48-50 kilo civarı olman gerek.
Şu yazımı okuyabilirsin. Mutlaka faydasını görürsün:
Öncelikle işlenmiş gıdalardan, abur cuburdan ve 3 beyazdan mümkün mertebe uzak durulmalıdır. Bunlar neler; beyaz pirinç, beyaz ekmek, kek, çikolata, bisküvi vs., tuz ve şeker. Bunların yerine bulgur, tam b. ekmeği, yulaf ve doğal şeker kaynakları tüketilmelidir. Ayrıca öğün sayısı artırılmalıdır. Azar azar 5-6 öğün. Akşam 7'den sonra bir şey yenmemelidir. Son öğün yoğurt olmalı. Kilo verirken protein alımı önemlidir, çünkü ister istemez kas kaybı oluyor. Bunu en aza indirgemek lazım. Bol su tüket.
Spor konusuna gelirsek. İlk olarak sürekli hareket halinde olmak gerekir. Merdiven kullan, bol bol yürü; asansör, toplu taşıma aracı vb. şeyleri kullanmaman faydana. Daha sonra tempolu yürüyüş, koşu, yüzme ve herhangi spor aktivitesi sana kolaylık sağlar. Haftada 2-3 gün koşmanı öneririm imkanın varsa. Bunu yapamıyorsan haftada en azından 4-5 gün 1 er saatlik tempolu yürüyüşler işini görecektir
Ve son olarak da inanırsan başarırsın. Her gün tartılma, 10 günde bir yeter. Dediklerime ne kadar uyarsan o kadar çabuk zayıflarsın. Uykuyu önemse, 12'den önce yat, 9'dan önce kalk.
x-sport21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederm:(
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizin uzman bir dr gidip yardım almanız en mantıklısı kafadan sallama diyetlerle pek faydalı sonuçlar alamazsınız. Sadece yemekle alakalı da olmayabilir herhangi bir sağlık problemi nedeniylede kilo alabilirsiniz şeker troid bezi rahatsızlığı vs gibi ideal kilonuz 45 50 civarı olması gerek en önemlisi de toplumda ve burada yapılan olumsuz eleştirilere kulak asmayin sizin kilonuz fazla olabilir ama sizin fiziki gorunusunzle dalga gecenlerinde beyinsel eksikliği vat bence kısa sürede istediğiniz kiloya gelmeniz dilegiyle ;))
11 Yorumla
Soran+1 yılhyr yemekle alakası var bir de hareketsizlik teşekkür ederm iyi dileklern içn
50 kiloya inmen lazım. Unlu mamullerini hiç tüketme derim. Yürüyüşü kahvaltıdan önce yap. Sütü kahvaltıda iç meyveyi kahvaltıdan sonra ye. Öğlen menün iyi. Ama çorba öneriyorum tok tutacaktır. Pilav yeme. Akşam lifli gıdalar tüket yani sebze. Az yağlı ve tuzsuz olsun yediklerin. Şekeri ve tatlıları mutlaka kes. Ayrıca et olarak balık öneriyorum daha az kalorili daha faydalı akşam yemeği içinde uygun. Salata göremedim menünde bence büyük eksik bol limon sık tabi. Suyu azar azar iç. Gün içine dağıt. Bir anda 2 bardaktan fazla su içme. Ve sabah kalkar kalkmaz su iç. 7den sonrada hiçbir şey yeme.
12 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederm inş vericem bu şeklde:) çabuk pes ediyorm ama etmicem artk:(
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzelim ilk önce sağlıklı olman önemli olan, boyuna göre 55-60 kilo olsan rahat edersin. Aşırı fazlan yok şişko değilsin, verirsin üzülme ;) önce 65 e düşmeye çalış sonra 60 a :) bak internetten Dr. Ayça Kaya'nın videolarını izle nasıl beslenmen gerektiğini açıklıyor örnek yemek planıyla artı günde 30dk-1 saat yürü ve akşam 19-20 den sonra birşey yeme. Şekerli içecek içme, un ve şekerli şeyleri azalt bol protein sebze tüket kendini arada ödüllendir diyet yapma dengeli beslen sadece ;) günde 2 litre de su iç :) eminim güzel bir kızsındır sakın haksızlık yapma kendine :)
13 Yorumla
Soran+1 yılçok çok teşekkür ederm hepsini uygulamaya geçiricem yarından itibaren :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :) sana başarılar dilerim :)
Soran+1 yıl:) inşşş inşş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılAnn bnce bir 40 kg filan olman lazim spor merkezine git her gun sabah 50 mekik aksamda yni cek sofradan karnuni doyurmadan cik kalk yani tatli ve ekmegi kes saat aksam 7 den snra yemek yeme su haric zayiflarsin birde gunde her saat basi bir bardak su ic canım basarilar :-D;-)
02 Yorumla
Soran+1 yıl30 kilo fzlam var yani:((( teşekkür ederm
- +1 yıl
Bir sey degil canım
+1 yılCanım bende senin gibi 153 boy 70 kiloyum ve 50-55 arası olmam gerekiyor. kilo vermem çok sıkıntı veremiyordum endokrinoloji bölümüne gittim gizli şeker çıktı bu kilo vermeyi zorlaştırıyormuş ileride obezite bile olabilirmisim neyse ki sorunun kaynağını buldum ilaçlara başladım bakalım umarım hersey düzelecek sende bir git bence belki seninde böyle bir sorunun vardır.
00 Yorumla
+1 yılHesaplama Sonuçları
Vücut Yüzey Alanınız: 1.68 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 46 kg
İdeal Kilonuz: 46 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 29.9 kg / metrekare
Sonuç: İdeal kilonuzun üstündesiniz
Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu gösterir. Fazla kilolu olma durumu gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok hastalık için risk faktörü olan obeziteye (şişmanlık) yol açar.12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederm ama obez değilm dha:(
- +1 yıl
siteden kopyaladım :) ama cidden fazla. kardiyoyu arastır bir istersen.
Mehraba Davulcuk
Kardeş karnın acıkmadan sofraya oturma, sofradan da tok karnına kalkma..
İşte bütün mesele bu..
Olmak ya da olmamak.
Yemek ya da yememek
Babayiyesiceler doyduğu halde yiyorlar, sonra israfa yol açıyorlar kardeş.03 Yorumla
Soran+1 yıldavul değilm beeeen
Soran+1 yılsus be
+1 yılBnde tam tersinim 1.70 boy 53 kilo bir on kilonu bana ver ortlayalm :) saka falan bir yana ekmek yemeyi birak tatlm bol bol su ic umarm verirsn :)
04 Yorumla
Soran+1 yılekmeği kestm çok oldu ztn çavdr kepekli o da 2 dilim en fzla gnde
- +1 yıl
43-46 gibi bir kilo da olman lazm tatlm ha gayret az ye ve ogunleri sık tut meyve yi de artirabilirsn suyla
Soran+1 yılpeki güncellemede yazdğm şeylerin zararı olr mu? bir bakarmsn
- +1 yıl
Sanmiyrm tatlm da pilav sıknti olabilir
Kaç kilo olmam lazım diye hesaplama. Düzgün fiziğe sahip olana kadar zayıfla. Ama kesin bir 20 kilo vermen lazımmm. Düzenli spor yap. Düzgün beslen. Az ağzına dur de :)
01 Yorumla
Soran+1 yılhep hareketsizlikten yaa
+1 yılideali 43 kilo. kilo veremiyorsan kan değerlerine ve hormonlarına falan baktır. belki verememenin bir nedeni vardır. diyetisyen, dengeli beslenme ve sporla verilemiycek kilo yok
03 Yorumla
Soran+1 yılspor ypmıyorm o skntı:( yürüyorm sdece
- +1 yıl
Yurumek de kilo verdirir. Ben de yuruyor ve mekik cekiyorum. Evde de ufak ufak hareketler yapabilirsin
Soran+1 yıltm teşekkür ederm denicemm
45 kilo falan olman gerek herhalde, ne yapsam kilo veremiyorum demişsin ama gerçekten sıkı bir diyet ve spor denedin mi acaba?
02 Yorumla
Soran+1 yılspor yapamıyorm ki çok fazla terliyorum ve çok çabuk yoruluyorm ağırlktan sanrm bişi yapamıorm yürümek dşnda
+1 yılOncelık fazla yememekte. Düzenli olarak yersen, spor yaparsan verırsın. bide ip atlamak cok işe yarıyo :)
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederm ama alışkanlk işte yemeden duramıo insan ztn ekmek de yemedğm içn doymuyorm
- +1 yıl
Sorunda orda zaten sen ekmek yemeyı alışkanlık haline getirmişsin zamanla alışırsın ama... Diyet ekmekleri var sabah kahvaltısında ondan 1 dilim yiyebilrsin.
Soran+1 yılçvdr kepek falan yiyrm 1 2 dilim en fzla
Kilon fazla 55 kilo olman popüler hale getirir seni. sabah kalkınca hafif sıcak su iç bir su bardağı su içtikten 1 saat sonra kahvaltını yap 2 ay devam ettir çayı şekersiz iç kilodan eser kalmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılçay bile içmiyorum :( inş veririm saol
52 falan olman lazım bence kilon bayaa bir fazlaymış
03 Yorumla
Soran+1 yılbiliyormm
Soran+1 yılteşekkür edermm
+1 yılbende böyleydim 5 yıl önce şimdi 180 76 kıloyum 11 kılo verdım 4 ay önce
06 Yorumla
Soran+1 yılkaç zamanda verdnz
- +1 yıl
11 kıloyu 2 ayda verdim gunde 4 saat bisiklet sürüyordum 50 km yol yapıyor eve gelincede şınav çektım kı kaslar erımesın dıye 200 tane benım ıçın bı bağımlılık artık
Soran+1 yılçok iyi :) ama ben o dedklerni yapamam işte :(
- +1 yıl
bunları bende yapamazdım ama herşey onun içindi 5 yıl önce ayrıldığımızda söz verdim kendime yaptıgım herşey onun için
Soran+1 yılpeki mutlu son oldu mu:)
- +1 yıl
o mutlu harika bir sevgilisi var sadece doğum gunlerımızde görüşüyoruz farklı ıllerdeyız kalmamı çok istedi kendımı hep suçladım ama sonra kaslı vücüdumla dönup baktım herşey onun içinde ama o birini bulmuş ve mutluydu onu uzaktan izliyorum şimdi o iyiyse bu bana yeter 5 yyıldır hıç sevgilim olmadı yapamadım
+1 yılOhaaaa cusss evde damizlikmi yetistirdiler kizim seni
11 Yorumla
Soran+1 yılpffffff
+1 yılçok çok fazla ne yaptın sen ne yedin bu kadar yaaaa hemen sana bir program yazıyorum:))
03 Yorumla
Soran+1 yılçok yemedm aslnda hareketszlik işte
- +1 yıl
egzersiz programımı uygula
Soran+1 yılnasıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılSpor spor spor. diyetisyenden de yardım al sadece diyet yaparsan vücudun sarkar.
04 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama spora da halim yok :( çok ağır hissediyorm kendm, i
Cevap sahibi+1 yılBak sana tavsiyem bende kiloluydum yemin ederim milletin alay konusuydum resmen. boyum 1.71 kilom 75 üzeriydi. Şimdi 62 kiloyum. Günde en az yarım saat koş. 1 ay sonra tartıl ve sonucu göreceksin ilk zamanlar her yerin ağrıyacak ama sonrası mükemmel spor insanı dinçleştiriyor. spor salonuna gitmeni tavsiye ediyorum hocalarda yardımcı oluyor.
Soran+1 yılçok teşekkür ederm :( inş ben de zyflarm
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. İnşallah canım bu arada güncellemeni okudum rus salatası da yememeni tavsiye ederim mayonez de yağ demek.
+1 yılFitnessa git diyet listesi yap pilav makarna ve ekmek özellikle aksamlari tuketme
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederm
- +1 yıl
Rica ederim makarnanin icinde dogal protein var ilac alma yani
+1 yılşişko seni =))
spor ve diyet ile 45 kilo olman lazım01 Yorumla
Soran+1 yılpff
ben bile 58 kiloyum bana bir 15 kilo ver ikimizde normale dönek :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Gizli Üye(25-29)+1 yılben 168 boyunda 50 kiloyum ve ideal gözüküyorum senin 40 falan olman lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılsaol:( 30 kilo yani:((
Cevap sahibi+1 yılevet ama dert etme stres yaparsan daha çok alırsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılİllaki kilo demek yagmı kas agırlıgını bilmelisiniz eger görsel olarak anormallik yoksa bişey olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılvar işte göbek var mesela:)
Cevap sahibi+1 yılHamur işini bırak pilav ya sekerli unlu asırı meyveli seyleri tuketme aksam saat 6 dan sonra sDece bitki cayı icebilirsin bol su iç 2.5 veya 3 litre gunde yarım saat yuru
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzelden mesaj atarsan bildiklerimi sana aktarmaya çalışırım, veremiyorum deme. Diyet ki bu aç kalmak demek değildir, sağlıklı ve dengeli beslenmektir ve kesinlikle spor yapmalısın.
00 Yorumla
+1 yılTam benlik yaa balik etli dolgun yalniz bir 10 cm daha olsaydi iyidi
00 YorumlaDoktora gittin mi kilo problemin için?
02 Yorumla
Soran+1 yılhyrr
bol sebze 3 öğün süt ürünü kepekli ekmek
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle yapıorm ama spor olmadğı içn yakamıorm işte yedklermi hep aynı kiloda dvm ediyorm ne alıyorm ne verebliorm artk ekmek de yemiyorm ama veremiorm
Gizli Üye(36-45)+1 yılkızma ama seni sikesike zayıflatmak isterdim. öyle geldi içimden işte.
00 Yorumla40-45 kilo arası olman lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılaz değil mi o da :(
+1 yıl46.47 olman lazım cok fazla kilon
01 Yorumla
Soran+1 yılfazla olduğunu biliyorm arkadaşm
+1 yılİp atla, her gün koşu yap, bol su iç, az ye
11 Yorumla
Soran+1 yıltmmm
+1 yılOha oha beni de içseydin :D şaka yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılAy cok kiloluymuşsun :s fitness a git kanka
01 Yorumla
+1 yılYeme be kardeşim yeme be bu ne böyle.
02 Yorumla
Soran+1 yılyemekle alakası yok hareketsizlik var biraz da
- +1 yıl
Hareket edecen o zaman
En az 50'ye dusmen sart dıyetısyene gıt !
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldiyet spor çok fazlaymış cidden
01 Yorumla
Soran+1 yılevt fzla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOha boy 70, kilo 153 mü?
01 Yorumla
Soran+1 yılhyr boy 153 kilo 70
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen sictnmi 1 teneke sicarsn
01 Yorumla
Soran+1 yılüüüüüf
40 43 falan olman lazim senin
49 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorm o kadar olmam gerekiyor o kadar olmasa da bir 50 hedefim var ama nasıl işte?
Soran+1 yılevet azaltılmş hali miktarlar da az farkındaysan ne yiyim o zaman sölermisin aç mı kalıyım yani
Soran+1 yıl20 kilodan bahsediyoruz ama sağlıksız bir şekilde vermek gibi niyetim yok kilolarımı. Evde ne varsa, ne yapıldıysa onu yiyorum sonuçta. Doğal olarak seçme şansım yok, sadece az yiyorum. Ayrıca sütün kilo yaptığı nerede görülmüş
Soran+1 yıl50 tane hesap açıp ben de senin gibi seni - lerim ama değmezsin.
Soran+1 yılObez falan değilim ben o kilomu boyumu yazdığın yere sor bakalım neymişim obezmiymişim.
+1 yıl153 boy 70 kilooooooooooooo?
şişkoooooooooooo07 Yorumla
Soran+1 yıl:(((((((((
- +1 yıl
o kadar yemeden önce düşünücektin
Soran+1 yılveriicem kilolarımı tm mıı yemekle değil daha çok hareketsizlikle alakalı benim kilo problemimm
- +1 yıl
ne alaka be yıllarca aynı yerde otur istersen normal beslenseydin kilo almazdın, ağzını tutamamışsın işte konuşma daha
- +1 yıl
asdfghjklşi
Soran+1 yılarapça bilmiyorum
- +1 yıl
ahauhauahauhsoaıjedfkdsö
+1 yılHarikasin :)
00 Yorumlaaz ye spor yap ^^
01 Yorumla
Soran+1 yılpekiii
+1 yılofff şişkoooooooo
02 Yorumla
Soran+1 yılüffffffffffffff
- +1 yıl
hemen diyete başla ve her yemekten önce 4 tane acıpelin tohumu çiğne
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeverim bayilirim
06 Yorumla
Soran+1 yılneye bayılırsın
Cevap sahibi+1 yıl153 70 e mumla ariyorum bulamiyorum
Soran+1 yılyalanını sevsnler:)
Cevap sahibi+1 yılBulsam sarilmasi bile bir hos yumusacik kisin sobaya bile gerek kalmaz:) hastasiyim canim
Soran+1 yıliii
Cevap sahibi+1 yılvucut olculerin bayb
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler