Öncelikle kış aylarında yaz aylarına nazaran neden daha fazla kilo artışının olduğundan bahsetmek istiyorum.
Yeterince su tüketimi gerçekleşmiyor olabilir. Yaz aylarında, su gereksinimimizi daha çok hissediyor; kış aylarında ise unutuyor olabilirsiniz. Günde mutlaka 3 litre su içmeye özen gösterin. Su içmek için susama hissinin gelmesini beklemeyin.
D vitamini eksikliği yaşanıyor olabilir. Güneşten yararlanma azaldıkça d vitamini eksikliği görülebilir. Bu durum ise kilo vermenin önünde bir engel yaratabilir. Kış aylarında yağda çözünen D vitamin kaynaklarından (balık, balık yağı, kara ciğer, peynir, yumurta sarısı, süt ve süt ürünleri) destek almalısınız ve mutlaka beslenme rutininize eklemelisiniz.
Depresif bir ruh halinde olup kendinizi yemek yemeye yönlendiriyor olabilirsiniz. Bunun çözümü çok basit; gün içinde yapılacak küçük ara öğünler açlık krizlerinizin önüne geçecektir. Bu ara öğünler sağlıklı yağlardan (ceviz, badem, fıstık, fındık), süt ve süt ürünlerinden, taze mevsim meyve ve sebzelerinden oluşabilir.
Gün içinde yeteri kadar aktif olmaya özen gösterin. Hareketlerinizi azaltmayın. Yaza göre hareketiniz azaldığı için çok daha hızlı ve kolay kilo alımı gerçekleşebilir.
Yaz aylarına yaklaştıkça zayıflama diyetine girerim motivasyonu ile dengeli ve sağlıklı beslenmenizi bozmayın. Yeme kontrolünüzü kaybetmeyin.
Gün içinde öğün atlamayın. Öğün atlamak ilerleyen saatlerde basit karbonhidrat (şeker) tüketme isteğinizi arttıracak ve bu durum size gerekenden çok daha fazla enerji aldırtacaktır.
Ben kışın spora ara vermiyorum yine günde 5-10 km arası koşarım kar kış demem koşarım ben geçen sene ocak ayında 350 km toplam koşum var yağmur olmasın yeter evde de direnç egzersizlerine başlamak iyi olur ama kış geldi madem az hareket edeceğiz o zaman enerji ihtiyacımızda az olacagından az yemekte bir sakınca yok
Valla öyle dertlerim yok tam tersi geçen yaz 47 kiloydum az önce baktım 43 çok hızlı veririm ama alamam benim sabit durumumda yok sürekli oynar hep düşer 😂
Kış uykusuna yatmayarak. Hareketli bir yaşam ve dengeli beslenme. Kışın aksine vücut kilo vermeye daha müsait oluyor, çünkü vucut vücut sıcaklığını dıştan gelen soğuğa göre dengelemek için efor sarf eder.
Vallahi bilmiyorum benim küçük göbüşüm şimdiden oluştu kendimi balkonsuz evmi olur diye avutuyorum ahaha koşu bandı dambıl bütün spor aletleri var ama kullanmak mesele ajahah
Merhaba,
Öncelikle kış aylarında yaz aylarına nazaran neden daha fazla kilo artışının olduğundan bahsetmek istiyorum.
Sevgiler.