Evde yapılan programlar tamamen sağlıksız mı yoksa kendi çabalarımızla da zayıflayabilir miyiz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Düzenli spor, hamur işi başta olmak üzere kilo yapan gıdalardan kaçınırsan yavaş yavaş zayıflarsın. Sakın hızlıca kilo vereyim deme çünkü vücut kendini korumaya alıyor. Tok olduğun halde akıl almaz bir şekilde buzdolabını tarumar edersin. Kaç kilosun bilmiyorum ama ayda 1,5 -2 kg gibi azar azar verirsen çok daha sağlıklı ve kolay kolay geri almayacağın bir şekilde kilo vermiş olacaksın.
01 Yorumla
- +1 yıl
Zayıflamak için kesinlikle vücudunu tanımalısın. Her insanın metabolizması farklı çalışır. Kimi dünyaları yer kilo almaz, kimiyse aşırı yiyince hemen kilo alır. Metabolizmanız yavaşsa onu hızlandıracak birkaç yol var bunları uygulamalısınız. Sağlıklı yiyecek tüketimine, düşük kalorili yiyeceklere ağırlık vermelisiniz. Su tüketimini artırmalısınız ve tabi biraz da hareket etmelisiniz.
00 Yorumla
- +1 yıl
Arkadaşım diyetisyenle 11 kilo vermiş. Sonra tekrar kilo aldı. Diyetisyen ona aynı diyet listesini tekrar yazdı ama kilo veremedi. Çünkü ikinci diyet listesine para vermediği için motive olamadı. Diyetisyenle kilo vermenin sırrı bence para vermekten geçiyor 😀 para verince, "param boşa gitmesin" deyip azmediyor kadınlar
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
53Cevap
- +1 yıl
Tabii ki %100 yok ama bir profesyonelden yardım almak ne azından ilk etapta daha hızlı bir sonuç almanıza yarayacaktır. Diyetisyenden yardım almadığınız durumlarda da kendinize bir beslenme çizelgesi oluşturmanızı öneririm. Çünkü yiyeceğiniz şeylerin listesine bakmak beyninize de işler ve canınız başka şeyler çekip durmaz.😅
00 Yorumla - +1 yıl
Diyetisyen yardımı almak elbette inanılmaz güzel bir şey ama sağlıklı bir şekilde diyetisyen yardımı olmadan da zayıflamak mümkün. Bunun örneği kendimden verebilirim... Çok eskiden yaklaşık 45 kiloyu tek başıma vermiştim. Hiçbir şekilde uzman yardımı almadım ama bilinçli ve kendimi tabiri caizse ölüme sürükleyecek biçimde aç kalarak asla zayıflama sürecim olmadı. Bu süreçte dengeli ve porsiyona dikkat ederek ilerledim. Yaklaşık 1-2 yıldır da düzenli spor yapıyorum ve vücudum tamamen alıştı. En son diyetisyene gittim. Sormak istediğim bazı sorular vardı, uzman birinden bu cevapları almak benim için daha iyi olacağını bildiğim için gitmiştim. Hatta röportaj yapmak istemişti kilo verme sürecim hakkında. Bu yüzden insan istediği sürece her şeyi başarır...
21 Yorumla- Yeni +1 yıl
Olay bu Ya psikologlar diyetisyenler bildiğin para tuzağı yani kişi canım olduğunu ibraz ederek gidiyor onlara 😂😂😂
- +1 yıl
Kan tahlilleri yaptırılmalı, bu çok mühim.
Endokrinoloji bölümüne gidilse çok iyi olur..
İnsan şekeri, triodi olup olmadığı bilmeli, bedeninin neye ihtiyacı olduğunu bilmeli. Bunun için Dahiliye doktoruna muhakkak gidilmeli diye düşünüyorum.
Devlet Hastanelerinde de Dahiliye Doktorları, Diyetisyenler var21 Yorumla- +1 yıl
EİG adayı bir yazı olmuş
- +1 yıl
Zayıflamak veya kiloyu korumak için gerekli olan tek şey ölçülü yemek ve geç saatlerde yememek. Tabi bunun yanında mümkünse hareket. En azından haftada bi kaç kez yürüyüş. Diyet yapmak yorucu ve motivasyonu düşük bişey. Mutsuz hissettiriyor insana kendini. Hem sürdürülebilirliği zor hemde yeme alışkanlığı değişmedikçe kilolar geri geliyor. Eğer obezite veya herhangi bi hastalık söz konusu değilse biraz disiplin ve biraz iradeyle herkes kilo verebilir.
10 Yorumla - +1 yıl
elbette ihtiyaç var
kendi kendine kan tahlili yaptırarak teşhis koyup ona göre metabolizma hızına vb. detaylara bakan varsa evde de bunu yapabilir.
yoksa ancak yoyo gibi kg alınır verilir
diyetisyenler hep küçümsenyor ancak kg vermek ciddi bir prgram disiplin sağlık işi10 Yorumla Her insanın metabolizması farklı fakat kendi bünyeni tanıyorsan sana nelerin kilo yaptığını biliyorsan ki bilirsin :) onları yememekle başlaya bilirsin mesela porsiyonlarını küçült ekmek tatlı çips gibi şeyleri kes Su tüketimini artır yapa bilirsen yürüyüş yap ufak ufak kilo vermeye başladığını göreceksin birde en önemlisi akşam 8-9 dan sonra yemek yemeği kes tabiki burada obezite kilosundan bahsetmiyorum onların destek alması gerekir ben bu şekilde 10 kilo verdim 2 ayda halada üzerinden 1 sene geçmesine rağmen verdiğim kiloları geri almadım
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ekim 1 de Ahmet Apa ile birlikte başlayabilirsin binlerce kişi onunla zayıflıyor. Telegram hesabından takip edebilirsin. Canlı yayınlarla topluca niyet ediliyor. Senin için de faydalı olur. Ben 2-3 ayda 15 kiloya yakın verdim. Faydalı olacağını düşünüyorum senin için de. Apayrı Yaşam diye de telegram da aratıp katılabilirsin ❤️
00 Yorumla - +1 yıl
Diyetisyen şart çünkü ben acı çekerek zayifliyorum bak ben 2 gün oldu diyete başlayalı 3. gunum bu 3,5 kiloyu verdim ama yağdan çok az gidiyor. Diyetisyen yağ yakıcı besinleri biliyor. Yardimci olur motive de eder.
00 Yorumla Yok bizim millet hep bir entrika mucize beklediğinden dksjaj kural basit zayıflamak için az ye, kilo almak için fazla ye, ne kadar yemek gerekli de diyorsan bunu yediklerine bağlı olarak vücudunu gözlemleyerek arttır veya azalt
00 Yorumla- +1 yıl
Diyetisyen sizi zayıflatmaz. Sağlam bir irade, disiplinli çalışma ve doğru yolu seçebilmek sizi zayıflatır. Bunları kendiniz sağlayamıyorsanız, o zaman diyetisyen size bunları sunar, sağlar.
00 Yorumla - +1 yıl
Alakası yok. 7. sınıfdayken 170 lerde 85 kilo civarıydım spor yaptım evde fazla takılmadım ekmek makarna tuz şeker tarzı şeyler yemedim 3 ayda 70 civarlarına düştüm 9 da 60 a kadar düştüm 12 de 188 boyum vardı 95 kiloya kadar çıktım sonra tekrar spor yaptım ekmek şeker tuz vb yemeyi bıraktım şu an boyum 190 81 kiloyum. Temmuz gibi 78 dim 3 kilo aldım. He bu arada diyetisyene de gittim kiloluyken daha fazla kilo aldım ya diyetisyene gitmeyi gereksiz olarak görüyorum.
00 Yorumla sağlık probleminiz yoksa diyetisyen ile zayıflamak gereksiz.. 3 beyazı kesip öğününüzü 2 ye indirirseniz ve hareket ederseniz gayet güzel zayıflarsınız
00 Yorumla- +1 yıl
En güzeli yavaş ama sağlıklı kilo vermek ayda 10 kilo verdim nasıl 2 haftada 5 kilo verdim gibi değil sağlıklı şekilde az az kaybedilen kiloları almak daha zordur ama hızlı verilen kilolar daha hızlı alınır diyetisyen senin kas yağ oranına göre yazıyor diyeti o yüzden kas kaybetmeden uzun sürede kiloları yağları kaybetmek niyetinde ama ben de hiç diyetisyene gitmedim 25 kilo vermiştim
00 Yorumla - +1 yıl
Yeryüzünde hiçbir diyetisyen sizi anında zayıflatıp erkenden bırakmaz yolunacak kaz bulduğu için senelerce size seanslar diyet listesi geçirir durur ben mesela HERBALİFE NUTRİTİON 14 günde 13 kilo verdim dünyanın neresine giderseniz gidin hiçbir diyetisyen sizi istediğiniz zamanda zayıflamanıza yardımcı olmaz çünkü siz ekmek parası sağlıyorsunuz 😂😂😂
00 Yorumla Bence yok un şeker ve yağlı yemekleri bırakırsan gazlı içecekleri içmezsen faydalı sebze ve proteinleri kararında kullanırsan ve bunları sporla desteklersen diyetisyen sensin
00 Yorumla- +1 yıl
Aslında birşeylerden kısarak kolay kilo veya ödem atabiliyoruz. Şeker , tuz gibi şeylerden uzak durarak mesela. Ben kendim evde hazırladığım şeylerle 3 günde 2.9 kilo vermiştim.
00 Yorumla - +1 yıl
Kendi çabanla da kilo verebilirsin tabi ki azmettigin surece fakat doğru bildiğin yanlış bir şey olursa ve bunu uzun süre fark etmeden yapmaya devam edersen sağlık sorunları yasayabilirsin diyetisyenle kilo vermeyi şu konuda doğru buluyorum sürekli verdigin kilolarin yağdan mı kasyan mı gittiğini gozlemliyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır, gayet sağlıklı diyet programları bulabilirsin. Ama diyetisyen desteğinde kan değerlerin ve hormon durumların da göz önüne alınır.
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Bu çok Önemli bir ayrıntı
- +1 yıl
Zayıflamak için illa bi diyetisyene gitmeye gerek yok ama sağlıklı zayiflak için diyetisyene muhakkak gitmeye ihtiyaç var
00 Yorumla - +1 yıl
Bana ekstra bir motive veriyor onun için diyete girdiğim zaman eski diyetisyenimle iletişime geçiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Kişiden kişiye göre değişir tamamen. İraden kuvvetliyse ve kendini biliyorsan diyetisyene başvurmadanda rahat bir şekilde kilo verebilirsin.
00 Yorumla Hayır hem de hiç gerek yok hatta bana göre saçmalık. Bu işi zor ve ayrıntılı hale getiren onlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Bende kabızlık var o yüzden arada alıyorum oda çok hamburger tarzı beslenirsem
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır ben kendim zayıfladım ; sonuç çöktü yüzüm heryerimde çatlak
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır ama sağlıklı bir şekilde zayıflamak zorlaştırırsın
00 Yorumla Karatay uygulayın. Hem sağlıklı hemde hızlı kilo verirsiniz ☺️
00 Yorumla- +1 yıl
Diyetisyenin amacı kilo verirken kas kutlesinden değil yağ kutlesinden vermek
00 Yorumla - +1 yıl
Kişi kendinin diyetisyenidir haha her mesleğe söylenen söz buydu galiba.
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır kendinde kendine göre diyet programı yapabilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç bir şey yapmamaktansa ufaktanda olsa bir şeyler yapmak çok iyidir
00 Yorumla Kendinizi kontrol ettiğiniz sürece verebilirsiniz babam kendisi 20kg verdi evde
00 Yorumla- +1 yıl
Evde de yapılır ama en sağlıklı olanı bir uzmandan yardım almak.
00 Yorumla - +1 yıl
Lesli YouTube vidyolarini izle uygula yardımcı olur
00 Yorumla - +1 yıl
Sağlıklı besinler tüketirsen zaten diyetisyene gerek yok zayıflarsın
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Zayıflamak için mükemmel bir doktor buldum hem şeker doktoru hem obeziteye bakıyor 87.3 den 81 kilo düştüm 2 ilaç verdi yemek yeme konusunda kasmıyor sadece her şey ye az ye mantığı var süper ötesi
00 Yorumla - +1 yıl
Bence gitmek iyi olur ama bir iki kendini bilmez ark akraba varsa o dahada iyidir aaa kilomu aldin ay nasil. olmussun derlerse bak cok cabuk zayiflarsin insani rezilde eden vezirde eden kisilerle takil iki ayda kilo verirsin
01 Yorumla- Yeni +1 yıl
Sen. kilolumusn
Hayır yemeğe dikkat ettikten sonra spor yapıldıktan sonra diyetisyene ihtiyaç yok bence, parasal yönden sıkıntısı olmayanlar tabiki gidebilir ama normal şartlarda yaşayan biri için diyetisyen şart değil
00 YorumlaArtık herkes doktor öğretmen mühendis hatta diyetisyen. internetten birçok bilgiye çabucak ulaşım sağlanıyor. Çevremde diyetisyene gitmeden zayıflayan kişiler var. Biraz disiplinli ve kendine hakim olmalı yoksa diyetisyen de bir işe yaramıyor
00 Yorumla- +1 yıl
koşuya çık yúrúş yap su iç bol bol oturup yatma anca 7 saat uyu çok gúzelll bide 6 dan sonra yemek yasak
10 Yorumla - +1 yıl
Kendi çabaların ve uygun bi beslenmeyle evet kendin de başarabilirsin ama profesyonel destek almak iyidir. Yoksa ben gibi iki ayda sağlıksız 16 kilo verebilirsin 😅
12 Yorumla- +1 yıl
O 16 kiloyu geri alma da gerisi önemli değil
- +1 yıl
Aynen artık daha dikkatli besleniyorum
Sağlık & Diyet konusunda 1,3b cevap paylaştı. Abur cuburu kes, un, şeker ve tuzu kontrollü kullan ve spor yap diyetisyen de bunu yaptırıyor zaten.
10 Yorumla- +1 yıl
Hayır, 3 beyazı kesip yeterli miktarda bol su tüketerek de zayıflanılabilir.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Diyetisyenlerin hepsi yalancı dolandırıcı herkese aynı şeyleri diyip gönderiyorlar kendin araştır
00 Yorumla - +1 yıl
ben diyete karşiyim.. en iyisi her gun yoga yapmak.. ama dogru yerden yapmak.. orijinal yoga sistemini yapmak... o dogal şekilde kilo verdirtiyor, iştahi da dengeliyor..
00 Yorumla - +1 yıl
Babam 20 kilo verdi 5-6 aysa sağlıklı bi sekilde. Ekmek hiç yemedi aşırı az yedi hep marul yedi ekmek yerine. Şekeri kesti ve zayıfladı yürüyodu falan her gün
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır irade lazım ben istediğim zaman rahatlıkla kilo verebiliyorum.
00 Yorumla Allah aşkına paranızı boş şeylere vermeyin zayıflamak çok kolay internetten bak diyetisyenin aynısı dedikleri paranı dytsiyene vermeeee akıllı olun ya
00 Yorumla- +1 yıl
Diyetisyensiz 45 kilo verdim. Diyetisyene gittiğim dönemde 10 kilo verip, 20 kilo almıştım. Gerisi sana kalmış. :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar beyinsiz insan varsa Allah’ın aynı şekilde onada verdiği beyini ve yeteneği kullanamadığı için o para tuzağı diyetisyenlere koşarlar 😂😂
hayır tabikide azimli bir bisiklet sürüsü bile düzenli akşamları 3-5 km hafif yokus ve terleme o bile 2 ayda götürüyo emin ol
00 YorumlaHayır hiç gerek yok kendi kendinin diyetisyeni ol ben öyle yaptım 45 kilo verdim
11 Yorumla- Yeni +1 yıl
Korudun mu peki tatlım?
- +1 yıl
Kesinlikle gerekmez bir çok arkadaşım kendi çabasıyla kilo verdi.
10 Yorumla Daha çok azme ihtiyacın var kafana koyup geri dönmemen gerekir
00 Yorumla@dfnhra Instagram hesabına yazarsanız yardımcı olabilirim
00 Yorumla- +1 yıl
Sağlıklı ancak sizin takviyelerlede bunu sağlıklandırabilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Aslında yok sebze yiyip spor yaparak verilebilir kilo
00 Yorumla Hayir, spor ve yediginizs dikkat ederseniz zayiflayanilirsiniz
00 Yorumla- +1 yıl
Hür jendin spor yapıp sağlıklı beslendiği de hem zayıflarsin hem de dinç olursun
00 Yorumla - +1 yıl
Ben çalışarak zayıflarım
10 Yorumla - +1 yıl
Nefsine hâkim olan herkes zayıflar
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır yok istersen zayıflatabilirsin
00 Yorumla - Devamını Gör (51)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Eğer doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenmek ve karşılığını almak istiyorsanız; evet, bu işin profesyoneli ile yol almak her zaman en doğru olanıdır.
Özellikle sağlık temelli olan kilo verme işini de mutlaka diyetisyen eşliğinde yapmanızı öneririm.
Sonuçta bu yol çok uzun meşakkatli ve aynı zamanda bilimsel verilere dayanan bir yol. Yalnızca kulaktan dolma bilgilerle ya da Google usulü toplama bilgiler ile yol alındığı zaman kalıcı hasarlara da sebep olabildiği gibi sağlıklı bir şekilde kilo verme işi gerçekleşmeyebilir. Dolayısıyla her işi olduğu gibi özellikle sağlık temelli olan kilo verme işini de mutlaka diyetisyen eşliğinde yapmanızı öneririm.
Derinlemesine yapılan bir çalışmada, amerikada bir insanın 1 kilogram vermek için harcadığı rakam ortlama 140-260 $ arasında olduğu çünkü dünya üzerinde 2030 yılına kadar diyetlere harcanan paranın yılda 250-200 milyar dolar olacağı öngörülmüştür. O zaman buradan çıkarımla, diyet ve diyetisyen ilişkisi dünyada çok ciddi bir sektör ve ivmelenmeye devam etmektedir. Siz kilosu standart üzeri olanlar, ciddi obezlik ya da morbit obez durumları yaşayanlar diyetisyenle birlikte psikolojik destekte almaları gerektiği savunulmaktadır.
Sevgilerimle.
Merhaba 🙋🏻♀️
Zayıflamak için illa diyetisyene ihtiyaç yoktur
Beyaz Ekmek yerine kepekli ekmek tercih et günlük bir saat yürüyüş yap
Öğlen yemeğinde salata mutlaka tercih et
Bu arada ben 3 haftada 6 kilo verdim insan isteyince yapabiliyor
3 hafta gibi kısa sürede 6 kilo vermek sağlıklı değil hızlı verilen kiloları insan spor vs diyeti bırakırsa kat ve kat geri alır
Diğer yorumları da okuduğum zaman gördüğüm ve anladığım şu oldu açıkçası, ülkenin her alanında olduğu gibi mesleğin profesyollerine saygı kalmamış durumda. Yarı haklı yarı haksız bir durum oluşmuş aslında.
Bugün mesleğini çok iyi seviyede icra eden bir diyetisyenle, diğerleri bir olamayacağı gibi, iyi bir mühendisle, sıradan bir mühendis aynı olmayacaktır.
Diyetisyene gerek yok diyen arkadaşlarımın bir çoğu spora ihtiyaç hissederken, egzersiz profesyonellerine karşılar… ama hepsinin vücudunda farklı defektler, farklı asimetriler mevcut ve ne yazık ki bu sorunlar Youtube videolarını izleyerek düzeltilemediği gibi aksine daha da yüksek sorunlara dönüşebiliyor.
Yani demem o ki; bugün nasıl bir iş yaptıracağınız da o işin profesyoneline gitmek işi daha kolay daha pratik ve doğru şekilde çözümleniyorsa, diyeti kulaktan dolma, google works üzerinden çözmek sürdürülebilir sağlıklı yaşamı derinlemesine etkilemektedir. Bugün verdiğinizi düşündüğünüz kilolar aslınsa immün sisteminizde farkında olmadan ciddi sorunlara ileri yaşlarda yol açabilmektedir.
Siz siz olun işin ucu eğer sağlık parametreleri içeriyorsa mutlaka işin profesyonelinden destek alın…
Saygı ve sevgilerimle….
@esraaaa___ nasıl kilo verdin anlatır mısın