İşyerinde gece (22:00-08:00) çalıştığım için gündüz uyumak zorundayım ama ne yaparsam yapayım, bir türlü o istediğim uykuyu alamıyorum. Mesela şu an uyumam gerekirken, elimde telefon paylaşım yapıyorum. Bugün 10:30'da uykuya daldım ve 13:30 gibi kalktım. Gözlerimin uykuyu istediğini hissedebiliyorum ama uyuyamıyorum.
Gündüz uykusunu daha iyi bir hale getirmek için ne yapılmalı?
Evet bu durum cok normal! Içeride ışık olması insan beyninin azda olsa aktif halde olmasına sebebiyet verir! Kalın perde kullanmanızı ve güneş görmeyen odada uyumanızı tavsiye ederim. Bir de gece ses olmadığında beyin kendini tam uykuya çeker öğle vakitleri ses fazla olduğundan beyin kendini savunmaya alır ve asla tam uyku olmaz! Bu da size uykusuzluk ve düşük kalite uyku olarak döner! Eczaneden rahat kulak tıkacı ve uyku bandı almanızı öneririm bu malzemeler bir nebze daha kaliteli bir uyku uyumanıza teşvik eder...
Eve her gün saat tam birde seni dürtüp kötünü kaldır git iş bul diyen bir anne alacan tam rüyanda kızla sevişirken dürtülüp uyanmanın verdiği hırsla daha derin uyuyorsun 😂
Nefes egzersizi yap sürekli esne ve rahatla iyi bir ruh halinde sürekli rahatlamak için esnersen bir süre sonra uyursun kendiliğinden😄 Nefes al nefes ver ve bunu sürekli tekrarla. Gündüz uyumaya da alışırsın 😄
En büyük etkenlerden bir tanesi yurtdışında ailem olmadan yaşamaya çalışmak. İster istemez stres oluyor. İkincisi de oda aydınlık olduğu için gece görünümü olmuyor.
Yabancı bir ortama geldim ve dil bilmediğim için dil kursuna gidiyorum. Onu öğrenme stresi, iş stresi, aile stresi vs. hepsi üst üste gelince 🤯 kafa patlaması yaşıyorum ister istemez.
Bulunduğum ev çok aydınlık ve güneş görüyor. Bunu sebeplerden bir tanesi olarak gördüm ve akşam taşınacağım evde önlemi aldım. Bakalım problem perde mi!