Az yiyerek zayıflamak istiyorum kolari hesaplayıp yapmak istiyorum ama sanki olmazmış gibi geliyor kendimi yetersiz hissediyorum dün bu şekilde beslendim sizce. nasıl ne yapabilirim biraz rahatsız olduğum için spor yapamadım ne yapabilir başka
Kendiniz kalori açığı yaratmanız sağlıklı kilo vermenizi önler. Sadece kalori değil aynı zamanda gün içerisinde yediğiniz besinlerin besin öğesi (karbonhidrat, protein, yağ ) dağılımları da çok önemlidir. Çok fazla kalori açığı oluşturup boşu boşuna aç kalmanıza neden olur. Kilo verseniz dahi kalıcı kilo veremezsiniz.. Daha sonrasında bıraktığınızda daha fazla kilo alabilirsiniz. Sağlıklı beslenme parmak izi gibi kişinin hayatına uygun ve sağlıklı şekilde hazırlanmalı ve entegre edilmelidir. Aynı zamanda hayatımız diyet olarak değil sürekli olarak uyguladığımız beslenme şekline dönüşmelidir.
Diğer bir faktörde gelicek olursak; girilen kalorilerin değerleri tam tutmaya bilir. Sistemdeki tarifin içindekiler ile sizin hazırladığınız malzemelerin miktarı farklılık gösterebilir. Siz daha fazla veya daha az koyduysanız kalori değişicektir bu durumda önüne alınamalıdır. Spor yapmak sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Sağlığımız el verdiği şekilde yapmamız doğru olacaktır. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı şekilde istediğiniz kiloya ulaşırsınız ve hayatınız boyunca ideal olan kilonuzda kalırsınız. Gününüz güzel geçmesi dileğiyle.
Kilo vermek gün içinde harcadığımız enerjinin aldığımız enerjiden daha yüksek olması gerekmektedir.
Bu sebeple düzenli egzersiz yapsanız dahi aldığınız enerji daha fazla olduğu sürece kilo kaybetmeniz mümkün olmayacaktır.
Zayıflamak istiyorsanız boyunuza, kilonuza, aktiflik durumunuza, tanısı konuna bir rahatsızlıklarınıza veya eksikliklerinize göre enerji ihtiyacı hesaplanmalıdır ve kilo vermeniz için bu enerji belirli miktarlarda azaltılmalı bu şekilde beslenmeniz planlanmalıdır. Eğer enerji miktarınızı kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde kısar iseniz halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, tırnak kırılması gibi birçok semptom görülebilirsiniz ve bir süre sonra fazla kalori kısıtlamasına rağmen kilo kaybı göremeyebilirsiniz.
Bununla birlikte düzensiz beslenerek, kendimizi aç bırakarak, ara öğün yapmayarak öğün atlayarak ya da öğünlerimizde doğru besinleri ve besin kombinasyonlarını tercih etmeyerek bir sonraki öğünde daha çok yemek yemeye ve dolayısıyla daha çok enerji alımına da sebebiyet verebiliriz. Bu sebeple bu gibi hatalara düşmemek, sağlığımızla oynamamak için işin uzmanlarından yardım almak son derece önemlidir.
Beslenme uzmanı tarafından hazırlanmış yeterli enerji içeren ve gerekli karbonhidrat, protein, yağ dengesi oluşturulmuş bir beslenme programı uygulayarak ve bununla birlikte hayatımıza egzersizi de dahil ederek eğer egzersiz de yapamıyorsak gün içerisinde daha aktif kalmaya çalışarak istediğimiz ve hayal ettiğimiz kiloya ve bedene ulaşmamız hiç de zor değil.
Tek yapmanız gereken sizi dinleyen, anlayan ve isteklerinize kulak veren bir beslenme uzmanı ile çalışmak.
Evet, verebilirsin. Ama yürüyüş de yapmalısın, rahatsızlığın yürüyüşe de engel oluyorsa kendini çok yormadan yapabilirsin. Bir süre sonra vucüdün direncini kurman lazım çünkü. Kilo verme belli bir süre duraksar bu dönemde ya diyeti sıkılaştırırsın ya da haraketleri. Sıfır hareketle biraz zor olur. Yürüyüş yaparak dene.
Aç bak, hangi besin kaç kalori diye. Karbonhidrat yani şekerli hazır yiyecekleri ve ekmeği azaltman lazım. Hareketi artırman lazım. Sadece az yeme ile yavaş sürer.
Kilonu sabit tutan kalori miktarı vardir sallıyorum 1600 bi de sağlıklı yasam için gereken kalori miktarı vardır. O da sallıyorum 1000 diyelim 1000 zaten kilo vermen gereken kalori, bu miktarin altina sakin inme
Günün 16 saati oruç tutuyorsun 8 saati normal yiyorsun. her şey yiyebilirsin ama ölçülü yemen lazım yani yarım tepsi baklava olmaz mesela 😄 ben mesela sabah 11 den akşam 7 ye kadar yiyip geri kalan zamanda yemiyorum. Ki zaten geri kalan zamanın büyük bölümü uykuda geçiyor. Ne kadar kilo vermen gerekiyor bilmiyorum ben kilolu değilim sadece kilomu korumak için yapıyorum. Ama bu yöntem kilo vermek için de birebir.
12 8 duymuştum ama 7 de kalktığım için karnım açıkiyordu 11 7 e kadar yapabilirim belki istediğimi yiyebiliriz derken kalori hesaplamamiz gerekiyor mu abartmamak şekilde çikolata falan yiyebilir miyim
Sen istersen 10-6 şeklinde de yapabilirsin ben erken kahvaltı etmediğim için 11 de yiyorum. Ben her şey yiyorum. Kahvemi şekerli sütlü içiyorum, çikolata yiyorum, kahvaltıda reçel, helva veya nutella bile yiyorum tatlı seviyorum çünkü 😅 yani evet istediğin herşeyden yiyebilirsin ama küçük porsiyonlar şeklinde ve abartmadan. Ve tabi hareket etmek zayiflamani hızlandırır. En azından yürüyüş yapabilirsin
Yürüyüş yapmayı sevmiyorum yorulduğum için değil canım çok sıkıldığı için sevmiyorum onun yerine evde yapmayı tercih ediyorum spor için de önerebilir misiniz
Koronaya kadar spor salonuna gidiyordum şimdi evde yapıyorum. Fitness app ler var onlardan yararlanabilirsin. Bi kısmı paralı ama bedava olanları da var.
Bazı yerlerde aralıklı oruç için yulaf falan tüketin diyorlar ama ben yulaf hiç sevmiyorum çok defa denedim ekmekte yemeyin diyorlar ama sadece sabah kahvaltısında tüketiyorum kepek ekmegi vb şeyleri artık yiyemiyorum çok defa diyete girdiğim için midemi bulandırıyor yani ben istediğim herswyi ölçülü bir şekilde yediğimde ve spor yaptığım verebilecek miyim yani bende yapabilir miyim
Bende sevmediğim şeyleri yemek zorunda olduğum bir diyeti devam ettiremem. Seni anlıyorum yani. O yüzden bu yöntemi seviyorum. Normal yemeye devam edebiliyorsun sadece ölçülü yiyeceksin ama herşeyi yiyebilirim diye de 8 saat boyunca kalori zengini yiyecekler tüketme tabi 😊 bir parça çikolata ya da bir dilim kekin bir zararı olmaz. Ekmek yiyorum ben mesela günde 2 dilim. Dilim dediğim kepek ekmeği dilimi kadar düşün ama normal ekmek. Gerçi ben Türkiyede yaşamıyorum burada kahverengi ekmek var ondan yiyorum. Tam tahıl ekmeği oluyor sanırım. Sen normal ekmek te yiyebilirsin sadece ölçülü olacak. Tatlı isteyince canım fındık ve kuru üzümü birlikte yiyorum çok seviyorum ikisini bir arada 😊 ama yarım kilo değil bir çay tabağı dolusu mesela.
bence sorun iştah kontrolu yapamamak takvıye urunler var bunlar ıcın arastır derım kullandıgım memnun kaldıgım bır kaç marka var ıstersen sana ısımlerını verebılırım
300-500 arası kalori açıklığı bırakırsan düzenli bir şekilde kilo verirsin. Ama bu kalorileri sağlıklı olarak da alabilirsin , sağlıksız olarakta ikisi ne görede sonuç değişir. Kolay Gelsin :)
Merhabalar öncellikle,
Kendiniz kalori açığı yaratmanız sağlıklı kilo vermenizi önler. Sadece kalori değil aynı zamanda gün içerisinde yediğiniz besinlerin besin öğesi (karbonhidrat, protein, yağ ) dağılımları da çok önemlidir. Çok fazla kalori açığı oluşturup boşu boşuna aç kalmanıza neden olur. Kilo verseniz dahi kalıcı kilo veremezsiniz.. Daha sonrasında bıraktığınızda daha fazla kilo alabilirsiniz. Sağlıklı beslenme parmak izi gibi kişinin hayatına uygun ve sağlıklı şekilde hazırlanmalı ve entegre edilmelidir. Aynı zamanda hayatımız diyet olarak değil sürekli olarak uyguladığımız beslenme şekline dönüşmelidir.
Diğer bir faktörde gelicek olursak; girilen kalorilerin değerleri tam tutmaya bilir. Sistemdeki tarifin içindekiler ile sizin hazırladığınız malzemelerin miktarı farklılık gösterebilir. Siz daha fazla veya daha az koyduysanız kalori değişicektir bu durumda önüne alınamalıdır. Spor yapmak sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Sağlığımız el verdiği şekilde yapmamız doğru olacaktır. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı şekilde istediğiniz kiloya ulaşırsınız ve hayatınız boyunca ideal olan kilonuzda kalırsınız. Gününüz güzel geçmesi dileğiyle.
Sağlıklı günleriniz olsun.
Merhaba ben kilo vermek için yeşil çay diyetine başlamayı planlıyorum da yeşil çay ne kadar aralıklarla içilmeli