Gençler merhaba squat yapıyorum ama yediklerime çok da dikkat etmiyorum açıkçası Birde bu zamanlar regl olunca daha da çok tatlı yiyorum şimdi yaptığım squatların hiç etkisi olmaz mı nasıl olur bilgisi olan var mı
Squat yapmak için illa sağlıklı beslenmek gerekli mi?
bel ve omurilik ile ilgili bir sağlık problemi olmayan bireyler rahatlıkla squat yapabilir ve beslenmeye dikkat edilerek yapıldığı takdirde cok iyi sonuc alınacagı kesin. tabi sadece squat yaparken degil her zaman saglıklı beslenmek cok önemli. squat bacaklarını ne kadar kırdığına ya da ayaklarını tutma şekline, hatta tekrar ve ağırlık seçimine göre vücuda değişik etkiler verebilir. squatta yüksek ağırlık giremiyorsan bile, ortalama bir ağırlık ve 20 tekrar üstü setlerle, squatı bir hgh tetikleyici olarak kullanabilirsin. yani squat sanıldığının aksine sadece bir bacak egzersizi değildir. en önemli etkisi, vücuttaki en büyük kas olan quadricepsleri çalıştırırken, aynı zamanda neredeyse bütün vücut kasları üzerinde devasa bir stres sağlayarak, vücudu büyüme hormonu sağlamaya zorlamasıdır. üstelik büyük kas demek çok enerji yakmak demektir, yani squat ile kardiyo bile yapmaya gerek kalmadan yağ yakabilir ve evet göbek eritebilirsin. yani squat'ın yerini leg extension, hatta leg press dahi tutmaz. hack squat bile yeterli değildir. imkanı olan her vücutçunun programında yer vermesi gereken bir egzersizdir squat.
yani bunun için normal günde harcadığın kalorinin 2 katını nerede ise almalısın protein yüksek ve karbonhidrat olarak yüksek kaliteli tüketmelisin ekmeği hayatından çıkar yediğin şeyler haşlanmış olmalı pirinç pilavı (az yaglı ) haşlanmış tavuk, yumurta, prokoli bol meyve ve lifli gidalar tüketmelisin (müsli olabilir ) ve bunları 4 5 öğüne böl saat 8 den sonra (normalde saat 6 ) bir şey yememeye çalış ( meyve hariç ) no tatlı yes brokoli. yani.^-^
Merhaba Öncelikle bu sizin hedeflerinize göre değişebilecek bi durumdur. Eğer vücudu şekillendirmeye kas kütlenizi arttırmaya çalışıyorsanız ve yağsız fit bi görünüm istiyorsanız;malesef beslenme bu işin olmazsa olmazıdır. Emin olun spor zayıflamak için değil genelde vücudu forma sokmak için yapılır. Ama amaç zayıflamaksa sadece (yağ oranınızı düşürmek) emin olun sadece beslenmeyle birazda hareketle bu işi çözersiniz.😁(İlla ağır spora gerek yoktur. Amaç zayıflamaksa) Yani öncelik kendinize ne istediğinizi sormaktır?
Çok teşekkür ederim sercan bey beslenmeme dikkat eden birisiyim bu ara biraz sallantıda olduğu için sormak istedim elimden geleni yapacağım tekrar teşekkür ederim
Pes etmek yok bende 3 aydır tekrar düzelttim beslenmemi falan 3 aydır kimse yoldan çıkaramadı. Tatlı vs 13-14 kg verdim. Beslenmeye bi dikkat ettiniz mi azıcık hareketle hemen gidiyor sizde halledersiniz.😁Bu sefer yaşam tarzı olarak benimsedim. Artık bozmayacağım beslenmemi
Ya harikasınız ben bol su içen çok hareket eden birisiyim ama işte bazen beslenmemin içinden geçiyorum :)) Bu azminize hayran oldum umarım her zaman istediğiniz gibi olabilirsinizzz
Teşekkürler 🙏 benim hayatımda çok kilo alıp verme dönemlerim oldu alıştım alıp vermeye ama bu sefer korumayıda öğrenmem gerekecek. Kilo vermek zor değil önemli olan o istediğin ölçülerde hala korumaya devam edebiliyor musunuz? O önemli😁
Spor yapmasam bu kadar ay yemeden duramazdım. Beni sağlıklı beslenmeye iten şey spor oldu. İlk aylarda çok zorlandım ama sonra vücut aramamaya başladı. Sağlık açısından çok çok faydalı.
En İyi Cevaplar