Arkadaşlar ben 15 kilo vermek istiyorum yani 45 kilo olmak istiyorum ama bir türlü motive olamıyorum ama gerçekten vermek istiyorum. Sağlıklı beslenmek istiyorum ama aklımdan çıkmıyor abur cubur. Ama ayakta gizlice yemek yiyorum ailemden gizli sofrada az yiyorum sonra dayanamayıp mutfağa girip başlıyorum yemek yemeye birisi geliyormu diye bakıyorum. Nasıl bundan kurtula bilirim?
Gerçekten kilo vermek istiyorum. Ne yapamlıyım?

Merhaba,
Daha önce de bir görüşümde belirttiğim gibi, kendimizi aç kalacağım stresine soktuğumuz anda yeme krizleri gibi sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden zayıflama diyeti yerine sağlıklı beslenmek ilk amacımız olmalıdır. Her şeyden önce yoksunluk duygusunu yaşamamak adına bir anda kendinizi aç bırakmak gibi bir hataya düşmeyin.
Diyet yaparken nelere dikkat edilmeli?
Planlı ve disiplinli beslenmeye özen gösterin. Canınızın çektiği tüm besinlerin tadını daha önce bildiğinizi ve o an fast food beslenmeye ihtiyacınız olmadığınızı kendinize hatırlatmalısınız.
Gün içinde; açlık krizleri yaşamamak veya sağlıksız besinlere yönelmemek için ana öğünlerinizin arasına minik ara öğünler eklemelisiniz. Bu sizi bir sonraki öğüne kadar tok tutacak ve yeme ataklarının önüne geçecektir.
Kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltı, güne enerjik başlamak için birebirdir. Kendinize proteinden ve sağlıklı yağlardan zengin bir tabak hazırlayın.
Sizi neler motive eder bunların bir listesini çıkarın. Her gün düzenli egzersiz motivasyonunuzu yükseltecek ve sizi sağlıklı beslenmeye yönlendirecektir.
Fast food beslenmeden kendinizi olabildiğince uzak tutun. Bu tarz besinlerin bağımlılık yaptığını ve ne kadar yerseniz o kadar canınızın isteyeceğini göz önünde bulundurmalısınız.
Yeterli su içiyor muyuz? Günde en az 3 litre su içmeyi hedefleyin. Susuz kalmış bir vücut sizin aç hissetmenize neden olabilir.
Uyku! Düzensiz uyku saatlerinde beslenme rutininiz de bozulacak ve sağlıksız besinlere sizi itecektir.
Bu süreçte kendinizi tek başına hissediyorsanız, bir beslenme uzmanından destek almanızı ve bu süreci birlikte yönetmenizi tavsiye ediyorum.
Sevgiler.
Bir insan nasıl günde en az 3 litre su içebilir ki?
Zehra hanım en az üç litre su diye bir bilimsel makale yok içilmesi gereken su miktarı kilo başına 0.40 ml dir bu mecburidir yoksa organizma arıza verir ki veriyorda zaten onun içinde siz bu bilim dışı arkadaşlar nemalanıyordunuz ver organizmaya bedenine ihtiyacı olan suyu bak bakalım bir arıza kalıyormu zihinsel bedensel o kadar Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Bilim Adamı olarak konuşuyorum okadar. efendim okuduğunuz için saygılar