AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Sosyal baskı oluşturmak. Olmayan şimdi olmasın, nasıl olsa olanlar çoğunlukta olacak. Ve aşı olmayanları sosyal imkanlardan da belli oranda mahrum bırakırsan, yapmaktan başla çareleri olmaz.
Ama aşı seçenekleri olmalı. Bir insanın önüne sadece Sinovac aşısı gibi şüpheli bir aşı koyarsan, insanlar reddetmekte çok haksız değil.
Böyle konularda toplumsal psikoloji, uzmanlarca değerlendirilmeli. Öyle ikna etmekle uğraşırsak çok bekleriz.
Neden aşınolmuyorum diye dışlanıyormuşum? Hükğmete asla güvenmiyorum Türk düşmanı olan çinlilerin aşısını olmak zorundamıyım? Düzgün aşı getirsinler olalım?
Asi olan kişiler neden asisiz riskli kişiler ile aynı ortamda bulunmak zorunda bırakılsın ki? Sonuç olarak %100 koruma sağlamıyor. Bu riski almama hakkına sahip olmalı herkes.
Korumuyorsa olma madem Allah Allah. Cikma dışarı cok korkuyosan acliktan geberirsin virusten olmezsen ya da o korumayan aşını iş olsun diye olup öyle ölürsün
Araştırmadan yazmışsın işte cehalet insanlara neler yaptırıyor.. Asi olanlar da 100 kişiden 20 si covid oluyor ama normal insana oranla çok daha hafif atlatıyor evde atlatma oranı nerdeyse yüzde yüz. Hiç bir zaman hiç bir aşı kesin çözüm olamaz grip aşısı ya da su çiçeği aşısı gibi. Hangi asi yüzde yüz? Lütfen araştırıp yazın
Sen istermisin annen ya da baban asi olucak toplu taşımaya binecek ve aşı olmayan birisi yüzünden kapıp günlerini hasta geçirecek. Lütfen empatik yaklaşalim
Grip aşısı diye birsey yok zaten. Hali hazirda zaten cogu insan ayakta atlatiyor ve 65 yaş üstü bircok kişi 2. kez covid olup yogun bakimlik olabiliyor. Peki, madem agir atlatmayi önlüyor diyorsan aşı olmayanlarsan kirkman icin bir sebep yoktur senin dedigine gore de. Çicek hastaligi diye bir sey kalmadı bunu herkes bilir
Aşı olacaksanuz olun olmayanlara yaptirim uygulama ve özgürlüğünü kisitlama hakkınız yok haddinizi bileceksiniz. Aşı olduysan korkma buna ragmen korkuyorsan olma
Bu benim görüşüm.. Herkesin kendi kararı. Ben kendim asi olup olmama konusunda bir karara bile varmadan yaşlıları düşünerek bu yorumu yapıyorum.
%50 benim görüşüm , %50 senin görüşün. Neyseki karar mercii biz değiliz. Çokta tartışma haline getirmeye gerek yok. Herkes kendi fikrini açıkça paylaşabilir. Yargılamak sende dahil kimsenin haddine değil.
C şıkkı ; Bu ülke ne zaman diğer insanlara saygı duymayı öğrenecek ve öğrenmeyenleri ne yapmak lazım.
Bence zorunlu olması gerekir. Avustralya'da aşı karşıtları eylem yaptı, devlet dinlemedi hepsini aşıladı. Avustralya şu an korona illetini bitiren bir ülke.
Zorla asi yapmak 🙄 biri ellerini biri ayaklarini tutsun hemsire de bizt bizt soksun igneyi 🙄
Adamlar açık açık aşının yan etkilerine ölüm yazmış bu sizin için ne ifade ediyor acaba?
Ben kobay değilim. Aşı olmak zorunda değilim. Aşı olmak isteyen ölüm korkulukları içinde ne olduğunu bile bilmediğin aşıyı olup biraz sussun..
Akciğer hastalıklarını sigorta kapsamı dışına alınmalı. Ceplerinden para çıkarsa biraz göreyim bakayım ben o aşı karşıtlarını.
Mal eskiden akciger hastalığı yok muydu gecmis senelerde zaturre gecirdim 1 lt sıvi bosalttilar cigerlerimden sen ne anlatıyon
Sosyal olanakları kısıtlayacaklar zaten. Tıpkı hes kodu olmadan avmye girilmediği gibi aşı belgesi istenecek. Bakın görün.
Şey acaba aşi olmak isteyenlere aşı saglansa mesela. Yeterli aşı yok aşı olmak isteyenlere sira gelmemiş ne iknasi herkes özgür.
S. Ktir git, eğer sosyal olanaklardan faydalanamayacak isem devlet benden tek kuruş vergi alsın bakalım, boğazından...
Ne kadae zorbasınız ya istemeyen olmasın aşı ya bu kadar basit bende düşünmüyorum
Yeni icat olunan bir şeyi koşup hemen denemek aptallıktır.
C kimse kimseyi ikna etmesin isteyen aşısını olsun. Güvenilir değil. Neden olmak isteyelim ya.
Bil geyts cip takyor. Devlet bule bulamiyir cipleri dikat edon. Sikrıt pilens yutupta anltior grckleri.
2 seçeneğin uygulanması halinde 1. seçeneği kapsıyor zaten, onlara yapılacak aşı çöpe atılacak değil ya
turkleri birseye ikna etmek icin para teklifi edilmesi lazim. asi olana para odulu var deseler tum ulke olur😂
Kendinle karıştırdın anlaşılan.
@hakandaburda yok ben trde yasamiyorum onlari gibi olamam:)
O zaman yaşadığın ülke insanları ile karıştırdın demek ki. Ülkemde paraya pek kıymet verilmez.
Ama eğer çocuğu aç ise böbreğini bile satar benim insanım.
@hakandaburda tabi tabi turkleri bilmesem inanacagim
Sen Türk değilsin anlaşılan. Buna da şükür! Mankurt olmaktansa, gavur ol daha iyi.. 😄
Sanırım herkes aşı olacak zaten
Sadece ikna olmaları ya da mecbur kalmaları biraz zaman alabilir
Bu aşının çalışması bile bitmedi. Onaylanmamış bir aşıya neden denek olayım hem de zorla? Mantığa bak arkadaş.
Olmuyorum gavurların içine ne koydukları belli olmayan aşıyı olmuyorum var mı! Size ne ya! Size ne! Mesafemi de korurum maskemi de takarım. Size mi kalmış benim kararım. Azcık insanların kararlarına saygı duyun bu nedir ya!
Bu ne hadsizlik size ne ister aşı olurlar ister olmazlar!!
İki seçeneğin hiç biri tam anlamı ile yapılmıyor...
Hiç bir şey demiyorum
Sadece covid olurlara ücretli tedavi olsunlar öbür türlü bir yaptırımı doğru bulmuyorum
Aşı olan 65 yaş üstü sokağa çıkamıyor Buna ne dersiniz!
Herkes güvenmiyor olabilir size ne herkes kendini düşünüyor bu zamanda
Şunu anlamadım. Aşı karşıtlarına saygı duyduktan sonra neden toplumdan dışlıyoruz?
Bana sıra gelirse yaptircam bitsin artık bu virus 😒
Olmam valla
Bazı ülkeler bile aşının kısır yapıp gen değiştireceğini söylüyor katiyen olmam banane
Bılgı dıgru mu pekı
Aşı olmuyacam diyenler en başta aşı olan insanlar olduğu için bence hiç gerek yok 😀
Aşı karşıtlarını ikna edip sırası geleni asilayarak devam etmeliyiz..
2 defa atlattım ve gerçekten ciddi bisey Aşı olmalı insanlar
Hepsini gece yarısı baskını ile ellerini ters kelepçe ile kelepceleyip direk Silivri zindanlarında tutmalıyız. Adamlardaki lükse bak be. Sırası gelmiş beyfendi lütfedip aşı olmuyor.
mahrum bırakmak zorlamak değil mi? tedavi için kimse zorlanamaz reddetme hakkı var herkesin. hem aşı kişiyi korur
Olmak istemeyen olmaz arkadaşım boşverin lisanı münasip bir şekilde anlatılır ille de istemiyor ise, saygı duyulması gerekir.
Aşı sırası gelipte olmayana hakkım helal değil. Yazık ya gerçekten bu kadar insan boşa mı öldü
Katılıyorum aşı olunmalı ama birebir çözüm de değil
Yaklaşık 2 saat önce bir haber okudum Twitter’dan ve daha sonra doğru olup olmadığını araştırdım doğru çıktı. Pazartesi günü Portekiz de yapılan teste vaka sayısı 223 vefat sayısı 1. Bu denli hızlı azalmasının sebebi aşıymış. Haziran ayında normale dönmeye başlayacaklar mesela
Haklısın fakat şu an bir çok insan aşı oldu ama bir azalma görülmedi yanlış anlama aşıya karşı değilim bende olacağım ama şu an ülkede bir faydasını da göremedik hani
Daha 55 yaş üstüne yeni geçtiler. Ben kesinlikle siyasi olarak algılama bu yazdıklarımı hemşire arkadaşlarım var onlarla da konuşuyorum devamlı dedikleri şu kardeşim ilk dozu alıyorlar 2. Dozu almıyorlar. Alsalar böyle olmaz.
İşte biraz da cehalet var malesef bakma insanlar saçma davranıyor ama aslında onlarda da bir suç yok herkesin içine öyle saçma bir korku yerleştirmişler ki millet öleceğiz diye aşı bile yaptırmıyor hayırlısı olsun bakalım
Ah biraz okuyup araştırsalar da neyse aynen öyle hayırlısı olsun
Evet ilaçlar yüzünden ölüyorlar!!! Neden aşı olmalara rağmen inmedi? Vakalar hani ne oldu vaaatler? Yazık okumuyorsunuz iki DSÖ hastalarına tapıyorsunuz 🤮
Sakin ol şampiyon. Ben sadece insanların sorumsuzluklarından bahsettim çok şükür siyaseti sevmiyorum iktidar yanlısı değilim. Ülkemizde aşılama yavaş yapılıyor ne yazık ki. İlk dozu alan ikinci dozu almıyor. Her neyse ben çocukluk arkadaşımı kaybettim bu hastalık yüzünden görevi neydi insanları tedavi etmekti ne oldu çocuk öldü? Sorumluluk almazsan dikkat etmezsen kurallara uymazsan olacak olanlar aşağı yukarı bugünki vaka sayıları ve de vefatlar.
Alıyorlar ben görüyorum sonrası başışıklık zayıfsa ölüyorlar evet ecel Allah dan ama neden sebebimiz aşı olsun? Neden ölmeyeceksem felç geçirelim organlar iflas eşiğine gelsin? Zürriyetimiz zürriyetsiz kalacak yazık hiç okumuyoruz hiç
Cerrahi maskeler ile düşsün bağışıklıklar tabi vakalar artar mecburi takıyoruz evet dsö ne derse o ne yazıkki istedikleri bağışıklık düşsün zaten aşı’lsrdsn para kazanma dertleri. Pamuklu maske kullanalım lütfen
Neden ölmüş otopsi yapıldı mı? 16 ilacı kim içerse ölecek hemen olmasa sonra
Hanımefendi ben okuyorum da araştırıyorum da. Benim babam oldu mesela hiç bir şey olmadı kronik rahatsızlığı olan ve sosyal hizmetler de çalışan kuzenim oldu bişey olmadı. Elbette ki her şeyin yan etkileri var. Ama kısa süreli
İnanın DSÖ’ ye zerre kadar güvenmiyorum. Ve onları ciddiye almıyorum ama bu aşıyı manipüle etmeye çalışanlar çok bunu biliyorum
Covid 19’ dan öldü ilk dozu almıştı 2. Dozu almasına 10 gün kala yakalandı kendisi maalesef sigara içtiği ve ciğerleri virüse daha fazla dayanmadığı için vefat etti ailesi otopsi istedi ve sonuç buydu
Bizi de dinlemediler kendi başına aşı oldular ilk felç sonrası 2 aya ölüm. Ne yazıkki. Bir kişi değil hem de bağışıklık düşüyor ilaçlar ve cerrahi maskelerle
Aşı olmayan maske takmayan ülkelere bakın vakalara birde kurallara uyan Türkiye ye bakın nedeni orta da
Size bişey söyleyim siz ve ben istediğimizi söyleyelim sonuç yine aynı aslında aynı gemideyiz ama hepimiz birbirimizi denize atmanın köpek balığına yem olmanın derdindeyiz tabiri caizse
Ben olsaydım Ramazanın ilk gününden bayram bitesiye kadar kapanmaya giderdim
Bunu aşı’cılar yapıyor daha az önce okudum kışkırtma yapıyordu hanımefendinin biri. Kısacası olay gerçekleri görmekten geçiyor. Olan bana size onlara değil, zürriyetimize olacak oluyor da.
Kapanma çözüm değil çünkü turistleri var Vs vs vs cerrahi maske zorunlu olmamalı dışarıda en azından halka açık alan da bağışıklık meselesi bu
Herkesin düşüncesi farklı algılaması yaşantısı farklı. Yaşayıp göreceğiz
Biz ne dersek diyelim yapmazlar öyle veya böyle bitmesini bekleyeceğiz ya da hep beraber ölüp gideceğiz
Görüyoruz geçen yıldan beri umarım sizler de görürsünüz artık
Çok şükür görüyorum algılıyorum Anlıyorum ve ona göre yaşıyorum. Bana yaptığınız iğnelere de sadece canınız sağ olsun diyebilirim size ve düşüncelerinize saygı duyarım
Hayır sadece nasıl körün körüne korkup DSÖ gibi sahte sağlıkçılara inanabiliyorsunuz onu anlayamıyorum
Ben az önce de belirttim DSÖ’ye güvenmiyorum. Sağlıkçı olarak bilgilerine inandığım tecrübelerine güvendiğim insanlar var onlara inanırım
İşte güvenmiyor olsaydınız onların emirlerini yerine getirmezdiniz. Sizin güvendiğiniz sağlıkçıda DSÖ ne derse uyguluyor bizde de var oda aşı oldu çünkü hocaları ne derse onu yapıyorlar bi araştırma merci yok sorgulamaya vakit yok vs vs vs
Ben size ne desem olmayacak. Bakın yine söylüyorum haklı sebepleriniz vardır. Ben inanın araştırıyorum. Ama dediğim siz ne derseniz deyin size saygı duyuyorum
Teşekkürler
Rica ederim hanımefendi
bu twit yorumlari gercek mi herkes asidan öluyor mu?
twitter.com/.../1384214704504012806?s=20
İlerde insanlar8n o aşılar yüzünden ölmeyecegi ne belli
Aşısızlar korona olursa tedavisi ücretli olmalı özel hastane gibi 10-15 bin fatura çıkartılmalı
Kesinlikle sağlıklı bir biçimde acilen aşılamayı hızlandırmalıyız. Yoksa fena gidiyor durumlar
aşımı oldum, ama özgürlükçü bir insanım istemeyen zorla aşı olmamalı. ha şu olabilir aşılılar maskeyi çıkarsın aşısızlar çıkarmasın :P
Allah razı olsun aşı karşıtlarından.
Bizi uyandırdılar bu global kandırmaca konusunda
Aşı karşıtlarının ellerini öpmek gerekir.
Çünkü onlar bilinçli insanlar
Kimse aşı vurulmak zorunda değil. Bir şeylerden mahrum kalmak ne demek ya. Sen aşı olmak istiyorsun diye herkes seninle aynı düşünmek zorunda mı? İnsanların düşüncelerine saygı duymayı öğren önce sen.
Ben aşı olursam alman aşısı olurum çin aşısı hiç bir şekilde olmam çünkü bu virüs onlar yüzünden geldi onlara hiç bir şekilde güvenemem.
Çok komiksiniz !!! Yakınlarınız felç kalınca çocuklar kısır kalınca akerjik hastalıklar nüksettiğin de bunları tekrardan konuşalım !!!
Sizi de şikayet edeceğim bizim anayasal hakkımız aşı olmamak size ne? Siz kimsiniz ki kışkırtma yapıyorsunuz haddinizi bileceksiniz yoksa bildiririz
Aşının kısırlık yaptığı iddiası var aslında varsa daha bile iyi olur dünya nüfusu katliamsız azalır.
İkisi de zor gibi görünüyor bakınca bizim ülkeye salgın hiç bitmez bu aşılama çok yavaş ilerliyor.
Valla herkesin kendi hayati kimseyi zorunlu tutamayiz kesin çözüm ise aşı yapilmali ama yuzde 100 garantisi yoksa mecbur olmamalı
Zorla tutun kolunu yapın daha iyi.. bu nedir ya kendi haklarından mahrum bırakmak nedir? Üstelik bunu sen halktan biri olarak söylüyorsun pes yani
Kimseyi zorla aşılayamazsınız, kimseyi sosyal olanaklardan mahrum bırakamazsınız. Bu insan haklarına aykırı bir durum.
ben olmayacağım! isteyen olsun kendi hayatıma da karışılsın istemem herkes kendi işine baksın ben kendi önlemlerimi alıyormuyum alıyorum aşı olup almayanlar düşünsün
Bence onlar kolay kolay ikna olmazlar,
Onları ikna etmenin en iyi yöntemi ikinci seçenektir.
allah allah ben bu soruyu niye aşık arşıtları diye okudum? :D
Kararlarına saygı duyup, herhangi kamu kurumuna ve ulaşım aracına almamalıyız.
Yok ya? Sen binme sen cikma dışarı istemiyorsan
@GeriDöndümBebek Yazdığım yorumu okumadım bile copy yaptım
Çevremde iki kişi... Biri kan pıhtılaşmasından öldü. Diğeri felç geçirdi... Sana doğru gelen herkese gelecek anlamını taşımıyor
Toplum sağlığını tehdit etmek de bir suçtur bunu yapanları hapse atmak yerine kamu olanaklarından mahrum bırakabiliriz
Bu virüsü çinliler çıkardı aşıyı da onlar buldu. neden aşı olayım?
Hiç bişeye karsıt degılım
Sıram geldıgı zaman yaparm
Sosyal hayatı olumsız etkile ek şekilde dolaşmamaları için hakları alınmalı. Olanların ne suçu var o zaman.
Olmasalardı olurken bize mi sordular ne kadar saçmaladığının farkında bile değilsin
Hasta😄
Aşıyı red edeceksin, maske takmayacaksın, hasta olup yayacaksın belki de bazılarının ölümüne sebep olacaksın. O kadar çok korkuyosanız hiç bir ilaca hiç bir gıdaya elinizi sürmeyin.. Her şey doğal bi zaten iğneyle öldürcekler milleti. Siz saçmalamayın.
Sanane kardeşim olmak istemiyorsam olmam SANA NE? Madem aşılara bu kadar güveniyorsunuz ve koruduğuna inanıyorsunuz, o zaman aşısızların size ne gibi bi zararı olabilir? Yaptırmak isteyen yaptırır ama kimse kimseyi zorlayamaz.
ben şahsen aşı olmak istiyorum. Ama istemeyenide zorla aşılayamayız
Kimse zorla aşılanamaz karışamazsınız insanların kararlarına bunun hukuken yeri de var