- u1 yıl
Sağlıklı, besleyici ve dengeli bir beslenme planı hazırlayın. Bu plan, tüm besin gruplarını içeren ve yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ, lif, vitamin ve mineral sağlayan bir şekilde olmalıdır. Aşırı kalorili yiyecekleri sınırlayın ve işlenmiş gıdalar yerine taze, doğal gıdaları tercih edin. Porsiyonları kontrol etmek ve düzenli olarak öğün atlamamak da önemlidir. Su içmek, kilo vermede yardımcı olabilir. Vücudunuzun susuz kalmasını engellemek için yeterli miktarda su içmeye özen gösterin. Su, tok hissetmenize yardımcı olabilir ve bazen açlık hissini azaltabilir. Egzersiz yapmak, kilo vermek için önemli bir faktördür. Fiziksel aktivite, vücut yağını yakar, metabolizmayı hızlandırır ve kas kütlesini artırabilir. Haftada en az 150 dakika orta şiddette aerobik egzersiz yapmayı hedefleyin. Ayrıca, güçlendirme egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirmeyi unutmayın. Kilo verme sürecinde duygusal yeme alışkanlıklarıyla başa çıkmak önemlidir. Stres, üzüntü veya sıkıntı gibi duygusal durumlar sırasında yemeğe yönelmek yaygın bir davranış olabilir. Bunun yerine, duygusal açlığı fark etmek ve alternatif stratejiler uygulamak için farkındalık geliştirin, örneğin meditasyon yapmak, egzersiz yapmak, hobilerle ilgilenmek veya destek aramak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Öncellikle kosa ve ani diyetlerden uzak dur, zamanla porsiyonlarını düşür eğer şekerli içecekleri çok içiyorsan azalt. Çaya şeker atıyorsan yavaş yavaş azalt en sonunda şekersiz çaya alışırsın. Yemeklerden önce 2-3 bardak su iç ve bol yeşillik tüket porsiyonu kontrollü olduğu sürece herşeyi yiyebilirsin. Günlük kalori ihtiyacını hesapladıktan sonra 300kalori açığı oluşturmaya çalış ben 45 kilo verdim
00 Yorumla- 1 yıl
düzenli beslen
düzenli uykunu al
düzenli 30-45 tempolu yürü
6-7 ayda zayıflarsın
00 Yorumla - 1 yıl
Ekmeği elinden geldiğince azalt şekeri hayatından çıkar 5 ayda 20 kilo verdim 94 den 74 e
00 Yorumla diyetler yerine, egzersize baslasan daha iyi olur... Egzersizden kastim yuruyus falan degil gercekten hakkini vermen gereken bi spor
00 Yorumla- 1 yıl
Yemek yeme sadece armut ye su ic sonra teşekürler dersin
02 Yorumla- 1 yıl
Hep armut mu yenicek? 😄
- 1 yıl
Sıkılana kadar. d
Aralıklı orucu tut diyet yap egzersiz yap ama istekli olman lazım
00 Yorumla- 1 yıl
Diyet ve spor
00 Yorumla - 1 yıl
Az ye
00 Yorumla - 1 yıl