan yere ilik havlu uygulayabilirsin meselaa., acinin gecmesi icin :))
Soran+1 yılHimm biraz iyi oldun :) denerm tamam :)
- +1 yıl
dene canim :)
korkulacak onca şey varken sen en zararsızından kurkmuşsun bu öyle bir durumki kortuğun için canın çok yanar hatta tahrip olursun ama sıkmaz korkmazsan hiçbirşey olmaz kendini koy ver gitsin derler ya o şekil rahat olman lazım kasarkan sıkarsan zarar görürsün
00 Yorumlaben sağlıkçıyım. en çok korkulan iğneler arasında 1 numara dır.
kaç iğnen var bilmiyorum ama iğnelerin bitti ise sonrasın da işe yarar.
kendini kasma acın azalır.
hemen sonra yol yürüme. evde yaptırabilme imkanın varmı. sonrasında yatar dinlenirsin.
bol bol masaj yap iğne vurulan yere.00 YorumlaAdi bile korkutucu. :)
Birsey olmaz kasma kendini01 Yorumla
Soran+1 yılYlnn
+1 yılbence iğne korkunu yenmenin tek yolu bu :) bir doz bundan al damarlarına, bak gör bir daha iğneden korkuyormusun :)
https://i.hizliresim.com/dq8r0p.jpg10 YorumlaGozlerini kapat sakin ol ve baska tarafa bak igneyi dusunme. Kendinide cok sıkma daha cok aciyabilir. Igneyi yapicak kisiyede korkun oldugunu yavas olmasini soylersen korkulcak birsey kalmaz guven bana "D
04 Yorumla
Soran+1 yılİnaniym mi
Soran+1 yılBilmm
+1 yılbende iğneden çok korkarım gel gör ki sağlık okuyorum kndi üstümüzde öğreniyorz iğne ypmayı kan almayı korkma daha dün iğne yptım ve iğne oldum emin ol çok acımıyo :) sinek ısırığı tabiri çok çok doğru :) emin olabilirsin :)
03 Yorumla
Soran+1 yılİnaniyim mi
- +1 yıl
inaan :) iğnenin ucu çok sivri olduğu için kolayca deriden girebiliyor o yzden acısını çok fazla hissetmiyosun benim yaptığım iğnelerde arkadaşlarım hiç hisetmemişti :) bu yüzden korkma :)
Soran+1 yılSenin gibi hemsire bulsam korkmam zten
tamamda kendini niye gizliyorsun onu anlamadım ben kan hastalığı gecirmiştim ve ayda bir sürü igne yerdim ve anladımki hayatta ondan daha kötü daha zor daha acı seyler varmış ve korkma cocuk gibi bişey olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılBlmm
- 00 Yorumla
+1 yılBen hastaneye gittigimde doktordan hap yerine igne isterim igne yaz bana derim 10 tane penisilin yazarın bak der doktor bende 20de olsa farketmez yaz derim :D
08 Yorumla
Soran+1 yılMal msn
- +1 yıl
Malıkla alakası yok hapla vakit kaybedecek zamanım yok benim pratik ve hızlı çözümleri severim
Soran+1 yılKorkuyrm bn
- +1 yıl
Korkucak bir sey yok simdi hemsirenin igneyi kaba etine batırdıktan sonra penisilini icine enjekte ederken çok az bir vurduğu tarafın kasları kasılıyor buna da penisilinin yakması deniyor kasılma bittikten 5 10 saniye yattıgın yerden kalkamıyorsun daha sonrasında ise yürüdükce açılıyor o bacak kasların 30 40 dk içinde hiç bir seyin kalmıyor ne ateş ne halsizlik nede kasılma
Soran+1 yılKorkuyorum istemiyorumm ama bogazm da cok aciyo
- +1 yıl
Penisilin ateş ve halsizlik icin ise yarar bagdemcikleri indirmez
Soran+1 yılBlmiyrm ama cok yakio acio
- +1 yıl
Agumentin ic bademcik için nane limon ic
3 Yıl önce hasta olduğumda hemşire şey demişti serum takarken "Biraz acıyabilir"
Dövmeleri görmüyormusun saniyede yüzlerce kez iğne girip çıkıyor o bölgelere tak artık şu serumu demiştim :D
Bence hiç birşey olmaz ya korkma00 Yorumlabenimde var iğne vurunurken kafamı başka yere çevirip o bölgeyi hissetmediğimi düşünüyorum :D kendini kandırcaksın bişey olmuyomuş gibi düşün :D
01 Yorumla
Soran+1 yılUff :(
Aynen o korku bnde de var ve daha dun iğne olmaya gittim hemşire başka tarafa bak dedi kana bakınca kendimi kasıyormuşum , başka yna baktım zalım hemşire o kadan hızlı çektiki canımdan can aldı sanki hain ^^
05 Yorumla
Soran+1 yılElim cok hafif derin nefes al kasma dedi hizlica batirdi
Soran+1 yılDedimm hfif demistin dedim isim var canım dedi gitti
Soran+1 yılEwt
korkunun üstüne git bence. bende de vardı iğne korkusu ama yendim mecburen geçenlerde 10 tane iğne vurulunca. derin bir nefes alman yeterli:))
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyoum
cocukken buna alıştırdılar bizi hemşire 1den 8e kadar say bitti derdi aynısını uygula bence başka tarifi yok :)) geçmiş olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılSgll ama agri kesici değil penisilin
Tamam aciyacak belki az da olsa ama bitecegini dusun. Yani dakika bile sürmeyen bir işlem sonuçta. Yanında bir saat veya kum saati tut gözünü de ondan ayırma bitene kadar :)
07 Yorumla
Soran+1 yılYaaa korkuyorummm
Soran+1 yılPenisiilin vurundunn mu
Soran+1 yılAcimadi mi
Soran+1 yılYaa abla aciycak batiricak ddiler
mecbur yaptırıcan penisilinlerin iv formu yok o yüzden kalçadan yaptırmak zorundasın. çok yakar söyliim o yüzden yaptırırken uyuşturucu jetokain falan koydur
016 Yorumla
Soran+1 yılYa yaptirmak istemiyorum
Soran+1 yılNerden biliyorsun cok yaktigini ve bogszim cok kotu olmus o yuzdn vurun dedi doktor cok acimaz dimi igne
Soran+1 yılKorkuyorumm ama gordum igneyi 2 ilaci var ya cok korkuyorum :'(
Soran+1 yılSiz saglikcilar hastalara karsi hep ukalasiniz korkuyrm cok yakarmis
Soran+1 yılAma doktor vurun dedi zaten gec gittim doktora o yizdn bu
Soran+1 yılSgl ins senin gibi sinirli biri ypmaz
Soran+1 yılPenisilinde kimin eli hafif ya
Soran+1 yılYa acitti bu igne
Bende saglık lisesindeyim. tenefüste, boş derslerde, canımız sıkılınca birbirimizden kan alıyoruz. damar yolu falan.. Gel alışırsın :DD
03 Yorumla
Soran+1 yılWlla mi
Soran+1 yılKorkuyrm kan almk değil kalca
+1 yılHerkeste olan bir çeşit fobi. İğne için gözlerini kapat içinden 5e kadar say zaten olup bitiyor. Çok gerekli oluyor çünkü iğne bazen.
00 YorumlaTatlim iğne yapılırken kasma kendini ne kadar kasarsan canın o kadar acır.
03 Yorumla
Soran+1 yılKasiyorum
Soran+1 yılAcio zaten
Derin bir nedes alacaksin. Igneyi hissettiginde yavas yavas vereceksin. Ise yarayabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmuo
ilk onca cesaretını topla otur gözlerını kapat ve bekle tık diye biter zaten *-*
ben küçüklüğümden beri zırt pırt oluyorum *-*012 Yorumla
Soran+1 yılPenesilin ama
Soran+1 yılSnce abla
Soran+1 yılPenisilin yakio acitio abla nrden vurunucami anladn mi
Soran+1 yılsewdigim abla ypsa krkmuyrm
Soran+1 yılburada değil hem kustu bna :(
Soran+1 yılBilmiyorum korkuyrmm :( abla ya
+1 yılAyyy bende çok korkarııım. Bide penisilin ağır oluuur :S
05 Yorumla
Soran+1 yılYaaa korkutma simdi vurunucam :(
- +1 yıl
kapat gözlerini güzel şeyler düşün işe yarıyo :S korkmuyorum de kendi kendinee :/ başarabilirsiiiin
Soran+1 yılKasiyorum kendimi skıyorum
- +1 yıl
öyle canın yanar yapmaa
Soran+1 yılYa npiymm
+1 yılPoponu açıp yatıcan güzel şeyler dusunuceksin zevk almaya bak her zaman denk gelmez :)
02 Yorumla
Soran+1 yılKalcam acio penisilin cok agir
- +1 yıl
Bişi olmaz geçer on dkya
Aynen benim de var. 3 gün önce ağzıma bikmemkaçtane iğne yaptı diş hekimim. Korkacak bir şey yok o fobini yenmen lazım yoksa hastalık hastası olursun
00 Yorumla
+1 yılderin nefes al. iğne olurken başka şeyler düşnmeye çalış. yanında çok sevdiğin bir akraban veya sevgilin olabilir. onun gözlerinin içine bak. veee işte... oldu da bitti maşallah
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam denerim
İgne vurulurkn icindn sarki soyle sinirlen bn cok korkarm birkez vurdurdum ondada :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaçmalama acımıyo bile sende yaa :) bişey dicem şimdi kızcaksın ama kızma bugün iğrenden korkuyorsun yarın öbürgün başka bişeyde ne yapcaksın acaba oturup ağlıcakmısın :D :D anladın sen beni korkma :D
00 Yorumla
+1 yılValla daha yenicene kan bagialadim 480 ml kan aldilar igne ne igneydi ama boru gibi :D
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkendini rahat bırak acıtmazlar merak etme, küçüklüğümde bendede vardı zamanla geçti.
00 Yorumla
+1 yıltotişimden yemek beni de tırstırıyor da koldan filan olabilirim. anlık bir mevzu aslında, oldu da bitti maşallah misali
01 Yorumla- +1 yıl
pipisilin vurdurun sizde :)
İğneden korkacak bide yok derin nefes alirsan şayet sinek isirigi misali iğne daha iyi iylesmeni sağlar bence korkunun üstüne git ve igneni ol
00 Yorumla- Sağlık konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılşu son rahatszlığımdan sonra günde 3 kez iğne vuruluyordum artık bağımlısı oldum senin yerine ben olurum.. *_*
00 Yorumla
+1 yılOoo ondan bende korkuyorum da iyi bir hemşireye ysptiricsksin başka yolu yok
12 Yorumla
Soran+1 yılNerden buluyum
Sağlık konusunda 329 cevap paylaştı. İğne vurulacak zaman sizin elinizden tutar kulağınıza şiir söylerim. Birşey hissetmezsiniz. 😎
00 Yorumlatutcaklar seni bascak iğneyi:):) kaçısın yok yiyecen...
112 Yorumla
Soran+1 yılYaaa korkuyorumnm
Soran+1 yılUff
Soran+1 yılYaa omz ole
Soran+1 yılGottumu acmam
Soran+1 yıl17 acmam gotumu zorla mi dndurecekler
Soran+1 yılAcmamm uzanmam
Soran+1 yılKorkutun daha cokk
Erkek hemsireye vurdur. Bayanlara cok nazik davraniyorlar elleri hafiftir.
07 Yorumla
Soran+1 yılDenedimm acitti morardi
Soran+1 yılBilmiyorumm korkuyorumm
Soran+1 yılVuurndum ki artk
Bir kaç kere olduktan sonra geçiyor korkusu, çünkü abartıldığı gibi olmadığı anlaşılıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum
kaçınılmazsa zevk almaya bakcan tatlım sağlık bu :)
00 YorumlaDaha asıl penisilini görmedin sen galiba, onu nasıl yiyecen, merak ettim.
10 Yorumla
+1 yılPenelisin turevi ilaçlar tehlikelidir hem cabuk katilasir. Korkuyu birak sağlığın daha önemlidir.
013 Yorumla
Soran+1 yılNapim korkuyorum
- +1 yıl
Bak hastaneye gittiginde sedyeye uzaniyorsun ya ayaklarini ice çevir aciyi daha az hissedersin. Içinden sayi say.
Soran+1 yılPenesilin çok acıtıyor yakıyor
- +1 yıl
Biliyorum canım. O yüzden öneride bulunuyorum.
Soran+1 yılAbla olmuyor igne battinca bgriyorum
- +1 yıl
Tamam bağır. Sana kimse bağırıyorsun diye kizamaz ki.
Soran+1 yılKiziyorlar isteee :'(
- +1 yıl
Hasta hakları birimine gidip sikayet et o zaman o kizanlari :)
Soran+1 yılVurunmak istemiyorum bogazim da acio
- +1 yıl
Olmaz olmaz sağlığın için igne olmalısın.
Soran+1 yılLutfenn acio krkuym
- +1 yıl
Tövbe tövbe zorla yaparlar bak :)
Soran+1 yılYpmazlr
+1 yılhayatta 2 kere heyecanlanırım
1. aşı olacağım zaman
2. aşı yapacağım zaman04 Yorumla
Soran+1 yılSaglikci msn
- +1 yıl
espirinin içine ettin saol :D
- +1 yıl
asdfghjkl
Sağlık konusunda 811 cevap paylaştı. acısada öldürmez cehenneme döndürmez hayatı söndürmez gidenide döndürmez artık asdasd git ya korkunun ecele faydası yok
10 Yorumla
+1 yılayvayı yedin ben 20 yasımdayım ayağıma çivi girdi tetenoz aşısı için zor tuttular benı her kolumu 2 hemsıre tutuyordum
01 YorumlaYa uzanıp yat ya oturup yapıldığı bacağını uzat ileri ya da ayaktaysan o ayağını kaldır tabanı arkaya baksın parmak ucuyla bas yere ^^
00 Yorumla
+1 yılBende de var bronşit oldum iğne olsam 3 4 güne toparlarsin diye ikna etmek istedi doktor 39 derece ateşle yattım uyuyamadim inliyodum ağrıdan 1bucuk hafta sürdü ama iğne olmadım pişman da değilim ama
00 YorumlaDemin aşıdan geliyorum.. tesadüfe bak :)) valla korkucak hiç birşey yok. gözlerini kapa ve kendini hiç sıkma. Hemen bitiyor zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılYa blmiyrmm korkuyorumm
+1 yıl3 5 sanıyelık bırsey kendını kasma olup bıter hemen
04 Yorumla
Soran+1 yılHyr
- +1 yıl
hyr derken :))
Soran+1 yılAcio
- +1 yıl
gozlerını kapa :)
Daha yeni pensilin yedim. İğne bişey değikde pensilin çok sızlatıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılEwtt :'(
+1 yılBen igneciyim acitmadan yapiyorum musterilerim cok memnun olduklarni syluyorlar sinek isirigi gibi birsey diyorlar:)
05 Yorumla
Soran+1 yılİnaniyimm mi
- +1 yıl
Sen bilirsin az igne yapmadim
Soran+1 yılPenesilin acitiyor ama
- +1 yıl
Vurmasini biliceksin valla ben hic sikayet almadim bugun kac kisiye vurdum ben bilirim
Soran+1 yılNasil yapiyorsun anlat
Millet ilk defa penisilin duymus gibi illa bel altı yakalayacaklar :)
00 Yorumlaİğne yaparken igneye bakma ve bunun çok basit bir şey olduğu konusunda kendine telkinler ver.
00 Yorumla
+1 yılSinek isirigi diyecemde kan alimda calistigim için denilen şey hocam sinekten sineğe fark var. s
00 Yorumla
+1 yılKorkunun ecele faydası yok 1 dk bile sürmüyor sık dişini :)
03 Yorumla
Soran+1 yılYlnnn
- +1 yıl
Sana yalan borcum mu var :) 1 dkdan bile az sürüyor ya max 15 sn.
Soran+1 yılYa penisilin
iğneyi batırcakları zaman bakma ve başkalarıyla konuş
02 Yorumla
Soran+1 yılYA dnedim olmuo
+1 yılBnmde bogazm arasira gidiyo. bnde penisilin ignesi olmuyorum. hrp haplarla gecstryrummm
00 YorumlaHersey senin icin rahat ol ve baska seyler dusun ;)
00 Yorumla
+1 yılGaliba sen gerdek gecesi yapilacak iğneden korkuyorsun ;-)
00 Yorumlaaboooo o ilaç cok yakar etkisi yüksek olduğu için:)
01 Yorumla
Soran+1 yılYaaaaaaa
Gizli Üye(30-35)+1 yılcama bak dışarı etrafa bak ben öyle yapıyorum kendini sıkma zaten
016 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor
Cevap sahibi+1 yılney olmuyo :) sıkma kendini bişey yokmuş gibi bak etrafa ney olduğunu bile anlamıycaksın çok korkuyosan sevdiğin birinin elini tut
Soran+1 yılBilmiyorummm cok acio ya yeni vurundm :(
Cevap sahibi+1 yıl:) :) geçmiş olsun bidahaki iğneye artık :)
Soran+1 yılHyrr vurunmam
Cevap sahibi+1 yılsen serum da taktırmazsın
Soran+1 yılTaktiriyom kan aldiriymm kalcaya gelince hyr
Cevap sahibi+1 yılama penisilin çok iyi geliyo diye biliyorum ben bir ara sürekli hasta oluyodum da :)) yen bence korkunu :)
Soran+1 yılAciyorr cok yanio :(
Cevap sahibi+1 yılevet oturamazsın on dakika felan yani bana öyle oluyodu :) geçer geçer
Soran+1 yılUfff :( vurunmasam iyi
Cevap sahibi+1 yılboşver vurun gitsin yaa diğer türlü daha kötü hasta oluyosun
Soran+1 yılYaaa :(
Cevap sahibi+1 yılyok yani hastalığın uzun sürüyo anlamında penisilin vurununca baya bir hata olmuyodum ben bide
Soran+1 yılUfff
Cevap sahibi+1 yılneyse hadi görüşürüz sıkma kendini :) :)
- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat