Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Bende ne yazık ki geçmişte seninle aynı durumları yaşadım. Kendimce yöntemler geliştirdim yararlı olanları sana söyleyeceğim. Öncelikle takıntı haline getirdiğin her neyse onu belirle. Sonra da onunla ilgili olan herşeyi ama herşeyi öykeki ulaşman imkansız olsun büttün köprüleri yık. Büttün köprüleri yıktıktan sonra sürekli olarak kendini eğlendirecek yollar bul. Ve asla ama asla yalnız kalma. Sürekli arkadaşlarınla takıl. Ailen ile vakit geçir. Seni geliştirecek ve bulunduğun konumdan çok daha büyük bir konuma taşıyacak işler ile meşgul ol. Başardığını gördükçe o takıntı olmadanda hayatında başarılı olduğunu görürsün. Ve böylece unutursun.
00 Yorumla - +1 yıl
Bende aynı şekildeyim özel psikologa gittim bana psikiyatriye gidip ilaç kullanmamı önerdi kısa süre önce psikiyatriye gittim şu an ilaç kullanıyorum günde 2 kez fazla olmadı şu an bişey desem yalan olur ama sanki daha iyi gibiyim.
07 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben Psikologa gitim ilaca bağlanmak istemiyorum
- +1 yıl
Hastalık ilerlediyse ilaçsız tedavi zor ama umarım atlatırsın psikiyatriyede görünmeni tavsiye ederim ama sorunlarını en azından o da dinlesin
- Soran+1 yıl
Bilmiyorum kafamdan hiç bir şey çıkmıyor. Herseye çok takılıyorum uzuluyorum. Bilmiyorum. surekli bir baş dönmesi yaşıyorum sende oluyormu kafamın içi uyuşuyor sanki
- Soran+1 yıl
bir şey sorucagim okbnin tetiklediği psikolojik rahatsızlıklar var mı bildigin
- +1 yıl
Sinirlendiğim zaman oluyor evet. OKBnin tetiklediği rahatsızlık değilde OKBye neden olan başka rahatsızlık varmış psikoloğum öyle demişti benim yani geçmişte yaşadığın bişey belki sende öfke kontrol sorunu yaptı sürekli sinirlilik durumu var bu OKBye neden olabiliyormuş ama daha ilerlediğinde karakterini kişiliğini zayıflatarak bir sorunu çözebilme becerinide alıp götürüyormuş sorunlarla baş edemez hale gelebiliyorsun yani bu verilen ilaçlarda bu sorunlarla savaşıp yenmeni sağlıyor
- Soran+1 yıl
Ben arada halüsinasyon da görüyordum gitmem gerek psikologa
- +1 yıl
Doktorun verdiği ilaçlar zaten tek birşeyi tedavi etmiyor içinde halüsinasyona iyi gelen maddelerde içeriyordur lustral ve rixper adlı iki ilaç verdi doktorum neye iyi geldiklerini netten araştırabilirsin
- +1 yıl
Var bende de panik atak sonrası oluştu, yok şunu giyersen söyle kötü birșey olur şu bardakta ki suyu ilk sen içersen şu olur Allah yardımcımız olsun zor iş ama çaresi var Şükürler olsun çare biziz
00 Yorumla - +1 yıl
Bunu yenmek için kişisel gelişim kitapları okuman ve bazı uzman kisileri net'ten düzenli takip etmen gerekli
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
bende öyleyim sosyal fobi oluştu covid döneminde ama hala aşamıyorum..
00 Yorumla - +1 yıl
Takintilarin nedeni mukemmeliyyetçiliktir. Bu da utanç duygusuyla bagli. Çoçuklukta bu duyguyla erken tanişmişsin
00 Yorumla Bende öyleyim. Kendi kendimi aşmaya çalışıyorum ama yine başa dönüyorum. Mutluyken bile bir şey buluyorum.
00 YorumlaNamaz kıl ruhsal enerjij yükselir ve kafandaki bütün sorunlar çözülür
00 Yorumla- +1 yıl
Doktora gidip tıbbi yardım al.
00 Yorumla - +1 yıl
henüz ben de yenemedim😿
00 Yorumla - +1 yıl
Çaresini bulursan bana da söyler misin.
00 Yorumla - +1 yıl
google>takıntı alanında uzman psikologlar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
doğum haritanı ver o noktana sadece bir bakim kız
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
bende de durum aynıydı. allah kolaylık versin.
00 Yorumla Doktor seanslarında ne dedi genel olarak?
00 Yorumla- +1 yıl
Antidepresan kullan
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ona alışırsam birakamam
- +1 yıl
Bırakma
- Soran+1 yıl
İlaca bağlanmak istemiyorum
- +1 yıl
Doktora gittin mi
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Gittim
- +1 yıl
Ne dedi
- Soran+1 yıl
Seansları bitirdik tekrarlıyor ara sıra.
- Soran+1 yıl
Bende çok şey var okb anksiyete panik atak sosyal fobi
- +1 yıl
Yavaş yavaş bunlar halledilir arkadaşın yok mu
- +1 yıl
Bende de var ama yenmek zor
00 Yorumla - +1 yıl
Zaman lazim, kiyas yapma kimse ile kendini
00 Yorumla - +1 yıl
Kafanı farklı şeylerle meşgul et
00 Yorumla Takılma
00 Yorumla- +1 yıl
Yani istedigin sevdigin seyleri yap
00 Yorumla - +1 yıl
terapiye gitmeni oneririm
00 Yorumla - +1 yıl
Seni takan birini bul o seni taksim net
00 Yorumla - +1 yıl
Doktorsuz olmaz
00 Yorumla Takmayarak
00 YorumlaTakıntı yapmayarak
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Takıntısal düşünceler, istemsiz olarak kişilerin aklına gelen ve kişiyi rahatsız, huzursuz eden düşünce kalıplarıdır. Bu tür düşünceler bazen geçmiş yaşantılarla ilgili olabilmekte bazen de hasta olmak, ölmek, terk edilmek gibi gelecekte başımıza gelmesinden korktuğumuz olay veya durumlarla ilgili olabilmektedir. Bu düşünceler, kişilerin zihninde sık sık yankılanabilir ve kişi bunları zihninden uzaklaştırma veya atma konusunda zorluk yaşayabilir. Tekrarlayan bu takıntılı düşüncelerin etkisinden kurtulmak kolay bir süreç olmamaktadır. Bu nedenle iyileşme süreci zaman alabilmektedir. Tam bir seans süresi verememekle birlikte, birkaç seansta çözülemeyeceğini söylemek mümkündür.
Takıntısal düşüncelere sahip olmak, içinde bulunduğumuz anı yaşamaya ve önümüze çıkan güzellikleri fark etmemize engel olmaktadır. Bu durum da kişileri depresif, çökkün, kaygılı ve karamsar düşüncelerin içine itebilmektedir. Kısacası; depresif düşünceler ve kaygılı, endişeli olma hali bu duruma sıklıkla eşlik edebilmektedir.
Takıntısal düşüncelerin varlığının nedeni ve düşüncelerin çeşitleri kişiden kişiye farklılık gösterdiği için kişiye ve yaşanılan duruma özel tedavi teknikleri uygulanabilmektedir. Psikiyatri hekimleri uygun gördüğü takdirde bazen ilaç tedavisine başlanabilmektedir. İlaç kullanımı ve psikoterapi sürecinin birlikteliği tedavi başarısını arttırabilmektedir. Bu nedenle tedavi sürecini psikiyatrist ve psikolog iş birliği içinde sürdürebilirsiniz. Ayrıca, destek almayı tercih ettiğiniz uzmana yaşadığınız her türlü problemi anlatmanız sizi anlayabilmesi ve sorunlarınıza etkili yaklaşabilmesi açısından oldukça faydalı olacaktır.
Takıntısal düşünceler bazen tek başımıza üstesinden gelmekte zorlandığımız bir problem olabilmektedir. Takıntısal düşünce olarak adlandırdığınız durum, geçmişte yaşadığınız bir olayın yarattığı travmatik bir etki de olabilir. Doğru teşhis ve tedavi için bir uzmandan psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam