Yemek yemeği çok seven bir insanım kendimi çekemiyorum yemekten evdede Spor yapamıyor başlıyorum 1 2 gün sonra bitiyor ve ne yapcami hiç bilmiyorum yazın bir akrabamızın düğünü var güzel bir elbiseye girmek için fit olmam şart
seni cok motive eden bir sey bulman lazim. gercekten motive olmazsan max 1 hafta surer. seni heycanlandircsk bir seye odaklan mesela yaza fit girmek vs. diyete yavas yavas girebilirsin. her gun cok yrmek yerken aniden kaloriyi cok az almak zor olabilir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben hayatıma birisini alsam direk zayıflarım ama kafa şu an rahat bedenime uygun kıyafet var güzel bir kızım bide biraz özgüvende var niye zayifliyimki çirkin değilim diyorum berbat bjr düşünce ama böyleyim 😂
Evet. 3 bini de geçer 5 bini de. Ama 2 öğün yaparsanız ve kontrollü yerseniz bu 1000 kaloriyi bile almayabilirsiniz. Mesela kahvaltıda yoğurtlu yulaf ezmesi yerseniz ortalama 150-200 kalori alırsınız. 2 öğün arasında acıkınca 1 2 tane sebze ya da meyve yerseniz alacağınız kalori 50 60civarı olur, akşam da ekmek yemezsiniz 500 kalorilik bi menü hazırlarsınız ve 1000 kalori bile almayarak günü kapatmış olursunuz. Bu süreçte motivasyon gerçekten çok önemli. Günlük su tüketiminizin 2 3 litre olması gerekiyor, normal bir insanın hiç bir şey yapmıyorken de günlük yaktığı kalori 2000 civarı zaten ortalama 3000 kalori yakarsınız ve bu da haftada 2 kilo vermek demek. Önemli olan başlamak sonrası zaten geliyor ilk bi 1 hafta 10 gün zorlanıyorsun sadece. Motivasyon diyet yaparken gerçekten çok önemli ve ilk eksilerinizi gördükten sonra zaten kendiliğinden oluşuyor. Bunun için 1 hafta zorlanmaya değer bence.
Bir de kendinizi sıkmayın, mesela canınız tatlı çekerse onu yiyin. Ama kontrollü olarak. Yüksek kalorili tatlı yerseniz akşam öğününü çıkarın mesela. Bir de 15 günde bir ya da ayda bir nasıl uygun oluyorsa kendinize 1 gün izin verin ve canınızın çektiği herşeyi yiyin. Bu da vücudu şaşırtarak kilo vermede etkili oluyor. Ben 40 kilo verdim. Samimi söylüyorum ben verebildiysem herkes verir, yemeden asla duramıyordum çünkü. Siz de başarabilirsiniz. En önemli şey motivasyon.
1000 kalorinin altinda yemek cok sagliksiz bir sey. o diyet sagliga zarar verir ve anca 1 hafta dayabilir insan. ve diyet bittigi an eski yeme duzenine donuldugunde manyak gibi kilo alirsiniz.
Haftada 1 2 kez aynı düzene devam edersen alınmıyor ve bu diyeti doktor dahilinde yaptım, kas erimesi bütün kilo verme yöntemlerinde oluyormuş zaten. Sağlıksız değil eskiye göre çok daha sağlıklıyım. Hatta ben tek öğün beslendim bu süre içerisinde. Aldığım kalori 500ü geçmiyordu. Tek öğünde kas erimesi minimuma iniyormuş. Zor bir diyet ama 4 5 günde alışılıyor. Bi taraflarımdan uydurmuyorum yani. Kişinin bir hastalığı söz konusu değilse tek öğün beslenme en iyi diyet ve kilo verme yöntemi imiş. 40 kilo verdim, üzerinden aylar geçti ve almadım. Eski düzenine geri dönebilir, fakat haftada 1 2 kez bu düzeni uygulaması gerekiyor. 40 kilonun da 1 haftada verilmesi mümkün değil dayanılıyor.
Bir spor salonuna git ve yaklaşık 3 4 ay gidince farkı görüceksin ve daha daol gitmek isteyeceksin disiplin her şeydir
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ocak ayında gittim 15 günde 1 kilo verdim devam edicektim korona oldum korona bittikten sonrada fitness salonundan kaptım büyük ihtimalle diye bida gitmedim
Oooo temmuza kadar 10 12 kilo verirsin. İnstagramda mucize starlife diye bir site var zayıflama çayı satıyorlar bende kullandım geçen sene 1 ayda 10 kilo verdim
Ben çok yemek yiyen biri değilim daha çok abur cuburcuyum çikolata jelibon vb şeyler yiyorum ve normal çay içiyorum iştahımı kesti çayı çok seven ben çay bile içmiyordum
En İyi Cevaplar