Merhabalar ben kulagimi deldirmek istiyorum (2. delik olcak) kikirdak istemiyorum deligin az ilersine dusunuyorum sorun yasar miyim nasil kupe taknaliyim ne kadar sure kalmali detayli bilgi verir misiniz
Kulagimi deldircem cok korkuyorum deldiren var mi tavsiye vercek olan var mi? Nasil kupe olmali yardim eder misiniz?
Sağ kulağımda altta yan yana 3 tane delik, üstte 1 delik, sol kulakta 1 delik olmak üzere kulaklarımda toplam 5tane delik var, hiç acımıyor, ilk delindiğinde takılan küpeyi birkaç hafta çıkarma, ilk zamanlar uzun süreli küpe takmamazlıkta yapma üstünden zaman gectikten sonra 1 ay takmasan bile kapanmaz 😊Nasıl küpe takmalıyım sorusuna gelirsek kulağın altın veya gümüş küpeye alışık değilse herhangi bir küpe taktığında yara yapmaz, eğer alışıksa ve yara oluyorsa nemlendirici krem sürmen yeterli😊
Küpeyi zaten onlar kendisi takıyo eczanede ilaçlı küpe var hepsi aynı tabancayla deliyolar. Bakımada gerek yok bence eğer iltihap kaparsa o zaman bakarsın krem sürersin biraz ama olmaz yani bişey korkma bende toplam 8 tane var hiçte bişey olmadı
Kulağı delerken zaten uygun kupeyle deliyolar. Çok seçeneğin yok. Deldirmeden hemen önce kulak memesini iki parmağınla sert sert sık iki dakika süreyle. Acı azalır. Küpeyi bir hafta sonra falan değiştirebilirsin. Bisey olmaz geçmiş olsun
2 kez deldirdim fazla agrimiyo sadece deldirdigin zaman ustune yatamiyosun kupe zaten delinirken steril olanlardan takiliyo biraz zaman sonra cikarip istedigini takabilirsin
Bemde 5 tane delik var fotograftaki gibi neyi merak ediyorsun sor
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oley tam adami geldi 😊 tam kulak memesinin orda deligim var bir tanede kepce kismina yakin istiyorum kikirdaga cesaretim yok cunku. Oncelikle nasil kupe almaliyim enfeksiyon riski var mi ya da olmamasi icin napmaliyim kisaca nasil yaptigini nerde yaptirdigini ne sorun yasadigini anlatir misin
Sen küpe almiyorsun git bir piercingciye ya da kuyumcuya kikirdagimi deldirmek istiyorum de ya da helix (ama helix dersen kuyumcu anlamaz) iste tam neresi istedogini soyle kalemle isaretlicek (ben kuycuda deldirdim) tabancayla delicek zaten tabancadaki küoe deliyor ve orda kaliyor işte ilk gün yıkanma diyorlar giyinirken falan acıyor ama ellemezsen sorun yok bide sacını topla çünkü takilirsa aciyor öyle
Korkulcak bişiy yok ya benim kikirdaklar da delik burun bile dedik. İlk taktiklari küpeyi 2-3 hafta elleme kalsin yasli bişiy tak güz durur halkada gecirebilirsin
En İyi Cevaplar