Boyum 161 Kilo takintim inanilmaz sekilde var. Kilo almaktan aklim cikiyor cok az yemek yiyorum yagli yemeklerden uzak duruyorum 1 sene oncesine kadar 45 kiloydum 2 kilo aldim. Esime falan surekli zayifmiyim diye soruyorum bikti yani benim sorularimdan. Devamli aynaya bakiyorum bacaklarimi inceliyorum tartiya bile cikmak istemiyorum kilo almisimdir diye bu durum nasil duzelir? Bir arkadasim anoreksiya baslangici demisti olabilir mi?
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
İki pide sipariş edip bi güzel eşinle yiyorsun sorun kalmıyor 😂 Ya eşin seni beğenmiş evlenmiş ne takılıyorsun böyle şeylere sal gitsin zaten seni 47 kilo 50 olsan boşayacak mı? Güzellik geçici eşinle mutlu huzurlu olduktan sonra gerisi hikaye aşırı takınlıysan paikiyatri desteği al
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Aynı kilo ve boy oranların sevgilim de de var bana aynı soruları sorup duruyor göğüslerimi beğeniyor musun çok mu zayıfım yanına yakışmıyorum gibi şeyler ile karşılaşıyorum. Eğer kendini öyle sağlıklı hissediyorsan kimseye soru sormana ihtiyacın yok ama bu durum bence psikolojik olarak devam ediyor. Bana farkettirmek istemese bile tartıya çıkmaya korkuyor
00 Yorumla - +1 yıl
Aynen baslangic var anoreksiya bence bi piskologa git sen.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Arkadasim dedi anoreksiya olabilir diye psikologa gidiyim bemcede
- +1 yıl
Hic durma hemen randevu al bence
Kilonu sabit tutmaya çalış bence. Kilo verme bünyen daha da zayıflar. Bunun yerine tatlı niyetine meyve ye. Yağlı beslenmek istiyorsan da zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlar tüketmelisin.
00 YorumlaAltta yatan bir trravman mı var pek sağlıklı gelmedi bedeninle barış bence.. sonra hastalıklar başlar bu kadar zayiflikta iyi değil.
00 Yorumla- +1 yıl
Bitkisel konsantre çayım var benimde kullanıyorum kilo almak gibi bir derdim olmuyor aksine bir durumla karşılaşıyorum
00 Yorumla Sen hemen en yakın hastaneye gidip psikolojik destek almalısın !!!
00 YorumlaAynı durum bende de vardı en son psikiyatri ye başvurdum şimdi kafam daha rahat Şu an
00 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim benim boyum 161 kilom 56 bence sen iyisin kafana takmamaya çalış çünkü ideal.
00 Yorumla - +1 yıl
İlgini başka yöne kaydır.
Bol vitaminli gıdalar al
Meyve gibi00 Yorumla - +1 yıl
Merak etme ya yas arttikca kilo artar ama fizik pek fazla degismez
00 Yorumla - +1 yıl
Bi deri bi kemiksin ya
00 Yorumla sen bence bir piskologa görün :) normal değilsin
10 Yorumla- +1 yıl
Bence çok iyisin
00 Yorumla - +1 yıl
Kilo al ya
00 Yorumla - +1 yıl
Al deli
10 Yorumla - +1 yıl
161 boya gore max 50 kilo olman lazim zaten
00 Yorumla - +1 yıl
tedavi ol
00 Yorumla - +1 yıl
Spora başla bence.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 4,2b cevap paylaştı. kendini sev
00 Yorumla- +1 yıl
50 kilo ol
00 Yorumla - +1 yıl
Tartılma
00 Yorumla Bol sebze tüket
00 Yorumla- +1 yıl
Kendini sevmelisin
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Vücut ağırlığı ile ilgili bozukluklar, diğer bir adıyla yeme bozuklukları, anoreksiya nervozadan obeziteye kadar uzanan geniş bir yelpazede yer almaktadır. Kişide bunlarla ilgili bir risk faktörü var ise durum hemen kontrol altına alınmalıdır. Vücut ağırlığıyla ilgili bozukluklar ciddi sağlık problemine neden olabilmektedir.
Özellikle sosyal medyada ve çeşitli TV programlarında maruz kaldığımız mükemmel beden algısı kilo takıntısı açısından tetikleyici bir etki gösterebilmektedir.
Kilo takıntısı, odağın büyük bir kısmının vücut ağırlığı üzerinde olması ve zihnin nu durumla oldukça sık meşgul olması durumudur. Durumun takıntılı hale gelmesi, kişinin vücut ağırlığını neredeyse hayatının merkezindeymiş gibi davranarak duygu, düşünce ve davranışlarını bu yönde şekillendirmesi ile başlamaktadır.
Zaman zaman hepimiz kilo almaktan korkarak yeme ve içme davranışlarımıza dikkat edebiliriz. Burada önemli olan husus kişinin işlevselliğini ne ölçüde etkilediği ve zihni ne kadar meşgul ettiğidir.
Bu duruma sahip kişiler, durumun ciddiyetinin farkında olmayabilirler çünkü bu durumu normal olarak karşılayabilmektedirler. Ve genellikle çevrelerindeki insanlar tarafından uyarılırlar.
Durumun ciddiyetinin ne ölçüde olduğunu anlayabilmek adına en kısa zamanda bir uzmandan psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam