Türkiye olarak bu salgınla mücadele etmeye çalışıyoruz fakat bunun için de aşı olmalı, maske takmalı ve sosyal mesafeyi korumalıyız. Bugünkü yazımda aşılar hakkında bilgi vermek için uğraşacağım. Ben de henüz Covid-19 aşısı olmadım.☺
Gelelim aşı çeşitlerine..
Biontech Aşısının Özellikleri Neler?
👉Biontech aşısı 11 Aralık 2020'de acil kullanım onayı alan bir aşıdır. Biontech aşısı mrna (mesajcı rna) tabanlı aşıdır. Bu aşı 21 gün arayla iki doz şeklinde olunur. İkinci dozu almanın sonunda Biontech aşısı koruyuculuğu yüzde 95.3 olarak açıklanmıştır.
👉Diğer bir husus ise tam bir korumaya sahip değildir. Bu yalnızca bu aşı için değil tüm aşılar için geçerlidir çünkü hiçbiri bulaşmanın önüne tamamen geçemez.
Biontech Yan Etkileri Nelerdir?
Enjeksiyon Yapılan Çevrede Ağrı
Aşıdan sonra ağrı meydana gelebilir ve bu nedenle size önerim izinli bir günde aşı olmanız.
Cilt Reaksiyonları
Nadir olarak, cilt sorunları yaşandığı görülür. Belirtiler enjeksiyon bölgesi çevresinde döküntüler, büyük kırmızı lekeler ve diğer cilt sorunları şeklinde ortaya çıkar. Yaklaşık ortalama 1 hafta veya 2 hafta içerisinde semptomlar geçer.
Yorgunluk, Baş Ve Kas Ağrısı
Eminim ki zamanla geçecektir fakat 2 haftadan uzun sürmesi halinde güvendiğiniz bir doktora danışın.
Sinovac Aşısının Özellikleri Neler?
👉Çin aşısı şeklinde bilinen Sinovac, viral vektör tabanlı bir aşı türüdür.
👉Sinovac aşı türü Antije, Alüminyum hidroksit, Sodyum klorür , Sodyum hidroksit , Monosodyum ve disodyum hidrojen sülfat, Su bileşenlerinden oluşur.
Sinovac Yan Etkileri Neler?
Ateş
Aşının yapıldığı kolda ağrı, kızarıklık, şişlik gibi sorunlar
Yorgunluk
Baş ve vücut ağrıları
Titreme
İshal
Genelde bu yan etkiler nadiren görülmektedir ve genelde 1 günden az sürmektedir. Geçmemesi halinde güvendiğiniz bir doktora danışın.
Bir tecrübemi de sizlerle paylaşayım. Çin aşısı Sinovac olan bir yakınım buna rağmen covid-19 oldu. Demek istediğim aşıların %100 koruması olmayıp önlemler alınmadıkça salgına yakalanabilirsiniz. Ben Biontech aşısının daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Son olarak maske takmak , sosyal mesafeyi korumak ve eldiven takmanın sizin için çok faydalı olacağından eminim. Aşıyı izin günlerinizde kullanmanızda fayda var. Bugünkü yazımız bu kadardı. Sende sağlığını korumak istiyorsan kendin için önemli olacak önlemleri al.☺
Bence hiç iyi bir görüş değil çünkü İsviçre veya İsveç'te 24 kişinin ölümüne sebep oldu biontech Covid-19 biontechtede oluyor ama nasıl bir yan etki gelişimi olduğu saptanamiyor ve Avrupa'da üretildiği için hava Almanya'da yapıldı o zaman etkilidir hayır kesinlikle değildir ama sinovac'ta yatislar olsada bir agirlasma olmuyor yan etki çok az oluyor benim arkadaşlarım biontech oldu adamın 1 aydır hala sağ kolumda uyuma var diyor
En iyi korona aşısını sordun, şu an 23 Haziran Çarşamba saat 11:26 itibarı ile sorundaki ankette BioNTech %76 ile önde.
Benim bu konudaki kişisel görüşüm sadece beni bağlar, yani benim burada yazacaklarımla siz kendinize vurunmanız gereken aşıya karar vermeyin, doktorunuza ya da aile hekiminize danışarak kendi özgür iradenizle karar verin.
Çünkü her bünyeye aynı aşı olmaz. Kişinin hastalıkları, kullandığı ilaçlar, bağışıklık sisteminin bugünkü durumu, kronik hasta olup olmadığı ve hatta aşılarım içindeki etken maddeye karşı bünyenin alerjik durumunun olup olmadığı hususu bu kararda birinci derecede etken.
Artık aşılar aile hekimlerinde bile vurulabiliyor. Aile hekimleri de aşı vurulacak kişinin durumunu kayıtlardan görebiliyor. Ama kişi aile hekimine gitmeden kendisi cep telefonu üzerindeki mobil uygulamaları kullanarak randevu alma sırasında alışını rastgele de tercih edebiliyor.
Burada önemli olan aşı kararını rastgele alarak aşı olmaya randevu saatinde gelse de, aile hekiminden vurulacağı aşı konusunda onay alması ya da son bir kez bilgi alması yerinde olur diye düşünüyorum. Çünkü artık aşı daha bol, randevu alma sıram geldi diye size o an açık olan aşıyı olmak zorunda değilsiniz, tercih hakkınızı bilinçli şekilde kullanın.
Milyonda bir de olsa alerjik reaksiyona karşı ya da bilinmeyen başkaca olası reaksiyona karşı size zaten aşı sonrasında 15 dakika gibi kısa bir süre aşı olduğunuz yerde bekledikten dinlendikten sonra evinize gitmemiz öneriliyor. Buna lütfen uyun. Bu önemli bir husus. Hatta evde de 3-4 saat yalnız kalmayın yanınızda birileri olsun, olumsuz bir durum hissettiğimiz an derhal alo 112 yi, aile hekiminizi ya da en yakın sağlık görevlisini arayın.
Konu hakkında uzman görüşünü içeren 3 dakikalık kısa bir videoyu aşağıda ekliyorum. İzlemenizi öneriyorum.
Aslında her iki aşıda güvenli. Ancak küçük farklar var. BioNTech, Pfizer aşısı hafif ve orta vakalarda daha başarılı görünse de zaten önemli olan ağır vakalarda başarılı olmasıydı. Ağır vakalarda her iki aşı da tam anlamı ile başarılı. BioNTech, Pfizer aşısı olanlarda yan etkiler biraz daha fazla gözlenmiş ancak bu aşının ilerde daha fazla koruyacağına dair bir beklenti var ama bu sadece bir beklenti.
Sinovac geleneksel aşı mantığında oldugundan daha az alerjik komplikasyon gözlenmesi beklenirdi ki zaten öyle.
Hangi aşıyı olursak 3. doz olmaya gerek olmaz gibi bir beklenti var ki bu durum Şu an mümkün görünmüyor. Her iki aşı üreticileride 3. doza ihtiyaç olacağına dair görüş belirttiler. Bu nedenle 3. dozdan kaçmaya yönelik tercihe gerek yok. Eğer aile büyüklerinde anne baba abi abla da aşı sonrası komplikasyon ve alerjik tablo gelişmemiş ise sizde de aynı aşıda alerji görülmeme olasılığı biraz daha fazla. Çünkü ailenin benzer DNA ve gen yapısı bu konuda bir referans olabilir.
Babam Sinovac oldu ve herhangi bir alerji gelişmedi. Bu nedenle ben de Sinovac tercih ettim ve hiç bir alerjik tepkime olmadı. Aşı yerinde ağrı da dahil olmak üzere sıfır komplikasyon.
Son olarak aşıdan korkmayın aşınızı olun derim. Hangi aşıya ulaşımınız kolaysa olun. Ülkemizde aşıdan sonra ciddi bir sorun bildirilmedi. Aşıdan sonra maske mesafe ve kontrollü sosyal hayat kurallarına uymaya devam edelim. Aşı tedbirleri kaldırmak demek değil. Sağlıklı günler dilerim
Aşılar için alerji gibi ciddi bir yan etki geliştirme ihtimali çok düşük. Fakat bu göz ardı etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Aşı için tam teşekküllü bir hastaneden randevu alırsanız düşük ihtimallere karşı çok daha güvende olabilirsiniz.
Her ilaç gibi aşılar da kişinin yaş, eşlik eden hastalık, genetik yatkınlıklar gibi özelliklerine göre farklı genelde hafif yan etkiler gösterebiliyor.
Çevremden duyduğum yan etkiler ciddiden daha az ciddiye doğru şu şekildeydi,
Yüksek tansiyon (genetik yatkınlık ve ileri yaşın tetiklediği)
Halsizlik, yorgunluk (genelde ikinci dozdan sonra fakat ilk dozdan itibaren hissedenler de var)
COVID'e ait belirtilerin çok küçük ve kısa süreli hali
Enjeksiyondaki sonraki ilk yarım saat kadar mide bulantısı
Bacak ve ayaklarda hafif kasılma ve ağrı
Enjeksiyon bölgesinde ağrı
Peki BioNTech mi Sinovac mı Daha İyi?
Sinovac geleneksel yöntemle geliştirilmiş bu nedenle uzun vadede çok daha güvenilir olduğunu varsayabileceğimiz bir aşı. Hastalığa yakalanma ve yaymayı engellemekte pek başarılı sayılmasa da yoğun bakım ve ölüm durumlarını engellemekte başarılı. BioNTech ise mRNA teknolojisi ile geliştirilmiş oldukça yeni bir tür. Yoğun bakım ve ölüm durumları bir yana hastalığa yakalanma ve hatta hastalığı yaymayı engellemekte de çok başarılı.
Hal böyleyken en iyi aşının hangisi olduğuna kişinin ancak ve ancak kendisi karar verebilir gibi duruyor.
@Araabaaalll34 Bence kılınmaz, kılınmamalı da. Aşı olmayanlar için bazı kısıtlamalar getirelebilir ama bunların da sürdürülebilir olacağını sanmıyorum.
Endişeniz varsa bir süre daha (belki 2 yıl ya da daha fazla) BioNTech yaptırmamanızı anlarım fakat özellikle herhangi bir risk grubundaysanız en azından Sinovac yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Neden sinovac tercihiniz bana diğeri daha çok güven veriyor hoş ikiside içime sinmiyor bekleyince biontech kalmayacak gibi hissediyorum mecbur kılınmazsa yapmak istemiyorum
@MoneyForNothing sıraladığımız yan etkilerden 1-2 ve 4 bende de oldu. Sınovac 1. asidan sonra + alerji yani döküntüler.. ve korkumdan 2. dozum 15 hazirandaydi iptal ettim hala yeni randevu almadım.
@Araabaaalll34 Düşük etkinliği nedeniyle Sinovac aslında benim tercihim değil. Fakat uzun dönem yan etkiler konusunda endişeniz varsa Sinovac geleneksel yöntemle geliştirildiği için onu tavsiye ettim. Çocukluğumuzda da olduğumuz sayısız aşı Sinovac cinsinden. Sizce çocukluğunuzda yapılan aşılar sizin için şu an bir sıkıntı oluşturuyor mu? Ben sanmam. BioNTech aşının aksine Sinovac'ın uzun dönemde bilinen bir yan etki geliştirme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum.
@Kara_biberim404 Geçmiş olsun. Ürtikerden bahsediyorsanız hakkınız var. Fakat bence yine de aile hekiminize detaylıca anlatıp ondan da bir görüş alın derim.
İkisini de güvenmiyorum. Uydurma bir virüs için uydurma bir aşı her ikisi de kovit diye bir virüs yok, bildiğin zatürre şikayetleri bunlar. Olursanız zatürre aşısı olun piyasada düzinelerce zatürre aşısı var. Onlardan olun biontech ve sinovac dünkü bebe bu aşılara göre Zatürre bir akciğer iltihabı durumudur. Zatürrenin ya da diğer adıyla Pnömani’nin en önemli sebeplerinden biri pnömokok bakterisidir. Pnömokok, yetişkin ve çocuklarda zatürre, menenjit, sinüzit, osteomiyelit (kemik enfeksiyonu), kan iltihabı ve orta kulak iltihabı yapan en önemli mikroorganizmadır. Pnömokoklar, çocukluk döneminde özellikle kreş ve okul çağı çocuklarında burun ve boğazda yaygın olarak bulunurlar. Kendileri hasta olmasa bile aile bireylerine taşırlar, aile içinde zatürreye neden olabilirler.
Zatürre aşısı kimlere yapılmalıdır?
65 yaş ve üzeri olanlar,
Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer ve diyabet gibi kronik hastalığı olanlar,
Tekrarlayan pnömoni enfeksiyonu geçirenler,
Kanser tedavisi olanlar,
Sigara içenler,
Gördüğünüz gibi korona denilen bu nane aslında zatürredir. Zatürreden korunmanın doğal yöntemi ise dengeli beslenmek bol bol vitamin almak ve bağışıklığı güçlü tutmak lazım. Bunu sağlayan besinler de var
Pandemi döneminde çıkan bütün aşılar, acil kullanım onayı sonrası uygulanmaya başlanıyor. Bu ne demek? Henüz bu aşıların orta ve uzun vadede insan vücudu üzerindeki etkileri ile ilgili maalesef bilimsel bir çalışma yok. Zaten olması da imkansız çünkü ülkelerin ekonomileri ve sağlık sistemleri, virüsle mücadele etmekten fazlasıyla yorgun düştü. Devletler de ulusal çıkarlarını ön plana alarak, aşılama süreçlerine hız verdiler. Aşılama sonrası hastanelerde oluşan yoğunluk azalacaktır. Virüsün yaz aylarıyla beraber hızının düşmesi ile toplumsal bağışıklık konusunda da büyük bir adım atılmış olacaktır. Benim size tavsiyem, illa aşı olacaksanız Sinovac aşısını tercih edin, şu an piyasada yok deniyor bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama BionTech aşısına orta ve uzun vadeli yan etkiler konusunda hiç güvenim yok.
Corona virüsün orta vadede yan etkileri biliniyor ama. Uzun vadede yan etkileri olması da muhtemel. Şuana kadar çıkarılan hiç bir aşının uzun vadede ciddi bir yan etkisi olmadı. Corona virüse yakalanmaktansa aşı olmak çok daha mantıklı bir seçenek.
Virüsün orta vadedeki yan etkilerinin bilinmesi mümkün değil, çünkü virüs çıkalı zaten bir buçuk yıldan biraz fazla bir zaman oldu. Orta vade etkilerinin bilinmesi için en az 5 senelik bir süreye ihtiyaç var. Uzun vadeli etkiler için ise 10 yıldan daha fazla bir süre gerekiyor.. Ayrıca ben aşı olanlara mantıksız davranıyorsunuz demiyorum zaten..
Kısa vadede o zaman. Birçok insan corona virüsten sonra kronik hastalık sahibi oldu. Zamanında başka aşılarda orta ve uzun vadede yan etkileri araştırılmadan başlandı. Eğer bekleselerdi çok fazla can kayıpları olacaktı.
Faz 3 aşamasından geçmeyan aşıyı kobay olara insanların üstünde deniyorlar. Aşıyı olurkende devlet tümsorumluluğu üstünden atacak şekilde hazırladığı iki satırlık detaysız bir onam formunu imzakatıp insanlarla sanki dalga geçiyır.
Tüm işlemlerde sorumluluğun sana ait olduğu bir form imzalatılıyor. Faz 3 aşamasının amacı da farklı insanlarda denenmesi zaten. Bu faz 3'ün bitmesi beklemek imkansız, eğer aşılama başlamamış olsaydı tüm araştırmaların bitmesini bekleseydik şu an tüm dünya virüsten kırılıyordu ve tüm ülkelerde sağlık sistemleri çökmüştü.
@LaLaLand_ ben araştırma yaptım faz 4 tamamlanmadan aşı satışa sunulmuyor. O okuduğunuz formun aslı yok. Şimdi türkiyenin üzerinde çalıştığı türk aşısının bile faz 3 çalışmaları tamamlanmış.
Bence Sinovac daha iyi. Çünkü; standart grip aşısı gibi. Ölü virüs bünyeye verilip, vücudu dışarıdan gelecek kovid virüsüne karşı bağışıklık kazandırıyor... İnaktif bir aşı. BionTech gibi aşı olmadan önce ''size bir şey olursa, sorumlusu biz değiliz''. Diye onam formu imzalatmıyorlar.. BionTech aşısı çok farklı bir teknoloji ile yapılıp araştırmaları insan sağlığına olumlu ya da olumsuz herhangi etkisi daha saptanamadığı için bana güvensiz geliyor.. Belki Sinovac aşısından çok daha iyi korur ama onun sonuçları ne olur, insan bünyesine etkisi ne olur belirsiz... Onun için pek güven vermedi bana...
Biontech Mrna aşısıdır. Yani daha anlaşılır bir dille canlı aşı diyebiliriz. Virüsün Rna kodunu taşıyan aşıyı insanlara yaparak bağışık sistemlerinin virüsü tanıması ve yenmesi sağlanmaya çalışıyor.
Biontech canlı aşı olduğu için ve aşı olan bazı insanların virüse yakalandığını duyduğum için tercihim bu aşıdan yana olmadı.
Biontech Aşısının Özellikleri Neler?
Koruyuculuğu daha yüksek
Yoğun bakıma düşürmemek adına %100 etkili
Biontech Aşısının Yan etkileri Neler?
Eklem ağrısı,
Baş ağrısı,
Ateş,
Titreme,
Yorgunluk
Hastalığa yakalanma
Çarpıntı
Sinovac aşısı özellikleri neler?
Sinovac aşısı inaktif aşıdır. Yani virüs yeterli miktarda üretilir sonrasında öldürülür, buna da inaktif edilmiş denilir.
Öldürülmüş virüs hücreleri aşıyla vücuda verildiği için sinovac olan insanların aşıdan sonra hastalandığı haberini hiç duymadım.
Yoğun bakıma düşürmemek adına %100 etkili.
Sinovac aşısının yan etkileri neler?
Yorgunluk,
Baş ağrısı,
Ateş,
Titreme,
Eklem ağrısı,
Kusma, İshal, Alerji,
Çarpıntı
İki aşı da koruyuculuğu yüksek yan etkileri benzer aşılardır.
Lakin biontech aşısını olduktan sonra hastalığa yakalanan insanları duyduğum için ben Sinovac'ı tercih ettim.Karar senin.
biontech olmanı tavsiye ederdim eğer bir aşıyı tavsiye etme hakkım olsaydı yani bana kalsa eğer bağışıklık sistemini düşüren bir hastalığın yoksa aşı dahi olmana gerek yok :) ama biontech daha koruyucu diye düşünüyorum sinovac"a göre. fakat; biontech de şöyle bir durum var, içerisinde canlı Koronavirüs hücresi bulunuyor ve biontech aşısı yaptıran insanlar korona hastası geçiren insanlarla aynı etkileri görebiliyor. Benim annem de aşı oldu ve korona ile aynı yan etkileri görünce doktoru bunun normal olduğunu söyledi hatta biontech sonrası tekrar covid geçirenlerin daha fazla olduğunu. ama bence aşı yaptırmadan önce bu iki aşı hakkında iyice bilgi sahibi olmak gerekiyor yani sinovac ya da biontech sonrası kısa dönem ve uzun dönemde yan etkiler neler diye bakmakta fayda var. Bir diğer önemli nokta herhangi bir şeye alerjin var mı buna da baktır, eğer var olduğunu biliyorsan bir doktorla görüşmeden aşı yaptırma.
Sinovac diyenler akp rejiminin maasli trolleridir. China devletinin kendi halkina bile uygulamadigi bir asi olan Sinovac tum faz testlerinden gecmeden piyasaya sokulmustur. Ancak burada bir sorun vardir. Kobay olarak kimi kullanacaktir China? Neyse ki imdatlarina Fahrettin Husband yetisir ve firca biyiklarinin altindan siritarak bu goreve talip olduklarini, asiyi bedava vermeleri kaydiyla bunu Turk milletine uygulayacaklarini soyler. Sonra da akpli birinin paravan sirketi kanaliyla bedava alinan sinovac asilari devlete SGKya tanesi 12 dolardan satilir. DSOnun sinovac asisina acil durumda kullanma hakki tanimasina gelince bu asilar Trye verilen 1 ve 2. ci grup sinovaclar icin degil 3. cu grup yeni sinovaclar icindir. Acil durumda nefes alamayan bir hastanin boynu ici bos kalemle bile delinip hayata nasil dondurebiliniyorsa bu da oyle bir acil durum icindir. Biontech ise seffaf bir Alman sirketidir. Biontech tum dunya tarafindan kabul edilmis bir asidir. Butun testleri gectigi aciklanmistir. Hukukuk ve demokrasinin en ust seviyede oldugu dunya ulkeleri bile kabul etmisken, vatandasinin canini cop kadar onemsemeyen bir ulke olan Turkiyede insanlar kendi siparisleri olmak kaydiyla Biontech asisi olabilirler. Ama dikkat edin Akp rejimi sinovac asisina Biontech yazip size uygulamasin. Benden bu kadar.
Hayır ben değilim ama bunu yazan sen beyinsiz bir trol olduğunu hemen söylerim kardeşim ben araştırdım sağlıkçılarla konuştum insanların hayatı hakkında cahilce siyaset yapmak için yorum yazma lütfen artık kirlilikte yapma bu mesele siyasi bir mesele değil insanlarda senin kadar asalak değil 1. bu sinovac dediğin asi bizdeki sağlıkcılar tarafından Hacettepe tıp fakültesi'nin 10 bin kişi üzerinde testler yapılıp kanıtlanan bir aşı Anne'ni Baba'ni emanet ettiğin doktorlardan bahsediyorum senin gibi Devlet keyfi aşı getirmez artık bende rica ediyorum Cahilliginizi en üst düzeye çıkarıp ta siyasete herşeyi dahil etmeyin çünkü sen bunu diyince bende şunu diyorum böyle bilgisiz bir insanın hangi partiye oy attığı belli oluyor benim o partiye 💯 şekilde tercih etmen lazım çünkü dünyadan bu haberler azıcık araştırın
Korona adını verdiğimiz Covid-19, 2019 yılının Aralık ayında Çin de bir hayvan pazarında çıktığı ön sürülmektedir. Aslında bakarsanız Çin'de çıkan bu hastalığın bu kadar çabuk ve hızlı bir süreç içerisinde tüm dünyanın dört bir yanına yayılan bir virüs olacağını hiç kimsenin tahmin bile edemeyeceği dünyayı sarsan bir boyuta geleceğini tahmin bile edilemezdi. Aşı hakkında da söyleyeceklerim yok değil.
Aslında sizinde bileceğiniz üzere bir zehir hangi kaynaktan oluşagelmiş ortaya , çıkmış ise panzehiri yani (aşısı da ) o bölgeden gelecektir. çünkü sadece yarasa, yılan gibi benzeri hayvanlar ile böyle bir virüsün bu kadar çabuk ve hızlı bir sürede yayılacağı akla mantığa da sığmıyor. Ha eğer şayet gerçekten de bir hayvandan çıktığı öne bile sürülmüş olsa bu panzehiri de o hayvanın zehrinden bir laboratuvar örneği ile aşı çıkarmak mümkün olabilirdi. Belki de Çin'in bu konuyla ilgili bir suçu yoktur. Belki de ABD'nin bir oyunudur. Aşıdan da anlaşılacağı üzere belki de yani Biontech (biyoteknoloji) biyoteknolojik bir silahtır. Çünkü artık teknoloji gittikçe gözle görülen bir artışla her geçen yıl gelişiyor.
Ya da geçen yıllardaki Sars ve Mers'e ne dersiniz. O da Ortadoğu Asya İle Uzak Doğu arasında 2008-2010 yıllarında olmuştu. Diyeceklerim şunu da gösteriyor ki Bu 3. Dünya Savaşının Küçük minik bir senaryosu bile olabilir Zaten bu virüs bittikten sonra arkasından bir çok olay geleceğini de kendi tahmin ve hislerimle de öne sürmekteyim. Diyeceklerim bu kadar kendinize iyi bakın...😊😊😊😊🥰💕💕
@Kara_biberim404 Benim bu dünyadaki en büyük amacım insanlara sözlerim üzerinde kalıcı bir şekilde mantık yordamıyla etkilemektedir. O yüzden hedef olarak bu mesleği uygun gördüm. teşekkürler.
Pandeminin başından itibaren 27 ülkeye gir çık yaptım 6 sında yaşadım yaptığım işler her gün en az 5000 insanla sosyal mesafeyi ihlal ettiğim ve kesinlikle hijyenik olmayan işlerdi hatta Hollanda mutantı ilk çıktığında Hollandaya gidip her türlü milletten insanın bulunduğu bir öğrenci apartıydı duş tuvalet ve mutfak ortaktı uber eats de çalıştığım zamansa genellikle korona hastalarına bisikletle yemek götürüyordum maske zorunluluğu olmadığından bu anlattığım bütün süreçte asla maske takmadım hepsine rağmen kesinlikle hasta olmadım herhangi bir küresel salgın olsaydı bana ulaşamama şansı yoktu eğer insanlar götü kolu bacağı ağrıp hastaneye korona testi yaptırmaya gidiyorsa bilsinler ki korona dan çok daha büyük sorunları var
Heryerde hatta saglikcilara karsida benzer dusuncelerimi paylaşıyorum. Korona diye bir virusun olmadigini ve son zamanlarda abartilarak gozumuze sokulan hastaligin aslinda yillardir hayatimizda olan Influenza gribi oldugunu soyluyorum. Ulkemizde korona yokken gribal enfeksiyonlardan olen insan sayisi yıllık ortalama 55 bin. Dunyada gribal enfeksiyonlardan ortalama yillik olum oranı 1.5-2 milyon. Koronadan sonra bu sayılarda neredeyse anormal olan hic bir degisim yok. Aşı olmak istemiyorum dedigimde cahil yakistirmasi yapiliyor ancak ayni bilim insanlari ilk bi kac ay korona tanisi koyduklari hastalara sıtma ilaclari verdi. Neden vazgecildi bu tedavi yonteminden? Tanzanya devlet baskaninin koronaya inanmamasindan kaynakli öldürüldügu dusunuyorum. Her neyse isteyen istedigi asiyi olsun. Ben olmayacagim
Aynen öyle çevremde korona hastası olan kimseyi görmedim bu güne kadar. Çalıştığım iş yerinde de ne maske ne de benzer tedbirler birçok giriş çıkış oluyor. Bence korona tamamen insanları korkutup evlere kapatma amaçlı. Hem böyle bir hastalıktan ölen kitle çok olsaydı insanlar sosyal medyada yedikleri içtikleri eğlendiklerini değil ölen akrabalarının arkadaşlarının hallerini paylaşırlardı. İnanınkimdedikleri kadar vakalar çok olsa kesinlikle bunu yaparlardı. Hani?
Virusun kendisine inanmiyorum. Aşı bu yuzden umrumda degil. Karsima gecip " yau bu kadar insan bosuna mi öldü yaaauu" gibi laflar edecek kişileri fena bozarim. Tuik (Turkiye istatistik kurumu" kurumu verilerine gore her sene gribal enfeksiyonlardan zaten ortalama 55 bin kişi hayatini kaybediyormus. Dunyada ise her sene gribal enfeksiyonlardan ölen insan sayisi ortalama 1.5 ile 2 milyon arası. Yani ölüm sayilarinda anormal bi degisiklik YOK! Bu yuzden bu kadar insan öldü gibi laflarla gelmeyin. Bu virus yıllardır hayatimizda zaten varolan influenza gribi.
Sinovac aşısı bilinen aşı yöntemleriyle hazırlanmıştır. Ancak Biontech aşısı yeni ve sonuçlarının gözlemlenebilme fırsatı bulmadığı bir aşı. Dolayısıyla sinovac korkulması gereken bir aşı değil. Ama biontech yeni ve denememiş bir yöntem ile oluşturulduğu için şimdi olmasa da ileriki yaşlarında DNA'nda hasara yol açabilme ihtimaline sahip. Ki böyle bir şey olursa bu senden çocuklarına da geçebilir ve özür sahibi bireylerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Yüzde yüz öyledir demiyorum. Ama ihtimal var. Bence sinovac.
sinovac randevusu vermiyorlar ki zaten.. seçeneklerde gözüküyor ama randevu al deyince hata veriyor.. neden? sinovac yok çünkü şu an.. belki gelmiştir bugün bilmiyorum ama.. dün hiç bir şekilde alınamıyordu.. biontech alınabiliyor.. ben de sinovac istiyordum ama biontech almak zorunda kaldım.. sinovaz geleneksel aşı üretim yöntemidir.. ölü virüs... biontech yeni bir teknolojidir.. bir nevi genetiği değiştirilmiş rna bazlı bir aşı.. orta ve uzun vadede ne olacağı bilinmiyor.. ama yüksek korumaya sahip.. ama işte teknoloji yeni.. daha bu sene icat edilmiş olan bir teknoloji diyebiliriz..
Sağlıkçı değilim, kimyacı değilim. bu yüzden sağlıklı bir fikir edinebilirim, ama doğrusunu bilemem. Sadece insanların inanmaya ihtiyacı var, herkes başkalarının bir nevi dayatma düşünceleriyle fikir ediniyor. Sivonac asisi klasik aşı geliştirme yöntemleriyle, yani ölü virüsleri aşılayıp, bağışıklık kazanma teknikleriyle geliştirildi. Fakat Astrazenac ve Johnson johnson aşılarıda aynı yöntemlerle geliştirildi. Astrazenac ta ciddi endiseler doğuran ölümler de gerçekleşti. Fakat sonrasında yinede aşı olanlarda azımsanmayacak kadar az. Sadece yan etkileride ağır oluyor, çevremdekilerin tecrübelerine dayanarak. Biontech ve moderna aşıları farklı yöntemlerle geliştirildi. Ben Biontech oldum. Sadece iki gün baş agrisi ve kol agrisi oluştu. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Yan etkilerini veya faydası zararını bildiğimden değil. İnanmaya ihtiyacımın olduğunu hissettiğimden dolayı
Bende sağlıkçı olarak Biontech tavsiye ederim. Ama bu aşıyı olmadan önce doktorunuza başvurun. Çünkü bu aşı bildiğimiz Covid virüsünü vücudunuza enjekte ettirerek antikorların savaşmasını öğreteceksiniz. Vücuda enjekte edilen virüs canlı ama bulaş özelliği yok. Sadece antikorlar dışardan alınacak covid virüsünü tanıyıp hemen müdahale etsinler ezberlesinler diye. Yan etki olarak bende sadece sol kolum parmak uçlarıma kadar ağrıdı, biraz da taşikardi yaptı. Onunda aşıdan olduğunu düşünmüyorum, o gün baya hareketliydi benim için. Korkulacak bir durum yok.
Merhaba, ben sana anlatayım sen hangisini olmak istediğini seçersin artık. Ben aşı olmadım ama hangisinin nasıl olduğunu biliyorum. Öncelikle turkovac aşısını bekleme sinovac veya biontech ol. Alerjin, astımın veya o tarz bir hastalığın varsa asla ve asla biontech olma. Bildiğim kadarı ile öyle şeylerin varsa zaten istesen bile biontech aşısını olamıyorsun. Emin değilim ama. Biontech saçma sapan belgeler imzalatıyor zaten o daha bir korkutuyor beni. Şöyle de düşün bir bu virüsü çin çıkarttı aşısını da Çin yaptı. Benim güvendiğim bir şirket ancak. Babam biontech annem sinovac oldu ikisinde de hiç bir sıkıntı çıkmadı. Biontech daha çok koruyormuş sanırım. Benim alerjim olmasa biontech yaptırırım. Ama alerjim var sinovac olabilirim veya hiç olmayacağım. Sen karar ver artık.
Biontech: Koruma oranı daha yüksek ve içerisinde henüz zararı tam olarak bilinmeyen kimyasal malzemeler var ve ölümle ya da kalp rahatsızlığı yaptığı bilinen yan etkileri var.
Sinovac: Koruma oranı nispeten daha düşük ancak içerisinde ölü virüs harici bir kimyasal malzeme yok, ayrıyeten ölümle veya başka bir şekilde sonuçlanan ciddi bir yan etkisi yok.
Şahsen ben koruma oranı daha yüksek ancak yan etki yapma ihtimali de olan ayrıca içerisinde ne idüğü belirsiz bir sürü kimyasal malzemeyi barındıran bir aşıyı tercih etmem. Giderim Sinovac olurum en kötü ihtimalle tekrar Covid olurum yani. Biontech olup da komaya girme ihtimalimden ya da içerisindeki kimyasal malzemelerden dolayı 5 / 10 sene sonra böbrek hastası ya da kısır vs. Gibi hastalıkları geçirmemden iyidir.
Hangi aşıyı olursanız olun. Size bir belge veriyorlar ve o belge de (Eğer ölürsen veya sakat kalırsan, kısır kalırsan, felç olursan) sorumlusu biz değil yazıyor ve sizden o belgeyi imzalamanız isteniyor. Bir aşının test süresi 14 yıl olarak karşımıza çıkıyor ve şu an da hiçbir korona virüs aşısının ruhsatı yok. Sadece şunu sorun kendinize; Neden 18 Yaş üstü olanlara aşı vuruluyor?
Biontech genetiği değiştirebilecek bir aşı içinde ne olduğu belli değil gelecek için büyük risk sinovac da çinlilerin kendisi vurunmuyo şaibeli bi aşı iki ucu b*klu değnek ben vurunmayı düşünmüyorum o yüzden güvenilir gelmedi bana aynı zamanda şunu da söyleyeyim Sağlık Bakanlığında çalışan bir akrabam bile biz vurunmıycaz güvenilir gelmiyor bence siz de vurunmayın dedi bizim bilmediğimiz ve onların bildiği bişey var demek ki
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
komplo teorileri bence teori falan değil. bu virüsün ortaya çıkışından tut aşılara kadar tüm faaliyetler o zengin pislik 12 ailenin hedeflerini gerçekleştirmek üzere: insan nüfusunu 7 ya da 8de 1'ine düşürmek (tabii iki günde değil, yavaş yavaş) virüs de aşılar da kısırlaştırma ve uzun vadede kanser vs hortlatmak içindir diye şahsen değerlendiriyorum ve virüsten kaçamam ama aşı olmayı düşünmüyorum
8
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
tamamen kişisel görüşüm, kışkırtma vs amacım yok. herkes kendinden sorumlu, ben inanıyorum bi pislik döndüğüne
Cevap sahibi
+1 yıl
ille de olmam lazım diyenlere: inaktif klasik, gelenekselleşmiş yöntemle hazırlanan aşılardan zarar gelme ihtimali yok denecek kadar az
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Virüsle ilk karşılaştığında kimse ne yapacağını bilmiyordu. Zamanla tedavi algoritmaları oturdu, hastalığın gidişatı anlaşıldı. Basının abarttığı ve insanların da abartmayı sevdiği çok şeyler var tabii ki. Yabancı kaynak dediğin nedir bilmiyorum. Pubmed, tıp literatüründeki en geniş makale arşiv platformudur. Ben oradan takip ediyorum. Direkt aşıyı üreten laboratuvarların paylaştığı makaleler orada bulunuyor. Bilimsel odaklı gitmek lazım. Yoksa ortak bir nokta bulunamaz. Bu tip senaryolar anca sözde kalır ve her zaman da ortaya atılır. Bir virus salgının olacağı zaten beklenen bir durumdu ayrıca. Ama bunun başka bir virus ailesinden olacağı düşünülüyordu. Coronaviridea ailesinden çıktı işte. Size tavsiyem daha somutsal, gerçek, bilimsel verilerle ilerleyin.
Peki hangi aşı daha iyi ben bu söylentiler yuzunden cok korktim annem biomtec 1doz oldu ondan baska kimsem yok birsey olucak diyr korkuyorum 2. dozu oldurmadim aradan baya zaman geçti
Korkmanızı gayet iyi anlayabiliyorum. 2. Dozu da olun biran önce. Bence danışmak için bir 182'yi arayın. En kötü enfeksiyon hastalıkları uzmanına randevu alıp ona sorabilirsiniz. Bu şekilde daha korunmasız. Başka ne yapabiliriz ki. Yazılan çizilenlere bakmayın, gerçeklere inanın.
Aşı olmayı düşünmüyorum çünkü bilimsel olarak etkisi kanıtlanmamıştır doktorlarında samimi olduklarını düşünmüyorum belliki onlarında korktuğu çekindiği birileri var daha sebebi tam olarak bilinmeyen bir virüs için aşı çıkarmakta ayrı muamma tabiki yinede herkesin kararı kendisini ilgilendirir isteyen vurur isteyen vurmaz saygı duyarım
Sanırım mecbur bırakacaklar bu yüzden herkes yapmak zorunda kalacak bende istemiyorum hani olursa biontech isterim ama sona kalırsam sinovac yapabilirler diye endişeliyim
Bence de mecbur bırakacaklar aşının yan etkileri çok daha sonradan belli oluyormuş bu da ilerde ölümler olabileceğini gösteriyor zaten girişte kağıdı okumadan imza atıp tüm sorumluluğu üstüne alıyorsun
Bugün öğlen gibi biontech oldum. Soru da bu vakitlerde sorulmuştu fakat henüz bir komplikasyon görmeden görüş yazmak istemedim.
Bende şu ana kadar herhangi yan etki yapmadı. Fakat birlikte aşı yaptırdığımız bir çok kişide kol, karın, eklem ağrısı ile birlikte baş ağrısı ve hafif seyirli ateş şikayetleri var.
Annem alman aşısı oldu 1. dozda bişey olmadı 2. dozda kolu ağrıdı vurulduğu gün akşamı ve ertesi gün sonradan geçti ağrı yan etkiden korkuyordu 56 yaşında bişey olmadı diyoki olmasam korunaksız olurum virüse karşı yani yok ölümcül yok ilerde nolur olaylarına katılmıyorum ülkenin tamamı vuruldu ve herkesi öldüren bir aşı piyasaya neden sürsünler çıkarmazlar korkmamız doğal ama abartmamamız gerekir :)
Ülkemizde çocuklarımıza kizamik aşısı adı altında kisirlastiriyorlar cip takıyorlar diye söylenti çıkarıp çoğu bebek kizamik asisi olmadi. Simdi eski cocuk hastalıkları hortladı. Ben ülkemde bunların zorunlu tutulmasını isterim. Olmayanlara da zorunluluk gelmeli.
aşının kısırlık yapacagını bende dusunmuyorum o vucuda tanımlamak icin virüsü yapılıyor ve vucutta ölüyor 10 yıl sonra beyin hasar bırakır vs sacmalık :)
Ben sinovac oldum ama çalıştığım iş yerinde Biontech olanlar da oldu. Ben sinovac'ı tercih ettim çünkü Biontech olan iş arkadaşlarımın çoğu aşının bir kaç gün etkisini de kaldı, diğer yandan sinovac bu kadar zayıf düşürmedi beni. Bilimsel faydaları nelerdir araştırmak lazım tabi ama bence sinovac iyidir.
Biontek aşisı genetik aşi deneme surecı bile tamamlanmamış aşi, lisans bile yok. Aşiyı vurulmaya gıttıgın zmn imza atıyorsun butun sorumluluğu ustunde alıosun, herhangi ters Bı durum İcin. Yanı şahsen ben tavsiye etmıorum. Ne oldugu belirsiz bşyler kendime vurdurmam. Çin aşisı geleneksel aşi, o aşida cok buyuk sıkıntı olcagını düşünmüorum ama cok mecbur kalmadıkça ben aşi olmam ama bu kararı herkez kendisi İcin vermesi gerekir sonuca bu saglık. Ben kimseye vurul veya vurulma demem herkez kndısı bılır
Öncelikle aşı vurulurken hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Hatta vurulduğunu bile anlamıyorsunuz. Yan etkisi nadirde olsa oluyor. Fakat bende hiç belirti bile olmadı. Ayrıca illa randevu saatinizi beklemeniz gerekmiyor erken gidildiğinde 6 şarlı gruplar halinde alıyorlar.
Yok sinovac ta var şu an ben daha dün biontech oldum gittiğim hastanede vardı uygulanıyor yani çoğu hastanede aile hekimliklerindede var şu an uygulanıyor
Aşı yok aşı yok aşı geldi şimdi de beğenmiyoruz, sen hangisini istersen onu ol ama Biontech olan bazı akrabalarda baş dönmesi, mide bulantısı ve eklem ağrısı oldu. Birde lütfen randevuya gitmeyecekseniz iptal ettirmeyi unutmayın bu yüzden de çok fazla aşı ziyan olmuş yazık günah onlara ihtiyacı olan insanlar var.
Ben en az 2 sene üzerinde çalışılması gereken bir aşıyı 6-8 ayda yaptırımlı bir biçimde bize mecbur kılmalarına karşıyım. Tamamen aşı karşıtı değilim. Ben aşının insanlara cebren dayatılmasına karşıyım.
Ben biontech aşısı oldum bu seçimi yaparken Çin'in kendi vatandaşlarına nüfusu azaltmaya yönelik politikalarını inceledim Avrupa nın ise nüfusu arttırmaya yönelik politikalarını inceledim ( tıbbi olarak incelemedim) sonuçta her ikiside kendi halkı için bu aşıları kullandı
Biontech daha iyi koruyor ama sinovac olum riskini azaltir Biontech in yan etkisi daha fazla ama sinovac in az Biontechte kol baş bacak sırt gibi ağrıları yaşayabilirsin Sinovac ta kol gibi ağrıları yaşayabilirsin. Annem Biontech oldu, kolu ağrıdı. Yengem biontech oldu, banyo yaparken kolu su toplamis sismis. Komşum sinovac oldu bir sıkıntı yaşamadı. Başka komşum sinovac oldu, başı ağradı
Tıbbi açıdan mesleğim ve bilgim olmadığı için ben farklı bir açıdan düşünüyorum; Avrupa Birliğindeki tüm ülkeler ve İsrail halkının büyük çoğunluğuna Biontech aşısı vurmuşsa ki genç nüfus konusunda hep sorunları oldukları da ortada, kendi ayaklarına sıkacak kadar basit planları olacağını sanmıyorum :) bu yüzden 2 saat sonra biontech olucam :)
biontech asisi imza aliyor sorumluluk almadiklarina dair, srti bagisiklik sistemi olan hastalarda , romatizma vs etkisinin az oldugu belgelenmis, sinovaci tavsiye ederim
sinovac var mı ki? veya kaldı mı ki? Sinovac yoksa aşı olmıcam. virüs çinde cıktı en iyi bu virüsün dilinden anlayanın orası oldugunu dusunuyorum. tahminen ülke nufusu 1.6 milyar desek 600 milyonu asılanmıs ve sinovac asılanmıssa veya sinopharm vs var. en az 20 ye yakın aşı cesidi var dünyada. hepsi etkiliyse geleneksel ası tercihimdir
Sinovac'ı güvenli buluyorum. Annemle (kalp hastası 60 yaş) babam (66 yaş), geçtiğimiz aylarda bu markadan aşı oldular. Hafif ağrı ve ateşlenme gibi ufak yan etki yapsa da, etkisini çok çabuk yitiriyor ve neredeyse en güvenilir aşılar arasında. BioNTech veya Sinovac'tan birini sıram geldiğinde belirleyeceğim.
Sinovac geleneksel yöntemlerle yapıldığı için daha güvenilir gelse de biontech in bilimsel olarak daha koruyucu olduğu kanıtlandı ama yan etkileri ve herhangi bir zararın olup olmadığı şu an için net değil, ne kadar sinovac ı zararsız görsem de biontech oldum ben
Sinovac daha basit ve geleneksel doğal yöntemlerle oluşturuluyor herhangi bir yan etkisi ya da ölüme yol açma ihtimali yok fakat antikor koruyuculuğu biontech e göre daha az, biontech laboratuvar ortamında üretildiği için yan etki ihtimali olan bir aşı fakat koruyuculu yüksek bunda anlaşılmayacak ne var
Ben Sinovac olurum, BionTech aşısı iyi güzel hoş fakat daha yeni bir method ile üretildiği için uzmanlar 20-30 sene sonra bu aşıyı olan kişilerin nelerle karşılaşacağını daha bilmiyor. Virüs BionTech te yarı-canlı fakat Çin aşısında tam ölü durumunda.. ve malum pandemi zamanında üretildiği için bu aşı biraz alel acele üretildi bu yüzden eski yöntemle üretilmiş aşıyı yaptırmak daha mantıklı geliyor.
Maalesef yeni nesilde de ben eu malı olmasının bir saçma bir güven oluşturduğunu görüyorum araştırmadan, ben doktorlardan da şu görüşü aldım, etkinliği düşük olsa da sinovac ın daha zararsız ve bilinen yöntem olması bana daha mantıklı geliyor doğrusu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Merhaba.! Biontech aşısı oldum geçenlerde sol kolum çok ağırdı hatta eşya taşıyamayacak kadar fakat sonra geçti bazı insanlarda farklı yanetkiler çıkarıyo bi tanıdığımın ateşi yükseldi mesela bitanesinin kolu uyuştu hernekadar pek iyi göZle bakmasakta aşı olmak zaten belli bi süre sonra avmlere bankalara vs gibi yerleregirdiğimiz hes kodu soruluyosa yakında aşı karneside istenicek özelşikle turizm aektörü için biraz vatandaşa dayatma yapıldı gibi geldi mecbur kılınıyo gibi geldi ama olaya bide iyi tarafından bakmak lazım hastanesi olan bi sağlık bakanımız var ve dua edin aşı için para istemiyolar :)
kim o sağlıkçılar? şu sağlık lisesi mezunu varoşlar mı? ne diyorlar bi söylesene allahın cahili he? bir de bana demiş. benim dediğim ülkeler dediklerimi kullanmıyor mu da yok diyosun 🤣
Kardeş Hacettepe Üniversitesi'deler o varoslar sen git okuduğun ilkokul mezunu arkadaşlarınla o mahallede konusmaya devam et ya da Sen şunu neden demiyorsun? Adolf Hitler 2. Dunya savaşında 60 milyon kişinin ölümüne sebep oldu ne olsa Alman ne yaptıysa doğrudur demiyorsun Adam Avrupalı sonuçta bir bildiği vardır dimi neden demiyorsun?
aşırı cahilce konuşuyorsun:) hacettepe üni. tıp fakültesi mezunu doktorlar mı diyor bunu:D senin bırak hacettepe hayatında ğni mezunu bir insanla iletişim kurmuş olma ihtimalin bile yok. aşırı cahilsin;)
Fazla düşünecek bsey yok. Biri ölü virüs biri canlı virüs. Sinovacda yan etki yok denecek kadar az. Biontech de yan etki fazla. Şu an sinovac yok. Suputnik geldi o da ölü cvirus. İstersen onu bekle. İstersen sinovac gelene kadar onu bekle. İstersen biontech ol. İstersen hiç olma. Ben randevu aldım biontech olucam.
Biontech canlı virüs enjekte edilen bir aşı fakat sinovaca göre koruyuculuk ve bulaşılığı %10 daha fazla iyi. Aşı olduktan sonraki 2 gün aşırı yorgunluk baş ağrısı titreme ve terleme görülen yan etkilerdir. Bunun için aşıyı olur olmaz parol hap kullanabilirsin 2 gün 3 öğün boyunca. Sinovac ise ölü virüs enjekte edilen bir aşıdır. Yan etkisi yok denecek kadar vardır. 2 doz sinovac aşısı oldum hiçbir yan etki görmedim. Sana tavsiyem Biontech ol. Bizde seçim yapma hakkı olsaydı Biontech olurdum
Hayır biontech aşısı virüs içermiyor mRNA içeriyor. Bu mRNA hücrenin içine girip bizim ribozomlarımızdan virüsün diken proteininin sentezlenmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemi hücreleri de bu dikenlere karşı antikor üretmeye başlıyor, virüsün kendisi vücuda girdiğinde onun da dikeni olduğu için tanıyıp saldırıyorlar.
Sinovac 2 doz oldum 19nda tam 1 ay olacak. Çevremde ve kendimde henüz hiçbir sıkıntı görmedim. Annem Biontech oldu yan etkileri ağır sürdü 2 gün. Yanlız Biontech in etkisi büyük. Abd İngiltere İsrail ve çinde büyük iş çıkardı
ben de kararsizim acikcasi.. Şu an bana da asi tanimlandi. ama hangisi olmaliyim diye dusunuyorum. sinovac cin asisi, ve çinde bu hastaligi kazidilar, artik enrdeyse bebeklere kadar vuruyorlar.. ben de romatizma var, romatizma durumundakiler icin sinovac tavsiye ediliyor, yani biontech canli asiymis, sinovac cansiz. Bagisiklik sistemi hastaligi olanlarda cansiz asi tavsiye ediliyor. Bir de biontech. de imza atiyormusunuz sorumluluk almadiklarina dqir sinovac da yok.. ama gelismis ulkeler hep biontech oldu. bu yuzden benim de kafam karisik
benim annem ve babam doktor onlara ve diğer doktorlara daha biontech aşısı çıkmadan sinovac aşı yaptılar. biontech aşısını alerjisi olanlara önermiyorlar çünkü biontech aşısının yan etkileri daha fazla bu yüzden onu sadece hastanede yapıyorlar ani bir şey olursa diye. ben annemin yanında aşı barkodlarını falan okutuyorum yaşlı hastaların çoğu sinovac tercih ediyor. biontech korur sinovac korumaz diye bir şey yok ikiside korur sadece biontech aşının yan etkileri sinovac aşısına göre daha fazla :)
Aşıyı (!) bulanlar ölüp ölmeyeceğinizle ilgili sorumluluk beyan etmiyorlar, grip aşısı bile 14 yılda bulunmuş nasıl birkaç ayda bulunan aşıya güven duyabiliyorsunuz anlamıyorum... Yapılan bir araştırmaya göre bütün yaş gruplarında hayatta kalma oranı %99 üstünde, ölenlerin ise gerçekten neden öldüklerini araştırmıyorlar. Lütfen ama lütfen sizi kandırmalarımı izin vermeyin...
Biontech canlandırır. Sinovac heyecanlandırır Supitnik v kanatlandırır. Bereketvac ile tahrana uçarsın Turkovac ile bir oluruz yolunda hadi bastır gönüller cossun. O kupalar sana helal al gelde buralar bayram olsun. Der durursun❤️ Asta Zeneca ile Opel Astra sahibi olursun. Bu fırsatları kaçırma. Hepsinden karışık yap😀
Dünyada baskın tür olma yolunda ilerleyen bir Delta (Hindistan) varyantı mevcut şu anda. Biontech aşısı bu varyanta karşı %80 oranında etkili. 2 doz Sinovac vurulana bile Biontech öneriliyor uzmanlar tarafından. Ayrıca ileride olacak tehlikeler bakımından mRna aşılarına çekince ile yaklaşılıyor. Vücuda verilen parçacıklar kanda çok fazla durmadan eski aşılara göre daha hızlı kayboluyor. Yani hem güvenli hem şu an en güçlü varyanta karşı da çok etkili. KISACA ARKADAŞLAR BIONTECH OLUN!
Biontech yeni bir Teknoloji. mRna, ama işe yarıyor. Biontech RNA tabanlı olduğu için virüsün farklı mutasyonlarına karşı da koruyucu. Ben ocakta iki doz sinovac oldum. Antikor seviyem 3000 lerde. Aynı anda iş arkadaşım da oldu, sonra o Brezilya mutasyonlu covid oldu
@Poncikkk98 tabi canım bunlar zaten aptal insanlar. Güvenme zaten hiç birine. Belki de sinovac içine kısırlaştırma için bir şey koyuyorlardır. Asla yaptırma sen
Dün asiniz tanimlanmistir diye mesaj geldi ama vurulmayi düşünmüyorum istedikleri kadar vurulmamiz icin asisiz girilmez vs gibi giris yasaklari yapsinlar sonuna kadar vurulmucam
Ben bu ayın 17 de oldum gözü kapalı güvenilir bir şekilde aşı olabilirsiniz ben ve ailem biotech alman aşısı olduk 2. Doz için daha var temmuz sonları gibi dedi ama bakalım herkes için hayırlısı olsun herkes sağlıklı olsun
Aşıya karşı olmasam da henüz yaptırmadım. Aşı savaslarının bitmesini bekliyorum. Kazanan hangisiyse onu tercih edebilirim. Bir taraftan da muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcut diyerek yaptırmadan yaşayabilirim.
bu sorunun cevabı gerçekten çok zor iki aşıda yoğun bakıma düşmemek için %100 etkili ama, biontech yeni teknoloji ürünü bir aşı yani mRNA tabanlı sonuçlar uzun vadede görülebilir. Sinovac ise bilindik güvenilir bir inaktif yöntemle üretiliyor bana kalsa sinovac en rahatlıkla olunabilicek bir aşıdır. bu arada yazdığım tezin konusu mMRA tabanlı aşıların ilaç sektörüne etkileri, kayda değer bir şey öğrenirsem yazarım buraya 🙂
Merhaba, tezinizin yazımında kolaylıklar dilerim. Rica etsem tezinizi yazarken kullanacağınız kaynakları paylaşabilir misiniz? Ben de mbg-chem öğrencisiyim de farklı bir bakış açısı ihtiyacı içerisindeyim. Şimdiden çok teşekkür ederimm
@YongAh Merhaba, teşekkür ederim öncelikle☺️ kaynakça elimde apa stiline göre hazırlanmış şekilde mevcut ben sizin için link haline getirmeye çalışıcam. Bana bir mail adresi verirseniz, hazırladığımda size seve seve atarım
Bn biontech tavsiye ederim %90 koruyuculuğu var sinovac a göre daha güvenli biri Çin aşısı biri Alman aşısı Alman ürünleri her zaman daha güvenlidir Çin ürünlerine göre
Latin Amerika ülkelerinden gelen verilere göre Sinovac bulaşı önlemeden, Biontech ölümü önlemede daha etkili (imiş). Bunun dışında güven konusu biraz soru işareti. Tüm ilaç firmalarına ürettikleri ilaç ve aşıları ülkelere satarken uygulanan standart bir prosedür mü bilmiyorum fakat bilhassa corona aşısı konusunda yasal sorumluluktam tam muafiyet istemeleri ve almaları ciddi soru işareti bırakıyor
Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. İlk beş dakika hafif bir seğirme oldu gibi fakat Şu an herhangi bir anormallik hissetmiyorum. Asiyi yapan hemşirenin elinin hafifliğinden midir aşının kendisinden midir bilmiyorum ama kalkabilirsiniz denmese aşıyı olduğumun farkına bile varmadım.
Her halükarda sinovac ya da biontech fark etmeksizin umarım bu salgına son vermek için yeterli olur da tüm dünya rahat bir nefes alır.
Bende dün aşı olurken bi acı hissetmemiştim ama eve gelince bi yarım saat yattım bi baş dönmesi oldu aman baş dönmesi bişey değil şu salgını bi def etsek başımızdan önemli olan o
Zaten biontech aşısı geldi geleli sinovac pek tercih edilmiyor gençler tarafından biontech aşısı uygulaması çoğunlukta yaşlılar aşı olurken daha biontech gelmemişti sadece sinovac vardı o zaman seçme hakkı yoktu ne varsa o yapılıyordu ama biontech geldiğinden beri çoğunlukla biontech tercih ediliyor
biontech ol yalnız 8 saat sonra veya daha fazla olabilir kolun çok ağrıyacak üşüme gelecek üstüne biraz kırgınlık yaşayacaksın o zaman üstüne bir şey giy vücudunu sıcak tut mümkünsede uyu
Hiçbiri %15 ten fazla koruma sağlamıyor, sadece basının medyanın şişirmesi, biraz yabancı meydayı kaynakları okuyun araştırın.. Bu aşı olayından birgün birşeyler patlak verecek ama ne zaman bakalım.. Şimdilik planladıkları gibi işliyor süreç.. !!!
@adımsevimli Evet kesinlikle büyük bir koruma sağladığını düşünmüyorum.. Şimdi hızlı bir yan etkisi görülmese bile dünya genelinin korunma tedavi diyerek gripten bozma virüse karşı bile çok etkili olduğuna inanmıyorum, Dünya bunun etkilerini yıllar sonra görecek..
Dünya Covid'in etkisini fazlasıyla görüyor şu an. Her gün binlerce insan ölüyor. Altı üstü aşı zaten, yeni bir ilaç filan da değil. Çok araştırmak istiyorsanız pubmedden makalelere bakabilirsiniz. Bilim herkese açıktır. Kaynaklar her yerde aynıdır. Aşı denen korunma yöntemi olmasaydı şu an milyonlarca insan hayatta bile olamayacaktı. Size tavsiyem de Biontech aşısını olmanız.
Dostum ya ben farklı kaynaklardan araştırıyorum ya da sen yeterince yabancı kaynağa erişemiyor olabilirsin.. Herkesin görüşü kendine benim düşüncem bu okuduklarımda saçma olabilir aşı için olumlu söylenenlerde, Bu virüsten çok daha tehlikelileri çıktı ortaya ama nedense dünya genelinde bir aşılama yapılmadı. Bana göre bu kitlesel aşılama planlıdır ve planlandığı gibi dünya genelinde uygulamaya geçirilmiştir. Hastalığın çıkışı, yayılması, basında şişirilmesi, korkuyu yaymak, insanları baskı altına almak hepsi yapılıyor yapılmaya devam edilecek.. Bu virüste oynanmış yapay bir virüstür.. İnan dünya genelinde bu virüs haricinde daha çok ölümler oluyor.. ilk çıktığı zamanlar o yollara düşenler, kan kusup ölenler, tırlar dolusu cesetler neden şimdi vakalar dahada artmışken yoklar :)))
Virüsle ilk karşılaştığında kimse ne yapacağını bilmiyordu. Zamanla tedavi algoritmaları oturdu, hastalığın gidişatı anlaşıldı vs. Basının abarttığı ve insanların da abartmayı sevdiği çok şeyler var tabiki. Yabancı kaynak dediğin nedir bilmiyorum. Pubmed, tıp literatüründeki en geniş makale arşiv platformudur. Ben oradan takip ediyorum. Direkt aşıyı üreten laboratuvarların paylaştığı makaleler orada bulunuyor. Bilimsel odaklı gitmek lazım. Yoksa ortak bir nokta bulunamaz. Bu tip senaryolar anca sözde kalır ve her zaman da ortaya atılır. Bir virus salgının olacağı zaten beklenen bir durumdu ayrıca. Ama bunun başka bir virus ailesinden olacağı düşünülüyordu. Coronaviridea ailesinden çıktı işte. Size tavsiyem daha somutsal, gerçek, bilimsel verilerle ilerleyin.
@AhBurdurlular gemimizin içine girecek protein yapıda ve herhangi bir bölgeyi uzun vadede değiştirebilir mesela işitme genlerinde bir hasara yok açabilir
m-rna aşısında lipid partiküller içerisinde virüsün yüzey proteinini kodlayan m-rna bulunuyor. Bu partikül lipid yapıda olduğu için hücreye kolayca giriyor ve sitozolde bulunan ribozom alt birimleri aracılığıyla o yüzey proteini sağlıklı hücrelere ürettirilmiş oluyor. Üretilen protein hücre yüzeyinde bulunuyor, ve bunu immün hücreler tanıyarak 1. Antikorları oluşturmuş oluyor. Kimsenin hücre çekirdeğine, genomuna girdiği yok.
Dostum. Bazı şeyleri bilmediğin o kadar belli ki. Yazmak için uğraştığım vakit için kendime acıyorum. İnsan sağlığı herkesin elinde oyun oynanabilecek bir konu değildir. Gerçek hayat böyle işlemiyor, gözünüzü açın artık. Bunu ne hükümetler kabul eder, ne kanunlar ne de hukuk. Hele hele doktorlar asla. Tıbbın en önemli kuralı nedir: Primum non noncere. Haydi iyi günler.
@AhBurdurlular kusura bakma uzun uzun yazmadım ödevlerim var diye ama ben konuyla çok alakaldarım karşıyım demiyorum ama uzun uzun düşündüğümü akataramadım neyse
Kusura bakmayın yorumum size değildi. Biraz size yazmış gibi olmuş burda. Önceki beyefendi gibi senaryo üretenlere karşı kendimi tutamıyorum sadece. Hepimiz kendimiz için iyi olacağını düşündüğümüz şeyi uygulamalıyız. Tabi bilimsel ve gerçekci bilgilerden yola çıkarak. Tekrardan kusura bakmayın. Sağlıklı günleriniz olsun🌾🌾
@AhBurdurlular Estağfirullah tartışa tartışa büyür insan zaten ama ben düşündüklerimi senin kadar ayrıntılı yazmadım…. Sen uzun uzun yazdığın ve açıkladığın için teşekkürler
Biontech aşısını daha etkili bulmama rağmen, yan etkileri konusunda dusunceliyim; çünkü virüsün RNA protezi esas alınarak üretilmiş bir aşı olduğu için, Çin aşısı Sinovac gibi geleneksel aşı üretim teknolojileriyle üretilmiş bir içerik değil.
meslek gereği aşı hakkımız vardı. biontech seçtim. ama 2 aşı arası 14 gün olması lazımken 40 günden önce randevu vermediler. sanırım aşı yoktu o sıralar. olduk bir şey bildiği yok aslında. Virüs yeni aşılar daha yeni.
Bence Hacettepe'ninde sinovac üzerinde test yaptığı arastirmayi bak her önüne gelenin Avrupa tarafından sırf aşıları satılsın diye yönlendirme yapılmasından yoruldum
@Acilkodu034 Kardeşim sen hala anlamıyorsun. Sinovac şirketinin araştırmasını diyorum adamlar kendi ürettiklerinin raporunu diyor sen hacettepe diyorsun :D Sinovac Avrupa'ya ait değil bu arada haberin olsun
sinovac daha iyi aslında çünkü hem geleneksel yöntem hem de yan etkisi yok ancak biontech çok kol ağrısı ve bazı durumlarda şişme yapıyor ancak bildiğim kadarıyla sinovac kalmamış herkese biontech yapıyorlarmış
Düne kadar vurulmama taraftarıydım. Sonra tabi ailem de olunca anca beraber kanca beraber mantığı ve yoğun bakıma düşmeme amacı ile biranda dün sinovac oldum.
Aşı olarak sayılması için 4 faz ı başarılı olarak geçmiş olması gerek şuanki aşı diye sunulanlar denek 3. Faz çalışmaya ulaşılmış en fazla olmak ne kadar sağlıklı bilemiyorum
sinovac. olmadım ama olmak zorunda kalırsam sinovac olucam. biontech saçma sapan belgeler imzalatıyor sorumluluğun kendilerine ait olmadığı ile ilgili. sinovac bari onu yapmıyor.