u +1 yıl
Pfizer BioNTech Merhaba.
Ben yarın BioNTech aşısını olacağım. Bu aşıyı tercih etmemin nedeni;- Muhtemel yurt dışı seyahatlerimde sorun ile karşılaşmamak istememem,
- mRNA aşılarının üretim teknolojisine baktığımda olası varyant virüslere karşı diğer teknolojilerle üretilen aşılardan daha çok koruyacağına inanmam
- Bağışıklık süresinin daha uzun olacağına yönelik yorumlar.
BioNTech gibi mRNA teknolojisi ile üretilen aşıların alerjik bünyelerde diğer aşılara nazaran daha fazla yan etkilere neden olduğunu da okudum haberlerden. Fakat yan etki görülme oranı benim göze alabileceğim bir seviyede. Benim de herhangi bir alerjim olmaması ve şimdiye kadar kullandığım ilaçlarda herhangi bir yan etki görmemiş olmam nedeniyle bu aşıyı tercih ettim.
Çok alerjik bir bünyeye sahip olan ve 5 yıl sürecek bir alerji tedavi sürecine devam eden bir aile dostumuza doktoru kesinlikle Sinovac aşısı olmasını önerdi. Eşinin İsviçre'de çalışıyor ve kendisinin de senenin neredeyse 4 ayını İsviçre'de geçiriyor olasına rağmen Sinovac aşısı oldu mecburen. Şimdi İsviçre'ye gidebilmek için bir kolaylık sağlanması ya da Çin aşısının onlar tarafından tanınmasını bekliyor.
Benim BioNTech aşısını tercih etme nedenim bunlar. Bu bilgilere göre kendi kararınızı verebilirsiniz. Umarım hangi seçimi yaparsanız yapın bir sorunla karşılaşmadan bağışık hale gelirsiniz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 300 cevap paylaştı. Sanırım ikinci şıkta “CoronaVac” derken “Snovac” demek istedin.
Bu tamamen senin sağlık-hastalık durumun, kullandığın ilaçlar ve bağışıklık sisteminle direkt bağlantılı olarak doktorunun tavsiyesini de değerlendirerek vermen gereken şahsi bir karar.
Zaten aşı öncesi senden alınan imza ile, sen bütün olası sıkıntılar için tek başına bütün sorumluluğu almış oluyorsun, gerek aşıyı vuran kişi, gerek ilgili birim doktoru ve gerekse devlet yani Sağlık Bajanlığı hiç bir sorumluluk almıyor.
Öncelikle aşıları biraz tanımak gerekiyor.
Halk arasında geleneksel aşı olarak bilinen Snovac aşısı yani Çin aşısı, çiçek aşısı gibi içinde ölü virüs olan bir aşı.
Yan etkisi çok daha az ve korona virüsüne karşı koruyuculuğu da daha az.
Mutosyana uğrama ihtimali yok.
Halk arasında modern aşı olarak bilinen
BioNTech, Pfizer aşısı ise yani Alman vs. aşısı, şimdiye kadar hiç kullanılmayan türden içinde canlı virüs olan bir aşı.
Yan etkisi çok daha fazla ama korona virüsüne karşı koruyuculuğu çok daha fazla.
Mutosyona uğrama ihtimali olduğu söylentisi var.
Bu durumda genel olarak;
Şayet hiç bir rahatsızlığınız yoksa, hiç bir ilaç kullanmıyorsanız, özellikle vücut bağışıklık sisteminiz sorunsuzsa, doktorunuz da önermişse siz modern aşı olarak bilinen BioNTech, Pfizer aşısı olmalısınız.
Şayet bir takımmrahatsızlıklarınız varsa, düzenli kullandığınız ciddi ilaçlar varsa ve özellikle vücut bağışıklık sistemin zayıfsa, doktorunuz da önermişse siz geleneksel aşı olarak bilinen Snovac aşısı (Çin aşısı) olmalısınız.
Ben Snovac aşısı oldum. İkincisi için devrandevu oluşturdum. Gün bekliyorum.
Sağlıklı günler dilerim. 😎34 Yorumla
Soran+1 yılHerhangi bir alerjim yok zaten ilaç da kullanımıyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Bir doktor olarak söyleyebilirim ki:Biontech in koruma yüzdesi sinovac a göre çok çok fazla. Sinovac olup tekrardan orta-ağır düzeyde covid19 enfeksiyonu geçiren meslektaşlarım var. Avrupa da yaşlılarda etkili diye özellikle Biontech uygulandı. ABD biontech e o kadar çok güveniyor ki çocuklara bile uyguladı. Biontech in korkulan yan etkileri, korkulduğu kadar olmadı. Pıhtılaşma ile ilgili problemler biontech de değil astra zeneca da (ingiliz aşısı) yaşandı. Tavsiyem hamileyseniz ve 12 haftayı doldurmuşsanız ya da emziriyorsanız eski, bilindik usulle üretilen sinovac aşısını olabilirsiniz. Ama bunun dışındaki herhangi bir gruptaysanız biontech daha iyi bir aşı.. NOT:Hiçbir aşıda,"kısırlık" yapan bir etki ya da madde yok. Bu her aşıda duyduğumuz bir dedikodu..
21 Yorumla
Soran+1 yılYani hocam biontech aşısı diyorsunuz
Eğer alerjik bir bünyeniz var ise imaliydi olan snoVac tercih ediniz Çin çıkışlı olan bu aşının hassas bünyelerde taha az yan etki yaptığı gözlemlenmiştir
obezite şeker hastalığı kanser tedavisi gibi bünyenizi etkileyen bir durum var ise mRNA aşısı olan bioNTech aşısını tercih edebilirsiniz
Test edilmiş ve kesin sonuç alınmış bu iki aşı arasında mRNA aşılarının inaktif aşılardan daha koruyucu olduğu gözlemlenmiştir
fakat inaktif aşıların koruyuculuğu yoktur veya bağışıklığınızı etkileyen durumda inaktif aşı yaptırmamalısınız diye DÜŞÜNMEYİNİZ ülkemizde bulunan iki aşı ve dünya genelinde bulunan 5 aşının da coronavirüse karşı sizi korur her hangi bir yan etki tesbit ederseniz doktora görünmeli kontrol ettirebilirsiniz fakat çöpü yan etki sandığımı şeyler psikolojik oluyor korkmamalı endişe duymamalı ve sağlık bakanlığımıza güvenmenizi tavsiye ederim 🌸22 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah sorun değil ben zaten aşı yaptıracağım o yaptırmak istemeyenler kendisi bilir zaten annem emekli hemşire abim hastanede çalışıyor ama annemin branşı Ebe hemşire o yüzden danışmak istedim. Şeker tansiyon gibi ya da ilaç kullanmak gibi bir sıkıntım yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Sağlık konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılSıranız geldiğin de doktor tavsiyesi alarak olun.
Şayet benim sıram gelirse hemen olucam ve Çin aşısını yapmayı düşünüyorum.
Sağda solda söylentilere aldırmayın.
Yorumlar da bile gereksiz görüşler var.
Herkesin bir an önce aşı olup bu illetten kurtulmamız lazım.
Şimdiden tüm ailene ve sana geçmiş olsun. 😊11 Yorumla- +1 yıl
Çin aşısı olanlara yurt dışı engeli takılıyor 😂
Sağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. biontech aşısı dünyada ilk kez kullanılan yeni bir teknoloji.. bu yüzden riskleri olabilir orta vadede... rna aşısı.. bir nevi genetik işçiliği gibi..
sinovac ise klasik aşı teknolojisidir.. çocukluğumuzdan beri bildiğimiz ve hepimizin yaptırdığı türlü aşılar gibi.. deaktif ölü virüs.. bu yüzden riski minimum düzeydedir.
ben sinovac ı tercih ederim.. klinik ve bilimsel çalışmaları tamamlanmamış ve dünyada ilk kez bu sene icat edilip üretilmiş ne idüğü belli olmayan ve orta uzun vadeli etkileri bilinmeyen bir aşı teknolojisi , göründüğünden daha da ürkütücü...10 YorumlaSelam✨
Doktor arkadaşım, sinovac daha iyi sinovac olun demişti
Annem ve babam biontech oldular ksde birkaç kez denk geldim başka kişilerden de duydum biontech çok yan etkisi var yok vuruldum işte her yerim ağrıyor basım dönüyor falan diyorlardı ama annem ve babamda hiçbir yan etkisi olmadı
Yani bence bünyen sağlamsa biontech aşısını ol13 Yorumla
Soran+1 yılPeki ailen de bir yan etkisi oldu mu?
Soran+1 yılAnnem babam korktu snovac aşısı oldu sonradan pişman oldu babam
+1 yılAilen sinocav aşısının neyinden pişman oldular peki?
13 Yorumla
Soran+1 yılYani dünya genelinde kabul görmüyor mesela babam elçilik emeklisi onlar bile alman aşısı yaptırdı
- +1 yıl
Ne alaka?
Soran+1 yılSiz sağlıkçı olduğunuzu biliyorum nasıl yardım alabilirim özel sormak istediğim bir şeyler var da burada pek özel hayatımı yazmak istemiyorum
İnternetteki haberlerde Biontech aşısı için ciddi yan etkileri açıklandı. Yetkililere bildirildi ancak henüz cevap yok. Benim Anne ve Babama Sinovac yaptılar. Bende aşı zamanında Sinovac mümkün ise Sinovac olacağım aksi halde Biontech aşısı olmam, belki düşünürüm.
10 Yorumla
+1 yılHangisini olursan ol, zaten geri kalan hayatımızda istesekte istemesekte birine bağımlı olacağız. Yoksa bundan sonraki dönemlerde aşı olmayanların ya da olamayanların teker teker öldüğünü zaten göreceğiz. Biraz komplo teorisi ama bu aşılar insanları bağışık değil bence bağımlı yapmak için. 🙂🙂
10 YorumlaSağlık konusunda 828 cevap paylaştı. Geçen hafta Sağlık bakanımız, orta ve ağır engellilere aşılamaların başladığını duyurdu. Sistemi sık sık takip ediyorum. Sıram gelince BioNTech aşısı olacağım.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de takip ediyorum kardeşim
+1 yılHic birini olma kardeşim. pandemiyle yapamadıklarını aşıyla yapacaklar. dunya sağlık örgütü kimlere hizmet ediyor bak. birde kim vuruşu yakalandı kim hastaneye yatti kim kurtuldu. bir çok kişi korinadan değil verilen ilaçlardan öldu
10 YorumlaBioNTech aşısının daha önce Corona geçirmiş kişilere yapıldığında ciddi yan etkileri mevcutmuş , çin aşısı sinovac ise nispeten daha az yan etkilere sahipmiş bence sinovac olabilirsiniz tabi seçme şansınız varsa .
10 Yorumla65 yas alti kronik rahatsizliginiz yoksa biontek digerleri sinovac.
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok ilaç falan da kullanmıyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim sorun değil
+1 yılHerkes bir seçeneğe yoğunlaştı diye ona yoğunlaşmana gerek yok. Mantıklı bir şekilde ölç tart, hangisi daha iyi olur diye. Çoğu ülke kabul ediyorsa onları yaptır. Yan etkisi fazla mı diye internette araştır ya da olan kişilere sor.
10 YorumlaBen biontech oldum. Şimdi 2. aşı sırasını bekliyorum. Koruyuculuğu %90 a yakınmış. Herhangi bir alerjik sıkıntın yoksa biontech tavsiye ederim. Ama aslında iki aşı arasında çok büyük bir fark yok herhangi birini olmak önemli
10 Yorumla
+1 yılHiç zannetmiyorum olmayacağım çünkü bana güvenilir gibi gelmedi.
50 Yorumla
+1 yılAşı olmanıza bir şey diyemem ama bu aşıların bazılarında aşı yapılacak kişiye sözleşme imzalatıyorlarmış aşıların yan etkilerinin ileride kötü bir sonuca yol açması durumunda kabul etmeyeceklerine dair demem o ki aşıların bile yan etkilerinin belli olmadığı 5 10 sene sonra Allah korusun kötü bir şeye yol açıp açmayacağı belli değil.
10 YorumlaOlmayacağım için farketmiyor benim için ne olduğu belirsiz aşıyı kalkıp olmam ben yarın bir gün bir şey olsa bunun hesabını kim verecek kimse vermiyecek ben niye kendimi riske atayım
10 YorumlaBen aşı zorunlu hâle gelirse biontech olmayı düşünüyorum. Yanımda yoğurt götüreceğim. Akşama kadar da hastanede bekleyeceğim. İlaçlara ciddi hassasiyetim var ve korkuyorum.
10 Yorumla
+1 yılVallahi ben aşı olmak istemiyorum. O yüzden pek araştırmadım hangisi nasıl diye. Otur iyice araştır içine hangisi siniyosa onu ol olucaksan.
20 Yorumlaben aşı olmadım... aslında aşı ile ilgili çok değişik iddialar var ve ben korkuyorum aşıdan.. bilemiyorum...
10 Yorumla
+1 yılİlk başta bende alman aşısı olmak istiyordum ama şu an biraz çekindim yan etkilerinden. Tercih hakkım olsa çin aşısı olurdum sanırım.
10 YorumlaBiontec aşısı oldum. Esasında tercihim sinovac'tı. Ancak sinovac Avrupa'ya gidişlerde sorun çıkartıyor. şu an için de sinovac temin edilemiyor.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılÇin aşısı. Tekrar korona olabiliyorsun etkisi az ama herkes aşı olduğunda sana bulaştıracak biri kalmicağı için riski düşük çin aşısı daha mantıklı.
10 Yorumla
+1 yılBen asi olmayacağım bi asinin güvenilir olup olmadigini bilmek 3 4 yil isteyen bi süreç o yuzden 4 yil olmayi düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılBen sinovac olacam dayım sinovac oldu hiç acımadı dayımın kolu ama babam biontech oldu boğazı ağrıdi kolu ağrıdı doktorluk oldu yan etki yaptı
10 Yorumla
+1 yılBen randevu aldım 12sine... Biontech olacağım ama yan etkilerinden biraz ürkmüyor değilim, yalan yok...
16 Yorumla- +1 yıl
Sen nasıl aldın ya?
- +1 yıl
Yaşın 19?
- +1 yıl
Küçükken geçirdiğim immün sistem hastalığı nedeniyle önceliğim var?
- +1 yıl
Anladım. Bende koşa koşa e devlet e gidince hayal kırıklığı yaşadım 😂
- +1 yıl
Anladım... ama üniversite öğrencilerini aşılarlar zaten yakında o yüzden sıra gelir tahminim 1.5-2 ay içinde... şimdiden geçmiş olsun diyorum aşı olursan
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Sağlık konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl2 doz çin aşısı olup covid'den ölenler var. Alman aşısı daha güvenli.
10 Yorumla - Sağlık konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılBiontech aşisi Avrupa seyahatleri yapacak kişiler icin avantaj olur
10 Yorumla - Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSnovac diye düşünüyorum. Benim tercihim öyle olacak.
10 Yorumla - Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAlman aşısı olanlar yüz felci falan çok duydum o yüzden biraz tırstım
10 Yorumla Çin aşısı uzun zamandır kullanılıyor bir sıkıntı sorun duymadım
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn yüksek koruma biontech te var. Tabii ki bünyenin herhangi bir alerji sorunu olmaması kaydıyla.
10 Yorumla
+1 yılEn iyisi gibi duruyor Biontech ama ben aşıya karşıyım ciddi bilinmezlikler olduğu söyleniyor
10 YorumlaBen aşı falan olmayacağım hiç kimse zorla aşılayamaz beni
10 YorumlaHasta değilsen belirti yoksa olmak bana doğru gelmiyor. Allah korusun bu illetten.
10 Yorumla
+1 yılbionteck oldum iki diz vevikisinde de iyi salladı iki gün
10 Yorumla- Sağlık konusunda 954 cevap paylaştı.
+1 yılşu an sadece biontech temin edildi seçme şansı yok diye biliyorum. Yerli aşı çıkana kadar biontech bence
10 Yorumla
+1 yılHiçbirini olma Madem aşılar güvenli neden sözleşme imzalatıyorlar olacaklardan sorumlu değilim gibisine benim arkadaşımın dedesi felç oldu !
40 YorumlaÖnüne hangi aşı gelirse hangi aşıyı randevu alabiliyorsanız onu olmalısınız. Ama size öncelik aşı tavsiyem Biontechtir.
00 YorumlaBen oldum ikici dozda ates oksuruk bas agrisi yapdi 1 gun sonrasi normale donduk
10 Yorumla
+1 yılAşılara halen ön yargılıyım. Ama öyle çip mip tarzı değil. Yani koruyacağını pek sanmıyorum. Covid aşısından bahsediyorum.
30 Yorumla- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılDoktor hangisini derse
10 Yorumla Sinovacın daha güvenli olduğunu düşünüyorum canlı aşı olmadığı için geleneksel yöntemlerle üretilen bir aşı olduğu için. Tabi bir de daha çok insana yapılmış ve yan etki gelişmemiş olma durumu var
10 Yorumla
+1 yılkuruyemiş ye en iyi aşı kuruyemiş
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣🤣
aşı olmasak olmuyor mu?
130 Yorumla
Soran+1 yılYani aşı sıran geldiğinde eğer aşı olmazsan en son sıraya kalırsın diyelim onda da olmadım sana aşık kimlik kartı verecekler belki aşı olmadığın için bazı şeylerden mahrum kalabilirsin seyahatler toplu durumlar
Soran+1 yılBunun denek olmakla ne ilgisi var o zaman hastalığı kalktığın zaman denek değil cesed olursun 😂🤣
- +1 yıl
ası onam formunu telefonunuza indirip okumanizi tavsiye ederi. faz 1-2 asisini yaptirdiginda ve asi sonrasi herhagi bir yan etkisi olustugunda ya da öldügünde." bu aşıdan dolayi oldu " diyemeyeceksin. senin lügatinda bu durumun karsiligi ne? ayrica ası olan insanlar da covid oluyor ve ası olan insanlar da ölüyor.
Soran+1 yılTamam sana katılıyorum ama ne yapacağız herkes yaptırdı
Soran+1 yılSnoVac için dünya sağlık örgütü onay verdi ama?
Soran+1 yılElbette ben o kadar teknik bilgiye sahip değilim
Soran+1 yılBizim ailede herkes oldu
Soran+1 yılBen araştırma yapsam da internet de yazanlara çok güvenmem tamam sana katılıyorum bu bir oyun bu virüste öyle ama şu anda elimizdeki tek çare aşı
- +1 yıl
ben internetten araştırma yaparken 5 farklı tarayıcıdan araştırıyorum ve hiç bir şekilde kendi dilimdeki kaynaklara bakmıyorum. full ingilizce, fransızca ve rusça araştırıyorum. Ve araştırma yapmaya başladığımdan bu yana ilk olarak aşıyı savunanlara baktım sonra da aşı karşıtlarına baktım ya da pandeminin gerekli olması gerektiğini düşünenlere baktım sonra gereksiz olduğunu düşünenlere baktım. İnternette gördüğünüz her şeye inanmayıp Tv " de gördüğünüz her şeye inanmanıza şaşırdım açıkçası.
Soran+1 yılPeki hadi tamam aşağı olmayalım başka bir yönteminiz var mı Ben size soruyorum internetten okuduklarınız a göre yaptığımız araştırmalara göre aşıları kötülüyoryorsunuz evet içeriğini bilmiyoruz haklısınız ona bakarsanız normal kullandığınız ilacın bile vücuda belli bir zaman sonra yan etkileri ya da birinden birkaç yıl sonra zararlar oluyor bunu biliyoruz ama ben size şunu soruyorum sizin bir çözümünüz var mı tamam bu kadar araştırır mısınız hadi aşı olmadık O zaman bana kanıtlı bir çözüm yolu söyleyin
- +1 yıl
neden kendiniz araştırmıyorsun? domuz gribi aşısı oldunuz mu peki domuz gribi gerçekten var mıydı? domuz gribinin arka yüzünü hiç araştırdınız mı? araştırmanızı öneririm. ben burada gelip size aşı yaptırmayın demiyorum araştırın diyorum. ben aşı olmam ama siz araştırın diyorum.
Soran+1 yılBenim annem abim sağlıkçı ihtiyaç duymuyorum
Soran+1 yılAnladım teşekkürler elbette iyi bir şey yapıyorsun ama böyle yaparak akıl karıştırmak hoş değil
Soran+1 yılNe yapalım yani aşı olmayalım mı bunu mu diyorsun tamam sen olma ben olacağım
Soran+1 yılTaksim da aklımı karıştırmak doğru mu? O zaman herkes internet de araştırsin kimse gitmesin
Soran+1 yılBir sağlıkçı olarak sans yakışmıyor
Soran+1 yılO zaman çok biliyorlarsa çözüm bulsunlar bu iş işkembeden atmaya benzemez bu virüs hakkında herkes bir şeyler diyor
- +1 yıl
mrsoydan90.medium.com/ds%C3%B6-medikal-sahtekarl%C4%B1k-%C3%A7etesi-e615c96bab82 al bilgilen biraz :)
Soran+1 yılGerçekten hiç bir şey okumak istemiyorum ona bakarsan bende bedensel engelliyim onun hakkında da. Çok şey yazıyor
çin aşısı hangisiyse onu ol
13 Yorumla
Soran+1 yılSnoVac
+1 yılBiontech.
CoronaVac neymiş?13 Yorumla- +1 yıl
Snovac aşısı demek istemiş
- +1 yıl
@KaranlikGolgesinde ilk kez duydum böyle dendiğini. 😂
Soran+1 yılYanlış oldu panpa 😂
+1 yılBen türk aşısını bekliyorum 10 seneye çıkar zaten
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeş insan kabul etmiyorum, kusura bakma, seni seviyorum delikanlı adamsın yeni ayın hayırlı olsun bereketli olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim sorun değil
+1 yılİçine hangisi siniyorsa ol ama ol
30 Yorumla
+1 yılben olmicam felç falan kalırım güvenmiyorum
20 Yorumla
+1 yılHicbirini olmamaliyiz beencee
20 Yorumla
+1 yılAy bunlar çok rüküş prada aşı yok moooooğ💅
20 Yorumla
+1 yılvalla doktora sordum sinovac dedi
20 YorumlaBen ikisini de olmayacağım.
20 YorumlaHangisi ölduruyorsa onu ol 😀😀