Ciaoo🍀🦇 Başta belirli bir miktar ödem atarsın bu rakam olarak 3 kiloya kadar oynayabilir.(tabi tuz tüketimine de bağlı ne kadar ödem olduğu)
Kilo vermeye gelince hangi yöntemi izlediğine göre değişir. Mühim olan ne kadar değil neyden verdiğin ve sağlıklı bir biçimde vermendir.
Genelde kısa ve şok diyet şeklinde olanlar kas ve su kaybı yaratır , kişi diyeti bıraktığında tekrar yağ /su olarak alır.
Sağlık açısından 500 gr ve 3 arası vermen idealdir. Tam veya tahmini bir rakam söylemeyi doğru bulmuyorum. Vücut yağ oranına göre de verme hızın etkilenir mesela 80 kg biri 40 kg olan birinden daha hızlı verir. Yağ oranı düştükçe verme hızı yavaşlar.
1 ay olsa 4-5 kilo derdim ama 1 haftada en fazla 2 kilo verebilirsiniz diye düşünüyorum. Onda da metabolizmanızın hızlı olması, yediklerinizin hemen yakılması ve düzenli egzersiz spor hareketleri yapmanız gerekiyor. Şekerli gıdalardan uzak durmalı, sebze ağırlıklı beslenmeli ve karbonhidrat içeren besinlerden uzak durmalısınız. Bu arada siz moderatör değil miydiniz? Modluğu geri mi verdiniz ben mi yanlış hatırladım?
Metabolizmanı hızlandırmadıysan kilo vermen aşırı zor. Önce vücudunun motoru olan metabolizmayı harekete geçir sonra haftada kaç kilo veririm diye hesaplayalım :D
5 günde 3,5 kilo verilebilir beslenmeyi düşük seviyede düzene sokarsan bu da 10 günde 6 kilo yapar.. ve 2 haftada 7 kilo yapar teorik olarak.. ama 2 haftada 6 kilo vermiştim birkez rekor olarak onu belirteyim. Spor yap muhakkak ve pilates yap 30 dakika ve 1000 kcal açık vermiş olursun 4 saatte. ve spordan 6 saat sonra yemek ye.
Saat 5 6 gibi yemeği bırakıyorum akşam 8 gibi yürüyüş veya evde egzersiz yapıyorum 1 saat civarı sonra şekeri bıraktım acıkırsam akşam 11 e kadar birer avuç kuruyemis aldım 1 haftada 3 kilo verdim 1 ayda 9 kilo