Vegan olmaya ve artık bu hayvan sömürüsüne kendimce bir tepki gösterme kararı aldım ama özellikle beslenme düzenimde hayvansal gıdalar çok büyük yer kaplıyor kırmızı et ve süt ürünleri çok sık tüketiyorum, bir vegan adayı olarak beslenme düzenimde bu gıdaları nasıl çıkartabilirim? Veganlığa geçiş sürecinde siz bu durumlarda neler yaptınız?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 645 cevap paylaştı. Buna başlanayı ben de istiyorum ama çok zor sanırım yapamam
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Konuştum vegan arkaşlarımda başlarda böyle düşünmüşler sonrasında gayet kolay olduğunu söylüyorlar
- Soran+1 yıl
Bende aynı durumdayım ama bunların vegan versiyonlarını denedim neredeyse hiç fark yoktu etli hallerinden
Canan Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır"
00 YorumlaVegan değilim açıkçası saçma buluyorum. Ha tabi sizin görüşünüz bir şey diyemem ama buda benim görüşüm. Doğada bütün canlıların birbirine muhtaç olduklarını düşünüyorum. Yanlissam beni düzeltin. Hayvanlar birbirlerini, biz hayvanları, hayvanlar bitkileri, biz bitkileri. Hepimiz birbirimize muhtaciz
00 Yorumla- +1 yıl
Hayvanlar olmasa bizim kelle gidicek di bacım neyden bahsediyosun :D Hayatımda duyduğum en ilginç fikirlerden biri bu vegan olayıdır ama saygı duyduğum bir olaydır :D
00 Yorumla - +1 yıl
hayvan ürünleri tüketmek doğanın kanunu. Bir aslan nasıl ceylan yiyorsa sen de yiyebilirsin. Ne var bunda
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben seneler önce denemiştim maalesef çok uzun süre başaramadım ülkemizde vegan ürünler çok kısıtlı ve oldukça pahalı :(
00 Yorumla Eger diger turlu doyamiyorsan pek baslaya bipecegini sanmiyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Abi kafayi yediniz ya et yenilmezmi mk ben her gün 1 kilo yiyorum sndjdhdvd
10 Yorumla - +1 yıl
Vegan olmaya öncelikle bir kediyi yemekle bir koyunu yemenin aynı olduğu düşüncesiyle başlayabilirsin.
00 Yorumla
Kesinlikle hem psikolojik hem profesyonel bi destek almalısın öncelikle buradan başlamalısın daha sonra zaten her şey yoluna girer00 Yorumla- +1 yıl
Sömürü her canlıda vardır malesef doğa acımasız ama bunu değiştiremezsin bugün canlılara bak büyük çoğunluğu etoburdur et önemli besinlerden biridir
00 Yorumla Kasap a gidip şöyle güzel bir et alıp ızgarada pişirmekten başlayabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Heee et yemede sonra gir anyayi Konyayi
00 Yorumla Ne vegani be boşver
00 Yorumla- +1 yıl
Hiç girme o işe
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar.
Hem kendi adınıza hem de tüm gezegenimiz adına aldığınız bu şahane karardan dolayı sizi yürekten kutluyorum. Emin olun ki Veganlığa geçme kararı almış olan herkes ilk başlarda sizinle aynı tedirginlikleri yaşamıştır. Burada yapılması gereken şey aslında kademeli geçiş sağlamak. Çünkü bir anda tam olarak geçiş yaparsanız zorlanabilirsiniz ve aldığınız bu harika karardan vazgeçme olasılığı ortaya çıkabilir. Bu nedenle kendinizi kademeli olarak adapte ederek ne kadar sürdürülebilir ve kolay olduğunu görmeniz gerekiyor.
İlk olarak size tavsiyem sosyal medya platformlarında Vegan tarif yapan sayfaları takip etmeniz ve bu tariflerden gözünüze kolay gelenleri ufak ufak yapmaya başlamanız olacaktır. Yukarıda da bahsettiğim gibi bir anda geçişten ziyade öncelikle bir ay kadar vejetaryen beslenmeye çalışın. Bunu tam olarak oturttuktan sonra haftanın bir günü tamamen Vegan beslenmeye çalışın. Daha sonra ki hafta bu sayıyı iki güne ve ilerleyen haftalarda üstüne birer gün daha ekleyerek artık tamamen Vegan beslenme tarzını benimsemiş olacaksınız ve bunun ne kadar kolay bir yaşam biçimi olduğunu göreceksiniz.
Ancak biliyorsunuz ki Veganlık sadece beslenme ile ilgili değil. Giyindiğiniz kıyafetler, makyaj malzemeleri ve kişisel temizlik malzemelerinizi de çok dikkatli seçmelisiniz. Hangi markalar Vegan hangileri değil bununla ilgili internette o kadar çok bilgi var ki rahatlıkla bunlara ulaşabileceksiniz.
Bu arada aşağıya YouTube kanalımın linkini bırakıyorum yüzlerce Vegan içeriğe buradan ulaşabilirsiniz. Almış olduğunuz kadar sadece sizi etkileyen bir karar değil tüm dünyayı etkileyen bir karardır. Bu nedenle sağduyulu kararınızdan dolayı tekrar sizi kutluyorum. Sevgiler.
Anıl Ercan Youtube