Selam Gençlik 😃 Geçen gün kahvaltı etmeden sadece su içip yürüyüşe çıktım, fakat aniden açlıktan bayılacak gibi oldum. Yanımdaki muzu yiyince kendime gelmem on saniyede gerçekleşti.. O an daha iyi anladım ki muz harika bir kalite içeriyor. Bir de Elazığ'da üretilen, yapılışı çok zahmetli fakat tam bir sporcu yiyeceği denebilecek bir tatlı keşfettim, araştırmalısınız:Lök tatlısı.. Spor yaparken bu gibi yiyeceklerin çok faydalı olduğunu bilirsiniz, sizler neler önerirsiniz?
Muz kesinlikle çabuk kana karıştığı için yanımda bulundururum uzun mesafe bisiklet sürüyorum bu kesinlikle gerekli ve kuruyemişli barlar var sıcakta falan erimiyor çok kullanışlı
bisikletle uzun yola cıkmadan evvel nitrat, betalain ve betain zengini kırmızı pancar tüket, kreatin ve riboz takviyesi al farkı gör. enerjin bitmek bilmeyecek ve karnitin ve atp bunlarla üretildikce yag asitleri hücrelerini uçuracak enerji patlamasından. tuzlu su ve biraz kalsiyum ve magnezyum da alırsan iyi iş çıkabilir atp üretiminde. folat zengini mercimek ve ıspanagı artırman insülin duyarlılıgını artıracagı için enerjiye etkisi cok büyük ve sentetik folik asitten uzak dur karaciger verimsiz aktifleştiriyor besinlerden gelen folat cok hızlı etki gösteriyor sentetik folik asitten çok farklı. ha bir de krom takviyesi de insülin duyarlılıgı ve enerjiyi artırıyor en cok krom domates patates ve armutta var. eger pedal çevirirken başın agrımaya baslarsa ya b2 eksilmeye başlamıştır ya da b12 vitamini. bunları al anında geçer baş agrısı. bir diger önemli mevzu b1 vitamini karbonhitrat ve yagların enerjiye dönüşümü için çok gerekli ve karbonhitrat agırlıklı beslenenlerde, stres ve cok çay kahve içenlerde eksikliği çok yaygın çinko gibi. Muzun en büyük artısı ne dersen içerdiği yüksek b6 nın folatın işini yapmasını kolaylaştırması ve şekerin glikojen olarak kas ve karacigerde depo edilmesini saglaması. bezelye nohut patates de benzerini yapar.
ben antremanda performansı en cok etkileyen şeyin kırmızı pancar oldugunu deneyimledim enerji bitmek bilmiyor homosistein düşürüp iltihabi parametreleri asagı cekiyor ve antioksidanı felaket artırıyor yag yakımından bile anlarsın. devamında glutatyon artırıcı çiğ süt geliyor. egzersizden evvel alınacak Riboz takviyesi de cok etkili , kaslara oksijenin gitmesinin yolunu acıyor. omega3 zengini yaglı kaliteli balık ise efsane bişey. hücrelerde atp üretimini %400 artırdıgı kanıtlandı. ben olsam bunları eksik etmem her gün
bisikletle uzun yola cıkmadan evvel nitrat, betalain ve betain zengini kırmızı pancar tüket, kreatin ve riboz takviyesi al farkı gör. enerjin bitmek bilmeyecek ve karnitin ve atp bunlarla üretildikce yag asitleri hücrelerini uçuracak enerji patlamasından. tuzlu su ve biraz kalsiyum ve magnezyum da alırsan iyi iş çıkabilir atp üretiminde. folat zengini mercimek ve ıspanagı artırman insülin duyarlılıgını artıracagı için enerjiye etkisi cok büyük ve sentetik folik asitten uzak dur karaciger verimsiz aktifleştiriyor besinlerden gelen folat cok hızlı etki gösteriyor sentetik folik asitten çok farklı. ha bir de krom takviyesi de insülin duyarlılıgı ve enerjiyi artırıyor en cok krom domates patates ve armutta var. eger pedal çevirirken başın agrımaya baslarsa ya b2 eksilmeye başlamıştır ya da b12 vitamini. bunları al anında geçer baş agrısı. bir diger önemli mevzu b1 vitamini karbonhitrat ve yagların enerjiye dönüşümü için çok gerekli ve karbonhitrat agırlıklı beslenenlerde, stres ve cok çay kahve içenlerde eksikliği çok yaygın çinko gibi. Muzun en büyük artısı ne dersen içerdiği yüksek b6 nın folatın işini yapmasını kolaylaştırması ve şekerin glikojen olarak kas ve karacigerde depo edilmesini saglaması. bezelye nohut patates de benzerini yapar.
Aşırı yemeyeceksin spordan önce ama şekerli ve tuzlu hafif atıştırmalıklardan yiyebilirsiniz çünkü tansiyon ve enerjiniz düşebilir spor yaparken sonuçta enerji ve su kaybı oluyor