Biliyorsunuz aşı karşıtları var. Onlar aşı olmuyor, sırası geliyor gidip yaptırmıyorlar ve hatta sokaklarda maskesiz dolaşıyorlar. Bu insanları ikna etmeye çalışıyor devlet.
Şimdi bu insanlarla uğraşmak yerine hayhay paşam deyip, isteyenlerin aşı vurulması nasıl olur? Tabii bu kişiler herhangi başka hastalıkta da hastanelerden yardım alamayacak çünkü doktor da aşısız birini görmek zorunda değil neticede.
Toplu taşımaya binmeyecekler, bankalara giremeyecekler.Herkes tamamsa bunu deneyelim, ne dersiniz?
Aşı karşıtlarını ikna edip sırası geleni aşılayarak ilerlemeliyiz.
Kararlarına saygı duyup, herhangi kamu kurumuna ve ulaşım aracına almamalıyız.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşı karşıtlarını ikna etmek mi, sosyal olanaklardan mahrum bırakmak mı daha mantıklı olur sizce?
Kimseyi zorla aşılayamazsınız. Hes kodu denen zımbırtı da her şey yazıyor zaten yavaş yavaş bütün kurumlara geliyor. Aşı vurulmayanlar ilerleyen dönemlerde hiç bir yere alınmayacak.
Hayatimin Boyunca Grip Aşısı Dahi Olmadım (Bebekken Yapılanlar Dışında) Gayet Sağlıklı Mutlu Ve Huzurluyum Hiç Hastahaneye Gitmedim Hiç Ilaç Bile Kullanmadım Çünkü Ben Tipa İnanmiyorum Bir Hap Çıkarıyorlar Örnek Ağrı Kesiciler Bir Yan Etkileri Var Bulanti Kusma Ishal mide kanamasi gibi sacma sapan etkiler neden vucudumq zarar vereyim ki?
Tıp inanılacak bir ideoloji değil bilimsel bir disiplindir. Nasıl ki çıkıp da "Ben fırıncılığa inanmıyorum yaptıkları ekmekler yüzünden insanlar kilo alıyor, obeziteye yol açıyor" demek kulağa komik geliyorsa tıpa inanmıyorum demek de o derece komiktir. Vücudunuza girebilecek her madde yan etki oluşturabilir. Sağlıklı ve huzurlu olmanıza, hastaneye gitmenize gerek kalmamasına çok sevindim. Fakat sizin kadar şanslı olamayan büyük bir kesim var. Doğuştan ilaçlara bağımlı olan insanların "tıpa inanmama" gibi bir şansı yok maalesef ki.
Kitlesel bağışıklık diye bir şey var hanımefendi, toplumun çoğunluğu aşılanırsa hastalık o toplumda yayılmaz ve bu sayede aşı olmayan kişiler de korunmuş olur. Sizin gibiler çoğalıp toplum bağışıklığını kırdığında ortaçağdaki gibi enfeksiyon kaynaklı bebek ölümleri de çoğalacak. Aşılar ilaçlar boş yere bulunmadı, insan ömrünün uzaması da tıbbın en büyük başarısıdır. Şu an ciddi bir hastalık geçirmemiş olabilirsiniz ama bu hiçbir zaman hastalanmayacağınız anlamına gelmez, o zaman anlarsınız tıp neymiş ne işe yararmış.
@Acılıkoala aşının koruduğu falan yok. Henüz aşının yan etkilerini bile bilmiyorlar. Evet bilime saygı duyuyoruz, inanıyoruz ama insanlar fazlasıyla kötüye kullanıyor bazı durumları. Artık aşı kanser mi eder, felç geçirmeni mi sağlar belli değil. Yakın bir akrabamız aşı olduktan sonra covid oldu ve 3 gün sonra vefat etti. Bazen körü körüne inanmamak, bedenin işleyişine müdahale etmemek en sağlıklısı. Bu arada, insan ömrü giderek kısalıyor. Eskiden insanlar daha uzun yaşardı. Düşük bağışıklık haricinde insanları hasta eden şey, yine ilaçlar ve aşılardır. İlaç ya da aşı seni bir yerden tedavi ederken diğer yerden mutlaka zarar verir. İlaç sektörünün prosedürü böyledir, üzgünüm
@Mdaydddd Aşı olduktan sonra bağışık yanıtın oluşması zaman alıyor aşı oldum hemen korundum gibi bir durum söz konusu değil bu yüzden akrabanız covid olup bundan dolayı olabilir bu çok şaşırtıcı bir durum değil. İnsan ömrü net bir şekilde uzadı zamanında kitlesel ölümlere sebep olan hastalıklar şu an neredeyse görülmüyor, en basitinden çocuk felci aşısı bulunduğundan beri ölüm oranı çok düştü, zamanında kaç tane bebek bu yüzden ölmüştü, paslı çivi çizdiği için ölüyordu insanlar ama şu an tıp pek çok hastalığa çözüm buldu. İlaç bir yeri düzeltirken bir yeri bozar bu doğru ama tıpta önemli olan kâr zarardır. Karaciğerinizi kurtarmak için böbreğiniz feda edilebilir çünkü karaciğer olmadan yaşayamazsınız ama böbreğiniz olmadan diyalizle yaşayabilirsiniz. Tabii bunlar çok uç örnekler kullandığınız basit ilaçların böyle etkileri olmaz, vücudunuz yan etkileri tolere edebilir. Ben de gerekli olmadığı sürece ilaç kullanımını doğru bulmuyorum ancak söz konusu olan ölümcül bir virüsse ben ilaç kullanmam demenin bir alemi yok. İnsanları günümüzde hasta eden şeyler ayda yılda bir içtiğiniz ilaçlar değil yediğimiz içtiğimiz kimyasallar bunu da unutmamak gerek.
@Acılıkoala orta yolu bulduk. Demek istediğim güvenirliği %100 olmayan bir tedavi şeklini bazı insanlar tercih etmeyebilir, kendine göre gerekçeleri olabilir. Kendini riske atmak istemiyordur. Sadece her düşünceye karşı saygı duymalıyız
@Mdaydddd Yorum yaptığım kişi ben covid aşısına güvenmiyorum deseydi hak verebilirdim ancak komple bütün tıp bilimine laf ettiği için hak veremiyorum maalesef çünkü böyle insanlar yüzünden eski hastalıklar hortladı, bu konu sadece kendisini ilgilendirmiyor.
Alman aşısı kanda pıhtılaşmaya neden oluyor. Çin aşısı da %60 koruma sağlıyor. Rus aşısı şu anda en makul seçenek gibi ama döwlet büyükleri Türkiye pazarını Çinlilere sattıkları için (Avanta karşılığında) Rus aşısı piyasa da yok.
Acaba neden?
Şimdi bunlara güvenip aşı olmamız söyleniyor. Siz ne kadar güveniyorsunuz bunlara?
sorunlu musun? aşı kişinin kendisini korur aşı olursan senin kimseden uzak durmana gerek yok demektir. aşı olmamış birisinin aşı olmuş ile arasında sana karşı hiç bir farkı yok. cahil cahil konuşmamaya özen gösterelim ve kimsenin hakkına tecavüz etmeyelim olur mu
Ülkemizde gayet aşı yüzünden ölenler var ve bizim çevremizde 2 kişi aşı yüzünden vefat etti. Sürekli övünüyor zaten aşılar madem bu kadar iyi aşılar neden kesinlik veremiyorlar. Enteresandır ki medyada bu aşılar konusunda en ufak aksi bir görüş yok...
@Kenan_sert Çeşitli sebeplerle bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler var bu kişiler aşı yaptırsa bile kendini savunmaya yetecek kadar antikor üretemiyor. Her aşı olan tamamen koruma altında diye bir şey yok cahil cahil konuşmayalım lütfen.
@Acılıkoala zaten her şeye bi kılıf bulunuyor sende bunu mu buldun. sen bi kılıf buldun diye cahil ben olmuyorum. korumayan aşınızı da alın ötede durun. sırf ben aşı olmadım diye birisi ölecek ha! saçmalık... aşı olanlardan da virüs bulaşabiliyor eğer senin söylediğin gibi bir durum varsa aşı olmak ya da olmamak fark etmiyor. yani cahil cahil konuşan sen oluyorsun bu durumda. iyi seyirler
@Kenan_sert Aşı olanlara da virüs bulaşabilir evet ama bu kişilere hiç bulaşmama ihtimali de var ve kitlesel bağışıklık kazanmak için bu önemli. Bir ortamda 10 kişinin 10'ununda enfekte olmasıyla 4'ünün enfekte olması aynı şey değil 10 kişinin önceden bağışıklık kazanmadığı için günlerce virüs taşıması ile aşı olduğu için hastalığı kısa sürede yenip daha kısa süre taşıması arasında da fark var. Çoğunluk aşılanırsa virüsün yayılması eninde sonunda duracak ve kurtulacağız ama çoğunluk aşılanmadığı sürece bu virüs bitmeyecek. Bebeklere aşı yapılmıyor, doğuştan bağışık yanıt oluşturamayan insanlar var, organ nakli gibi sebeplerle immün sistemi baskılanan insanlar var bunları ben uydurmadım; işinize gelmediği için siz yok sayıyorsunuz. Sizin cahil olmanızın benimle bir ilgisi yok bilmeden boş boş konuştuğunuz için cahilsiniz.
karantinada olduğum için okumaya zamanım olduğu için okudum çoğu görüşleri. Tahmin ettiğim gibi çoğu görüş cahillik kokuyor, kulaktan duyma laflarla dolu bilgiler... Aşı olan olsun, olmayan olmasın bu çok umrumda değil. Ama olmayanında, olanlarında mantıklı kafası olmasını istiyorum ya.
Sene 2021 ve çağı nirvanaya açılması gerekirken hala aptalca düşünceli insanları görmek beni korkutmuyor değil. Resmen mağara zamanına geçişe hazırlıkmış gibi hissettiriyor bazılarınızın düşüncesi.
Türkiyeyi bu kadar aşağılarken insan biraz olsa düşünmeli ya. Başka ülkelerde nasıl olduğunu bilmeden üstelik. Almanya da aşı olan kişilerin avantajları, olmayanların dezavantajları yasal olarak yürürlüğe girdi bile ama kimse türkiyede yaşayan insanlar gibi ülkesini yine kötülemedi. Almanyada çoğu aşı zorunlu kılınırken, çocuklar dahil. türkiyede hiç bir zaman bu zorunluluk yaşanmamıştır!! Özgür hakkımız kısıtlanıyor, türkiye pis demeden önce en azından gidin başka ülkelerde ne nasıl araştırın sonra yine keyfine laf olsun diye yine laf edersiniz. Türkiyede aşı olma zorunluluğu daha söz konusu değilken hala kötülemek neyin deliliği anlamıyorum.
Almanyada Astrazenica aşısı üretildi ve hala uygulanıyor. Kanıtlanmış bir şekilde bu aşı yüzünden o kadar insan ölmüş olmasına rağmen. Siz gelmişssiniz gerçekten elle tutulur sinovac ve biontech aşılarının ölümcül olduğu ispatı olmadan çamur atmaya başlıyorsunuz. İnsanların kafasını boş bilgilerle doldurmaya hakkınız yok!
Bazı yaşlı insanlarımız bu aşıyı umut olarak görüyor ve zaten çekinerek yaptırıyor. Siz cahil ergenlerin gelipte onları dahada korkutup, yok 1-2 yıl sonra ölürsünüz, Aşı olduktan sonra hemen yığılır kalırsınız orada gibi aptalca söylemlerle korkutmayada hiç hakkınız yok.
Aşı olan olsun, olmayanda olmasın! Zorunluluk gelirsede başa gelen çekilecektir. Bununda herkes farkında, boşuna cahil düşüncelerinizi sözlere aktarmayın.
İnsan olarak herkesin kendi düşüncesi var biz buna ÖZGÜR DÜŞÜNCE diyoruz. Cahilse onun cahilliği asıl sen insanların düşüncesine (cahilce bile olsa) saygı duymuyorsan burdaki (sana göre) cahilce düşünen insanlardan daha cahilsin. Banane herkesin kendi düşüncesi diyip geçmelisin. Sizin düşüncenize uygun olmayan düşünceler hep cahilce geliyor size. Cahillik anlayışınız batsın ya.
Bana şunun garantisini versinler , tamam aşı yaptırayım.
Yapılacak aşı benim vücut kimyami daha sonraki yıllarda ne tür değişime uğrayacak veya telafisi olmayan ne tür bir şey çıkaracak / çıkarmayacak , yahut henüz bekarken yaptırmanın evlendiğinde çocuk sahibi olursa doğacak olana ne tür etkisi olacak , olursa bunun telafisini tazminatını nasıl yapacak garanti edecek mi desinler , TAMAM CEKİNMEDEN YAPTİRSİN HERKES!!!
AMA AŞI YAPTİRMAYANLARİNDA ZORUNLU TUTULMASİ, ULUSLARARASİ VR ULKE İCİNDE HER TURLU DAYATMAYLA MECBUR BİRAKİLMASİ KADAR saçma ve insan hakları ihlali gibi büyük bir aptallık olamaz
İnsanlara saygı duymalısınız vurmak istemeyebilir o toplu taşımayada binmeye gayet hakkı vardır her zümreden hemen herkes pandemide eşit derecede kural tanımadı yeri geldi izdihamlar yaşandı düğünü olan ertelemedi kimi fikirleri uğruna kimi dini değerleri uğruna toplum sağlığını hiçe saydı linç konusunda sınır tanımaz bir milletiz ve her şey alt tabaka insan için zor pandemide partiden partiye emniyeti zora sokan elit kesimleri taparcasına takip eder elinde poşetlerle otobüse alınmayan adamı taşlarsınız iğreniyorum insanlığınızdan artık.
Virüs taşımıyorsam bağışıklığım güçlü ise neden aşı olayım herkes aşı olmak zorunda riskli olan bağışıklığı düşük olan aşı olmalı aynı şekilde maske takmalı Resmen bu iş zulme dönüştü amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek! Korona değil korona sürecindeki hiç bir mantığı olmayan pandemi yaptırımları sancılı delinin biri çıktı pandemi dedi. İki cümleyi bir araya getirmekten aciz tipler diline doladı bu pandemiyi Bence dünyayı ikiye bölsünler sürü psikolojisi ile hareket edenler ile bağışıklığı zayıf olanları bir bölgede konuşlandırsınlar, bağışıklığı güçlü olan ve sorgulayanları başka bir bölgede
Aşı karşıtı değil herkes. 1 yıl gibi kısa sürede hiç bir bilimsel deney tamamlanamaz. Kesin tedavisi yok çünkü test edilmediler yeterince. Biz buna karşıyız. 8 10 yıllık süreç gerekli bu testlerin tamamlanıp piyasaya sürülmesi için. Kısa sürede olmasa da uzun sürede belki kötü bir yan etki görebiliriz doğru düzgün test edilmeyen aşıları neden yapalım? Corona aşısı olarak anılan tüm aşılar için geçerli. Üstelik kişi hasta değilse aşı vurmak için kimse ona dayatma veya ikna etmek için zorunluluk yapamaz.
Kimse benim vücuduma dokunamaz. Ben aşıya karşıyım sebepler belli ilk sebebim bir aşının yan etkisini göstermesi 1-7-10-15 yıl sürebiliyor. Ben 15 yıl sonrasında bende nasıl bir etki bırakacağını bilemem. Sporcuyum sağlıklı besleniyorum kronik değilim. Diğer sebeplere gelirsek çok değil şöyle bir 10-15-20 sene öncesi yapılan aşıları hatırlayın derim , bugün günümüzde neler sorun? Neler oranla kat kat artmış durumda? Kısırlık , erekte , kadında rahimin spermi tutaması vesaire bir sürü çeşitli cinsel sorunlar büyük oranda halen artmakta. Bak kardeşim ben öyleyim böyleyim bu yüzden hasta olmam demiyorum , uzun süreçteki yan etkisini bilmediğim için vücuduma zorla bir kimyasal enjekte edilmesini istemiyorum diyorum. Teknik bilgim senden kat kat oranla fazla. Ben mi cahilim sen mi? . Sadece aşı değil , hiçbir şey zorunlu olmamalı. Saygı duymayı hoşgörülü olmayı öğrenin. Sanırım virüsten önce bu yobazlığı düzeltmemiz gerekiyor.
öncelikle bu aşılar daha ruhsatı alınan aşılar değil, hepsi acil kullanım izni verildiği için vatandaş isterse olabilir anlamında kullanıma sürülen aşılar. bu nedenle zorlayamazsınız. ikinci mevzu ise aşı olmadan önce o aşıdan doğacak yan etki ve ile ilgili vatandaşın rızası olduğunu belirten yazılı belge imzalanıyor. bu da aşı olmayı zorlamanızı engeller, devlet aşıdan doğabilecek bir komplikasyonun sorumluluğunu almazken vatandaşın haklarını kısıtlayamaz.. aşı olunması iyidir, gereklidir fakat bu iki nedenden dolayı kimseyi zorlayamazsınız
yani neden ki... çin de üretilen aşıyı çin hükümeti onaylamazken siz neden baskı ya da ikna moduna girdiniz... bundan on yıl sonra bu aşıların aşırı zararlı olduğunu tıp çevreleri söyler o zaman özür dilerlerse siz ne diyeceksiniz bu düşünceniz için... maalesef her alanda dayatma ve zorlama var...20 sene önce yoktu...
Hatta bizim ülkemizde şu oluyor: "Madem ben aşımı oldum, istediğim gibi gezeyim tozayım. Taşısam da, hasta da olsam zaten grip gibi hafif atlatacağım." Bu gibi insanlar yüzünden şu anda geçen sene görmediğimiz düzeyde sayıları görüyoruz.
Şunu bir anlayın artık: aşı virüsü öldürmüyor. Virüse kalkan oluşturmuyor. Virüs karşısında sizi görünmez kılmıyor. Sadece daha hafif atlatmanızı sağlıyor.
Yani aşı olmayanları toplumdan soyutlayalım demek hiç bir işe yaramaz.
Aşı olmayan sadece kendine zarar verir. ÇEVRESİNE DEĞİL!
Aşı karşıtı değilim. Alerjim olduğu için ne ilaç alabiliyor ne de aşı yaptırabiliyorum. Alerji tedavisi olmayan bir şey. Benimle aynı durumda olan bir sürü insan var. Kısıtlama getirerek o insanların haklarını ellerinden almış olmaz mı devlet eğer o yönde bir karar alırsa? Ayrıca aşı 6 ay süreyle etkili olabilmekte. Üstelik Sinovac ve Sputnik aşısı yaptırmış olan insanlar tanıyourum covide yakalandılar hatta hastenede yattılar. Durumları o kadar ağırdı. Şimdi burda aşıları kötülemek veya aşı karşıtlarını desteklemek istemiyorum. Zaten sokaklarda bile maskesiz nefes alamıyorum bir de aşı yaptırmayanlara kısıtlama getirilecekse gerisini düşünmek bile istemiyorum
Şu aşamada ikisi de mantıksız. Aşı karşıtı insanların bazılarının kendince sebepleri var. Ki kısmen haklılar p yüzden kimseye bazı şeylerde dayatma yapma ve bu dayatmaya uymadıkları halde haklarını elinden alma gibi yaptırım uygulama adil değil. Önce salgın kontrol altına alınıp daha sonra aşılama konuşulmalı bence. Salgın tamamen kontrolden çıkmış ve şu aşamada aşılama zaten çözüm değil. Bakınız Çin. Çok katı önlemler ile salgını kontrol altına aldı kendi ürettiği aşıları bile kullanmadı. Çin'in bile denemediği aşılar Türkiye'ye geldi. İnsanlar ne olduğunu bilmeden aşı yaptırmak istemiyor ki haklılar. Ben şahsen Çin aşısına karşıyım
Siz iyi misiniz? Hangi hakla ınsanların temel haklarını kısıtlayabileceginizi sanıyorsunuz? Halk olarak bu zorlamaya çanak mı tutuyorsunuz? Vurulmak istemeyen vurulmaz, kimse zorlanamaz, aşı vurulmadı diye haklarında da mahrum bırakılamaz. Kaldıki sonuçları belirsiz bir durum için kimse kendini maşa olarak kullandırmak zorunda değil.
Sizne or uspu çocuklaru bizim aşı olup olmamamız dan olan olur olmayan olmak istemez ben de aşı karşıtıyım olmayacağım aşı olmak istiyorum o aşı ikna timleri de gelse kapıyı direk yüzüne kapatırım hiç bir kurala da uymuyorum maske takmıyorum sosyal mesafeye dikkat etmiyorum sokağa çıkma yasağı çiğniyorum aşı olmayacağız o zaman bizde aşı olmayanlar olarak aşı olanları kovalım
Koyunmuyuz her denilene eyw dicez. 30-40 yıl öncesinde amerika süt tozunu bedavaya tr ye verdi köy okullarına kadar ulaştırdılar. ya süt tozunu köpek yemedi bize yedirmeye çalıştılar. Din olunca herşeyi araştırırsın karşı gelirsiniz bilader bunuda araştır öyle her b*ka inanıp duyar kasma
Kimse benim vücuduma istemediğim ve asla güvenmediğim bir sıvıyı zorla enjekte edemez bu başta insan haklarına ve kişi dokunulmazlığına aykırı. Madem o aşılara çok güveniyosunuz sizi koruyacağına inanıyorsunuz siz olun. Aşılar koronadan daha tehlikeli
Arkadaşım bu nasıl bir soru? Sen asşını vurlmak istiyorsan vurul baskasina niye karışıyorsun. Neymiş hiçbir yerden faydalanmasınmış. Abi ben her yerden faydalanıyorum toplu taşımaya da biniyorum avmye de gidiyorum dışarda yemek de yiyorum ama bir kere bile virüs olmadım. Neden? Çünkü dikkat ediyorum. Simdi sizin gibi faşist düşünen , zartt zurt korona olup millete bulaştıran, sonra aşı olup yok asi olmayanlari ikna mi etmeli yoksa sosyal hayattan soyutlamalı miyiz diyen ve duyar kasan insanı ne yapmalı? Abi asi vurulmayı marifet sanmayın asıl marİffet aşıya gerek kalmadan virüs olmamayı basarmaktır. İstanbul'da kırmızı bölgede yaşıyorum ben , yaşadığım yer İstanbul turuncykennde kırmızıydı. O yüzden kimseye bağımsızlığımı ne yedirtirim be de konustururum. Özellikle aşı zimpirtisini dayatan korunmayı bile beceremeyen insanlar , aşı olmak istemeyen insanlara hiç konuşmasın bile.
Nasıl cahil birisi acaba bu soruyu soran kişi :) Hiç bilmediğin bir aşıyı direkt olacak kadar cahil olduğunu sanmıyorum kimsenin. Birden bire ortaya çıktı bu aşı. Ayrıca kan değerlerini çok düşürüyor ve kanı pıhtılaştırıyor. Sağlık personeliyim. Ben de olmadım, olmayı da düşünmüyorum. Ve değerlendirmelere göre aşının vücudunda yaptığı deformasyondan sonra vefat eden bir sürü var...
ya ben virüse inanmıyor değilim , ortada bir salgında var insanı perişan eden bir virüste. ama gel gelelim ben aşıya güvenmiyorum. ben bu hastalığı hafif geçirdim bir daha olsam gene aynı ölçüde geçireceğime inanıyorum. devlet aşıyı uygularken hastaya '' tüm koşulları kabul ediyorum '' imzalıtıyor. tamam işte aşıyı reddediyorum ve tüm sorumluluğu kabul ediyorum da off salın bizi :)
bi ara kadınlar çıkıp da "benim bedenim benim kararım" dediler ya. Aynı olay aslında. Aşı konusunda beni ikna edebilecek hiç kimse yok. Aşı olmuş bir yakınım şuanda hastanede yoğun bakımda. Alman aşısının ikinci dozu hala ülkemize gelmedi. Sinovac ile rüşvet ile "ok" raporunu almış bir aşıdır. Saray bu aşılardan % kaç komisyon alıyor bilmiyorum ama pandemi döneminde servetlerini %20 arttırdılar. Maske, dezenfektan ve damat ferit ve ekibi muazzzam paralar kaldırdı.
Bu virüsün aşı ile son bulacağını düşünecek kadar saftirik misiniz? Burası İsrail mi 2 günde herkesi sıraya sokalım, birbirlerine deymeden aşı yapalım. İstediğin kadar aşı ol. Sonunda Corona olan birinden sana yine bulaşacak.
Eğer aşı, bu virüsün bir daha bulaşmasını engelliyorsa, o zaman zaten aşı olmak isteMEyenler den ne istiyorsunuz?
Kimseyi ikna etmek için vakit yok biran önce tüm halkın aşılanması lazım ayrıca bı çok insanımiz şunu da yanlış biliyor aşı oldum hasta olmican diye bişey yok yapılan aşinin amacı virüse bağışıklık kazanmak yani olabilecek en hafif şekilde atlatmak en başta bunu bilmek gerek
salak misiniz yav bu asi zararli olsun yararli olsun zorunlu diye bir sey söz konusu olursa ileride herhangi bir asiya aaa bu zararliymis ben bunu yaptirmam deme hakkina sahip olacagini mi dusunuyorsun. kimse deney faresi degil. korona beni öldürmez ama bu ne oldugu belli olmayan ticari amacli asilar öldürür.1 2 senede asi falan üretilmez.
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bu arada yok asi olmayanlar suraya buraya giremez diye bir olay da olamaz. hasta degilse bal gibi girer bu kadar basit. devlet öyle bir kural cikarsa milletin evine hizmet vermek zorundadir.
Bir tanıdığımıza ilkokulda vurulan aşı (bayat/bozulmuş) ilerleyen senelerde beyinde kalıcı hasara sebep oldu. Şimdi ki savaşlar zaten topla tüfekle olmuyor teknoloji ile oluyor nerden bileceğiz Çinin Almanya'nın bu tarz aşılar gondermedigini. Özellikle Çin kendi ülkesinde vurmadığımız aşıları satıyor. Ben aşıya karşıyım olmayı düşünmüyorum zorunluluk gelene kadar.
Benim babam her gün insanlarla iç içe ama hala aşı olmadı. Bir de bu aşı karşıtları egitimsizlikten bence. Ben aşıyi biliyorum bağışıklık sistemini biliyorum o yüzden aşı istiyorum, istemeyenler çip takarlar (!) Falan diye istemiyorlar. İstediğigimiz kadar konsusak da ikna olacaklarını sanmıyorum. Fetva vermeli diyanet anca öyle
@selenatorsari onlara ulaşmaşsan nasıl yaptırıcak aşısını bir düşün en ücra köyde yaşan birisi belki ayda ilçeye ve yahut kasabaya gidiyor yani devletin onlara ulaşması lazım
@1Gazel Orası öyle tabiki ama bazıları da kötü gözle bakıyor, bir de malum partililer (ki bunlar yaşlı genelde) aşı maske kötü şeyler diye paylaşım yapıyorlar. Ben bunlara deni geldim açıkçası
Devlet bedava bir imkân sunuyor ve tamamen sizin sağlığınızı düşünerek, e birileri de çıkıp hâlâ ben olmam şöyle olur böyle olur diye kafasında komplo teorileri kuruyorsa bırakın olmasınlar, hasta olup birkaç kişiyi (veya kendilerini) öldürdükten sonra akılları başlarına gelir. Bir sürü insan aşı sırası bekliyor zaten hemen onlara yapılsın.
Kimse kimsenin hürriyetini kısıtlayamaz. Örneğin bir özel güvenlik veya polis bir suçluyu yakalar ve belli bir süre hürriyetinden mahrum etse bile genel kolluk suçlu bulunur. Aşı konusu da böyle olacaktır. Daha çok hastaneye giriş çıkışları mahrum edilir doktorlara gidemez ki bunu yapabilirler aşı olmayan kişiler randevu alamaz vesaire.
Guvenilmez bir asiyi vurulmadigim icin kimse beni haklarimdan mahrum edemez. Sen asiyi vurulduysan korkun neden? Madem asiya %100 guveniyorsun sana bisey olmaz bu endisede olmaman lazim. Ha sen de guvenmiyorsan vurulmak kadar vurulmamakta hak.
Aşı karşıtlarına bakın. Eğitim düzeyi sıfırdır. Hiç bir bilgi sahibi değillerdir. Yok kısır yapıyor yok çip var takip etmek için. Ulan daha alının içinde ne var hangi bileşenler var bilginiz yok. Onlara başka sorum da var. Bu aşı kimi kısır yapmış. Aşı olmak istemeyenleri klavye kahramanlarına benzetiyorum
Bir araştır bakalım sağlık çalışanlarında bekar ya da evli çocuğu olmayana neden yapmıyorlar? Aşının kan pıhtılaşması kan çıktı. Şubat 'ın 5 inde atlattım geçen yıl doktor tanı koymadı sonra martın sonunda Türkiye'de covid görüldü diye açıklama yapıldı. Herşeyi yalan bunların. 13 ay boyunca vaka ve ölüm sayısını bile sakladılar. En zayıf ve etkisiz aşı geldi Çin'den neden olalım. Kumarmı oynayalım hayatımızla. Çin bile yapmadı kendi aşısını
@Coollife01 çin kendi alışını yapmadı demen çok cahilce. Önce istersen bir Çin’deki korona vaka ve ölümlere bak. Çocuğu olmayanlar aşı. kısır yapıyor diye inanan aptallardır Türkiye’de zaten herşey yalan. Vaka ve ölümler. Ben Almanya’da yaşıyorum biotech için randevu aldım. ( komşum robet Koch Entütüsünde çalışıyor )
Tamam biontech aşısının 2 yıl sonra tan etkisi olmayacağı ne malum. Ben doçent doktor ile konuştum hastanelerde yar yok şu anda ve bekar evlenmemiş kadınlara yapmıyorlar
Bence hicbiri ben hür iradeden yanayim isteyen olsun olmak isteneyen olmasin biz güdülen koyun değiliz.. devletin dikta ettigini kabul etmek zorunda değiliz.. kimse kimseye zorla aşi yaptiramaz aşi olmayanida cezalandiramaz..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Aşı olmayanlar belkide Aşı olanlardan daha akıllıdır kim biliyor? Mindcontrol sizde belki işe yarıyor olabilir ama başkalarında yaramıyor. Herşeyden doktordan bile mahrum bırakmak? Vaybee Hitler taktiği 🤣🤣🤣 Aferin devam bu kafada... Sonra koyun sürüsü diye ağlıyorsunuz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ayy yanlışlıkla B ye bastım bir an saygıyı görünce. Ama tabi saygı duymaktan anladığınız aşı olmayanları herhangi bir kamu kuruluşuna almamakmış yerim ben sizin saygınızı yaa. Olmuyorum kardeşim olmuyorum siz olun kendinizi koruyun bize ne karışıyorsunuz salın ya bizi. 2 yıldır eve tıkadığınız yetmedi mi? Maskede nefessizlikten ölürken azıcık açınca "miskini tiksini" demeniz yetmedi mi?
Madem bu aşı koruyorsa istyen yaptirsin kendini kurtarsin. olmayanlarda ne olursa olsun. Yok ise yaramiyorsa ne diye diretiyorlar? Bugun toplum sagligi icin asi olmak zorunlu diyip temel hak ve ozgutluklerde delik acacaklar. Yarin toplum ahlaki diyip binbir zorlukla actiginiz kıçlarinizi zorla kapattirirlarsa ozaman gorurum bu toplum otoritesine alkis tutanlari.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkesin kendi kararı aşı olmayanları öcü olarak görmekten vazgeçin artık bi siz mi akıllısınız mk dünyasın da? Aşıdan sonra görücem ben sizi siz giderken biz arkanızdan güleceğiz, nereye gideceğinizi de söyleyeyim toprağaa
@MuratQÖztürkQhpg gidişat kötü broo bunlar hâlâ Corona aşı diyorlar ölecekler haberleri yok, ama ölsünler ya akıllı insanlar ayakta kalacak dünya güzel bir yer olur belki..
Istediklerini yapsinlar OLMAYACAGIM Allah bizi caresiz birakanlari helak etsin bu mubarek ayda
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşı karşıtlarını ikna etmek çok zor, onları ikna etmek bir zalimi iyiliğe davet etmeye benzer. Devlet ya bunu ülke geneline zorunlu yapacak, ya da yaptırım uygulayacak ozaman kuzu kuzu gelip aşısını olurlar. Yoksa bu salgının sonu gelmez, üç beş kedini bilmez yüzünden sonsuz böyle devam edemez.
Aşi olup olmamak bir özgürlük. Bana ikna etmeye çalışmak da onlarin haklarını kısıtlamak da saçma geliyor. Sanki tüm yaş aşılandı da olmak istemeybleri ikna etmek kaldı. Madem yaş kriterini düşür olmak isteyen olsun
Ben asla aşı karıştı değilim aşı karşıtı olanları zaten hiç anlamıyorum benim sıram geldi ve ben aşımı oldum ne oldu sonucunda öldüm mü hic yan etki bile olmadı milletin kuru inadı ve çok bilmişliği yüzünden bu salgın bitmiyor zaten yeter!
Aşı bu, eğer sadece mutlu olmak için yaptırdıysan, Cem Yılmaz tavsiye ediyorum. Aç izle mutlu ol.
Bende aşı olmayacağım ve mutluyum. Zaten doğal bağışıklık sağladım. Senin aşından bin kat iyidir, doğal bağışıklık. Corona oldum sadece bağışıklık sistemi güçlendirici (İmuneks Plus) ve D vitamini ile atlattım. Mutlu olacak biri varsa o benim, sen değilsin. Sen 15 sene sonra yan etkisi ortaya çıkmazsa o zaman mutlu ol 😉
Yani çeşitli yalan yanlış bilgiler dolanıyor aşılarla alakalı insanlar endişeleniyor ama belli ki bu aşılar vurulacak aga. Vurulacaklar öyle böyle olmuyorsa bir şey diyemezsin heralde. Yaptırım uygulamak sert olur. Ben oldum ilk dozu.
Bill Gates 4 yıl önce bir aşı gelecek ve o aşılar insanları baska şekilde öldürecek dedi. Nüfus azaltma planları bunlar. Devlet yöneticileri grip aşısı oluyorlar hep komplo bunlar
Hiçbiri. Aşı olmak istemeyen olmaz. Aşı faydalı ise isteyenlerin olması yeterlidir. Ki zaten hastalık %2'ye etki ediyor. Onlara da aşıda öncelik verildi zaten. Gerisi hikaye.
Aşıdan bir sürü ölenler var aptal medya saklıyor doktorlar herkese anlatıyor engelliyorlar öldüren doktor da var hastane de kasıtlı ben aşı olmayacağım
Ne halleri varsa gorsunler bence vurulmasinlar cunju ustune gidildikce inatla karsit olmaya devam edicekler... gram beyinleri olmadigindan komplo teorilerine inanmaya devam etsinler... bu da 21. yy dogal secilimi olur ne diyelim
15 yıl sonra o aşının yan etkisiyle bir yamul da, o zaman görürsün, doğal seçilimi! Adı üstünde, "doğal seçilim" doğal olur, aşıyla seçileceğine sanıyor ya 😄
@Blackh onlar bilindik eski aşılar. Şimdi biyolojide de çığır açıldı. Avrupa'da Sputnik aşısı olanlar, aşı olmamış sayılıyor. Bir başka ülke de Sinovac aşısı olanlar aşı olmamış sayılıyor. Peki biz bu konu da napıyoruz?
Elimize hangi aşı gelirse onu milletimize vuruyoruz. Bu resmen salaklıktır. Ulan bari Sputnik in formülü verilecekmiş bize, Türkiye de üretilecek miş. Bari sadece onu vuralım.
Linux cuyuz biz, Açık kaynak tercih sebebimizdir.
Formülünü bilim insanlarımızın bile bilmediği Aşıları nasıl bu koca ülke nüfusunun tamamına vurursunuz!!
@hakandaburda bırak ne hali varsa görsün😄 Aşıyı vurulunca her şeyin sonu geleceğini sanmaya devam etsin! Çarşamba günü tam kapsamlı kısıtlama geliyor aşılı aşısız ayırt etmeden aşı olanlara izin verin bari zavallıları eve kapatmayın be😅
Çok beğeniyorsun aklını bu kadar aklını beğenme, hâlâ kalın kafanız almıyor😄 Virüs diye bir şey ayakta uyuyorsunuz. Senin yaşın yetmez bilmezsin bu virüs zırvalığı 93 yılında deli dana ile başladı ilk virüs, aşı, maşı, maske, sosyal mesafe hepsi insanları eve kapatmak doğumların önünü kesmek nüfus artışını azaltmak , dünya nüfusunu sabitlemek için, enerji tasarrufu sağlamak doğanın kendini yenilemesi için tezgah, çünkü çok güvendiğiniz bilim cortladı😄 Klonlama, yeni gezegen arayışı hepsi fiyasko verdi. Dünyadan başka yaşanabilir bir gezegen yok çünkü Aynı zamanda bir taraftan krizde olan ilaç sektörünü ayakta tutuyorlar ve kronik hastalığı olanları aşı ile öldürüyorlar. Bir taşla üç kuş vuruyorlar. Korona sayesinde bekarlar evlilik fikrine evliler çocuk dünyaya getirme konusunda ikilem yaşıyor. Kimin beyninin laçkalaştığı belli ayıkın artık bunu basmayan kafanıza yerleştirin artık virüs mirüs hepsi tezgah yeni dünya düzeni için Aşıyı damardan arazözle de verseler bu kaos ortamı artışa devam edecek! Senin durumun yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan farksız komplo teorilerine itibar etmiyorum zaten aynı zamanda senin yuttuğun gibi düzmece korona tezgahınıda yutmuyorum. Dediğim gibi inandığınız güvendiğiniz bilim ve tıp cortladı korona enerji tasarrufu sağlamak için uydurulmuş bir virüs
gencler siraniz gelince olun hatta benim doktor arkadaslarim çin asisinin cok iyi oldugunu. o ureten biseu varya anlayin iste yuksek oldugunu... bende yasim gleince olucam zaten size sira 2 sene sonra gelir😂😂
Abi sokakta maskesiz dolaşanlara yapılması gerekeni aşı olmayanlara yapmak? Para cezası kesersin + kamu kuruluşlarını vs gitmesini yasaklarsın. Maske takanın temizliğine dikkat edenden ama aşı olmayanın ne suçu var?
Bir aşının bulunması 2 yıl alır aşının geliştirmesi 4 yıl alır aşı bulun da ne sonuç doğuracağına dair geliştirme yapılmadı şimdi bir ümitle aşı olanlar bundan 2 sene sonra ne olur zaman gösterecek
Halkın sağlığı için evde kalabilirim. Sosyal olanaklardan uzak durabilirim. Ancak güvenilmeyen "aşı"ların vücuduma enjekte edilmesi konusunda aynı şeyi söyleyemem
Maske takmamak sorumsuzluk fakat aşı olmak zorunluluk olmamalı bence bende güvenmiyorum ve olmak istemiyorum insanlara psikolojik baskı yapılmaması taraftarıyım
Ben seçenekleri şıklamadım çünkü faz 3 çalışması yapılmış aşılarda dahi sorunlar çıkıyor , aşıdan sonra ne gibi bir yan etki olur bir kaç yıl sonra etkileri görülür
bence kendi kararına bırakıp isteyen yapar isteyen yapmaz sonuçta ilaç değil bu aşı sadece kendi iyiliği için yapılacak bir şey hastalıktan korur sen kendin yaptırırsan korunursun zaten o yaptırmış yaptırmamış bence saygı duymalıyız🥱