Aşırı zayıf ve güçsüzüm diyet ve spor konusunda bilgi sahibi kişiler yardım edebilir mi lütfen?

18 yaşındayım ve kendimi bildim bileli zayıf ve güçsüzüm. İlkokuldan beri sık sık zorbalığa maruz kaldım liseye geçince işler yavaş yavaş düzeldi ve artık akranlarım benim yanımda abim gibi durduklarından bana sataşmayı kestiler. Artık dayak yeme konusunda bir sıkıntım yok ama yaş ilerledikçe insan dayak yemesi gereken çok insan olduğunu fark ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ergenin tekini kız arkadaşı olduğunu düşündüğüm birinin boğazını sıkarken gördüm. Sebebini sorduğumda sağlam bir kroşe yedim ve ayılmam biraz sürdü. Ben ayağa kalkana kadar başkaları olaya müdahil oldu zaten. (olmasalardı kalkıp bir yumruk daha yiyecektim :D) O olaydan sonra bir şeylerin değişmesi gerektiğini anladım ileride böyle bir toplumda bu halimle evlenebilir, çocuk sahibi olabilirsem insanlar eşime, çocuklarıma da böyle zulmedecektir onları savunabilmem gerek.

Uzun lafın kısası ben kilo almak ve spora başlamak istiyorum boyum 1.65 - 68 civarı kilom en son 46'ydı sinir, stres gibi nedenlerden dolayı muhtemelen biraz düşmüş olabilir. Diyet ve spor konusunda bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa müteşekkir olurum.
Aşırı zayıf ve güçsüzüm diyet ve spor konusunda bilgi sahibi kişiler yardım edebilir mi lütfen?