günde 500 kalori alıyorum. Yediklerimi yazıyorum böylesi benim için daha kolay oluyor bunun sayesinde 3 kilo verdim ama 4kilo daha vermem gerek şimdilik diyetisyene git demeyin gitmem uğraşamam günde 500 bazen 600 de oluyor kaçırıyorum ama 1 saat yürüyerek onları eritiyorum. Sorum şu günde 500 kalori haftada kaç kilo veririm? boyum 1.51 kilom 57 günlük 500 kalori almak zayıflatıyor mu?
Günde 500 kalori̇ almak zayıflatır mı? Haftada kaç kilo veririm?
Bu konuyu ben de bir ara araştırmıştım. Günlük 500 kalori yaktığımı düşünürsem ne kadar sürede istediğim kiloyu veririm falan baya üzerinde durmuştum.
Günde 500 kalori almak zayıflatır mı?
günde 500 kalori kaç kilo verdirir?
Zayıflamak kilolu olan insanların veya sıkılaşmak isteyen insanların öncelikli tercihidir. Fakat zayıflamak düzenli bir şekilde sağlanırsa fayda alınır. Düzensiz bir zayıflama faydadan çok zarar getirir. Örneğin günde 500 kalori almak, zayıflamak isteyen insanlara hiçbir diyetisyen önermiyor. Çünkü vücut için gerekli olan karbonhidrat ve proteinleri belli bir kalori üstünde alabiliriz. Bu konuda 500-600-700 gibi günlük kalori alımları biraz faydasız olabiliyor. Bu diyetten faydayı tek bir şekilde sağlarsınız, 6 haftadan uzun tutmamak şartıyla. Çünkü kalorinin 1100 bandının aşağısına inmesi önerilmiyor.
Günde 500 kalori almak haftada kaç kilo verilmesine sebep olur?
500 kalori kaç kilo?
Kalori hesaplanmasında 3500 kalorinin 450 grama denk geldiği bilinmektedir. Bu hesaplamaya göre 500 kalori ve daha aşağısı alındığı zaman 1 hafta sonunda yaklaşık yarım kilo zayıflayacağınız bildiriliyor. Bu durumda günde 500 kalori alındığı zaman 2 haftada ortalama 2 kilo verilebilir. Hesaplamaya göre de günde 500 kalori almak ayda kaç kilo verdirir sorusunun cevabı da ortalama 7-8 kiloya yakındır.
500 kalorilik diyet nasıl yapılır?
günlük 500 kalori
500 kalori deyince en popüler olan hcg diyeti aklımıza geliyor. Bu diyet çok düşük yağlı ve çok düşük kalorili bir diyettir. Bu diyet üç sınıfa ayrılır;
Yükleme aşaması: hCG almaya başlayın ve 2-3 gün boyunca yüksek miktarda kalorili yiyecekler yiyin.
Kilo kaybı aşaması: hCG almayı bırakmayın ve 3-6 hafta boyunca günde sadece 500 kalori almaya çalışın.
Bakım aşaması: HCG almayı bundan sonra bırakın. Yavaştan yiyecek alımını arttırın, ancak üç hafta boyunca şeker ve türevlerinden kaçının. Önemli kilo kaybı istiyorsanız diyeti altı hafta boyunca takip etmeniz ve bu döngüyü belli aralıklarla tekrarlamanız gerekmektedir.
Merhabalar soğuk su icerseniz bir bardak 350.400 arasinda kolori yakarsiniz sebebi mide soguk suyu vucuda hemen vermez isitip oyle verir isitirkende yag yakarsiniz yag yakmak cok basit millet para vererek yakiyor :)
her insanın kilosuna göre günlük alması gereken kalori miktarı değişir. Ancak 600 kalori boyuna göre oldukça az. En az iki katı alman lazım vücudunun temel gereksinimleri için. Temel ihtiyaçlarından kısacağına hareketli bir yaşam tarzını benimse, düzenli spora başla. Önemli olan çokluk değil kararlılık ve sürekliliktir. Haftada bir kilo kaybedersin minimum, kilo vermek zor değil. beyaz ekmek, şeker, un gibi bilinen kalori bombalarını hayatından çıkar. Bol bol tarçın, yoğurt, yeşilçay, su, acıyı hayatına dahil et metabolizmanı hızlandırır. Su günde min 8 10 bardak yani 1.5- 2 litreye denk geliyor.
Günlük yaptığın aktivite metabolizma hızını belirler. Ama az aldığın kalori sana kilo verdirmez. Vicut kendini korumaya alıp yağ yakımını durdurur. Yani toplam alman kalori miktarından az aldığın zaman kilo veremezsin. Aldığın kalorinin tamamını yakmalısın. Daha başları olduğu için ve su ödem gibi şeyler attığın içim ilk başta bukadar hızlı vermişsin. 1 kilo vermek için 7200 kalori harcaman gerek. Yürüyüş le çok zor verirsin. Koşarak, bisiklet sürerek veya yüzerek 1 saatte ortalama 600 700 kalori yakarsın. 720 kalori yaksan 1 günde 1 kilo sadece spordan gider. 1500 olan metabolizma hızınla 720 sini yakıp kalan kaloriyide almadığını hesaplarsan günde 336 gram 3 güne 1 küsür kilo gibi bir rakamla ayda 10 kiloya kadar verebilirsin ;) bol şans.
Konuyu hortlamak gibi olmasın ama kısmen yanlış bilgiler vermişsin. Bir insan hiç egzersiz yapmadan da kalori açığı vererek kilo verebilir. Buna bazal metabolizma hızı denir. Bir erkek günlük ortalama 2000 kalori yakar hiçbir şey yapmasa dahi. Kadınlar ise ortalama 1500-1700 kalori yakar. Şeker çikolata ve ekmeği azaltarak lif ve protein ağırlıklı besinler tüketilerek günlük ortalama 15 bin adım atılarak gayet rahat kilo veriliyor.
Gerçekten 500 kalori alıyorsan çok hızlı zayıflarsın. Zaten hiçbir şey yapmasan bile vücudun en az 1500-2000 kalori harcar, bu durumda sen sürekli depodan yiyorsun. Haftalık çok belli olmaz, çünkü başlarda çok su kaybı da olabilir. Bu gidişle ayda en az 10 kilo zayıflarsın ama hiç sağlıklı olmaz.
9
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
ilk defa beni anlayan biri çıktı hele şükür. hızlı mı kilo veririm haftada ayda kaç kilo? sağlık olmaz diyorsun ama ben sağlık besinler yiyorum salata sebze yemekleri haftada 1-2 kere et yiyorum 70 gramı geçmiyecek kepekli ekmek yiyorum çok doyuyorum aç kalsam yerim yine zaten ama doyuyorum gün sonunda 500 kalori alıyorum gece yürüyüş yapıyorum 1 saat onları da eritiyorum
Çok hızlı kilo vermek sağlıklı değil. Bununu birkaç yan etkisi var. Şu anda sen resmen aç kalıyorsun aslında, çünkü aldığın kaloriyi de yürüyüp yakıyorsun. Hiç yürüyüş yapmasan da kilo verirsin. Ayrıca benim söylediğim tahmini değer, yaşın genç, belki bazal metabolizman çok daha fazla yakıyordur. Bu şartlarda bütün gün yatıp uyusan bile daha çok enerji gerekiyor senin için. Bu kadar hızlı kilo verirsen, hiç farkında olmadan kaslarını eritmeye başlayabilirsin. Onun da geri dönüşü olmayabilir. Yani kas yakmaya başlarsın. Bu da aslında vücudunun yağ/kas oranıyla ilgili. Ayrıca yağlarda toksik madde birikimi olur. Yağlar çok hızlı eridiğinde bunların hepsi birden kana karışır ve kanda zehirlenmeye bile yol açabilir. Bu şekilde bence ilk başta haftada en az 5 kilo kaybedersin. Ondan sonrası da yine hızlı gider ama zamanla yavaşlar. Diğer yandan, bu kadar az yersen vücut bu defa enerji tasarrufu yapmaya çalışıp yağ yakma hızını azaltabilir.
Kilo verme hızın bazal metabolizmana ve vücudundaki yağ/ kas oranına bağlı. Senin bu diyetin bana riskli görünüyor biraz. Önce bir diyetisyene gidip bu ölçümleri yaptırsan daha iyi olur. Genelde diyetisyenler bu kadar düşük kalorili diyet vermezler, hele genç yaşlarda hiç vermezler. Vücut yapına göre aşırı az kalori tam tersi etki de yapabilir, bu defa vücut kilo kaybetmemeye çalışır. Yani karışık işler biraz :) en güzeli kendi vücut yapına göre diyet yapmak.
az yemiyorum ki ben 500 kalori az gelebilir ama ben doyuyorum 100 gram haşlanmış ıspanak 25 kalori az yağla koyup kavuruyorum yiyoryum ama 100 gram bana yetmiyor 200 gram yiyorum tıka basa doymak için sebze yemeklerini çok tüketiyorum salata yiyorum et yiyorum 50 -60 gram kepekli ekmek yiyorum sence aç mı kalıyorum ben zaten asla aç kalamam illa yerim o yüzden sağlıklı besleniyorum
bende oyle 600 kalori falan aliyorum sabah haslanmis yumjrta ogle okulda oldugum icin doner yiyorum aksam yemiyorum ama doyuyorum.. arada bikac abjr cubur yiyo olabilirim😂
oncelikle gencsin ama cok cahilsin. keske okuyup arastirsan dogruyu yanlisi ayirt edebilsen. birincisi dogru tektir sana bana gore degismes. vucudun bi matematigi vardir sen kendini kandirirsin yalnizca. o da senin tercihindir. ister diyetisyene git ister psikologa kendi aklinla ayirt edemedikten sonra 500 kalori ile saglikli oldugunu savunursun. herkesin vucudu ozellikle va farkli olabilir ama dogru tektir. senin asiri takiintin var cok belli kilodan ziyade once bunu cozmen lazim. omur boyu 500 kalori alamazsin mecbur yukselteceksin er ya da gec iste o zmn kilo almaya baslicaksin. bnun ne anlama geldigini ayirt edebilmej icin biraz arastirma ve mantik kullanman gerekir. zira bu sana daha cok zarar verir. aka beden senin ister bakarsin iste4 zarar verirsin sana kalmis kimse karisamaz buna. kendini kandirmakta bi tercihtir.
Millet 10 falan demiş ama hayır canım bende günde en fazla 500 kalori alıyorum ve senden uzunum ona rağmen en fazla ayda 3 veriyorum max ayda 4 kilo falan verirsin tahminimce ama bunun yerine güzel beslenip spor yaparsan sağlıklı vermiş olursun ve metabolizmanı hızlandırırsın bu diyetle bir süre sonra takılı kalacaksın sen verdikçe metabolizman yavaşlayacak en sonunda ne yesen kilo alır bi hale geleceksin bak bana bu yola 1200 kalori sınırla girdim artık 500 kalori alınca kilo veremiyorum sabit kalıyo:)
Yaptığın şey çok zararlo genç bir bayanın günde en alağı 1200 kalori alması lazım.. böyle devam edersen kilo verirken başka hastalıklar meydana gelebilir.. o yüzden günde 1200 kalori yiyerek ayda 2 kilo civarı verebilirsin.. zayıflamayı böyle yapmalısın.. bu arada 1.51e 57 fazla 45e kadar düşmen lazm
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
zararlı olsaydı uygular mıydım az yiyorum ama sebze yemekleri tüketiyorum et yiyorum herşey yiyorum neyse teşekkürler
Bende yakar yakar dedim oldu kilo 90 ama boy bar bende çoğumda kas bir totom büyük bide göbemde yağ var diyer yerlerim sağlam Bence diyetisyen Vücudunun kan değer mide fonksiyonları gibi şeyleri ölçeler günlük Alman gereken kaloriyi Ve günlük yakman gerekenleri söylüyor Ve ayrıca günde 1 saati geçtikten sonra yürümek daha fazlası artık kalori yakmamaya ve yararı kalmıyor bence 1 saat iidir bozma eritmemiş iisin iisin
sabah şekersiz çay içiyorum 2-3 bardak sınırsız o zaten çayda doyuyorum yanına salata ara öğünde bazen badem yiyorum öğlen yoğurt bazen çorba yapıyorum akşamda sebze yemeği 70 gramı geçmeyen ekmek zaten 50 gram yetiyor doyuyorum haftada 1-2 kere et yemekleri o kadar yani diyeceğim kalorisi aç şeyler yiyorum
Yürüyüşe çıkmanın pek anşlamı oldunu sanmıyorum ben günde 1k tüketiom günde 6 öğün sabah öylen ikindi akşam bide yatarken et ağırlıklı sabah 7 yumurta akı yanına salata yiyorum öylen tavuk salata aksam tavuk salata yatarken balık yiyorum ama fitness çalışıyorum sen az yiyorsun zaten vücudun proteini alıp gerisini yağa dönüştürür hergüm yürüyüş yapman güzel yağ depolamıyorum bence bildiğin gibi devam et çünkü herkes kendi vücudunu yanır kendi vücudum üzerinden sana yorum yapamam
Merhaba aynı şekilde bende senin gibiyim günde 470 500 kalori arasındayım hedefim 45 olmak 52 kiloyum 21 yalındayım 1.65 boyundayım seni cok iyi anlıyorum bende bazen korkuyorum sağlıksız mı iletiliyorum diye ama kahvaltımı mis gibi yapıyorum genelde yeşillik oluyor ve yumurta haşlama tabi öğle brokoli lahana haşlıyorum light yoğur döküyorum akşamları ya salata ya çorba ya da bir meyve bol su tüketiyorum 2 lt geçiyor sadece hatta.
Merhabalar soğuk su icerseniz bir bardak 350.400 arasinda kolori yakarsiniz sebebi mide soguk suyu vucuda hemen vermez isitip oyle verir isitirkende yag yakarsiniz yag yakmak cok basit millet para vererek yakiyor :)
500 kalori çok sağlıksız bir günlük beslenme için, onun yerine hastaneye giderek bazal metabolizma hızını ölçtür, oradan çıkan kaloriden 500 kalori daha eksik beslen, hem enerjin yerinde olsun hem de stabil sağlıklı düzgün kilo ver
Ben karar aldım sadece salatalık yiyeceğim birde 2,5 litre su. Mesela bugün sadece 4 tane sigara böreği yedim ve Vicdan azabından ölüyorum neden bu kadar yedim diye.
GÜNDE NE KADAR HARCADIĞINLA ALAKALI Bİ DURUM. BUNUN İÇİN DE DİYETİSYENE GİTMEN VE ÖLÇÜM YAPTIRMAN LAZIM. cps lck açıkmış prdn. s. s
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
diyetisyene gitmiyecem gitmek istesem çoktan giderdim bir kere gittim pislik kadın daha çok kilo aldırdı o yüzden asla ama asla gitmem ben bu diyeti uyguladuğımdan beri 3 kilo verdim az ama doyurucu yiyecekler yiyorum
bence bu işi sağlıksız yaparsan poku yersin bir müddet sonra kilona boğazınla hükmedemediğini farkedersin. bence başka bir diyetisyen bul ve git. her diyet herkese uygun değildir çünkü
Ben pro fitness lısansı alcam ve 500 kalori alma gibi bir şansın yok öyle olsa vucudun iflas eder sen kilo vermek istiyosan sadce az ye ve ögün sayısını yükselt dikkat et kendine
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
500 kalori alıyorum doyuyorum aç kalmıyorum gayet doyurcu besinler tercih ediyorum
Demek alırsın 500 kaloriyi vucut buna alışır ve 400 kalori alırsın sonra ve iç organların işlev yapcak enerjiyi bulmaz 3 litre su iç ve yag yı sakın hemen kesme sivilceler çıkar ve miden rahatsızlaşır
abur cubur yemiyorum salata tabiki yiyorum her öğünde meyve yiyorum 80 gramı geçmiyecek kepekli ekmek yiyorum yağlı yemekler yapmıyorum yemek yaparsam az yağ kullanıyorum gayet doyurucu şeyler yiyorum
Tamam bende aynı hataya düştüm ben sadce proteinle beslendım ve sonuçları kotu olmuştu sende böyle bir hataya düşme yiyipte açlık hissi ve midende kuruluk hissedersen git hemen yaglı ve degil bişeyler tüket 2.5 saat içinde organların kendine zarar vermeye başlar
Gunluk 500 kalori alarak max 2 kilo verirsin. daha fazlasini yemene ragmen spor yaparsan ise cok daha fazlasini.. ben de pyle en azindan onemli olan ne yedigim degil ne kadar hareket ettigim
bende günde 500 kalori yiyorum sabahları doyuyorum lifli ürünler tüketiyorum akşam da mis gibi dengeli ev yemeğimi yiyorum akşam yemeğinden sonra birşey yemeyip aburcubur kola vs yemiyorum gayet güzel doyuyorum bence zayıflarsın zayıflarım benim amacım 8 kilo vermek 1. hafta da bile 2 kilo verdim yaklaşık
Bir zamanlar gunde 200 veya 100 ün altinda kalori aliyordum. Gunde 1 kilo veriyordum sadece 7 gun dayanabildim sonrasinda bayildim haliyle. 500 kalori ideal arada bir şekerin duşer gibi oldugunda 1 kare bitter cikolata at agzina 25 kalori. Ama hedefledigin kiloya ulastigin zaman dururum diye bisey yok duramiyosun cunku yemege basladigin an kilo aliyosun ve yememeye devam ediyosun. Boylece git gide zayif dusuyosun dikkat et yasayip goren birisi olarak cevapladim umarim dikkate alirsin.
çok iyi sabah akşam yarım saatlik koşar adımlarla yürürsen istediğin sonuca daha çabuk ılaşacaksın emin ol...
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
koşmuyorum ama 1 saat yürüyüş yapıyorum adım sayarım var günde 4000 adım atıyorum sevmediğim sebze yemeklerini bile yiyorum haftada 1 ya da 2 kere et tavuk ciğer yiyorum domates salatalık çok yiyorum zaten
500 kaloriyle ne kadar zihnde oluosun :D? Bayanlarin en az günde 1500 kalorı alması lazım bence bir yerlerde bir hata yapiosun o verdiğin kilo yag degil geri daha cok alırsın bıraktıgında diyetisyene gorunmelisin
Kendine uygun bir diyet listesi ayarla karbonhitratı azalt şeker tuz tüketme bol su iç haftanın 1 2 günü cardio yap en az 45 dk sadece yürüme koş biraz spor salonundaysan spinning derslerine gir süper kalori harcarsın.
Diyet okuyorum ve günde 500 kalori alirsan kas yapın organların bütün vücudun zarar görür günlük enerji ihtiyacın yaklaşık 1800 kalori ve kilo vermek için günlük 1300 kalori falan alman lazım
Aç kalarak verdiğin kilo bir işe yaramaz. yiyince tekrar alırsın. Sık ye tatlıyı tuzluyu abur cuburu kes haftanın 4 günü kardiyo yap düzgün bir şekilde kilo verirsin.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
aç kalmıyorum ki aç kaldığımı kim söyledi tıka basa doyuyorum
poğaça yemiyorum ki 100 gram haşlanmış ıspanak 25 kalori 200 gram yiyiyorum daha iyi doymak için üstüne yoğurt 100 kalori toplam doyuyorum neyse teşekkürler
Arkadaşlar ben günde 300 kalori alarak ve spor yaparak iki buçuk ayda 13 kilo verdim kilom 78idi şimdi ise 65 boyum 1. 60 daha kilom var şu an diyeti biraktim arkadasimla bugün piazzaya gittik diyetimin bitmesi şerefine pizza kunefe ve dondurma yiyecektik ama sadece 1 gün biz pizzayi yedikten sonra kunefeciye gittik yarisini yiyemeden midem çok kötü oldu sonra kunefeyi yarim birakip dondurma aldik 3top ben 1. Topu yedim ayaga kalktim ve midem bulandi ve 2 kere falan kustum vücudum artik 400 kaloriden fazlasini almiyo en fazla500 ve gunluk spor yapiyorum özür dilerim biraz uzattim ama asil soylemek istedigim yani kilo verirken şeker çikolata ve gazli içecekleri birakirsaniz vücüdunuz artik aylik veya haftalik tatli ihtiyacina midesi bulanmiyo.
Hatta ben de başlayabilirim bu günlerde+ saat 15:00’ten sonra yememek çok işe yarıyor İlk günler açlıktan uyuyamıyoruz ama sonra alışıyoruz Uyku kalitemiz de artıyor
Ya bir bok bilmeden diyete başlıyosunuz kiloyu verince yiyosunuz 3 günde tekrar kilo alıyosunuz manyak mısınız nesiniz. Normal bir insanın günde 1500 kalori alması lazım. Diyet yapanlar 1200-1400 arası alıyor. Diyetisyenler kilo falan aldırmıyor. 2 sene öncesine kadar kilo problemim vardı. 2 hafta içinde diyetisyenle 6 kilo verdim. Diyet listem 1100 kalori civarındaydı. Akıl almaz işler yapıyorsunuz.
yukarda belirttim başta bana diyetisyene gidin demeyin gidemiyorum benim halimden anlamadığınız için bilemezsiniz diyetisyene git demek kolay pewdiepie denen arkadaş günde 3-4 öğün yiyorum istediğim kadar kalorisi az herşey yiyorum doyuyorum
kızım yapma etme :D ben kendimden biliyorum böyle 500 600 kalorilik diyetler uygulamıştım sonundada bayılmıştım hastaneye kaldırdılar bugün olmazsa yarın olur en iyisi diyetisyene git sabır lazım bu işe :D
sen erkeksin erkeklerin metabolizması kadınlara nazaran daha hızlı çalışır ve daha çabuk acıkırmış en az 1000 kalori almaları gerekmiş sağlıksız olsa uygular mıyım bu diyeti
Saçma sapan şeyler yapma saglıklı bir şekilde ver. Zayıflayayım derken ölme de.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben zaten sağlıklı besleniyorum sebze meyve yiyiyorum ekmek te yiyorum az ama doyurucu yemekler yiyorum tıka basa doyuyorum 500 kalori az diye bakma beni doyuruyor o gün yediğimdede yiyorum yemek yediğimi yürüyüşle eritiyorum aç kalmıyorum ki
1000 kalori alan birisi şişmanlamaz sen kalori hesabı yapmayı bilmiyosundur. ama bende uyguluyorum senin gibi sabah iki tane haşlanmış yumurta öğlen bir kase yoğurt akşam bir elma ve gün içinde 4-5 fincan sütsüz şekersiz nescafe hepsi 300-400 kalori yapıyo 20 gün oldu 185 boyum var ve 98 kiloydum tam 10 kilo verdim ve dün kan değerlerimi ölçürdüm doktor 20 gün önceye göre çok daha iyi olduğunu söyledi
kimse anlamıyor beni sanki çok biliyorlar ölürsün mölürsün zayıflamak uğruna niye aç kalayım ki doyuyorum diyorum anlamıyorlar diyetisyene gitmem diyorum git diyorlar şaka gibi ya
Boşver arkadaş, bende aynını yapıyorum. 58 den aşağı inmedim. Aynen doyuyorum ve özellikle kendim yemek istemiyorum. Sen neler yiyorsun gün içinde arkadaşım? ;)
Bende aynı sen gibi günde 500 kalori alıyorum ve gayet de doyuyorum hiçde kastan gittiği yok gibi ama burdaki. yorumlari okuyunca bende bir şüphe duymadim değil
En İyi Cevaplar