18 yaşındayım. Bebeklikten beri hep iri tombul bir çocuktum. Ve gelişmiş. Hatta kemik yaşım 2 yaş ileri olduğu için 9 buçuk yaşında regl olmaya başladım. Küçüklükten beri yemek yemeyi çok seviyorum. Yemek aburcubur çok çok çok seviyorum ve beni mutlu ediyor. Ancak bu 14 yasindan sonra sağlıksız baya sağlıksız kilolara çıkmama neden oldu. Diyetisyene gittim, kendim diyetler denedim ama bu kalıcı olamadı maalesef bazen kilolar versemde. Bu hâlimden memnun muyum bilmiyorum ama sağlık olarak ileride sorun yaratacağını bilmesi beni üzüyor. Yemek yerken o kadar çok mutlu oluyor ve kendimi kaybediyorum ki anlatamam. Üzgün anlarimda da yemekler hep aklıma gelen ilk şey mutlu anlarımda da. Ben ne yapacağım bilmiyorum. Şu an 90 küsur kilodayım ve böyle devam etmez biliyorum ama yemekten nasıl vazgeçeceğim ne yapacağım bilmiyorum
Ben yemek bağımlısı mıyım?

Merhabalar, bir önceki görüşümdeki yazımı sizinle de paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri ölçülü, dengeli, yeterli ve çeşitli beslenmektir.
Kilo vermek için zayıflama diyeti uyguluyorsanız bunun sürdürülebilir olması, tüketilen besinlerin kolay ulaşılabilir ve ekonomik olması oldukça önemlidir.
İlk olarak gün içinde düzenli egzersiz yapamıyorsak bile her zaman olabildiğince aktif olmaya gayret gösterin.
Sağlıklı kilo vermek için ipuçları:
Günün en önemli öğünü kahvaltıyı ihmal etmeyin. Kendinize; ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlardan, yumurta gibi kaliteli proteinlerden, kompleks karbonhidratlardan, kalsiyum deposu süt ve süt ürünlerinden, taze mevsim yeşilliklerinden oluşan bir tabak hazırlayarak güne başlayın.
Günde en az 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Egzersiz yaptığınızda ve yaz aylarında su gereksiniminin arttığını göz ardı etmeyin.
Beslenme rutininize yoğurt-taze meyve, süt-çiğ kuru yemiş veya 1 bardak ayran gibi küçük ama doyurucu ara öğünler eklemek yeme ataklarının önüne geçerek bir sonraki öğününüzde fazla enerjiye ihtiyaç duymamanıza yardımcı olur.
Her öğününüze mevsim yeşilliklerinden salatalar veya doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanmış sebzeler ekleyerek gereken günlük lif, vitamin ve mineral alımını sağlayabilirsiniz.
Besin tüketiminde ölçülü olun. Her ne kadar sağlıklı besinler ile besleniyor olsanız dahi fazlasının kilo artışına neden olacağını unutmayın.
Paketli, yağlı, basit şekerli gıdalardan; fast - food tarzı beslenmeden olabildiğince uzak durun. Bunların bağımlılık yapan yiyecekler olduğunu kendinize sürekli hatırlatabilirsiniz.
Sağlıklı beslenme düzeninin kişiye özgü olduğunu ve yazdığım ipuçlarının genel öneriler olduğunu unutmayın. Kronik bir rahatsızlığınız var ise zayıflama diyeti yapmadan mutlaka doktorunuza ve bir beslenme uzmanına danışmayı ihmal etmeyin.