Hangi Covid 19 aşısını oldunuz ve yan etki gördünüz mü? Sinovac olanlar pek şikayetçi değil, ama Biontech olanlar, özellikle 2. dozda, çok fazla yan etkiden şikayetçi oluyor. Sizin için bu süreç nasıl ilerledi?
Hangi Covid 19 aşısını oldunuz ve yan etki gördünüz mü?
Ben cuma günü biontech oldum. Başta hiçbir şey olmadı. Aşı sonrası alışveriş yaptım baş ağrım oldu. Eve geldiğimde bazen ateş bastı bazen üşüdüm. Kol ağrım pek olmadı çok hafifti. Beni en çok etkileyen grip olmuş gibi tıkaması oldu. Buda galiba küçükken geçirdiğim zatüreden kaynaklı oldu. Hala devam ediyor tıkanıklık.
İlk aşı dozumu Biontech oldum. Hiç bir yan etkisi olmadı. Çünkü daha hastaneden aşı olup çıktığım andan itibaren, aşı olduğum çoktan aklımdan çıkmıştı bile. Aşı sonrası sahilden denizi izleye izleye eve yürüyerek gelmiştim. o keyifle aşı olduğumu tamamen unutmuşum.. Bence aşı sonrası ağrı duyulması tamemen psikolojik kaynaklı sıkıntılardan oluşuyor..
Biontech, te ilk doz da şişlik ve ağrı vardı. Ertesi gün geçti. Yİne ilk doz da sara hastası olan bir arkadaşım hastaneye kaldırıldı. Halen hastanede. 2 nci doz Biontech olan Amca Bey' i toprağa verdim... Ve 2 arkadaşım ve 1 aile den yakınım da Virüs nedeniyle hastaneye yattılar, dün. Nasıl normalleşiyor isek, anlamak güç...
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Geçmiş olsun. Başınız sağ olsun ayrıca.
Sara hastası olan arkadaşınızın durumu nasıl acaba? Neler yaşadı, biliyor musunuz?
Teşekkür ederim. Şu an hastanede, alerjik bir reaksiyon gösterdi. Kaşınma ile, kurdeşene çevirme hali. Bir de sarayı da tetikledi sonrasında demişti eşi. Kimisin de nöbet geçirme, titreme de olabiliyor. Kronik bir alerji, hastalık, öncesinde veya sonrasında ameliyat durumunuz oldu ise, bilgi vermenizi öneririm. Bu tür reaksiyonlar 24 saat içinde gerçekleşebiliyor. Ağrı veya şişlikler ise normalde birkaç gün de bünyeden bünyeye bağlı iyileşiyor. Bende kalp sıkışması ve göğüs ağrısı olmuştu. Uyutacak kadar. kardiyoloji uzmanı bir arkadaşım hatta evime geldi. Yan etkileri olabiliyor, yorma kendini demişti. Oysa normal de de normal yaşam harici spor, koşmak dışında, sigara vs. de kullanmıyordum. Aslında her bünye de öyle bir etki de yok. Yalnız Biontech in içeriği, sinovac aşılarına göre çok daha etkili olduğunu uzman doktor 2 arkadaşım, ve de doktor kuzenim de belirtti. Size ve ailenize, neşeli ve sağlıklı günler dilerim. Lütfen mutlu kalınız.
Ben şahsen görevimden dolayı zorunlu tutulmazsam aşı olmayı düşünmüyorum. Mecbur kalırsam da inaktif aşı olan Sinovac aşısını tercih ederim. Ya da yerli aşı piyasaya çıkarsa onu denerim. BionTech aşısına güvenmiyorum. Açık ve net!
içilen ağrı kesicinin bile birden çok yan etkisi var, majezik mesela kalbime dokunuyor benim kaldırmıyor vücudum. herkese göre farklılık gösteriyor ama çin kendi yaptığı aşıyı kendi ülkesinde kullanmıyormuş diğerini kullanıyormuş unuttum adını. Zaten çin olmayan yani diğer aşının etkisi daha yüksek
Vücut ısısı artıyor, aşırı terleme ve baş ağrısı oluyor. Yüksek Halsizlik ve kırgınlık oluyor. 3 gün sicinde düzelmeye başlıyor yüksek oranda. Biontech oldum yan etkiler bunlardı
Ben yakın zamanda olacağım büyük ihtimalle de üniversiteler açılacak hiçbir yere almazlar sırf olursam bu yüzden olurum ama aşı olanlarin da yan etkileri bünyeden bünyeye değişiyor bunu diyebilirim
Annem ve babam biontech oldu birinci dozda babam ateş yaptı annemde halsizlik vardı biraz. İkinci dozda ikisi de ateş yaptı sonraki gün ama bir gün sürdü ve çok şükür iyiler. Anneannem de ise her iki dozda da birşey olmadı