Herkese merhaba 🙋♂️ Malûm her gün her seye zam geliyor. Maaşlarımıza %30 zam geldi yiyecek içeceklere %130'un üzerinde zam geldi. Domates, biber, patlıcan altınla yarışıyor resmen 🤷♂️ bundan dolayı bende bazı besinlerden kısmak zorunda kaldım...
Abur cuburları hiç almıyorum
Çerez almıyorum
Domates biber patlıcan gibi besinleri artık kilo ile değil taneyle alıyorum
Yeşillik almıyorum yetiştiriyorum
Meyve neredeyse almıyorum 🙁
Temizlik ürünlerinde ciddi bir tasarrufa gittim.
Kısacası her şeyden tasarruf ettim... Peki sizler neler yapıyorsunuz?
Hayat pahalılığı beslenme alışkanlıklarınızda ne gibi değişikliklere yol açtı?
Benim ailem zaten zengin. Hava atmak gibi olmasın ama çevremdeki özellikle dar gelirliler ağlama seviyesine geldi. Millet gerçek diyorum aç. Her yer dolandırıcı hırsız eşkıya kaynar olmuş. 2 sokak altımızdaki 15 16 yaşındaki çocuklar tornacılık, hırsızlık yapıyor öyle para kazanıyor düşün artık durumu. Yemin ederim sokağa çıkamaz hale geldik. Kapkaçcilar, hırsızlar, mangadalar her yerdeler. Devlet hicbir önlem almıyor. Yengem bi kapkaçcıya maruz kaldı çantasını bırakmamış yerde sürüklenmiş. Omuzu cıkmış. Kafası 2 yerden yarıldı. Sonra kapkacci yakalandı 1 gün sonra serbest kaldı...
Bir değişiklik olmadı yine aynı devam ediyorum, ama markette kısa süreli bir şakınlık yaşıyorum. Durumu olmayanlara Allah yardım etsin, ben buna da mı zam gelmiş diyerek alıyorum yine de ama belki bir başkası için aynı şeyler geçerli değil. Çoğunlukla dışarda yiyen biriyim zaten, dışarıda yediğimle marketten alacaklarım aynı zaten. Onun için gerek görmüyorum markete abanmaya.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ilk baş winston blue içiyordum. Sonra tekel 2000e düştüm. Ardından tütüne gectim. Baktim para yetmiyor aralık ayında 6 yılın ardından ilk defa sigarayı bıraktım. 4 aydır 1 tane bile içmedim. Şimdi öyle durumdayım ki sanırım yemek yemeyi su içmeyi bırakıcam 😑 mevcut ekonomik şartlar onu gösteriyor...
Allah seni inandırsın. Ben ekim ayında öğrenci evine çıktım 4 kız kalıyoruz. Aralık ayına kadar sorun yoktu. 62 kiloydum şu an 51 kilo sıfır beden oldum.
@DreamGhosters o alaman çikolatası değil! Saf çikolata. Esas orijinal çikolata o. Bizim burada yediğimiz çikolatalar çikolata değil! Saf kakaoyu bizim ülkede yalnızca zenginler yiyebilir. Mesela sana link atayım.
Atayım da ciceksepeti kaldırmış saf çikolataları 🙄 geçen sene 600 gramı 2500tl neyse 😂 Şu an da 5000tldir kg fiyatını sen hesapla. Bu ara dediğim çikolata 2. Sınıf bir çikolata. 1. Sınıf çikolatanın kg fiyatı 6000€ bizim ülkede anca cumhurbaşkanlığı sarayı gibi yerlerde olur o. Bizim marketlerdeki 5. Ya da 7. Sınıf satiliyor yanlış hatırlamıyorsam 🤔