18 yaşındayım. Bebeklikten beri hep iri tombul bir çocuktum. Ve gelişmiş. Hatta kemik yaşım 2 yaş ileri olduğu için 9 buçuk yaşında regl olmaya başladım. Küçüklükten beri yemek yemeyi çok seviyorum. Yemek aburcubur çok çok çok seviyorum ve beni mutlu ediyor. Ancak bu 14 yasindan sonra sağlıksız baya sağlıksız kilolara çıkmama neden oldu. Diyetisyene gittim, kendim diyetler denedim ama bu kalıcı olamadı maalesef bazen kilolar versemde. Bu hâlimden memnun muyum bilmiyorum ama sağlık olarak ileride sorun yaratacağını bilmesi beni üzüyor. Yemek yerken o kadar çok mutlu oluyor ve kendimi kaybediyorum ki anlatamam. Üzgün anlarimda da yemekler hep aklıma gelen ilk şey mutlu anlarımda da. Ben ne yapacağım bilmiyorum. Şu an 90 küsur kilodayım ve böyle devam etmez biliyorum ama yemekten nasıl vazgeçeceğim ne yapacağım bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Ben de abur cuburları çok severdim ve çok yerdim gerçekten. Her şey sürekli yaptığın yanlışın farkında olup onun üstüne gitmek. Ben bir doktor bir diyetisyen değilim ama aynı senin gibiydim. Gerçekten hayatımdan cipsi çikolatayı çıkardım ve ciddi kilolar verdim. Diyetisyene ben de gittim o da işe yaramadı. Hayatından abur cuburları çıkarabilmenin üstüne gitmelisin bence. Ben normal yemekleri de yemeyi çok seviyordum ve abur cuburları hayatımdan çıkarınca onlara yöneldim. Ama eskisi gibi kilo almak yerine yavaş yavaş vermeye başladım. Kilo verdiğimi görünce daha da hırslanıp ev yemeklerini de yavaş yavaş azalttım. Tekrar söylüyorum ben diyetisyen falan değilim bunlar benim başıma gelenler. Umarım yararım dokunmuştur iyi günlerrr
12 Yorumla- +1 yıl
rica ederimm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
8Cevap
Bende yemek ve abur cubur yemeyi çok seviyorum benimde hayatım buna bağlı resmen bunun icin yaşıyorum ama belirli bi miktar yiyebiliyorum doyunca kendimi durdurabiliyorum yani seni anlayabiliyorum ve sana önerim internette yemek yemeden önce dişlerini fırçalarsan daha az yemek yersin diye bir şey okumuştum hala aynı sorun varsa bunu deneyebilirsin maalesef aklıma gelen tek çözüm yolu bu pek detaylı araştırmadım umarım bu bilgiyle de yardımcı olabilmişimdir
00 Yorumla- +1 yıl
Boyun umarım kısa değildir irade valla gerisi boş çok spor yapıp rahat hayattan fedakarlik edicen zor sosyal temponun düşüklüğüde yağ yakmaya engel unlu gidalar ve ekmek 8 den sonra yemek bnd kilo verdim 3 kilo bile fark ediyor
00 Yorumla Bence diyetmiş yok detoksmuş boşver onları ağzını tutacaksın yemeyeceksin yani yemeyeceksin derken aç kal manasında değil her öğün birer tabak yiceksin aşırıya kaçmayacaksın cips çikolata cart curt uzak duracaksın bak nasıl kilo veriyorsun her şey kafada biter bunu unutma. Bence benim fikrim
00 Yorumlakendini kısıtlama bu ters etki yaratıp daha çok yemene sebep olur canının çektiği herşeyden yiyebilirsin sadece porsiyona dikkat et kendini aç bırakma her öğün düzenli ye yapabiliyorsun spora yapamıyorsan en azından yürüyüşe git sık sık içeceklerini şekersiz içmenin yanında birde asitli içeceklerden paketli yiyeceklerden olabildiğince uzak durmaya calis ve herşeye rağmen sen çok mükemmelsin kendini değersiz ve kötü hissetme istersen her şey mümkün ❤️
00 Yorumla- +1 yıl
ben 100 kiloydum yaklaşık ve şu an 58 kiloyum. sende başarabilirsin kafanda bitirip karar adlığında net bir şekilde vermeye başlayacaksın zaten.
03 Yorumla- +1 yıl
Bende öyleyim sanıyordum fakat verince anladım ki ben bağımlı falan değilim sadece ben işleyişine geçemiyormuşum icraat yokmuş bende fakat kafamda bitirdim ve çok sağlıksız da olsa verdim
Bence tekrar diyetisyene git ve bu seferki son olsun yani kendini pes etmemek, ve amaca ulaşmak için şartlamalısın. Ve sadece diyet değil bence hekim gözetiminde spor da yapmalısın. Koşuya çıkabilirsin mesela
02 Yorumla- +1 yıl
bi an önce durdur kendini henüz çok gençken yoksa çok ciddi söylüyorum hayatın mafolur ne istediğin gibi erkek arkadaşın olur ne iş görüşmelerinde seçilirsin hayatını düşünüyosan en azından biraz azalt
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Dış görünüş için bir şey demiyorum ama sağlık açısından iyi değil kendine hakim olmalısın.
02 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
İştah kesen besinler tüket
Ah ah senin derdin benim derdim keşke ablamla bende kilo alsak alabilsek annem ben ablam Afrika çocukları gibiyiz ne yiyor sun en çok me yarıyor solede bizde ondan yiyelim
17 Yorumla- +1 yıl
Kac kilosunuz
- +1 yıl
Yanlış bilmiyorsam her gün uyuyacağın zaman cici bebe ve sütü karıştır ye bir yerde gördüm böyle yaparak 7-8 kilo almış
- +1 yıl
Evet komik geliyor olabilir ama cici bebe ve süt
- +1 yıl
Gelişmeleri haber et
biraz öylesin ama bu psikolojik biraz da. psikolojik olarak aşman lazım
02 Yorumla- +1 yıl
bence porsiyonunu azalt önce. İstediklerini ye ama azar azar
00 Yorumla - +1 yıl
Spor yapman ve yağlı yemekler yememen gerekir sürekli yeşillik yemen lazım ekmek yok unutma
00 Yorumla - +1 yıl
Yemeğe devam et yemeğin yanında bol spor yap
01 Yorumla - +1 yıl
Merhaba 🖐 bence ye yemenin zararı olmaz.
00 Yorumla - +1 yıl
baban -ananla konuşmadın mı
00 Yorumla - +1 yıl
Senin sorun niye gözüküyor hala 3 ay olmuş
00 Yorumla - +1 yıl
Boşver önemli değil.
01 Yorumla - +1 yıl
Yapılı kızları sevenler var3
00 Yorumla Çük ise bu sene de olur
00 Yorumla- +1 yıl
Evet
01 Yorumla Evet
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar, bir önceki görüşümdeki yazımı sizinle de paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri ölçülü, dengeli, yeterli ve çeşitli beslenmektir.
Kilo vermek için zayıflama diyeti uyguluyorsanız bunun sürdürülebilir olması, tüketilen besinlerin kolay ulaşılabilir ve ekonomik olması oldukça önemlidir.
İlk olarak gün içinde düzenli egzersiz yapamıyorsak bile her zaman olabildiğince aktif olmaya gayret gösterin.
Sağlıklı kilo vermek için ipuçları:
Günün en önemli öğünü kahvaltıyı ihmal etmeyin. Kendinize; ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlardan, yumurta gibi kaliteli proteinlerden, kompleks karbonhidratlardan, kalsiyum deposu süt ve süt ürünlerinden, taze mevsim yeşilliklerinden oluşan bir tabak hazırlayarak güne başlayın.
Günde en az 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Egzersiz yaptığınızda ve yaz aylarında su gereksiniminin arttığını göz ardı etmeyin.
Beslenme rutininize yoğurt-taze meyve, süt-çiğ kuru yemiş veya 1 bardak ayran gibi küçük ama doyurucu ara öğünler eklemek yeme ataklarının önüne geçerek bir sonraki öğününüzde fazla enerjiye ihtiyaç duymamanıza yardımcı olur.
Her öğününüze mevsim yeşilliklerinden salatalar veya doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanmış sebzeler ekleyerek gereken günlük lif, vitamin ve mineral alımını sağlayabilirsiniz.
Besin tüketiminde ölçülü olun. Her ne kadar sağlıklı besinler ile besleniyor olsanız dahi fazlasının kilo artışına neden olacağını unutmayın.
Paketli, yağlı, basit şekerli gıdalardan; fast - food tarzı beslenmeden olabildiğince uzak durun. Bunların bağımlılık yapan yiyecekler olduğunu kendinize sürekli hatırlatabilirsiniz.
Sağlıklı beslenme düzeninin kişiye özgü olduğunu ve yazdığım ipuçlarının genel öneriler olduğunu unutmayın. Kronik bir rahatsızlığınız var ise zayıflama diyeti yapmadan mutlaka doktorunuza ve bir beslenme uzmanına danışmayı ihmal etmeyin.