Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum. Kilo verdiren sağlıklı beslenme adına hangi yemekleri önerirsiniz? 🤔Bir de ne yesem de yine acıkıyorum neden böyle oluyor arkadaşlar?🤔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sebze yemeklerini bol ye, yoğurt tüket, mesela salep içebilirsin hem süt tüketmiş olursun, hemde salebin içine tarçın da ilave edeceğin için tarçın da zayıflamaya yardımcı bir besin olduğu için zayıflarsın..
Yeşil çay iç, şeker kullanma.
Şeker ihtiyacını meyvelerden karşıla.
Meyvenin suyunu değil, kendisini tüket.
Meyvenin suyunda kalori var..
Hamur işlerinden uzak dur, çok canın çekerse de mesela bir tane poğaça değil yarım poğaça ye ve akşam öğününü azalt, bu şekilde dengelemeyi bil..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Az tuzlu, az yağlı ( zeytinyağlı) her çeşit sebze ve et yemeği yiyebilirsin. Ekmek kepekli veya tam buğday olacak şekilde günde 5 dilimi geçmemeli. Bol su içmeli ve yarım yağlı süt dışında başka bir içecek içmelisin ( evde kendi sıktığın meyvelerin suları hariç ). Abur cubur yememelisin vs...
00 Yorumla
- +1 yıl
Ne yediğinden ziyade ne yemediğin önemli bu süreçte. Rafine şekerli, unlu, katkı maddeli yiyecekleri sınırlandırıp sağlıklı yemeklere, kuru yemişlere, meyveye ağırlık vermen yetiyor. Bir de spor yapmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
yediklerin besin değeri olarak sana yetmiyor olabilir yağlı yiyecek hamur işi ve kızartmadan uzak dur sebze ağırlıklı beslenmelisin protein olarak haşlanmış yumurta ve tavuk göğsü balık tarzı et ürünleri ile öğünlerini desteklersen açlık hissin fazla olmaz yoğurt süt tüketimi de faydalı olur meyve olarak şeker oranı yüksek olan meyveler tüketirsen de miktarı az tutmaya çalış ve kuru yemişler le de (aşırıya kaçmadan) açlık krizlerini bastırabilirsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
34Cevap
- +1 yıl
Kilo vermedeki temel prensip kalori açığı oluşturup, devamında da vücuttan ödemi atmaya yardımcı olacak tipte beslenmektir.
Kalori açığını beden ölçülerinize ve kilonuza göre belirleyen siteler var. Oralardan bakıp günlük kalorinizi belirleyin. Günlük kalorinizin altına inin, en az 500 kalori olsun bu.
Bunun yanı sıra muhakkak ödem atmayı kolaylaştıracak besinler tüketin. Kilo vermede verilen kilolar asla tamamen yağ olamazlar, çoğu zaten ödemdir. Yeşil besinler, morgiller, içerisinde bol sıvı bulunan ve en önemlisi lif bulunan gıdalar tüketip, glutenden ve şekerden uzak durmanız süreci inanılmaz hızlandıracaktır. Kahve ve yeşil çay gibi eklentiler de süreci destekler.
Sağlıklı günler dilerim.00 Yorumla - +1 yıl
Türkiye de bu cok zor. Yabancı spor kanallarının öğünlerini izliyorum. Her aksam tavuk, balık yiyorlar. Mango, avakado falan yiyorlar ara öğünlerde. Saglik acısından aslında bunları yememiz gerek. Eger maddi olarak bir sıkıntı yoksa "what i eat in a day" yaz youtubea. Cok iyi öğün önerileri çıkıyor
00 Yorumla Size kimse, kan tahlili olmadan, herhangi bir yiyeceğe alerjiniz olup olduğunu, herhangi bir hormon ilacı kullanıp kullanmadığınızı bilemeden şu tür yemekler yiyebilirsiniz diyemez. Ama eğer spor yapıyorsanız hizli acıkmamız normal çünkü kalori açığı oluşturuyorsunux vücutta. Her öğünde yüksek proteinli gidalarla beslenmeye çalışın. Böylelikla çabuk açılmayacaksınız.
00 YorumlaKilo verdiren şey diyet değil, yapılan spor yani kalori harcamadır.
Ayrıca diyet kelimesi kadar saçma bir şey yok.
Dengeli beslenme işe olur bu işler.
Onu yeme bunu yeme diye diye yasakcı bir yapıya karşı başkaldırı yapıyor bilinç bir süre sonra.00 Yorumla- +1 yıl
Herkes birçok şey paylaşmış ve bende ilave etmem gerekirse, hangi meyveyi yemek istersen, o meyveyi yoğurda karıştırıp öyle ye.
Ben çoğu kez mesela birkaç çeşit meyveyi karıştırıyorum yoğurda ve müthiş oluyor.00 Yorumla Kilo vermek için diyet uygulaman gerekiyor. Diyete göre ne yemen gerektiği şekillenir. Sık acıkıyorsan az az sık sık yemelisin. Yani kısaca bir diyetisyene gidip diyete başlamalısın
10 Yorumla- +1 yıl
Balık, salata, et, yoğurt kürü (yoğurt içine pul biber, nane, limon), detoks suyu (suyun içine nane, tarçın, limon, maydanoz). Bu şekilde zayıflamaya çalışıyorum. Spor yaparak yorulmak istemiyorum 😂
10 Yorumla Mümkün olabildiğince dışarıdan hazır yiyecek tüketme..
Onun dışında her şeyi kendin yap ye ve porsiyonlar halinde hazırlayarak ye..
Bitince de ekleme yapma..
Bir kaç ay sonra zaten oturur.00 Yorumla- +1 yıl
Karbonhidrati azaltmalisin, karbonhidrat yedikce acikiyor insan, acikmasan bile istah aciyor yiyesin geliyor.
Ekmek, hamur isleri, pirinc ve patates iceren yicekler, makarna cesitleri yememelisin.00 Yorumla - +1 yıl
Benim tercihim karbonhidratı tamamen kesmeden az tüketilmeli. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmeli. Tavuk balık et, brokoli yeşilliğe dahil ne var ise. Cla kullanabilirsiniz ek olarak
00 Yorumla - +1 yıl
Az az sık sık yemeye calis. Ara öğünler koy kendine. Kurutulmuş meyveler veya kuruyemiş. Sabahları normal çay yerine yeşil çay daha iyi. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırmada fayda sağlar. Sabah - öğlen ve akşam olmak üzere 3 öğün ye. Akşam yemeğini 6 dan önce yersen daha iyi olur. Daha iyi kilo verimi için uyku düzeni de önemli.
00 Yorumla Kebap, kuzu çevirme, büryan, içli köfte, haşlama, lahmacun, pizza, kokoreç, midye, deniz ürünlerinin tamamı 2 duble de rakı yapıştır gitsin
10 YorumlaYeşillik bol ye beyaz et , kırmızı etin yağsız olanı ye , sarımsak , kestane balı , pekmez , taze fasülye kara lahana , ıspanak, pırasa
10 Yorumla- +1 yıl
İnsülin direncin vardır ondan sürekli acıkırsın. Karbonhidrat ve şeker de aynı etkiyi yapar sürekli acıktırır.
00 Yorumla - +1 yıl
Yemeğin yanında mutlaka çoban salatası kalorisi ve yemekler yağsız olmalı
10 Yorumla Bunun için benim gibi bir beslenme danışmana ihtiyacın var.
10 Yorumla- +1 yıl
Düzenli beslen her şeyden azar azar ye ve spor yap. Dengeli tabaklar oluştur
00 Yorumla - +1 yıl
Ahahhwodje sorun harika ben de yararlanacağım kesinlikle
00 Yorumla - +1 yıl
Karbonhidrat acıktırır. Ekmek, makarna vs yemediginde daha az acikirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Tatsız tuzsuz olan ne varsa çünkü tadı kötü olan her şey çok sağlıklı
00 Yorumla Kefir, ton balığı salatası, brokoli çorbası, rossmandaki piskevitler
00 Yorumla- +1 yıl
Sabah uyandigin an 2 su bardağı su iç metabolizmayı hızlandırır
00 Yorumla - +1 yıl
Canan karatayı dinle bence ben de sağlıklı yediğimi sanıyordum da yemiyormuşum
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yeşillik, sebzeler ve meyveler. Yağlı yemeklerden uzak durmak ve mutlaka balık yemek gerekli
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 2,9b cevap paylaştı. sebze ağırlıklı ye
3 beyazı hayatından çıkar bol su iç
kuruyemiş ve meyve de ye çok olmamak kaydıyla00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 3,6b cevap paylaştı. Her besin grubundan ye. Kilo vermek için porsiyon küçült. Sadece sebze yemek sağlıklı beslenme değildir.
00 YorumlaSalata. Oldum olası 48 kiloyum. İnanılması çok zor ancak, her yemeğin yanında muhakkak salata olurdu bizde. Ve ben yemek dışında sadece salata yemekle bile doyarım
00 Yorumla- +1 yıl
Ton balıklı salata,
Yulaf,
Salatalık,
Yumurta,
Balık,
Yoğurt... şimdilik aklıma gelenler arasında bunlar var.00 Yorumla Proteini fazla tüket a b C d e vitaminleri de önemli birde sağlıklı yaşamın sırrı seni mutlu eden insanlarda 😊
00 Yorumla- +1 yıl
Sebze ve bakliyat ağırlıklı beslen hayvansal ürünler sandığınız kadar sağlıklı değil
10 Yorumla Sebze yemeklerini yemeni tercih ederim ette. Pogcadan uzak dur
00 Yorumla- +1 yıl
Bol bol yulaf yemeni öneririm lakin kendisi pek bi işe yarıyor bu kilo verme sürecinde
00 Yorumla - +1 yıl
Salatalık, domates, haşlanmış yumurta, çorba, salata, sebze yemekleri, meyve, yoğurt
00 Yorumla - +1 yıl
Sebzenin her çeşidi, ekmeksiz ekmeksiz göm brokoli kalp ben
00 Yorumla - +1 yıl
Sigara alkolden abur cuburdan uzak dur yeter.
00 Yorumla - +1 yıl
Kabuklu badem ve avokado çok işlevli yiyecekler.🙂
00 Yorumla - +1 yıl
Buharda pişen sebzeler izgara etler
00 Yorumla - +1 yıl
Yulaf ezmesi tüket bol bol
00 Yorumla - +1 yıl
Pilavdan gir, et soteden çık
00 Yorumla - +1 yıl
Fırın yemekleri bu dönem de tercih edebilirsiniz
00 Yorumla hamburger yaninda diet kola
00 YorumlaIçinde su oranı yüksek olan sebzeler
00 Yorumla- +1 yıl
brokoli gibi lifli gıdalar yemeni öneririm
00 Yorumla Bana hiç sorma kankam ben kilo aldırrım disleksk
00 Yorumla- +1 yıl
Yulaf
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 599 cevap paylaştı. Pizza ve lahmacun.
00 Yorumla- +1 yıl
Yeşillik tüket
00 Yorumla Kebap
00 Yorumla- +1 yıl
Bütün otlardan ve etlerden ekmeksiz yicen
00 Yorumla - +1 yıl
Salata :))
00 Yorumla Sebze ağırlıklı balık tavuk ve kırmızı et
00 Yorumla- +1 yıl
Somon
00 Yorumla Un tuz şeker içermeyen besinler
00 Yorumla- +1 yıl
Ekmek şeker hariç her şey
00 Yorumla - +1 yıl
Sabah 1 adet yumurta guzel kahvalti bol yesillikli
00 Yorumla - +1 yıl
Sebze ağırlıklı olmalı
00 Yorumla - +1 yıl
Kırmızı Et ve şekeri hayatından çıkartman gerek
00 Yorumla salata avokado.
00 Yorumla- +1 yıl
araştır bence
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yulaflı tarifler
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, ne tür yemekler önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sağlıklı yemek önerilerim videoda, Philips Airfryer XXL Smart Sensing'i incelemek için buraya tıklayabilirsin.